Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Meghatározó magyar kosarasokkal tárgyal a Szolnok

Új arcokkal erősítik meg a klub menedzsmentjét.:

:

Korábban írtunk róla, hogy nagy változások lesznek a Szolnoki Olaj KK életében, hiszen a tulajdonos Nyerges Zsolt kiszáll a csapat működtetéséből.

Dr. Nyerges Zsolt egy szándéknyilatkozatban térítésmentesen felajánlotta az általa tulajdonolt foci-, vízilabda- és kosárlabdaklubok tulajdonjogait, egyes vagyoni elemeit.

Erről tárgyalt a szolnoki közgyűlés, amely elfogadta a felajánlást, s egyben vállalta a létesítmények fenntartását – foglalta a össze a legfontosabb tudnivalókat a szoljon.hu.

– A kosárlabdaklub átalakítása elkezdődött, az új klubba a játékosok játékjoga is átkerül. Előrehaladott tárgyalásokat folyattunk a meghatározó magyar kosarasokkal, s keressük a megfelelő külföldi játékosokat is – nyilatkozta az Olaj KK helyzetéről Szalay Ferenc polgármester a honlapnak.

Kiderült, hogy a klubnál továbbra is számítanak Tóth Zoltán segítségére, de a menedzsmentet új arcokkal akarják megerősíteni.

– A tehetséges fiatalok Szolnokon tartása kiemelt célunk. A felnőttcsapat mellett egy B-csoportos csapatot is indítani szeretnénk, ahol megfelelő játéklehetőséget kapnak a legtehetségesebb fiataljaink. Az utánpótlást, ahogyan eddig is, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia és az Olaj KK csapatai kell, hogy biztosítsák – mondta Szalay.

Szalay Ferenc azt mondta, hogy az önkormányzat a működtetést kormányzati segítséggel tudja vállalni, hozzávetőleg azon a szinten, mint a jelenlegi bajnoki szezonban volt.

A városvezetőnek határozott elképzelése van arról, hogy miként lehetne visszacsábítani a nézőket a lelátóra.

– Ennek sok oka lehet, nem kívánom ezt most elemezni. Viszont az egészen biztos, hogy sokkal több hír, érdekesség kell, hogy megjelenjen csapatainkról, élőbbnek kell lenni a szurkolói kapcsolatoknak. Önmagában azonban az eredmény mellett tán a legfontosabb az, hogy a játékosok minden meccsen adják ki magukból a maximumot, vért izzadjanak a sikerért

– mondta.

64 hozzászólás

64
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
44 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
pbaskHeindrichPiffingerRRichieGJózsipapa Recent comment authors
Tarifa
Olvasó

Szolnokon nagy munka folyhat. Június 23 óta semmi hír. Keressük a meghatározó jatekosokat, vagy előbb az új hozzaértő vezetőket, vagy azt aki következetesen tud nyilatkozni?

Heindrich
Olvasó

Állítólag Voját megkereste a filkó, mondott nekik egy összeget amennyiért van az a pénz 🙁 Állítólag

nyolcmegnyolc
Olvasó

Voja kupát (is) akar nyerni.

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Voját nem kereste meg a Falco. Benkénél is csak puhatolózás volt eddig csak.

pbask
Vendég
pbask

Dehogy kerestük meg. Van pénz, de azért itt senki sem jockey papa,annyi nincs.
Benkétől érdeklődtünk,én is ennyit tudok.

Piffinger
Olvasó

Irgi burgi…hogy hát már a szúnyogok is! Ősszel meg tele volt a csarnok poloskával, úgy hogy a városnak akkor még semmi köze nem volt hozzá! Ja és ipari mennyiségben virágzik a Tisza! Durrantsunk rá elvtársak arra a szemtelen természetre, amelynek mindenkori irányítója az aktuális városvezetés…
Én simán emlékszem, amikor az előző Olaj vezetés alatt ment a rigmus, hogy vezetőség csere…
Alakulhatott volna úgy is, hogy egyáltalán nincs csapat…

RRichieG
Olvasó

Meghatározó játékosok. Kérdés, mit határoznak meg.. Leginkább egy túl magas összeget..
Szerintetek ez az ember Szolnokon tartja Voját, aki a saját lányát nem tudja Szolnokon tartani?!
Élhető város..Szolnok termálvíz nagyhatalom a világon. Van egy medencénk a korábbi négy strand helyett… a nyár közepén. Ja és aluljárónk a Szecskán ahol már lehet pergetni csukára. Vagy szúnyoggal szép dévéreket lehet fogni. Mert szúnyog is van dögivel. Minek irtani, télen úgy is megfagynak. Legfeljebb 10% marad. Ugye Fecó?

Józsipapa
Olvasó

a fiát sem tudta itt tartani…..

Józsipapa
Olvasó

Amikor Dr.Nyerges Zsolt átadta a tulajdonjogot,kis idővel később megjelent egy cikk,melyben elmondták,hogy a játékosoknak megtették az ajánlatokat,illetve a vezető- edzővel és egyik segítőjével (Sz G)már megállapodtak a következő szezonbeli folytatásról; a másik segítőt (J M) nem említették.Majd ezek után 2-3 hét múlva jött a pletyka,hogy Tóth Zoltánnak és Báder Mártonnak mennie kell a klubtól. Az új ügyvezető CS T , a technikai igazgató P P lesz. Érdekes, hogy most T Z-segítségére számítanak a klubnál. Persze új tulajdonos – új menedzsment, ez így működik; hogy a csapattal mi lesz, és mi lesz a szurkolókkal – közönséggel az másodlagos. ( Mi lesz… Olvass tovább »

Tarifa
Olvasó

Jól látod. Még a nyilatkozataik is zavarosak. Mi lehet a fejükben?

ldd
Olvasó

Azt ugye mindenki tudja, hogy játék osként kinek a beceneve volt “Nagyfejű”
És kinek “Fütyi” ?

Tarifa
Olvasó

Az új vezető a búcsú merkőzésünkön ott űlt Fletó mellett. Ő már biztosan tudja, hogy Magyarországi szintén kik azok a játékosok akikkel tárgyalni kell. Tehetnénk mi is egy összeirást kik lehetnek azok, (túl azon akiket még kellene tartanunk,) vagy a saját klubjukban túlzottan nékülözöttek. Gondolom a Falcó és a Körmend emberei nem mozdulnak, akkor…?
Jut eszembe Mi lesz A KLUB ÚJ NEVE?

derryl
Olvasó

Új klub! Annak nincs vezetője, hogy Szalai nyilatkozik a várható fejleményekről? Vagy már ezerrel érvényesíti tulajdonosi jogait? Mármint állam bácsi jogait? Egyre undorítóbb az egész, ez már nem a sportról, a szórakoztatásról szól, egyes emberek játékszere, játszótere, és természetesen megélhetése lett belőle.

dell
Olvasó

Az új klubnak még hivatalosan nincs vezetője ,jól írtad majd csak jul.1 után lesz Persze a háttérben már megvan.

makelovenotwar69
Olvasó

Ügyes nyilatkozat: van jó pár mondat, fordulat, szentimentalizmus csak éppen a konkrétum hiányzik. Szalay kemény fickó, őt a tények sem hozzák zavarba: Tóth már eligazolt, Benkéről hírzárlat, más “meghatározó” felnőtt magyar játékos ki is van még? Ja, Voja! A legnagyobb kincs, de neki meg van tapasztalata már a klubvezetés hozzáértéséről, jobban teszi, ha megy a Sassarihoz. TZ maradásával akkor mi is változik?
Hajrá magyar kosárlabda!

Tarifa
Olvasó

Lehet, hogy nem derült ki a vitainditómbol, de az illetékesek nyilatkozata túl általános. Politikai lozung. Úgy gondolom, hogy az idei évet csak a sikeres választások érdekében fogjuk átélni
Nekünk egy jó menedzser, nem pedig megélhetési politikus kell. Hajrá Olaj!

ldd
Olvasó

A fiatalok lehetőségeiről,ajánlom figyelmetekbe a 2 napja lehozott kézilabdás Kis Szilárd mesteredző riportot.
Miért hagyta ott a kézilabda “felcsútját” ahol csarnokot is róla nevezték el.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerintem az egyik a fiatalabb a másik az idősebb

derryl
Olvasó

A riport az időssel készült, a fiatalabb ról nincs szó benne.

Gézuka
Olvasó

Én abszolút nem vagyok optimista a jövőt illetően, sőt… “A városvezetőnek határozott elképzelése van arról, hogy miként lehetne visszacsábítani a nézőket a lelátóra. – Ennek sok oka lehet, nem kívánom ezt most elemezni.” – szóval fingod sincs Fecó. Semmi baj. Csak ennyit gondolok arról, hogy önkormányzathoz került a csapat: az államnál nincs rosszabb gazda.

Eric
Olvasó

Ez a városvezető olyan, mint Felcsúton Lölőke… mindenhez érteni akar, azt hiszi mindenhez ért. Én sem vagyok optimista. Az államnál már csak egy rosszabb opció van…Fletónk. Ami mozdítható fogja lopni

Gézuka
Olvasó

Egy idő után akinek pénze van sajnos elhiszi hogy ért mindenhez… Vannak itt helyben is önjelölt “gázszerelők” persze, de 10%-os Ferinél nincs nagyobb kókler a városban. Lásd térkő…

derryl
Olvasó

Az már az övé, miért vinné?

J.R.Benitez
Olvasó

Full mindegy milyen címszó alatt, de gyakorlatilag sportágtól függetlenül minden élcsapat állami pénzből gazdálkodik. Nem jó, de ez van sajnos. De ha kipukkan a lufi, minden csapatot érint. Egis Vulcano Nyerges Szedeák meg önkorik stb…. Mind ugyanaz. Meg most kell mindenhova gyorsan új csarnok, mert lehet később csak álom lesz. Ez engem nem zavar. Sőt! Ami zavar hogy milyen magyarok lesznek 5 év mulva a pályán….

Godemperor
Olvasó

Aha. Szerinted minden magyar kosárcsapat kap 1,3 milliárdot évente? Na ne röhögtess!
Amúgy meg elég baj, ha ez nem zavar, amikor egy alap orvosi ellátásra bekerülni hónapok kérdése, az utak meg gyakorlatilag darabokra esnek Szombathelyen is. De lehetne folytatni a sort…

J.R.Benitez
Olvasó

Abból már idei szezonra sok elment úgy tudom….. Amúgy meg erős ellenfelet jobb legyőzni szerintem. Plusz mi kaptunk csarnokot( teljesen jogosan ) akkor ott sem háborogtak. Mondhat bárki bármit az Aréna megléte óta sok mindenben szintet ugrottunk. Az pedig nem 1,3 milliárd volt

Godemperor
Olvasó

Azt nem a kosárcsapat kapta, hanem a város. A Falco csak bérli amikor ott játszik meg eddz. Ugyanúgy ahogy pl. egy koncertnél a rendezvény szervezője. Akár te is kibérelheted, nem a Falco-nak fogsz fizetni. De gondolom ezt te is tudod. Amúgy ha Szolnok kapna egy új csarnokot, azt elhiheted nem kritizálnám, ahogy nem tettem ezt a kaposvári csarnoknál sem, mert egy ilyen létesítmény sok mindenre jó a kosárlabdán kívül is. De itt most nem erről van szó.

J.R.Benitez
Olvasó

Ebben neked van igazad. Szerintem ez az 1-2 év Szolnokon átmeneti időszak. Azt segiti állam átvészelni. Ez kinek mennyire érdeke a kosárlabda társadalomban, jó kérdés.

baszket
Olvasó

Új csarnokot, mi?
De arra senki nem gondol, hogy az új csarnoknak lesznek fenntartási költségei is… Ha meg nem megy teljes kihasználtságon (de még koncertekkel, egyéb rendezvényekkel, sem rentábilis ..), akkor annak költsége honnan teremtődik elő?
És az ide irányított pénz, aminek jó része tudjuk jól, hogy nem épül be… inkább értelmes, most is húsbavágó dolgokra lenne elköltve…
Volt hír értelmes önkormányzatról, ahová “ledobtak felülről” valami létesítményt, és nem vették át üzemeltetésre, mert egyszerűen abba belerokkant volna a költségvetésük.

ldd
Olvasó

Nyerges dr.elvihetné magával amerikába a kosárcsapatot és elindíthatná az NBA-ben.

Modus operandi
Olvasó

Van min javítani a klub körül. Elsődlegesen itt a kommunikációt értem a szurkolók felé és a szolnoki játékosoknak több játék időt biztosítani.
Megelőlegezem a bizalmat az új “tulajdonos” felé. Meglátjuk, hogy mennyi valósul meg, amit az új “tulajdonos” nyilatkozatából most megtudhattunk.

CSAK AZ OLAJKA!!!

Eric
Olvasó

A kommunikáció javítása az egész városra igaz. Majd a tesi tanár után szabadon…

Olajheart
Olvasó

A nyilatkozatok szerint jó színvonalú csapatunk lesz.. A tettek alapján egyenlőre mi szurkolók ebből semmit nem látunk.. Várunk reménykedünk..

Eric
Olvasó

Írja le őszintén, hogy szar lesz? Láttál már ilyet? Fletó meg az őszinteség

Olajheart
Olvasó

Nem ezt mondtam.. De azt lehetne hogy emberek 1 korszak véget ért mostantól marad ugyan kosárlabda Szolnokon de más feltételekkel célokkal.. Ez is hogy nem indulhatunk nemzetközi kupában nem a szép jövőt sugallja…

Eric
Olvasó

Hát nem…:( úgy áll a kosárlabda mint a város…

Godemperor
Olvasó

“Erről tárgyalt a szolnoki közgyűlés, amely elfogadta a felajánlást, s egyben vállalta a létesítmények fenntartását”
“Szalay Ferenc azt mondta, hogy az önkormányzat a működtetést kormányzati segítséggel tudja vállalni, hozzávetőleg azon a szinten, mint a jelenlegi bajnoki szezonban volt.”

Hát így nem nagy kunszt! 😀

Ilyen alapon bármelyik magyar klub kérhetne állami támogatást. Mielőtt még a Haladással jönne bárki, azzal sem értek egyet.

Rouge
Vendég
Rouge

“…Ilyen alapon bármelyik magyar klub kérhetne állami támogatást…”

És kap is.

Így működik a rendszer,
aki ezt nem látja át, az nagyon hülye.

Mindenütt közpénzek vannak.

A magyar élsportban nincsenek piaci viszonyok, a pènzek 95%-a àllami pènz, akár az önkormànyzattól jön, akàr egy àllami cègtől (MVM, MOL) vagy pedig valamelyik “nagyvàllalkozó” pénze, akinek Viktor megmondta, hogy melyik csapatot tàmogassa…

A tao-s pénzek is (törvènytelenül) a játèkosok bèrère mennek el, úgy lett kitalàlva az egész rendszer.

A Vulcanoról meséljek?

Bazinga
Olvasó

1,5 milliárd forint azért nem rossz pénz, még úgy is, hogy elvileg(!) három felé oszlik…melyik magyar kosárlabdacsapat kap 500 millió forintot létesítmény fenntartásra az államtól? Ekkora összegnél gondolom már lehet trükközni, átfolyatni bérekre stb…Most a TAO-t ne keverjük ide.

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Létesítmènyre kapnak 210 milliót,1.3 milliárdot meg a sportra.

Horváth János
Vendég
Horváth János

Mesélj a Vulcanoról.

Godemperor
Olvasó

Már egyszer asszem tárgyaltam erről valakivel pár éve. Szerintem nagyon nem mindegy, hogy az állam támogat egy helyi csapatot, vagy az önkori. Ugyanis az önkori a helyi emberektől “veszi el”, az állam meg az országtól.
Értsd: Ha ad az állam, akkor az önkori azt a pénzt másra is el tudja költeni helyben (mondjuk felújít egy utcát).

Nem kell a Vulcanoról mesélned, tisztában vagyok vele, hogy az egy irányított szponzoráció, de így legalább nem lóg ki annyira a lóláb. De ha papíron is az állam ad támogatást, akkor jogosan kérné ezt bármelyik másik klub is.

Rouge
Vendég
Rouge

“….De ha papíron is az állam ad támogatást, akkor jogosan kérné ezt bármelyik másik klub is…” Kérnek és kapnak is. De igazából ezt a kérdést nem is klub szinten kell értelmezni, hanem inkább a város/megye/régió szintjén. Viktornak fontos, hogy jól érezzük magunkat, ne a politikával és ne a korrupcióval foglalkozzunk, hanem például a látványsportokkal. Ez utóbbiak nem véletlenül kapnak kiemelt állami támogatást. Ez persze úgy van elosztva, hogy azért állami szinten valamennyire költséghatékony legyen: Szolnokon a kosárlabda sikeres, ez vonz igazán sok nézőt, ezért ide jut pénz…a focira viszont ezért nem. Szombathelyen most sikeres a Falco, de kiesett a Haladás.… Olvass tovább »

Olajheart
Olvasó

A xv. kerületben dolgozom ahol nem tudom hallottad e de nincs elfogadott költségvetés így nem jött az állami pénz a kerület vegetál.. Szóval jobb ha az önkori támogatja a sportot mert a helyiektől veszi el.. Ez valahol igaz de nincs az önkori állami pénz nélkül.. Tehát úgyis nézhetjük hogy nemcsak a helyiektől veszi el.. Ha olyan kötekedő szeretnék lenni mint te az olaj pénzeivel

nyolcmegnyolc
Olvasó

Akkor a közgéppel nem volt bajod???
Vagy a közgéppel volt, mert az az Olajt támogatta?

Olajheart
Olvasó

Hogyne lett volna baja.. Mindenkinek baja volt hogy a közgép adja a pénzt..

Eric
Olvasó

“Csak” a közpénzek aránya nem mindegy. “Csak”

ldd
Olvasó

A cocializmusban a játékosoknak legalább volt bújtatott állásuk …

Dennis
Olvasó

Azt valaki magyarázza el legyen szíves, hogy mire gondolt Szalay a “kormányzati segítséggel”kapcsolatban.

Godemperor
Olvasó

Múltkor linkelt valaki egy cikket. Ha jól emlékszem másfél milliárd körül kapnak a szolnoki klubok “fenntartási” támogatást. Gondolom ennek javarésze a kosárra megy.

Olajheart
Olvasó

Nem a kosárra megy.. A létesítmények fenntartására.. Nyilván kap a kosárlabda is..

Godemperor
Olvasó

Aha, mesélj még! 😀

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Olajheart! Olvasd már el a szoljon.hu-s cikket:

“– Képes arra az önkormányzat, hogy biztosítsa a működési forrásokat? Nem kell majd visszafogni a korábbi célokat?
– A forrásokat kormányzati segítséggel tudjuk vállalni, hozzávetőleg azon a szinten, mint a jelenlegi bajnoki szezonban volt. Közgyűlésünk elfogadta Nyerges Zsolt adományát, de emellett elfogadta az 1,3 milliárd forintos állami támogatást a sportra, illetve 210 millió forintot a létesítmény fenntartására.
– Utóbbiból a stadiont és az uszodát tudjuk működtetni, előbbi pedig a csapatok költségeire kell, hogy elegendő legyen.”

Olajheart
Olvasó

Elolvastam hidd el.. Azt érzem rajtad is meg a másik falcos kollégán is hogy igazából szem ellenző fel.. Csak ami az olajnak jön pénz az állami.. Ami a falconak az nem.. Az az a vita parttalan.. Egyet azért még leírok hogy mi a véleménye a baráti körömben azoknak akik nem szeretik a sportot a kosárlabdát.. Hogy menjek én a francba meg Ti is meg úgy a kosárlabda a sport.. Hogy néhány ezer ember kedvéért állami pénzek milliardjai mennek el… Nekem az a véleményem hogy úgy kell el osztani a pénzeket hogy jusson mindenre útra egészségügyre sportra kultúrára oktatás stb stb..

Eric
Olvasó

Huhhh, te még annak hiszel bármit is 😀 A Szecska aluljárót nem tudjuk megoldani, nem klubok működtetését 😀

dell
Olvasó

Feri ezt nem hiszem el! “Előrehaladott tárgyalásokat folytattunk a meghatározó magyar játékosokkal”. Gondolom ezért ment el TÁ is és állítólag Benke is megy. Maradt a meghatározó játékosokból egyedül Voja akiről még semmit nem tudunk. Hol van itt az előrehaladott tárgyalás? Két hónapja TZ nyilatkozta aki akkor ezek szerint marad,hogy közel állunk Tóth és Benke szerződésének véglegesítéséhez.Innentől ismerjük a történetet,hogy milyen közel álltunk. Itt valaki nem mond igazat.

Eric
Olvasó

big like

Tarifa
Olvasó

A legélhetőbb városban, egy szolgáltató önkormányzat egy új kihívást “vállalt”. Szurkolok, hogy sikerüljön, bár félelmeim vannak.
Ez újabb FELADAT, nagy kihívás. Az OLAJT az előző évek szintjén tartani pedig elvárás. Hajrá Olaj!

Jokic
Vendég
Jokic

A legélhetőbb város? 🙂 Hűha.

WSreborn
Olvasó

Én szolnokiként sem értem azóta sem ezt a “címet”. Szerintem abszolút középmezőny életszínvonal tekintetében, bàr a fejlődés látható az tény.
Hajrá Olaj!

moldi56
Olvasó

Ez egy baromság,az is aki kitalálta.Én például nem is itthon dolgozok,eljárok vidékre,ahol jobban megfizetnek.Kicsi ez a város,ahhoz hogy a legélhetőbb város legyen.Még ha Kecskemétre mondanák…

Eric
Olvasó

Igen, pontosan. A fityis csinovnyikok hiszik annak, miota megnyerte ezt a címet. Szoktam én is mondani, hogy tegyük mellé Kecskemétet. Az a baj: Gyöngyös, Hatvan és Jászberény is élhetőbb…pedig kis városok

MrB1G
Vendég
MrB1G

A barlangunk plusz pontjaihoz kellene egy alap mag.Főleg magyar alap, és jó légiósok, nem olyan aki itthagy minket.
Na meg sérülésmentes szezon(vég).
Már sajnos a 2 légióspótlásnál látszott, hogy hova tartunk.
Nehéz éveket érzek ki.
Az eddigieket köszönjük ZSOLT!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A Szecskára gondolsz netán?? 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés