Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Még várni kell a fehérvári továbbjutásra

Nem tudott nyerni az Alba a Lukoil Levszki otthonában.

Lukoil Levszki - Alba Fehérvár 84-80 (18-15, 24-22, 18-20, 24-23)

FIBA Europe Cup, J-csoport, 5. forduló
Szófia, Universiada Hall

A Levszki legjobb dobói: Zaharijev 24/12, K. Ivanov 17/3, Rembert 17/3.

Alba: Tóth P. 10/6, Keller I. 2, Filipovity 20/6, Lóránt 12/6, Bullock 6/6. Csere: Freeman 14/3, Zeno 6, Cabezas 8/6, Peringer 2, Takács -.

Abban a tudatban lépett pályára az Alba Fehérvár Bulgáriában, hogy egy esetleges győzelem esetén akár már továbbjutását is bebiztosíthatja csoportjából. Hazai környezetben a nyeretlen, csoport utolsó helyén álló Levszki nem okozott gondot Jesús Ramírez csapatának. Ám a spanyol tréner óva intett, mert hazájuk bajnokságát vezetik a bolgárok, ami jelzi erejüket. Egy fontos hiányzó akadt a fehérváriaknál: Jordan Heath a Balkán BC ellen szenvedett agyrázkódást, így ő el sem utazott társaival.

Filipovity triplájával jól indult a vendégek számára a találkozó, ám a folytatásban kissé beragadtak. A nem éppen brillírozó Levszki lassan átvette a vezetést, és a negyedik percben 9-5-re nála volt az előny. 11-11-nél még egalizált az Alba, ám ezután már a hazaiak tartottak előrébb (18-15).

A második negyedben aktívabbak voltak a csapatok a pontszerzés terén, ám továbbra is a bolgárok akarata érvényesült. Leginkább Zaharijev és Kalojan Ivanov tartása okozott problémát, a fehérváriak Lóránt és Freeman révén próbálták a lépést tartani. Három pontra még feljött a 20. percben az Alba, de a játékrészt az ex-nyíregyházi, Rembert büntetői zárták (42-37).

Noha nem indult a legjobban, a harmadik játékrészben elkezdett kapaszkodni az Alba. Az első percek után már 47-37-re is vezettek a hazaiak, de innen a Tóth – Filipovity – Lóránt hármas jó játékának köszönhetően visszajöttek a meccsbe a magyarok. 47-48-nál a vezetést is sikerült átvenniük Tóth hármasát követően, de sajnos megtartani már nem sikerült (60-57).

Bullock hármasa az elején a helyére került, így 60-60-ról folytatták a csapatok. Zaharijevtől rögtön jött a válasz, meglépett újra hattal a Levszki. A fehérváriak ezután Lóránt távolijával egyenlítettek, 68-68-ról indult az utolsó hat perc. Ugyan többször is feljött egy pontra az Alba, de hazai részről mindig érkezett egy fontos kosár. A bolgárok ezzel megszerezték első győzelmüket, míg a fehérváriak továbbjutására még várni kell (84-80).

Kiemelt kép: fiba.basketball

 

 

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MásikVégétFújdMegWilsonKalok KevinMandula Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Látjátok, Kedveskéim, én megmondtam előre, hogy ez most RUHA lesz! 😉

Mandula
Olvasó

Simán nyerhető meccset buktak el.Magyarok jól teljesítettek, a légiósok…

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Igyvan én külnsen Bullockon láttam h nincs már sok neki hátra itt.Nem lepődnék meg ha elcserélnék és nem is járnánk rosszul ennél csak jobb lehet.

Wilson
Olvasó

Ahogy játszik az a pali kegyetlen, mintha már megmondták volna neki hogy holnap utazik Kaliforniába, csak az a baj még mindig itt van!
Igazából az idei év nagy kérdése,hogy vajon ki volt a leggyengébb légiósunk!? Cartwright, Boykins, Cabezas, Bullock, Zeno? Nehéz lenne rangsorolni őket valljuk be, bár nekem Boykins kilóg egy kicsit felfelé, kíváncsi lennék mások, hogy vélekednek!

Mandula
Olvasó

Boykins jobban teljesített,mint alábbi felsorolt légiósok.Kuka mind.

Mandula
Olvasó

Többet ártott, mint hasznot.Eladott labdáksokasága lehetettlen helyzetből való hülye dobásai,amit egynorális ember inkább kipasszolja a palánk alól….meglátom a pályán és fel is b…om magam.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés