Connect with us

Bajnokság

Meggyőző(bb) teljesítménnyel javított a Kaposvár

Többször is visszajött a meccsbe a Kecskemét, de az igazi átütő erő ezúttal hiányzott.

Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79-63 (21-18, 21-11, 21-20, 16-14)

Bajnokság, 14. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Benczur T., Goda L., Boros T.

Kaposvár: Curry 12/6, Krnjajski 12, Rivers 10/6, Hendlein 15/3, Jukic 8. Csere: Hock 3/3, Miliszavljevics 11/3, Bogdán 2, Révész 6.

Kecskemét: Wittmann 8/6, Thomas 18/12, Djeraszimovics 7, Kucsera -, Karahodzsics 8. Csere: Pesakovics 4, Körmendi -, Dramicsanin 14/3, Horti 4.

A nyitó fordulóban már találkoztak egymással a felek, akkor hazai pályán a Kecskemét győzött hosszabbításban.

Az első percek a festéken belüli játékról szóltak, aminek köszönhetően a Kaposvár centere, Jukic hamar összeszedett két faultot. A helyére beálló Révész gyorsan megszerezte első pontjait a somogyiak színeiben, akik kontrollált támadásokkal vették magukhoz a vezetést (8-2). Ahogy a Szeged ellen is – legalábbis az első félidőt tekintve -, most is érezhető volt a küzdeni akarás a kaposvári játékosokon, ezt szépen mutatta például Curry saroktriplája, akinek Hendlein estében adott gólpasszt. Dramicsanin közel öt perc után szerzett kosarat a Kecskemétnek, de a túloldalon pont ő maradt le Hendleinről (13-4). Krnjajski betörésével már a tízet is átlépte a különbség, szinte ajtó-ablak helyzeteket engedélyezett ellenfelének a KTE. A negyed végére sikerült rendeznie a sorokat a vendégeknek, egy 14-3-as futással feljöttek egálra, de Miliszavljevics az utolsó másodpercben óriási hármast vágott be faulttal együtt. 21-18.

A második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, míg a Kecskemét két és fél perc elteltével talált be először (27-22). Ismét eljátszották a csapatok azt, amit az első negyedben; ellépett közel tízzel a Kaposvár, majd feljött egy labdára a KTE. Aztán kezdődött megint minden elölről, könnyű, gyors kaposvári kosarak, kétszámjegyű különbség, viszont most nem tudott visszakapaszkodni a Kecskemét a nagyszünetig. 42-29.

A fordulás után úgy tűnt, hogy rendezte a sorokat hátul a vendég csapat, de Jukic erre gyorsan rácáfolt, teljesen üresen maradt a gyűrű alatt, majd Thomas 3+1-es akciójával tízen belülre jött a KTE, aztán Wittmann is jól célzott egy oda-vissza rohanós időszak után, időt kért a KKK (46-40). Ezúttal azonban nem omlottak össze a hazaiak, hanem még egy fokozattal feljebb kapcsoltak, meggyőző előnyt alakítottak ki a záró negyed előtt, amit a Kecskemét öt gyors ponttal reagált le. 63-49.

Az utolsó felvonás elején megpróbált visszajönni a meccsbe a Kecskemét, de Rivers két demoralizáló hármassal jelentkezett, így már tizenhét volt közte. Ez sem szegte a vendégek kedvét, akik mindent egy lapra téve próbáltak felzárkózni, ami ideig-óráig sikerült, de a kulcspillanatokból jobban jöttek ki a hazaiak. Az utolsó percek már nem feltétlenül a látványról szóltak, megérdemelten, az elmúlt bajnokihoz képest kiegyensúlyozottabb játékot hozva győzte le a Kecskemétet a Kaposvár. 79-63.

Fotó: delfinek.hu

34 hozzászólás

34
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
SchwarzkopfKareem Abdul-JabbarGecse J. MáriódballVilis79 Recent comment authors
dball
Olvasó

Szegény Kecskemétbe mi ütött? Rossz volt nézni amit csináltak, Wittmann meg egyenesen mintha a kihagyott ziccereket gyűjtötte volna. Hendlein átgondolt mozzanatai és általában a Kaposvár higgadt akciói előtt le a kalappal. Kecskeméten hibádzik valami. Ideje lenne már nekünk is játszanunk. Ami azt illeti félelmeim vannak a Kecskeméti idegenbeli pótlásunkkal kapcsolatban, nagyon érik a hírösöknél egy alapos fejmosás és félek ez ellenünk fog csattanni.

Bezse
Olvasó

Ha savaztam a csapatot az előző 2 meccs kilátástalan játékáért, most jár a dicséret. Végre láttam CSAPAT-ot , bár Curry néha “hero-zott” , ami tök felesleges volt. Különösen tetszett Révész lelkesedése, szeretjük az ilyen csókákat. Nekünk csak a Kecsoval kellene játszanunk 😊 , ott szoros – itthon sima . De ettől függetlenül várjuk és lássuk a kaotikus idény következő felvonását , hisz ajándék minden eljátszott meccs

redmiller
Olvasó

Komoly gondok vannak… Ez valahogy nem akar összeállni….
Olyan hibákat vétünk, mintha a keret nagy része most játszana együtt először …

Gecse J. Márió
Olvasó

De a meglepetésbuli legalább jól sikerült?

Rózsabimbó
Olvasó

A MindiGo hozta amit tud!

Godemperor
Olvasó

Te tényleg ilyen bimbó vagy, Bimbó? Minek mindigózol, amikor a tv is közvetítette?

Rouge
Olvasó

Hendlein a kedvenc magyar játékosom,
Spicaval ketten valami eszméletlen párost alkottak…olyan összhang és olyan elegancia jellemezte a játékukat, amilyet magyar pályán egy jó ideig nem valószínű, hogy fogunk látni.

Bezse
Olvasó

Ki az a hülye aki erre diszlájkot nyom ?

Godemperor
Olvasó

Gondolom az a személyének szólt. Itt általában nem a tartalomra mennek a lájkok. Hagyd a francba, én se szoktam vele foglalkozni.
Ez nem egy “rottentomato”, ahol számít a rating ;).
Nem oszt, nem szoroz. Engem is leminoszoztak, holott csak annyit kértem, hogy egy személynevet írjunk már le helyesen.

dball
Olvasó

Hagyd. Ahogy Godemperor kollega mondja valóban személyre és szimpátiára megy a nyomkodás. Mondhatsz akármit, ha valaki nem kedvel, úgyis benyomja a diszlájkot. SárgaPárna őfelsége a fórum udvari bolondja az egyetlen akivel szemben ez érthető. 😀

Somogy011
Olvasó

Gratulálok a csapatnak !
Sokkal jobban játszottunk mint Szeged ellen !
Így tovább Pécset !

Tom72
Olvasó

Szép volt srácok! Minden mérkőzésen így kellene hajtani!
Több időkérés és csere kell a problémák kiküszöbölésére!
Remélem kitart ez az akarat a következő idegenbeli mérkőzésekre is!

Csippa
Olvasó

Elég gyenge meccs volt, kecso full unottan, minden tűz nélkül, de legalább játszottak…

Player
Olvasó

Vegre! Ha multkor jogosan leszedtuk a keresztvizet Adamrol es a csapatrol, most el kell ismerni, vegig birtuk es viszonylag jol mwccseltunk meg akkor is, ha a Kecso meglehetosen indiszponalt volt. De mint tudjuk, mindenki annyit jatszik, amennyit hagyjak! A Kecsonak ma ennyi volt! Mi ma meccsben voltunk, bar idonkent ujra bosszanto hibaink is voltak. Konnyelmu eladott labdak, elsietett dobasok stb. Adam most koncentraltabb volt, tobbet rotalt – lasd Beni is elokerult -, de pl. Curryt leultethette volna, amikor nem jatszott, hanem mindenaron dobni akart, pedig meg boven volt tamadoidonk es vedo is volt rajta. Ket- harom ilyen szitacio is volt.… Olvass tovább »

Kováts Imre
Olvasó

OK!

hopehely
Olvasó

Ivkovics B-csapata legyőzte Ivkovics A-csapatát. Fekete megmenekült, Váradyt sajnáltam!
Kornél csinálta volna, de ma mintha motiválatlan lett volna a gárda?
Majd talán a jövő héten!

Godemperor
Olvasó

Legalább a nevét írd le helyesen!

KPSVRKK
Olvasó

Gratulálok a csapatunknak és Ádámnak is!
Csapatjátékot láthattunk és jó meccselést.

Schwarzkopf
Olvasó

Azért maradjunk annyiba, hogy volt olyan időszak mikor a kecsó csinált egy 13 – 0 ás rohamot, amire se időkérés se taktikai fault nem volt a válaszunk. Kecsó tegnap botrányosan dobott mezőnyből és olyan beleszarok meccset hozott le.
Tény nálunk azért sokkal előrébb léptünk csapatjáték szinten, a védekezésunk is acél volt szinte egész meccsen. Külön örültem Roncának akit végre használni is mertünk palánk alatt.

KPSVRKK
Olvasó

Így volt.
De az irány ígéretes.

Rubik75
Olvasó

Gratulalok a győzelemhez.Jó látni,hogy végre több volt a rotáció mint eddig.A csapat játékán még rengeteg a tenni való,sokszor akadozik a játék.Remélem Pécs ellen még javulni fog az összjáték.

Mary
Olvasó

Ezt eddig nem tudta senki? Van egy nyert meccs, mindenki lenyugszik, aztán folytatódik minden tovàbb. Ne legyen igazam! Akkor megkövetlek! Figyelmeztess majd kérlek! Ettől függetlenül HAJRÁ KKK! Szép volt Ronca!

Kováts Imre
Olvasó

Sajnos!

Kováts Imre
Olvasó

A szurkoló könnyen elfelejti a problémákat egy győzelem után, majd egy vereség, egy törvényszerűen jövő rossz játék után minden kezdődik előröl: akik most hozsannáznak, azok ismét szidni fogják az edzőt, az ügyvezetőt és a játékosokat. Sajnos. Persze ez mindig és mindenhol így műkődik. A szurkoló nem tud (nem is kell neki) a holnapban gondolkodni. Ezért van az edző és az ügyvezető. Nekik kell(kellene) egy ilyen mérkőzést tárgyílagosan és mértéktartóan értékelni, ezzel is “nevelve” a szurkolót.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“tárgyilagosan és mértéktartóan értékelni, ezzel is nevelve a szurkolót”
Van szerencsénk, az új ügyvezető éppen iskolaigazgató, foglalkozhatna ilyenfajta tevékenységgel. Mármint, pedagógus a szakmája.
Nincs változás, 30 éve vagyok szurkolója eme csapatnak, de mindig is a szurkolók “etetése”, és nem a nevelése volt a porondon. Hatalmas produkció volt például a nemrégi szurkolói etetés a három éves fejlesztési programról. Tárgyilagosan erről is kellett volna tájékoztatni a szurkolókat, miért szűnt meg, mi van helyette.
Tehát, egy ügyvezető legyen tényleg ügyvezető.
Ne legyen béna kacsa.

Schwarzkopf
Olvasó

Minden szóval egyetértek. Lehetett szidni Monokot, de lófa@ se változott amióta elment. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy a városba az átlag nézőszámot tekintve a 2. de lehet inkább az 1 helyen álló csapatot hogy a pi@ába nem tudjuk “eladni” Miért van az hogy pl egy röpicsapatnak van névadó szponzora de minket 2003 óta senki se akar így támogatni.
Biztos mindennek meg van az oka, de ha egyszer itt más lesz a polgi akkor nem biztos hogy ugyan így 100+ misit fog a város a csapatba toli.

royalka
Olvasó

Nálam Hendlein a meccs embere. Nem mai gyerek már, ennek ellenére ma is 35 percet játszott. Küzd, hajt, szedi a lepattanókat, teszi a dolgát.Sok légiós tanulhatna az ” öregtől”.

Pbask
Olvasó

Ezeket a Vicsokat lehet mellőzni,Gumi is nem tudom Pesakovicstól mit volt elalélve,ha csak nem volt érdekeltsége belőle.. Lófasz cukrozva. Kaposnak nagy grat! Valahogy Sinovec mellőzésével megindultak, jobb lett a csapatmunka, és Révész most többet hozzátett,mint Sino eddigi meccsei alatt összesen. Írtam régebbi cikknél Borisz egyik legjobb ifista,kamatoztatni kéne,kaptam az ívet,milyen gyenge..Annyira,hogy a meccsből ő is bőven kivette részét,dobást alig hibázott így eljutott szépen csendben 12 pontig,tehetsége nagyon is megvan. Azért ha én leszűrtem előbbi pár meccsből egyes emberek is szurkolhatnának neki. Rajta kívül nem tudok mondani senkit,aki nagy nyeresége lehetne a szabálynak,Valerio-Bodonon és Durázin kívül. Kapni fogom a savat,de Kornélt… Olvass tovább »

pirosf
Olvasó

+Takács Kristóf

KPSVRKK
Olvasó

Borisz nagyon ügyes és tehetséges.
Megfelelően nyesegetni kell.
Ma csak egyszer ment neki fejjel a centernek, Ádám azonnal időt kért és helyretette.
Én Révészt nagyon bírom!

Mendez
Olvasó

Te amúgy mi alapján ítéled meg, hogy nem jó edző Kornél?
Írd le ide kérlek mert kurvára kíváncsi vagyok rá!

Pbask
Olvasó

Tucat dolgot felirhatnék akár amit HZ emléktornán észrevettem,vagy mikor Sopronban volt edző,de a legszembetűnöbb minden laikus számára: Nézd meg Wittmant,ne a statisztikáját,hanem a mutatott játékát,mire használta Forray és mire Kornél. Keresi önmagát.
Nekem kicsit Kovács Adrián 2 utóérzésem van tőle,ha szombathelyi kötödésű,ha nem. Azért homokba nem dugom a fejem.

Vilis79
Olvasó

Tökéletesen igazad van, különösen Kornéllal kapcsolatban. Lehet hogy ifi szinten jó, de valahogy amit felnőtt csapatoknál szeretne megvalósítani az nem jön át.

Ball don't lie
Olvasó

Gratulálok a játékosmegfigyelőknek. Pesakovics az évtized igazolása.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés