Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

„Még terveztem, hogy kinn maradjak Olaszországban, egy kicsit sajnálom, hogy nem sikerült maradnom”

Vojvoda a lelke mélyén mindenre felkészült, de nem tudja Ivkovics nélkül elképzelni a válogatottat.:

:

Vojvoda Dávid sajnálja, hogy nem sikerült Reggióban maradnia, de már túl van a csalódáson. Az Alba Fehérvár friss szerzeménye szeretne dobogón végezni új klubjával a magyar bajnokságban, és a DIGI Sport híradójának arról is beszélt: szerinte elképzelhetetlen, hogy ne Ivkovics Sztojannal folytatódjon a munka a magyar férfi kosárlabda-válogatottnál.

Vojvoda Dávidnak nagy tervei vannak új klubjában, és a reggeli dobóedzések során máris elkezdte döntögetni a korábbi székesfehérvári rekordokat.

„Ha egy helyről kihagyod, mész tovább, és akkor így kell elérni az 50 hárompontost. A másik pedig: zsinórban három triplát be kell dobni minden helyről, ez időre megy – ezt a kettőt sikerült megdöntenem, úgyhogy várom a következő kihívásokat” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Vojvoda Dávid, aki egy csonkaszezonos olaszországi kitérő után tért haza. „Én még terveztem, hogy kinn maradjak Olaszországban, Reggióban volt plusz egy éves szerződésem, egy kicsit sajnálom, hogy nem sikerült a klubnál maradnom, egy kicsit csalódásként éltem meg ezt a tavalyi évet, de ezen már túl vagyok.”

Korábbi sikerei helyszíne, Szolnok helyett azonban az Alba Fehérvárhoz kötelezte el magát három évre. A következő szezon lebonyolítása még nem ismert, de biztosan lesz Olaj-Alba mérkőzés a Tiszaligetben.

„Gondolkoztam rajta, hogy mi lesz, a szolnoki barátokkal beszéltük, biztos, hogy ez majd egy elég parázs és érzelemdús mérkőzés lesz. Biztos lesz olyan, aki meg fog tapsolni a bemutatásnál, de biztos lesz olyan – esetleg a B középre gondolok -, aki nem biztos, hogy pozitívan fog fogadni. A lelkem mélyén felkészültem mindenre.”

Arra is felkészült, hogy hasonló sikereket érjen el Fehérváron, mint a Tisza partján. Ehhez, persze kell egy ütőképes csapat is. Simon Balázs, az Alba Fehérvár ügyvezetője szerint ennek semmi akadálya.

„Három év alatt szeretnénk egy olyan csapatot felépíteni, amely folyamatosan ott van az első kettőben, tehát a bajnoki címért küzd, és a nemzetközi porondon is – ugyanúgy, ahogy korábban is – folyamatosan szerepel, ahogyan tavalyelőtt is a FIBA Európa-kupában a legjobb nyolcig jutottunk.”

Hasonlóan gondolkodik Vojvoda is.

„Most nyilván nem szabad azt mondani, hogy egyből a bajnoki cím a cél, az első háromban szeretnénk benne lenni, hogy jövőre indulhassunk a nemzetközi kupákban.”

Augusztusban válogatott összetartás is vár a bedobóra. Bár egyelőre még nincs szövetségi kapitánya az együttesnek, Vojvoda azonban már tudja, ki lesz a nemzeti csapat vezetője.

„Én biztos vagyok benne, hogy a szövetség és Sztojan (Ivkovics) meg tudnak állapodni, én jelenleg nem tudom és nem is szeretném elképzelni, hogy ez nélküle folytatódjon. Én biztos vagyok benne, hogy ez vele fog folytatódni. Nélküle nem tudom elképzelni a válogatottat, ezt nem csak én mondom, hanem mindenki. Várjuk, hogy újra együtt lehessünk, együtt dolgozhassunk tovább, ahogy eddig is.”

fotó: Digi Sport

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
makelovenotwar69egyforintotseerGézukaMAFCdrukkerO1G Recent comment authors
makelovenotwar69
Olvasó

Vártam, hátha lesz normális hsz azok részéről, akik korábban (egy éve) EuroLiga szintűnek nevezték Voját és szolnoki díszpolgárt akartak belőle csinálni… Ehelyett a legalja módon emlegetitek az Olaj valaha volt (egyik) legmeghatározóbb játékosát, a feleségét, még a gyerekét (!!) is, aki mellesleg a válogatott húzóembere is. Miért is? Mert egy félresikerült olasz szezon után nem akart visszatérni Szolnokra? Vagy mert az Albába ment? Akkor valaki közületek mondja meg, hova tudott volna menni úgy, hogy a “híres” szolnoki B-közép azt mondta volna: Sajnálom, hogy nem tudtuk visszaszerezni, de olyan sok örömet szerzett nekünk a pályán, része volt 4 bajnoki címben, hát… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

“… Essen már le, hogy az Olaj nem vonzó, nem kínál olyan perspektívát (pénz, siker, szakma) mint régen vagy mostanában más csapatok. Ennyi!..”

Ez a lényeg, tudjuk, de akkor is vannak olyan társadalmi normák, amiket be kell tartani.

Ha én valahol hat évet játszok (egy halom pénzért)
és ahol Európa-klasszissá válok,
azt a várost és azt a klubot
tartom annyira, hogy ha másért nem is,
de udvariasságból meghallgatom az ajánlatukat
és utána legfeljebb elutasítom.

Nem pedig megüzenem a menedzseremen keresztül, hogy a Szolnok ajánlatot meg sem hallgatom.

Nekem ez a bajom.

(Egyébként pedig Kaposvárra.)

makelovenotwar69
Olvasó

“Ez a lényeg, tudjuk, de akkor is vannak olyan társadalmi normák, amiket be kell tartani.” Persze a másik fél mindig tartsa magát a normákhoz, de kérlek olvasd el lejjebb a szurkertársaid mondatait, Vojára és a családjára tett kijelentéseit és keresd meg azokban az említett normákat…! Feltételezem, hogy ezek az Olaj fan-ok akkor is hörögtek volna, ha Voja megkapja a szolnoki ajánlatot de elutasítja. Ha neki az edzővel (Potocnik) alapból baja van, ha a lehetőségekkel tisztában volt, akkor miért kellett volna egye eleve esélytelen ajánlatot olvasgatnia?? Azt maximálisan megértem, hogy sz@r dolog lesz Voját Alba-mezben látni, de ez bármit is levon… Olvass tovább »

Gézuka
Olvasó

Vojcika, lehet hogy tervezted hogy maradsz még kint, de szerintem ez csak maszlag, ez a saját lelkiismereted megnyugtatására való szöveg. Éppen az egód volt akkora mint a ház és képtelen voltál elfogadni hogy vannak nálad jobbak és csak másodhegedűs maradsz… majd “váratlanul” kaptál egy visszautasíthatatlan ajánlatot a kompóttól amit hát persze hogy elfogadtál, mert elvégre terveztél még kinn maradni. Heh? Ha valóban tervezted volna, akkor nem jössz haza a posványba hogy 38 perces játékos legyél hanem küzdesz tovább kint. Na igen, ahhoz fel kellett volna adni az egód na azt meg nehéz. Amúgy ha nekem is annyi pénzt ajánlanának, akkor… Olvass tovább »

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Az ilyen asszonyok első dolga, hogy 1-2 gyerekkel bebiztosítsák magukat, utána meg diktálnak. Ebben a csapatválasztásban is bőven benne van az asszony keze.
Csak azt nem értem, nekik miért nem mindegy, hogy Olaszországban/külföldön töltik a tartalmatlan mindennapjaikat, vagy itthon.

Gézuka
Olvasó

Tudod, messzebb lenne a többi kitartott! Utazgatni a kis fosossal nehéz ám az elején! 🙂

O1G
Olvasó

Vojának 4. magyar csapata voltunk. Aki azt hiszi, hogy bármivel is jobban kötődik hozzánk, mint akármelyik csapathoz az téved. Egy nem sajátnevelésű játékos soha nem fogja átérezni ezeket a rivalizálásokat olyan szinten. A sablon nyilatkozatok meg nem jelentenek semmit..
Én meg foglak tapsolni Dávid, mert sok örömet köszönhetek neked az elmúlt évekből!
Egyébként ebben az utálkozó magyar közegben nehéz lett volna olyan élcsapatba igazolnia az Olajon kivül, hogy ezen ne akadjon ki a többség. Vagy szerintetek mondjuk a Falco jobb döntés lett volna?

Üvegtigris
Olvasó

Szultán úgy gondolom az erdőtöl a fát nem látod.Vojvoda az Olaj egy vezére volt úgy néztünk fel rá mint egy istenre ha ő nem játszott mindenki kétségbe volt esve.Az esik rosszul ahová nem amiért.

panzer
Olvasó

Akkor most Ő is turistának számít, vagy ez a jelző csak Perl Zolira volt érvényes sokaknak?

Rouge
Olvasó

Voja úgy igazolt az Albába,
hogy a Szolnok még ajánlatot sem tehetett neki…meg sem hallgatott minket…
nem egy szép történet, még akkor sem,
ha tudjuk, hogy az asszony döntött így.

Ha én megtapsolom Voját, az elmúlt hat èvet tapsolom meg;
de aki nem tapsol neki, azt is megértem.

OLAJ VOLT, OLAJ VAN, OLAJ LESZ
Vojvoda NÉLKÜL IS.

MINDÖRÖKKÉ.

Cole
Vendég
Cole

Ezek a nyilatkozatai…az a gond, hogy a szurkolók általában együtt nézik az előzőekkel és úgy sok minden “érdekesen” hat…

törrögszultán
Olvasó

Folyó partiak, bányászok(?)figyelem! Hogy van az, ha hozzátok igazol valaki, akkor imába foglaljátok a nevét, mert végre nálatok játszik, nem kevés pénzzért. Aztán ha máshová megy…. mindent leszedtek róla, és a legnagyobb ellenségetek lesz. Nektek semmi és senki nem jó.
Illetve de! Nektek csak az jó, ha mindenkit össze tudtatok, tudnátok vásárolni! De a világ változik!

Üvegtigris
Olvasó

Voja váruk a ligetbe szarba mezben.

Jockey Ewing
Olvasó

A lelkiismeret olyan mint egy autó vagy egy csónak.Ha úgy érzed szükséged lehet rá csak vegyél kölcsön egyet!

Rolex
Olvasó

david_vojvoda Kedves Olajbányász szurkolók! Nagyon sok érzés kavarog bennem, amit szeretnék veletek megosztani. Nehéz szívvel búcsúzom ahogy az is nagyon nehéz lenne, hogy bármit is kiemeljek az elmúlt 6 sikeres és felejthetetlen évből. Szeretném megköszönni nektek és az egész klubnak, edzőinek, vezetőinek, akikkel dolgoztam, hogy az első pillanattól fogva befogadtatok és mindig számíthattam rátok! Megtiszteltetés volt Olajossá válni és a Tiszaligetet otthonommá tudni, ahogy az volt édesapám számára és remélem egyszer lesz a fiamnak is. Most viszont mennem kell, úgy gondolom, hogy eljött az idő és kipróbálom magamat külföldön. Bízom benne, hogy továbbra is szurkolni fogtok nekem és sikeres évek… Olvass tovább »

Mendez
Olvasó

Tavasszal még azt nyilatkozta, hogy kapott egy levelet a klubtól (Reggio Emilia) miszerint szívesen viszontlátnák ősszel.
Most meg sajnálja, hogy nem sikerült maradnia.
Elég ellentmondó nyilatkozat.
A szolnoki búcsúlevél is furcsa annak fényében, hogy az Olaj ajánlatot tett neki pár hónapja, de azt mondta, hogy jól döntött amikor az Albát választotta.
Az utóbbi időben azért erősen megkérdőjeleződött a szavahihetősége.

Rolex
Olvasó

Soha nem az eszéért szerettük.
De,hogy ekkora napraforgó kis köcsög,azt nem gondoltam volna róla.

Zsarkov
Olvasó

Ő nem Fepu, vagy Perl Zolika…, a több pénzért bárhová elment volna…, tudomásul kell venni, hogy neki az OLAJ is csak egy fejőstehén volt, nincs ezzel baj, de ilyennek nem fogok tapsikolni, ha ellenfélként visszajön…, főleg az ősi ellenség mezében…, valahogy én nem bírom az ilyen embereket

MAFCdrukker
Olvasó

Mi az Olaj-Alba ellentét háttere, oka? Igaz, hogy mivel budapesti csapat sajnos már évtizedek óta nem tud felnőni a feladathoz, a Jászberény és a DEAC meg csak az utóbbi 2-3 évben került az Olajbányásszal egy súlycsoportba, így a Szolnok földrajzilag legközelebbi nagy ellenfele, de csak nem ennyi miatt van Falco-Körmend szintű rivalizálás?

Jagerman
Olvasó

Voja olaszban megbukott, mint Rottenbiller. A klub hosszabbítani akart vele, mert kiegészítő embernek jó, csak Dávid nem, mert rájött arra, hogy a kezdőötösben nem fog alanyi jogon helyet kapni, annyi motiváció meg nem volt benne, hogy megmutassa azt, hogy képes arra, hogy beverekedje magát. Ez meg porhintés a népnek. Ivkot meg inkább hagyjuk, hogy őt mennyire szeretnék. Na itt jön be a fortélyos félelem igazgat…

Vaszilij Grigorjevics Zajcev
Olvasó

“Ha egy helyről kihagyod, mész tovább, és akkor így kell elérni az 50 hárompontost. A másik pedig: zsinórban három triplát be kell dobni minden helyről, ez időre megy – ezt a kettőt sikerült megdöntenem, úgyhogy várom a következő kihívásokat”

Van akinek ez a kihívás, meg van az akit draftol a SAS, majd pár éven belül a Barcelona alapemberévé válik…🤷‍♂️

Én személy szerint nagyon örülök, hogy hazánk jelenleg 2.!!!!! legjobb játékosa élt ezzel a fehérvári lehetőséggel ami a pályafutása szempontjából óriási ugródeszka lehet!!!🤡🤦‍♂️🤭

donnarumma
Olvasó

Ahh.nem is tudtam,hogy már olaszba sem szabad eligazolni a tiszapartról….

Zsarkov
Olvasó

Nem azért lesz negatív a fogadtatás mert elment…, hanem azért, ahová…, nélküle is volt és lesz is OLAJ!

milanka487
Olvasó

Igazad van…Amit tett érte az Olaj..

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés