Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Meghitt, örömteli, játékos – fantasztikus hangulatban zárta a 2023-as évet a kecskeméti Akadémia

Megtartotta hagyományos évzáró ünnepségét a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia.:

:

Megtartotta hagyományos évzáró ünnepségét a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A rendezvényen a szeretet ünnepének jegyében egy fontos jótékonysági akcióra is felhívták a figyelmet, emellett a labdapattogástól, izgalmas játékoktól volt hangos a csarnok, ahol még királyt is választottak.

Ahogyan minden év végén, úgy idén is megtelt a kecskeméti kosárlabda Akadémia csarnoka, hogy a fiatalok szülőikkel és edzőikkel közösen búcsúztassák el 2023-at. A lelátón szinte nem maradt szabad hely, a szülők már a kezdés előtt elfoglalták helyeiket, majd azt láthatták, hogy a centerpályán sem nagyon van üres járat, hiszen a közös bemelegítés során többszáz kosaras fiatal mozgott együtt.

A jó hangulat adott volt, de ezt csak fokozta, hogy rögtön játékkal indult a program. Minden csapat részt vehetett egy gyors meccsen, fiúk a lányok ellen, kicsik a nagyok ellen. Az egyik legizgalmasabb mérkőzésen az Akadémia U18-as fiú együttese a KTE U20 és felnőtt játékosaiból vegyített csapattal játszott. A meccsek triplák, félpályás dobások és fifikás megoldások miatt voltak látványosak.

Akik előszeretettel kísérleteztek távolról, folytathatták ezt, hiszen ezután hárompontos dobóversenyre került sor (melyet az U18-asoktól a csapatkapitány, Fellegi Regő nyert), valamint a kicsiknek büntető dobóversenyt és mez öltözős ziccer versenyt is tartottak. Közben a bátrak szelfizhettek a KTE kosarasaival is. Sőt, sokan autogramgyűjtő versenybe fogtak, cipőket, pólókat, kártyákat írattak alá a példaképekkel.

A jól megszokott zsákolóverseny előtt viszont a nap legfontosabb programpontja következett. Ekkor ugyanis az Akadémia vezetőségének meghívására megérkezett Horváth Kincső, egy ép értelmű, víg kedélyű, mozgásában korlátozott 10 éves kislány, akinek legnagyobb vágya, hogy társaihoz hasonlóan járni tudjon. Kincső mosollyal az arcán vett kezébe kosárlabdát, majd a vele egykorúakkal – akik minden szerdán az Akadémián részt vesznek a Családi Kosár elnevezésű programon – kosárra dobott.
A legkisebbek után ismét a nagyoké lett a főszerep, a centerpályán jött a zsákolóverseny, ahol a tavalyi címvédő, a KTE felnőtt csapatának edzője, Hegedűs Gergely is részt vett. A látványos zsákolásokat többek között Wittmann Krisztián, Dusan Markovic, illetve a Mikulás pontozta, majd kialakult a döntő, melybe az U18-as csapatból Szemerédi Levente, a felnőttektől Ivkovic Milán jutott be. Nagyot küzdöttek egymással az első helyezésért. A versenyt végül a szakmabeli zsűri értékelése alapján Levente nyerte.
Az Akadémián többéves hagyomány, hogy minden hónapban megválasztják a hónap csillagait, egy teljesítményével és magatartásával kiemelkedő fiú és lány kosarast. A November Hónap Csillaga címeket egy testvérpár Kállai Boglárka (U14-16) és Kállai Dániel (U11-12) kapta.

A karácsonyi ünnepség zárása a királyválasztás volt. Minden csapat jelölhetett valakit a király vagy királynő címre. Olyan királyt kerestek, aki valamiben különleges, inspiráló és példát mutat mindenkinek. Ebben az évben olyan királyt kerestek, akinek van terve arról is, milyen lenne az Akadémia élete, ha ő tervezhetné meg. Éppen ezért olyan produkciókat mutattak be a fiatalok, melyek leginkább az álmokról szóltak. Voltak csapatok, játékosok, akik versekkel, zenés-táncos előadásokkal készültek, sokan előre leforgatott videókat mutattak be. A 14 jelölt közül végül a király Horváth András lett az U14-es csapatból.

Az ünnepség Ivkovicné Béres Tímea karácsonyi üzenetével és ajándékosztással zárult.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés