Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Megismétlődhet a tavalyi finálé a Hepp kupában

A MAFC a Fóttal, a PVSK a Cegléddel találkozik az elődöntőben.:

:

Egyelőre nem hozott nagy meglepetést a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 2023/24-es kiírása, négy piros-csoportos együttes, az alapszakasz 1., 2., 5. és 6. helyezettje jutott be a négyes döntőbe, amely a Magyar Kupa végjátékával szinkronban, a fővárosi BOK Sportcsarnokban kerül megrendezésre a hétvégén – az alsóbb osztályú csapatok számára kiírt kupasorozat utolsó négy találkozóját a tervek szerint ingyen követhetik majd az érdeklődők a mindigTV GO felületén.

A program:

Április 6., szombat

11:00 Újbuda MAFC – Phoenix-MT Fót

14:00 Ceglédi KE – Pécsi VSK-Veolia

Április 7., vasárnap

11:00 Bronzmérkőzés

14:00 Döntő

Újbuda MAFC – Phoenix-MT Fót

A 2014-es győztes, tavalyi ezüstérmes újbudaiak a bajnokság első szakaszát 22-4-es mérleggel a 2. helyen fejezték be, a kupában pedig simán kiejtették első három ellenfelüket, az egyaránt NB II-es Dunaharaszti II-t és Monort, majd a bajnoki rivális TF-Budapestet, a negyeddöntőben viszont óriási csatában harcolták ki a továbbjutást a Zöld-csoport élcsapata, a Dávid Kornél KA otthonában (95-97). A Megyeri Tigrisek történetük során először jutottak a legjobb nyolc közé a Piros-csoportban, 15 győzelmük és 11 vereségük az 5. helyhez volt elég a pontvadászatban. A HK-ban három NB II-es alakulat, a Cegléd és a Budafok fiókcsapata, valamint a MAFC-Martos legyőzését követően a legjobb nyolc között már nagyobb feladat várt rájuk, a végjátékban tudtak fordítani a tavalyi 4. helyezett Jászberény ellen (67-65), így második alkalommal vehetnek részt a final four küzdelmeiben, 2021-ben még Újpest-MT néven, zöld-csoportosként szereztek bronzérmet a Sport11-ben. A két csapat eddigi négy egymás elleni tétmeccsét mind a műegyetemisták nyerték, a jelenlegi idényben Fóton 82-63-ra, a XI. kerületben 106-76-ra győztek a piros-feketék a bajnokságban.

Lakits András (MAFC): Nagyon örülünk, hogy idén is itt lehetünk, természetesen a négyes döntő minden résztvevője nyerni akar, de mi az egy ponttal elveszített tavalyi finálé miatt különösen haza szeretnénk vinni idén a Hepp Kupát. Ez azonban egyáltalán nem lesz könnyű feladat, hiszen négy kiváló együttes jutott be az elődöntőbe, mindegyik piros-csoportos negyeddöntőből érkezett egy csapat. Szeretnénk a saját erősségeinkre építeni és igazi csapatként szerepelni, hogy a rájátszás előtt tovább építsük magunkat és nagyobb önbizalommal vághassunk neki a további feladatainknak. Fiatal keretünk van, de bízom benne, hogy a szokatlan kezdési időpontot is mi tudjuk majd jobban kezelni. Motiváltan várjuk a hétvégét, reméljük, sokakkal találkozunk majd a lelátókon és a kosárlabda ünnepe lesz ez a két nap!

Surmann Gábornak eltiltása miatt nem áll módjában nyilatkozni, információink szerint elképzelhető, hogy a Phoenix-MT Fót klubvezetője U20-as korú játékosait küldi el a négyes döntőre…

Ceglédi KE – Pécsi VSK-Veolia

A tavaly nyáron átalakuló CKE nagy tervekkel vágott neki a szezonnak, a vezetőség az első öt helyet tűzte ki célul a bajnokságban. A sárga-kékek ennek ellenére csapnivalóan kezdték az alapszakaszt, de egy edzőváltást követően kiegyenesedtek és végül 12-14-es mutatóval odaértek a 6. helyre. A kupában nem volt könnyű sorsolásuk, az NB II-es Honvéd Ludovika után már piros-csoportos ellenfelet sodort az útjukba a sorsolás, de legyűrték a Kaszásokat (90-86), a folytatásban a Zöldben szereplő Vásárhely, majd a Pirosban közvetlen riválisnak számító Nyíregyháza (98-78) sem okozott nekik gondot, a 2020-as hazai környezetben megszerzett bronz után másodszor játszhatnak éremért ebben a sorozatban. A Párducok a tavalyi kupagyőzelem és bajnoki ezüstérem után idén mindkét sorozatban esélyeshez méltóan teljesítenek: a Piros-csoportban 23-3-as teljesítménnyel megszerezték az első kiemelést a playoffra, a HK-ban címvédőként a 3. körben bekapcsolódva az NB II-es Kanizsa, a zöld-csoportos NKA Pécs II. és a Piros-csoportban alapszakasz-3. Vasas Akadémia (91-80) legyőzésével jutottak el a BOK Sportcsarnokba. Érdekesség, hogy a két együttes egymás ellen kezdte meg az idényt, magabiztos sikerrel nyitottak Cegléden a vasutasok (71-96), a felek pécsi összecsapása viszont csak a végjátékban dőlt el a hazaiak javára (92-84).

Sértő Ádám (CKE): Összességében elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel. Voltak fájó vereségeink, de a hatodik hely megszerzése reálisnak tűnt és szerencsére sikerült is. A srácok jó állapotban vannak, mindenki egészséges és motivált. A kupán és a bajnoki negyeddöntőben sem mi vagyunk papíron az esélyesek, a nyomás éppen emiatt nem rajtunk lesz egyik sorozatban sem, viszont ez nem azt jelenti, hogy bármelyik mérkőzésre feltett kézzel érkeznénk. A cél az, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsuk, ha ez sikerül, akkor az elért eredménytől függetlenül büszke leszek a csapatomra. Mindenkinek sérülésmentes játékot kívánok a kupára és a bajnokság hátralévő részére!

Szrecsko Szekulovics (PVSK): Úgy érzem, hogy jó formában vannak és jól dolgoztak a héten a fiúk, egyedül Horti Bálint játéka kérdéses, a többiek egészségesek. A Hepp Kupa egy nehéz sorozat, mert nem lehet hibázni, de címvédőként természetesen szeretnénk ismét megnyerni, egyrészt a presztízs miatt, másrészt, mert ez nagy lendületet adna a rájátszás előtt. A Cegléd egy rutinos, jó ellenfél, nem úgy kezdték a szezont, ahogy azt eltervezték, de az utóbbi időben már elég stabil teljesítményt nyújtottak, Csorvási Milán személyében van egy korábbi válogatott játékosuk, aki domináns centerposzton. Nem számítok ellenük könnyű meccsre, de az alapszakaszban mindkétszer legyőztük őket, tudjuk, hogyan kell ellenük játszani. PVSK-MAFC döntőt várok, ahol szeretnénk visszavágni a Pécsen elszenvedett bajnoki vereségért.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés