Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Még hatan pályáznak a felsőházra

Öldöklő csata várható az utolsó két(három) fordulóban.:

:

Már csak két forduló van hátra a férfi bajnokság alapszakaszából, amely után – az elmúlt évekhez hasonlóan – a középszakasszal folytatódnak a küzdelmek. A csapatok minden eredményt visznek magukkal a „második körbe”.

Az már biztos, hogy a címvédő Szolnoki Olaj KK, az Egis Körmend, a JP Auto-Jászberényi KSE és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely is bejutott a top ötbe, vagyis a felsőházba. Egy hely azonban még kiadó.

Olaj vagy Körmend?

A sorrend még kérdéses, az első két helyre már csak a piros-feketék érhetnek oda. Dragan Alekszics együttese a hétvégén hazai pályán fogadja az újonc és sereghajtó Serco-TF-Budapestet, majd április 6-án utazik a megyei rivális Jászberényhez. Ha biztosra akarnak menni Vojvodáék, akkor mindkét találkozót hozniuk kell, egy esetleges holtverseny esetén egymás elleni eredményben ugyanis a vasiak állnának jobban.

A remek formában lévő – hat győzelem zsinórban – Rába-partiaknak jóval keményebb a sorsolása: szombaton örökrangadón fogadják a Zetét, majd Paksra utaznak.

A megfogyatkozó – Coleman mellett legutóbb Alekszandrov sem játszott, Cseh pedig megsérült – Jászberénynek az első két helyre már nincs esélye, mivel győzelmek számában az Olajt már nem tudja utolérni, a Körmenddel szemben pedig rosszabb az egymás elleni eredménye. Előzni tehát már nem tudnak a kék-fehérek, lejjebb viszont még csúszhatnak. Szombaton Kaposvárra látogatnak, majd ahogy azt már fentebb is írtuk, a bajnokot fogadják. Ha mindkét meccsüket hozzák, a harmadik helyről kezdik a középszakaszt, ha legalább egyet buknak, már a Falco kezébe kerül a sorsuk.

A Falco helyzete sem túl bonyolult, harmadik vagy negyedik lesz Gasper Okorn együttese. Váradiék sorsolása „nem vészes kategória”, hiszen vasárnap az utolsó előtti Szegedet fogadják az Aréna Savariában, majd a sereghajtóhoz utaznak. Ha a papírforma nem borul, és mindkettőt hozzák a sárga-feketék, akkor legalább egy berényi botlás esetén előznek, ugyanis egymás elleni eredményben jobban állnak, mint Rakicsék.

És akkor most jön a lényeg: az utolsó, kiadó helyre az ötödik DEAC-tól kezdve a tízedik Kecskemétig még hatan pályáznak.

A feltételek nem azonosak, hiszen az Alba nemzetközi szereplése miatt a fehérváriaknak és a Paksnak még három mérkőzése van hátra.

A legjobb formában – két győzelemmel a háta mögött – a DEAC és az Alba várja a hajrát, vélhetően a KTE-nek van a legkevesebb önbizalma, hiszen Wittmannék zsinórban hármat buktak.

Mivel a riválisok egymás ellen is játszanak, itt még rengeteg forgatókönyv van.

Egy biztos, ha a hajdúságiak nyernek Pécsen, akkor Csirke Ferenc együttesének és a Zetének is elszáll minden esélye az utolsó fordulóra. Ha Borisovék mindkettőt megnyerik, akkor nincs is miről beszélni…

A Kecskemét hiába játssza mindkét meccsét otthon, számára már csak akkor van sansz, ha mindkettőt megnyeri és a DEAC egyet sem hoz a hátralévő kettőből. Persze Forray Gábor fiainak még ebben az esetben is figyelniük kell a többi pályát…

Könnyen lehet, hogy a győztes befutó sorsáról minitabella dönt majd.

 

H Csapat M Gy V Dp-Kp rel.p.
1. Szolnoki Olaj KK 24 19 5 2029-1820 0.896
2. Egis Körmend 24 18 6 2112-1895 0.875
3. JP Auto-Jászberényi KSE 24 16 8 1862-1816 0.833
4. Falco-Vulcano Energia KC 24 15 9 1931-1826 0.813
5. DEAC 24 13 11 2053-2086 0.771
6. Pécsi VSK-VEOLIA 24 12 12 1892-1853 0.750
7. Zalakerámia ZTE KK 24 12 12 2011-2017 0.750
8. Alba Fehérvár 23 11 12 1840-1792 0.739
9. Atomerőmű SE 23 11 12 1902-1865 0.739
10. KTE-Duna Aszfalt 24 11 13 1872-1889 0.729

A hátralévő meccsek:

DEAC: PVSK (i), Alba (i)
ZTE: Körmend (i), PVSK (o)
PVSK: DEAC (o), ZTE (i)
ASE: KTE (i), Alba (o), Körmend (o)
Alba: Sopron (o), ASE (i), DEAC (o)
KTE: ASE (o), Kaposvár (o)

[totalpoll id=”11648″]

fotó: DEAC Facebook oldala

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
skrtskrtRubik75LuffanatGodemperordonnarumma Recent comment authors
Rubik75
Olvasó

Szerimtem az Alba fut be az 5.helyen.Van két hazai meccsük amit elméletileg hozzni fognak.A kérdés az Pakson mit játszanak.De lehet még olyan körbe verés a csapatok között,hogy többen is 13gy13v fognak állni.Akkor jöhet a mini tabella.De,hogy haza is beszéljek ide Kaposvárra,remélem mi is megnyerjük a hátra levő 2 mérkőzésünket és becsússzunk a 10be.

Luffanat
Olvasó

Én úgy számoltam, hogy a Deac minimum egy meccset meg fog nyerni, és ezzel valószínűleg ő jut be a felsőházba. Mögötte pontegyenlőség miatt vagy egy Pécs-ZTE-Alba, vagy egy ZTE-Alba-Paks minitabella várható, aminek már olyan nagy jelentősége nincs.
Egyébként pedig megjósolhatatlan, mert emberek mennek a pályára, napi formájuk lesz, valaki motiváltabb lesz, valaki kevésbé motivált… Szóval affene se tudja 🙂

Godemperor
Olvasó

Srácok, 12 meccs van még a PO-ig. Bármi lehet még.

Godemperor
Olvasó

Pontosabban 10 meccs, egy kissé elszámoltam.

donnarumma
Olvasó

Sztem az Alba csusszan be (ha pakson is nyer)…akkor pedig:
Berény-Alba
Falco-Deac
Körmend-Paks
olaj-zte

gulyasszabolcs00
Olvasó

Bocsánat ha baromságot írok, de úgy számoltam, ha a Pécs behúzza mindkét meccsét (DEAC otthon és Zete idegenben) akkor a többi meccstől függetlenül a Pécs lesz a felsőházban. Ennek örülnék a legjobban. Egyébként szerintem is a Debrecen érdemelné meg a leginkább, mondom ezt annak ellenére, hogy nem csípem őket.

donnarumma
Olvasó

Jogos…a DEAC és a Pécs sorsa a saját kezükben!Aki hozza mind a kettőt, felsőház..

red-black01
Olvasó

Az 5. hely több szempontból is elég értékes lehet és akár működhet surranópályaként is.
Lehet, hogy a színvonal nincs az egekben, de annyira kiegyenlített a bajnokság, hogy szerintem kis túlzással már a rájátszás első körében sem lesz lefutott párharc.
Csak eljátszadozom a gondolattal:
Szolnok-Paks, Körmend-ZTE(Pécs), Falco-Alba, Jászberény-Debrecen.

pbask
Vendég
pbask

persze manigat van rajta,
alcím: Öldöklő csata várható
ki más lehetne megfelelőbb alany mint ez az állat?

skrtskrt
Olvasó

A lenyeget sikerult felfedezned

apasas
Olvasó

Lehet eső, lehet hó, ha nem változik így marad…
Az egész évet figyelembe véve szerintem a Debrecen megérdemelné…
Forever MTE

hp12
Olvasó

Miért pont a dupla csuklótörő hentes képét kellett kitenni ?

Expert
Olvasó

Talán a DEAC és Alba a kettő legesélyesebb a felsőházra.
Kecskemét és Paks minimális, inkább csak matematikai esély. Ráadásul a következő fordulóban egymás ellen játszanak, a vesztes nagyot lép az alsóház felé.

A ki juthat a felsőházba kérdés mellett legalább olyan izgalmas, hogy ki jut az alsóházba.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés