Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Megállította az OSE-t és továbbra is hibátlan az Alba

Magabiztos volt a hazai csapat.

Arconic-Alba Fehérvár – MVM-OSE Lions 90-80 (30-22, 23-19, 22-17, 15-22)

Bajnokság, 3. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, Nyilas István (Schäffer Béla Róbert)

Alba Fehérvár: Chambers 9, Kass -, Barnett 14/12, Dickey 14, Philmore 9/6. Csere: Martin 4, Takács Ma. -, Balogh M. 6, Vojvoda 29/15, Takács Mi 5, Góbi -.

Oroszlány: Riddley 20/3, Szabadfi -, Gholston 33/18, Thomas 8, Polutak 6. Csere: Ruják -, Hollis-Jefferson 4, Balsay 4, Gáspár -, Illés 5/3, Árva-File -, Werner -.

Philmore 3+1-es akciójával vette kezdetét a találkozó, Riddley tempójával az OSE is felkerült a táblára. Gholston lépett ki szépen egy ziccert, Polutak pedig 2+1-et hozott össze (4-7). Dickey értékesített két büntetőt, majd megtette ezt Vojvoda is, sőt a magyar válogatott játékos kintről is beköszönt. Riddley hármasára Dickey válaszolt egy zsákolással, Gholston közelről fejezett be szépen, Chambers pedig faulttal együtt és a plusz egyet is bedobta (16-12). Ismét Gholston villant, Balogh szerzett könnyű két pontot, Vojvoda floatere után Simon Petrov időt kért (20-14). Gholston hármasával lépett közelebb az Oroszlány, Vojvoda továbbra is remekelt, Thomas értékesített egy büntetőt, Philmore visszalépős tempója hullott a gyűrűbe. Gholston ziccerezett, Vojvoda már a 13. pontját szerezte az első negyedben, Chambers büntetőivel 10 ponttal elhúzott az Alba. A negyed végén kicsit sikerült közelebb lépni a vendégeknek, de így is 8 pont volt a differencia. 30-22

Vojvoda ott folytatta, ahol abba hagyta és a sarokból is pontosan célzott, aztán egy gólpasszt is kiosztott Baloghnak, Riddley törte meg az OSE rossz sorozatát. Hollis-Jefferson jelentkezett két ponttal, Balogh lépett be remek ütemben és zsákolt, Dickey küzdött be egy közelit, jött az újabb vendég időkérés (39-26). Thomas középtávolija talált utat a gyűrűbe, Polutak küzdött meg a festékben két pontért, Dickey büntetőzött. Martin szerezte meg első pontjait egy ziccerrel, majd egy gyorsindítást is befejezett, Riddley egy pontot a vonalon hagyott. Barnett süllyesztett el két triplát, Hollis-Jefferson tört be szépen két pontért, Vojvoda 50%-kal dolgozott büntetőivel. Illés talált be távolról, Barnett háromból két büntetőt dobott be, ezt követően azonban az OSE percei következtek, így a félidőre 12-re csökkentették korábbi 19 pontos hátrányukat. 53-41

Barnett keze nem hűlt ki a szünetben, Gholston felelt, az OSE légoósa egy kettest is betett a közöbe, Vojvoda triplával felelt, ráadásul egy technikai miatt egy büntetőt is bedobott. Gholston két büntetőt dobott be, aztán csak egyet, Vojvoda bontotta meg a vendég védelmet és két pontot szerzett. Polutak egy pontot hozott az OSE-nak a vonalról, természetesen megint Gholston dobott hármast, ráadásul kettőt egymás után, az Alba pedig időt kért (62-56). Természetesen Vojvoda juttatta kis levegőhöz csapatát, Dickey szerezett második esélyből két pontot, Riddley, Takács Milán és Vojvoda büntetőzött. A negyed utolsó két percében még sikerült növelni az előnyét az Albának, így magabiztos előnyből várhatták a záró etapot. 75-58

Balsay szerzett két pontot korábbi kenyéradója ellen, Illés középtávolról dobott kosarat, Philmore viszont kintről talált be. Egy hosszú kosárcsendet Takács Milán tört meg, Riddley tempóval válaszolt, a negyedik negyed nem hozott magas színvonalat – 5-6-ra állt az etap 5 perc után -, de a különbség stagnált, ez pedig az Albának tökéletes volt. Az utolsó percekre így nagy izaglom nem jutott, az egyetlen kérdés a különbség volt. Az Alba harmadik mérkőzését is megnyerte, míg az OSE mérlege 2-1-re romlott.

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
EkpastedbergL.P.SebuVulcano Recent comment authors
Ekpa
Olvasó

Bszki Barnett, egy éven át vártuk tavaly, hogy legyen két jó meccsed, de egy szezonon át nem sikerült összehozni, csak a gyenge közepes tinglitangli jött. Itt meg 3 meccsből 3. nehéz erre mit mondani

L.P.
Olvasó

Szerettem volna egy jó meccset látni, ha már 8000 Ft-ot legomboltak két jegyért Fehérváron. Erre mit kell látnom? Hogy a három majom saját magát teszi a főszerepbe. Jó lenne, ha nem csak a csapatok, de a bírok is felvennék a mérkőzések és a bajnokság színvonalat. Félreértés ne essék, tegnap az Alba jobb volt, de ez egy izgalmas, látványos ki-ki mérkőzés lehetett volna, ha a bírok nem B@sszàk el.
Hajrá OSE, további sok sikert az Albának!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jó utat a vendégszurkolóknak hazafelé, köszönjük a sportszerű szurkolást!

(soha nem lesztek bajnokok)

elfogult vagyok
Olvasó

Megérdemelt Fehérvári győzelem! Ennek ellenére büszke vagyok a CSAPATOMRA!!!! Várható volt a Bányász Kupa után ez az Alba roham!
A hosszabb pad, és a favágó védekezés, Voja ponterőssége, (csak a kézzel takarítása volt jobb), a tökéletes összjáték a vezetés megtartása érdekében (Benczúrék zsenialitása a kipontozás magasfoka!) azért kellet hozzá! Mindenesetre a vendégszektort is megtisztelhetné a hazai csapat egy normális eredményjelzővel, hogy legalább azt lássuk, hogy éppen ki kapta-kapja a fújásokat! Talán a 4 000 Ft-os jegy árba ez beleférhetne!

Mindezek ellenére megérdemelt Alba győzelem, csak a különbség nem volt ennyi.

“Nem érdekel más csak az Oroszlány!!!!” Hajrá OSE

Wilson
Olvasó

Ha már ennyire vágod mi a favágó védekezés meg a kézzel takarítás stb..akkor gondolom a bírói kezjeleket elsajátítását is tanácsolom és akkor nem fogod a táblát hiányolni.

Csak
Olvasó

Ha már ennyire vágod a kézjelzéseket mond már el nekem, hogy hogyan mutatja a bíró, hogy egy játékos menyi pontot dobott összesen meg hányadik faultja volt. Én ilyenről nem tudok, hogy lenne de te gondolom akkor ezt is tudod.

Wilson
Olvasó

Az illető azt kifogásolta, hogy nem látja ki kapta a fújásokat én erre reflektáltam de te próbálod kiszélesíteni h relevanciát szerezz.

Vulcano
Olvasó

Ha a fehérvári táborban mindenki ekkora algbera professzor, akkor szereljétek le a táblát és rakjátok ki a vendégtáborhoz.

Freebulletz
Olvasó

Mondjuk van egy fantasztikus megoldás. Bball1.hu – Élő közvetítések – Fullcourt. Szívesen.

Sebu
Olvasó

Ember! Láttál te már meccsközben SZURKOLÓT a telefont nyomkodni, hogy a fullcourt-on nézze meg hogy ki miért, kinek mit, mennyi stb… ????? Akkor otthon maradok, aztán nézem a fullcourtot! Hallod, ezt jobb lett volna ha le sem írod, annyira gáz!
Ja, hogy nálatok csak NÉZŐK vannak, akkor ok. Én kérek elnézését!

stedberg
Olvasó

És hány szurkoló nézegeti meccs közben, hogy éppen hány pontnál tart egy játékos?

L.P.
Olvasó

Fehérváron lehet ráérnek telefonozni a nézők, a többi csapat tábora viszont szurkolni szokott. 😀

Wilson
Olvasó

Telefonozni = megnézni a statisztikát = felnézni a táblára = miért nincs táblánk?
Most akkor ki a hülye?

Wilson
Olvasó

hé algebra majd pont az ilyen tulkok végett fogjuk átszerelni a táblát úgy, hogy az esetek többségében igencsak foghíjas a vendég tábor. Pl, most is úgy volt rengeteg oroszlányi lesz ahhoz képest jó félig volt a vendég…
Halkan jegyzem meg, hogy azon az oldalon hazaiak is ülnek és ők mégse hiányolják a táblát, talán rájöttek hogy a fullcourt sokkal több infót tartalmaz mint a tábla.

Dennis
Olvasó

Sokan azért nem mentek el, köztük én sem, mert a szeretett klubbod kiadta közleménybe, hogy a vendégszektoron kívül lévő oroszlányiakat ki fogják vezetni a teremból, erről ennyit.

Freebulletz
Olvasó

Az utolsó negyed értékelhetetlen volt mindkét részről. 13 és 12 labdaeladás, óriási LOL. Dickey 18 lepattanója kegyetlen jó, csak néztem.
A fiataloknak játszani kell, nincs mese.

Dennis
Olvasó

Gratulálok az Albának a győzelemhez, remélem egyszer megélem azt, hogy egyszer a rigók nekünk is olyan hazai pályát fújnak, mint most az Albának!
Nem azt mondom, hogy csak ez miatt kaptunk ki, de amikor kezdtünk feljönni, mindig jött a fújás ami persze az Albának kedvezett. A centerünk 27 pecig a padon ült, 13 perc alatt kipontozták és ezzel olyan előnybe került az Alba, hogy van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja.
Jövő héten jön a Honvéd, az sem lesz egyszerű, de majd kiszurkoljuk a győzelmet.
Hajrá OSE!

Freebulletz
Olvasó

Ne haragudj, de az utolsó megyedben bőven ott volt a sansz, nem éltetek vele, ezen kívül a Q3-ban is már megvolt az Alba 5 csapatfaltja, míg nektek 2 a negyed felénél.
Én is remélem egyszer megérem azt, hogy egy OSE meccs után nem bíróztok. Mondjuk ha esetleg Gholston és Riddley mellé eljön más is kosarazni, talán más lehetett volna a vége. Így is csak 8 büntetővel dobtunk többet, ez valahogy nem óriási hazai.

szurkoló
Olvasó

Nem akartam írni de kikivánkozik….miért nem szabad bírózni? Ha nézted a meccset láttad haogy a bírok mennyire belenyultak,milyen meccs az amin 56 Fault van?Milyen játékvezetés az amin az egyik csapatnak kipontozzák az egyik meghatározó játékosát ugy hogy fordítva fújnak? Kosarazni ott volt a csapat de az 5 légiósbol az egyiket kifujták a bírók egy ellen ugy szabálytalankodtak hogy sérülés lett a vége…. nem mondom azt hogy nem érdemelt gyözelmet az Alba mert jobban akarták,jobban dobtak és volt egy Vojvodájuk és egy Dickeyük nem kellett volna a bíróknak is besegíteniük. Hajrá OSE !

Freebulletz
Olvasó

Azt miért nem említed meg, hogy azért kezdtetek visszajönni, mert azok a csúnyagonosz zebrák elkezdték az Albára fújni a faltokat? 🙂 de amúgy a meccsen VÉGIG vezetett az Alba bőven, de ismét mondom, az utolsó negyedben simán ott volt a lehetőség, mert szar volt minden hazai oldalon. Erre mit csináltok? Leraktok egy még szarabb teljesítményt. Deabírók….mi az hogy kipontozzák az egyik játékost? 😀 hát baz, nem kellett volna annyit faltolni. Óriásiak ezek a dumák.

Óriás
Olvasó

Te gyöké, a bírók már az első félidőben eldöntötték a mérkőzés.

Csak
Olvasó

Gondolom ha itt ilyen aktív vagy akkor a meccsen is így szurkoltál és amivel nincsen baj és ennek a hevében nem vetted észre, hogy az első 2negyedben 2faultotok volt nekünk 5felett. Ekkor elhúztatok közel 20ra és a 3.negyedben nektek is befújták a faultot és láss csodát visszajöttünk 6pontra. Utánna megint kaptuk sorra a faultokat és megint elhúztatok. Erről mi a véleményed? A másik meg Polutak végezte csak a center munkáját és 2olyan faultot kapott amikor a néger botsáska eldobta magát(a másik 3még simán elfogadható volt). Így nehéz jól játszani meg úgy, hogy a másik magasembert leséritik mert ügy ütik vágják.… Olvass tovább »

Freebulletz
Olvasó

Akkor utoljára a 2 napja menstruáló OSE szurkereknek. Az Alba meg lett szórva faltokkal mindegyik negyedben, nem tudom ezt hol haluztad be hogy nektek volt 5 pikkpakk. Az első negyedben a 9. percben kaptuk az 5-et, nektek akkor 4 volt. Az ütik-vágják típusú játék itt nem dívik, azt máshol keresgéld, az meg egyenesen vicc hogy direkt okoztak sérülést. Jobbulást neki, sajnálatos ami történt. Nem attól ment el az Alba, hogy nekik fújtak, hanem mert csomó dobás kimaradt. Hunbasket.hu – ott a jegyzőkönyv, annak csak hiszel? De iderakom, hogy ne fáradj: https://hunbasket.hu/merkozes-esemenylista/x2324/hun/hun_23831. Mikor azt olvasom, hogy Sikertelen a dobásaitok mellett, nehéz… Olvass tovább »

Dennis
Olvasó

Ha már a faultokat említed, arról megfeledkeztél, hogy az 1-2 negyedben nekünk 4-5 perc után megvolt az 5 fault, addig nektek 2 -2 volt. +20-nál amikor már elment a meccs akkor kompenzáltak Benczúrék.

Redbleck88
Olvasó

Hát sajnos ma ez nem sikerült de így is hatalmas Gratuláció a csapatnak! Voja ma is meg mutatta hogy még mindig jó játékos bár azért a bíróknak nem kellene őt ennyire védeni! Menni kell tovább hajtani küzdeni és akkor bár mi is az eredmény mi meghajlunk elöttetek! Jövő héten gyertek minnél többen és buzditsuk a csapatot a következő győzelemért!!!
Hajrá OSE Hajrá Bányász ♥️??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés