Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Medgyessy álma a tokiói olimpia

Remek a kapcsolata Cziczás Lászlóval, de azért reméli, a következő szezonban már enyhébb lesz vele a tréner.:

:

A négy év után újra bajnoki ezüstérmes Aluinvent DVTK irányítója, az egyénileg is nagyszerű szezont produkáló Medgyessy Dóra a klub hivatalos oldalának tekintett vissza a mögöttünk hagyott 2108/2019-es idényre.

– Eltelt azóta néhány hét és leülepedtek bennem az események. Nagyon örülök, hogy így sikerült, én abszolút pozitívan gondolok vissza a szezonra. Kimaxoltuk belőle, amit lehetett, nem maradt bennünk semmilyen hiányérzet. Mindenképpen elégedett vagyok az elért eredményekkel, ez volt a realitás. A Sopron nagyon erős volt, őket nem lehetett megszorítani sem.

Sok szép győzelmet aratott a Miskolc. Vajon Medgyessy mikor érezte azt, hogy ebből valami szép eredmény is kisülhet?

– Talán a legelső itthoni Szekszárd elleni győzelmünk után éreztem azt először, hogy ebben a szezonban lehet keresnivalónk, hiszen a KSC évek óta nagyon kellemetlen ellenfél és nem véletlenül jutottak az elmúlt két évben a bajnoki döntőbe. Én az ellenük elért siker után éreztem azt a csapaton, hogy sok mindent elérhetünk. Felejthetetlen élményt jelentett az Európa Kupában mindkét Galatasaray elleni mérkőzés. Egy kicsit sajnálom is ezt a párharcot, mert nagyon közel voltunk a továbbjutás kiharcolásához, ami egészen apró dolgokon múlott végül. Óriási élményt jelentett mind a törökországi, mind pedig a hazai találkozó atmoszférája, és az ezeken a mérkőzéseken szerzett tapasztalatokat később kamatoztatni tudtunk a magyar bajnokságban is. Ezen kívül mindenképp megemlíteném a Győr elleni bajnoki elődöntőt, ez jelentette ennek a szezonnak a csúcspontját. A hazai telt házas mérkőzéseken jó teljesítménnyel tudtunk győzni. De őszintén mondhatom, minden saját közönségünk előtt lejátszott meccshez kellemes emlékek fűznek, játékosként nem is kívánhatnék ennél jobb közeget a kosárlabdázáshoz.

Az irányító egyénileg is nagyszerű szezont zárt, és ezt Cziczás László vezetőedző is több fórumon hangoztatta. Ugyanakkor mégis úgy tűnt, a dörgedelmeiből neki jutott a legtöbb…

– Nem egyszerű a mi kapcsolatunk Lacival, de nyilván azért is tudunk évek óta együtt dolgozni, mert mindketten megfelelően tudjuk ezt kezelni. Persze, sokszor rosszul esik a kritikája, de tisztában vagyok vele, ő mindig csak azért teszi ezt, hogy jobb legyen a csapatnak. Tudjuk, mindig azt a lovat ütik, amelyik húz, és addig jó, amíg foglalkoznak az emberrel. Én így nőttem fel, próbálom ezt a helyén kezelni. Ha én egy adott meccsen ritmust váltok és Laci ezzel fel tud tüzelni, az átragad a többiekre is. Emellett baráti a kapcsolatunk, meg is szoktuk ezt is beszélni, de remélem, a következő szezonban már enyhébb lesz velem.

Sok játékostársa már megkezdte a pihenőjét, Medgyessy azonban a 3×3-as bajnokságban szerepel.

– A nyár nekem mindig a 3×3-ról szól, pár éve választás elé állítottak és én emellett döntöttem, hiszen olimpiai sportág lett, és nem titkolt célom az, hogy jövőre játszhassak a tokiói olimpián, amire minden esélyünk meg is van. Ehhez azért még nagyon sokat kell tenni. Ez egy új sportág, én hat éve kezdtem el játszani, az elsők között Magyarországon, de egyre jobban fejlődik, és egyre erősebb a mezőnye. A hetekben zajló magyar bajnokságban megszerzett pontok azért nagyon fontosak, mert a világbajnoki ranglisták ezek alapján dőlnek el. A világranglista első három helyezettje automatikusan olimpiai résztvevőnek számít. E pozíciók egyikét megcsípni elég kevés esélyünk van, ugyanis Kína és Mongólia csapata olyan tempóban gyűjti a pontokat, hogy utolérhetetlenek lesznek. De szerencsére van még másik két opciónk is, hogy elérjük célunkat. Úgy érzem, fekszik nekem ez a sportág, és legyen bármennyire fárasztó is a bajnokság, örömöt és felüdülést jelent számomra a 3×3. Nem kis motivációt jelent, hogy augusztusban a szülővárosomban, Debrecenben rendezik az Európa-bajnokságot, ezt az élményt semmiképp sem szeretném elvenni magamtól.

fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés