Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Megcélozza a feljutást a MAFC

A műegyetemisták is megkezdték a felkészülést.:

:

Garai Péter nyilatkozott a piros-feketék honlapjának a felkészülés kezdetén.

A klubvezető a tavalyi Hepp Kupa-ezüstérmet kiemelkedő, míg a bajnoki 4. helyezést reális eredménynek tartja, habár úgy véli, ha jobban sikerülnek az igazolásaik és kevesebb a sérültjük, akár a bajnoki címért is harcban lehettek volna.

A 2023/24-es szezonban Újbuda MAFC néven szeretne indulni a hétszeres bajnok, mert a XI. kerület önkormányzata a klub kiemelt támogatója lett. Ketten távoznak a tavalyi keretből: az U18-as válogatottal a júliusi B divíziós Eb-n is pályára lépő Maly Benedek Amerikában, a Trinity-Pawling School-ban folytatja tanulmányait és pályafutását, míg az elmúlt négy idényben a MAFC egyik vezéregyéniségének számító Tóth Péter visszatér Székesfehérvárra, a zöld csoportos Dávid Kornél KA játékosa lesz. Két új igazolást is bejelentettek a fővárosiak: három év után visszatér a csapathoz a Megyeri Tigrisektől az 1-2-es poszton bevethető Katona Bence, illetve a Falco-nevelésű, 2004-es születésű irányító, Kovács Levente is elfogadta az újbudaiak ajánlatát.

A célokat érintő kérdésre konkrét választ adott Garai Péter.

“A cél nem változik, mivel a csapat gerincét megtartottuk: szeretnénk megnyerni az NB I. B Piros csoportjának 2023/24-es kiírását! Hatalmas előnyt jelent számunkra a feljutásért vívott harcban, hogy sikerült megtartanunk vezetőedzőnket, Lakits Andrást és erőnléti edzőnket, Dian Dánielt. Számomra mindkettejük személye garancia a minőségi munkára. A megfelelő játékoskeret, a szükséges háttér megléte, illetve szurkolóink és szponzoraink támogatása is erősíti bennem a reményt, hogy elérjük célunkat: az NB I. A csoportba történő feljutást!”

A teljes interjú a mafcbasket.hu oldalon olvasható.

Fotó: MAFC Kosárlabda

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés