Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Megállták a helyüket nemzetközi porondon a soproni fiatalok

Két nemzetközi rendezvényen is szerepelt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U16-os, illetve U17-es csapata.:

:

Két nemzetközi rendezvényen is szerepelt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U16-os, illetve U17-es csapata. Bár meghatározó játékosokat kellett a pályán nélkülözni, Misa Popadic és Pongrácz Levente edzők elégedettek a fiúkkal.

Komarnoban meghatározó játékosokat kellett nélkülöznie a csapatnak; sérülés miatt nem játszott Gadácsi Dávid, Flasár Zalán is csak egy meccset tudott vállalni, ráadásul az utolsó mérkőzésen Szekeres Áron és Nyikos Balázs is megsérült. Ennek ellenére legyőztük a szlovák és a spanyol csapatokat, a csehektől hatalmas küzdelem után a hosszabbításban kaptunk ki két ponttal és csak a bukaresti gárda bizonyult egyértelműen erősebbnek.

– Jó torna volt, a fiúk hajtottak, küzdöttek, ez fontos – summázza véleményét Misa Popadic vezetőedző. Pongrácz Levente másodedzővel együtt úgy gondolják, helytálltak a játékosok a nehéz helyzetben is, bár a sérültek kosarai nyilvánvalóan nagyon hiányoztak.

Az elmúlt hétvégén viszont már jobb helyzetben, ráadásul hazai pályán fogadhatta a sportiskola az European Youth Basketball League (Eybl) U17-es vendégcsapatait. Három olasz, egy-egy angol, német, török, román és spanyol együttes érkezett a tornára. A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia három győzelemmel és egy vereséggel zárta a Eybl első fordulóját, Flasár Botond pedig bekerült a torna All Star ötösébe! Folytatás Bukarestben lesz, január 20-án.

– A hazai bajnokságban veretlen a sportiskola U16-os csapata, de tudni akartuk azt is, hol állunk nemzetközi kitekintésben. Bár komplex véleményt most sem tudunk erről mondani a sok sérült hiányzása miatt, a soproni Eybl után mégis úgy vélem, a legjobb három között ott vagyunk. Bízunk a továbbjutásban is – mondja Misa Popadic.

– Mindig remek lehetőség a fejlődésre, ha pár napon belül több eltérő kosárlabda kultúrával mérhetjük össze tudásunkat. Ez most sem volt másképp – veszi át a szót Pongrácz Levente. – A soproni mérkőzéseken a zóna védekezés több fajtájával is szembetaláltuk magunkat. Abból, hogy élesben is tudtunk gyakorolni ezek ellen, a csapat profitálni fog már a közeljövőben is – teszi hozzá.

A nemzetközi megmérettetések után most újra a hazai bajnokságra koncentrál a csapat és mindent megtesznek az edzéseken is a sikerért. Márcsak azért is, mert Misa Popadic szerint a meccseket az edzéseken kell megnyerni… A bajnokságban eddig veretlen, a tabella élén álló Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U 16-os csapata és edzőik előtt a következő húsz napban öt fontos mérkőzés áll, de ezt a naptári évet már szeretnék veretlenségük megőrzésével zárni.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés