Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Meggyőző fölénnyel döntős férfi U20-as válogatottunk

Fiataljaink újra remekeltek.

Magyarország – Észak-Macedónia 99-44 (29-10, 12-7, 28-11, 30-16)

FIBA U20 European Challenger, elődöntő
Sopron

Magyarország : Balogh 8, Pallai 15/3, Filipovity 11, Valerio-Bodon 12/6, Krasovec 6/6, Csere: Takács 11/6, Kass 12/6, Radics 2, Kármán 5, Neuwirth 6/3, Scherer 3, Kovács 8,

Észak-Macedónia: Dimitrovski 18/9, Ivanov 9, Mitevski 2, Naumoski -, Isajloski 3/3, Csere: Gjorgiev 3, Gruevski 2, Ibraimi 5/3, Mirkovski -, Savikjevikj -, Stoleski 2,

A döntőért lépett pályára Észak-Macedónia ellen férfi U20-as válogatottunk a soproni Challenger tornán – az már korábban eldőlt, hogy a másik finalista a két nappal ezelőtt egyszer már általunk legyőzött Fehéroroszország lesz, mivel az északkeletiek 74-65 arányban jobbnak bizonyultak Svájcnál.

Pallai és Balogh ziccereivel, jó tempóban kezdtük a mérkőzést. Filipovity is utat talált a gyűrűig, gyors 6-0-lal nyitottuk a meccset. Valerio-Bodon triplájával hamar 13-3-as előnybe kerültünk, alig három perc kellett ehhez – nem működött az észak-macedón védekezés, a magyar támadás annál inkább. Időnként szép megoldásokkal operáltak a piros-sárgák is, potyogtak a kosarak. Pallai újabb közeli találatát már megelégelte Toni Simik, és időt kért – nem is csoda, 10/14-gyel céloztunk mezőnyből (71.4%). Kass azonban szépen találta meg Takácsot, aki rendezetlen védelem ellen be is vágta a sarokhármast (26-10). A játékrészt végül 29-10-re nyertük a 8 pontos Pallai vezérletével, alig 26%-os mezőnymutatón tartva az ellenfelet (4/15).

Némileg pontatlanabb támadójátékkal, de továbbra is feszes védekezéssel indítottuk a második negyedet – négy perc alatt 7-0-t futottunk, így 36-10-re növeltük előnyünket. Zónára váltott a Simik-legénység, és ez valamennyire be is jött, hiszen 2/11-gyel tripláztunk a félidő hajrájához érve (38-14). Kompenzálni azonban nem tudta a a két csapat közti különbséget a zóna, csak „kozmetikázásra” volt elegendő – 41-17-es, megnyugtató előnnyel vonulhattunk félidőre. A nagy különbség oka elsősorban az észak-macedón dobások pontatlanságában volt keresendő, 32 kísérletből mindössze hatszor találtak be Dimitrovskiék (18.8%) – ez a mieink védekezését is dícsérte.

Valerio-Bodon trojkájával „jöttünk ki az öltözőből”, minden adott volt tehát a jó folytatáshoz. Jól is folytatódott a derbi, három és fél perc alatt egy 13-4-es rohammal 30 pont fölé tornáztuk a differenciát. Az etap végére a negyvenet is elérte a különbség, ezen az estén nem lehetett kérdés a győztes kiléte – lepattanózásban is 47-18-ra vezettünk, de minden főbb statisztikai mutatóban jobban álltunk az ellenfélnél (69-28).

A záró tíz percben az ötvenet is elérte a különbség (92-42), Kovács Adrián ismét bőséges játékidőt biztosíthatott minden játékosának. 100%-os teljesítménnyel menetelt a döntőbe U20-as férfi válogatottunk, ahol – a legutóbbi mérkőzés képe alapján – tornagyőzelemre esélyesként lép pályára Fehéroroszország ellen a vasárnapi derbin.

Fotó és forrás: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lddSopronKCfan Recent comment authors
ldd
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!

SopronKCfan
Olvasó

Iskolajáték. Nem kérdés melyik válogatott a legerősebb a tornán. Holnap megkoronázzuk ezt a szép teljesítményt! Bravó srácok! ??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés