Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Még a magyar keretben is lehet változás Debrecenben

Kovács Adrián, a gárda vezetőedzője rendkívüli dologra készül a magyar kosárlabda történelmében.:

:

HIRDETÉS

Még a magyar keretben is lehet változás Debrecenben, árulta el a BB1.hu-nak Kovács Adrián, a gárda vezetőedzője. Mint ismert, a csapathoz már aláírt korábban Molnár Márton, illetve Molnár Dániel is, valamint a klub hosszabbított Stefan Moody-val és Djordje Drenovaccal a légiósok közül. Ezen felül élő szerződéssel rendelkezik Tóth Ádám, Polyák László, Bognár Kristóf, Somogyi Ádám, Tóth Bence és Gáspár Mátyás is.

A szakember elmondta, már elkezdték a tréningeket. 

– Szünetről már nem beszélnék, hiszen 2-3 hete már elkezdtük az egyéni edzéseket. Szépen, kis csoportokban dolgozunk azokkal a játékosokkal, akik itt vannak Debrecenben. Próbáljuk azokat a hiányosságokat pótolni, amik a kosarasok egyéni palettájából hiányoznak, vagy azokat a dolgokat erősíteni, amelyekről úgy gondoljuk, hogy alapfegyverük. Erről szól igazából ez a periódus, a srácok nagyon sokat dolgoznak az állóképességükön, illetve az erőnléti edzőkkel folyamatos munka folyik. Vannak, akik kiegészítő sportágakat is alkalmaznak, többen bokszolnak például. Színesen telik ez az időszak, próbálja mindenki a lehető legtöbb energiát beletenni az edzésekbe. Úgy gondolom, hogy hasznosan telik ez az idő, tudunk építkezni. 

Mint már korábban is említette, a DEAC-nál most a piac feltérképezése zajlik. 

– Most egy kicsit a játékosmozgás megállt nálunk, de a munka továbbra is aktív, folyamatosan nézzük a beérkező játékosokat, feltérképezzük őket, beszélünk a volt edzőkkel azoknak a kosarasoknak az esetében, akik érdekesek lehetnek a számunkra. Rengeteg mérkőzést nézünk, figyeljük a piacot. Zajlik a szezonnak ez a része, aminek ugyanúgy megvannak a szépségei. 

Kovács Adrián azt is elárulta, hogy még a magyar keretben is lehetnek változások. 

Szerintem még a magyar keretben is lehet változás. Az aktív rotációban jelenleg kilenc játékosunk van, úgy gondolom, hogy még mindenképp várható ott is mozgás. Igazából most még a feltérképezés van, illetve tanulmányozzuk, hogy milyen posztra van igazán szüksége a keretnek, kik azok a fiatalok, akik a legjobban ki tudják egészíteni a rendszerünket, úgy, hogy az számukra, és a csapat számára is hasznos legyen. 

A 26 éves vezetőedző a klub körüli munka mellett komoly energiát fektet rendhagyó sorozatára is, a Time Out Talksra. Ezúttal egy maratoni adásra készül, június 14-én és 15-én összesen 24 órányi előadással jelentkezik, 23 edző kollégájával karöltve. A kezdeményezésben magyar és külföldi utánpótlás- valamint felnőtt szakemberek is részt vesznek, izgalmasabbnál izgalmasabb témákat feszegetve. 

Az előadásokat ezúton is Zoom-on keresztül lehet követni, illetve Facebookon a Csapatmunka – edzői szoba zárt csoportban, de aki lemarad, utólag is megnézheti őket Kovács Adrián, “Coach Kovács” nevezetű Facebook oldalán. 

HIRDETÉS
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vadkakas Recent comment authors
Vadkakas
Olvasó

Mindenképpen megsüvegelendő hogy szakmáját tekintve ennyire lelkes, aktív és felkészült.
Szép szezonok elé nézünk, ha megtudja valósítani a tananyagot a gyakorlatban, hisz minden háttér adott hozzá.
Bízom benne!

Hajrá DEAC!

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook