Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Még hullámvasúton ül a PEAC

A szakmai stáb sokat dolgozik, hogy ez változzon. Vasárnap Miskolcon szoros meccset játszanának a baranyaiak.:

:

Győzelemmel zárta a női bajnokság élvonalának 14. fordulóját a PEAC-Pécs csapata és jelenleg a tabella ötödik helyén áll. Legutóbbi ellenfele a baranyaiaknak a megerősödött VBW CEKK Cegléd volt, amely ellen úgy tűnt, hogy biztos győzelmet is arathatnak, ám a vendégeknek végül tettek róla, hogy ez ne így legyen. Öt ponttal, 73-68-ra nyerte meg azt a találkozót Meszlényi Róbert csapata.

– Én úgy éreztem, hogy végig a kezünkben volt a meccs, ezért nem aggódtam – mondta Simon Zsófia, a PEAC hátvédje a BB1.hu érdeklődésére. – Még akkor sem, amikor átvette a vezetést a Cegléd. A pályán belül úgy éreztem, hogy ezt a mérkőzést mi nem tudjuk elveszíteni. A saját hibáinknak köszönhetjük, hogy többször is felhoztuk magunkra az ellenfelet. A ceglédiek legyőzése semmiképp sem egyszerű feladat, hiszen jó légiósaik vannak és a magyar játékosaik is tudják a helyüket a csapatban. Az alapszakasz első körében sem volt egyszerű ellenük, de örülök, hogy kétszer legyőztük őket.

A PEAC-nál volt egy fontos változás december környékén, hiszen Barnai Judit váratlanul távozott a csapattól, a helyére pedig Alyssia Brewer érkezett. Lassan azonban kezd összeállni a csapat játéka.

– Kicsit hullámvasúton ülünk az idei szezonban, küzdünk az elemekkel – folytatta a játékos. – Időnként sérülések hátráltatták a csapatot, többek között engem is. Új helyzetet teremtett Barnai Judit kiválása, majd Alyssia Brewer beépítése is. Van dolga bőven a szakmai stábnak, hogy összerakja a csapatot. Azt én belülről tudom, hogy rengeteget edzünk és nagyon sok munkát teszünk bele a csapatépítésbe. Ennek remélhetőleg meglesz az eredménye és tudunk változtatni a hullámzó teljesítményünkön.

A következő fordulóban szüksége is lesz a pécsieknek az egyenletes, jó teljesítményre, hiszen az esélyesebb DVTK otthonába látogatnak.

– Igen merész kijelentés lenne, ha azt mondanám, hogy a DVTK-t megverni megyünk Miskolcra. A miskolciak elég jó formában vannak, és az Európa-kupában is szépen menetelnek. Jó teljesítményt szeretnénk nyújtani ellenük is. Egy szoros meccset játszani, és ha ez összejön, akkor a végjátékban bármi lehet – zárta szavait Simon Zsófia.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés