Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Meggyőző siker Horvátország ellen

A védekezés nagyszerűen működött Völgyi Péter csapatánál.

Magyarország - Horvátország 69-41 (24-14, 6-9, 27-11, 12-7)

U18/19-es felkészülési mérkőzés
Székesfehérvár

Magyarország:: Angyal 11/3, Wentzel 2, Dombai 17/3, Varga 12, Kiss 1. Csere: Mányoky 6, Horváth 1, Keita 2, Boros -, Madár -, Juhász 6, Szirony 11.

Horvátország legjobb dobói:: Mandic 8, Savic 8, Vuksic 8/6.

Az U18-as Európa-bajnokságra és az U19-es világbajnokságra készülő lány válogatottunk ma délután felkészülési találkozót játszott Horvátország korosztályos csapatával a székesfehérvári MKOSZ-csarnokban.

Völgyi Péter együttese 2-3-as állás után Angyal Barbara és Dombai Réka vezetésével egy 11-0-s rohanást produkált, így az első felvonás közepén már megnyugtató volt az előnyünk (13-3). A 10 pont környéki különbség megmaradt a negyed hátralévő részére (24-14), a második felvonásban azonban nagyon visszaestek a mieink, 10 perc alatt mindössze 6 pontot szereztünk. A túloldal sem brillírozott, így nem is tudott lényegesen közelebb kerülni délnyugati szomszédunk (30-23).

A fordulás után újra felpörögtek a lányok – az első percekben egyszer 6 pontra visszajött még Horvátország, de a 24. perctől kezdve rohamosan nőtt a két együttes közötti differencia, 10 perccel a vége előtt már nem volt kérdés a győztes kiléte (57-34). A záró negyedben még tovább nőtt a távolság, magabiztosan győzött csapatunk (69-41).

Fontos lehet a továbbiakra nézve, hogy a mindent eldöntő, harmadik negyedben bemutatott nagy sorozathoz sokan hozzátették a magukét, nem egy-egy emberre támaszkodtunk ebben az időszakban sem, az ellenfél legnagyobb nevét, Nika Mühlt pedig 10 eladott labdába sikerült belekergetni, és 2/8-as mezőnymutatóval elért 4 pontra volt képes mindössze az irányító – még ha a támadás akadozott is néha, a védekezés a meccs nagy részében nagyszerűen működött a mieinknél – áll a hunbasket.hu tudósításában.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés