Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Meccslabdája is volt a Körmendnek, de otthon tartotta a két pontot az Alba

Megvan a fehérváriak negyedik sikere a szezonban.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 77-76 (23-20, 15-18, 22-24, 17-14)

Bajnokság, 9. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Győrffy P., Frányó P., Török R. (Fekete L.)

Fehérvár: Stark 7, Vojvoda 10/3, Lukács 3, Szabó -, Omenaka 4. Cserék: Takács Mi. 2, Pongó 7/3, Fakudae 7, Laksa 22/12, Steele 15.

Körmend: Stokes 18/9, Takács K. 5/3, White 2, Szavics 10/9, Garrett 24/6. Cserék: Ferencz 16/12, Durázi -, Krivacsevics 1, Martinez -.

Garrett és Omenaka párbajával indult a találkozó, mindkét magasember négy-négy pontot szerzett. Elkezdtek a többiek is betalálni, de egyelőre nem találtak fogást egymáson a felek (7-8). Stokes távoli hármasával az addigiakhoz képest kicsit messzebb került a Körmend, de Steele azonnal válaszolt, valamint Laksa is a helyére küldött egy hármast, ezzel visszavette a vezetést az Alba (12-11). Garrett ekkor megint a hátára vette a csapatát, a védő és a támadóoldalon is remekelt, újra fordított a vasi csapat (12-15). Tudott váltani a Fehérvár, ám Szavics is dobott egy hármast (16-18). Egészen az utolsó másodpercekig a körmendieknek állt a zászló, ám ekkor Pongónak ütöttek oda sportszerűtlenül, ezt kihasználva pedig jobban zárta az első negyedet az Alba Fehérvár. 23-20.

Stokes próbált fellépni Garrett mellé támadásban, az ő párosuk már 18 pontnál járt ekkor (23-25). Fakuade is megszerezte első kosarát fehérvári színekben, Garrett viszont már a harmadik tripláját dobta (24-28). Kicsit fezsültebbé vált a mérkőzés, egyre többet hibáztak a csapatok, de így is kezdett visszakapaszkodni a Fehérvár (28-30). Kisvártatva az egyenlítés is összejött, majd érkezett Ferencz triplája körmendi oldalról (30-33). Stark dobott kosarat faulttal együtt, ráadásul közben Szavicsnak aláfordult a bokája, bicegve tudta elhagyni a pályát (33-33). Jóval kevesebb kosár esett, mint az első negyedben, végül egállal mehettek félidőre a csapatok. 38-38.

A fordulás utáni első percekben semmi sem változott, amikor az egyik együttes betalált, akkor a másik is, másfél perc játék után 43-41-re ment az Alba. 45-45-nél egyenlítette a Körmend, ám ekkor jött egy 5-0-ás periódus a fehérváriaktól, ami után Antonisz Konsztantinidesz volt kénytelen időt kérni (50-45). Garrett tartotta a lelket a piros-feketékben, de Vojvoda is kezdte egyre jobban elkapni a fonalat. Egy négypontos előnyt építettek ki a hazaiak, viszont egy hármassal és White első kosarával fordított a Körmend (54-55). Stokes és Steele kosarai következtek, továbbra is roppantul kiélezett volt a találkozó (56-57). Vojvodának ütöttek oda, aki higgadt maradt a vonalon túlról, visszaszerezte az előnyt a Fehérvár. Omenaka vétett egy sportszerűtlen hibát, amivel a körmendiek kerültek lépéselőnybe a záró felvonás előtt. 60-62.

Közel háromperces gólcsend után Stokes szerezte a negyedik negyed első kosarát, ezzel négyre hízott az Egis Körmend előnye. Hamar egyenlített az Alba Fehérvár, továbbra is rettentően kiélezett volt a meccs (64-64). Újabb fordulatot tartogatott a meccs, kezdett meglépni a fehérvári alakulat (71-65). Zónáztak a hazaiak, amelynek nem találta egyelőre az ellenszerét a Körmend, végül Ferencz szerzett egy fontos hármast, még három perc volt hátra (73-68). White pontozódott ki, ráadásul Stark két büntetőt is dobott, ezzel hétre hízott az Alba előnye (75-68). Ferencz egy újabb nagy hármast süllyesztett el, ő tartotta életben a körmendi reményeket (75-71). Kihagyta a lehetőségét a piros-fekete csapat, Steele büntetett, egy perc maradt (77-71). Ferencz dobott két büntetőt, majd Stokes egy hatalmas hármast, egy pontra zárkózott az Egis Körmend, harminc másodperccel a vége előtt (77-76). Nagyot védekeztek a vendégek, és labdájuk is volt a meccs megnyerésére, de Szavics kísérlete kimaradt, ezzel pedig egy ponttal győzött az Alba Fehérvár, amely így már négy győzelmet számlál a szezonban. 77-76.

Fotó: Alba Fehérvár Facebook

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
26 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
HeindrichGodemperorRedbidOSE FanDani Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Ez egy vereséggel felérő győzelem. ??

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Van mit javítanunk, de Gordonnal és Mócsánnal van spiritusz!

MTE!

SzhelY
Olvasó

nagyon hiányzik a két sérült játékos körmenden

Vilis79
Olvasó

Te jó ég!! Ez vmi katasztrófa, had kérdezzem meg, Mihevc szerelmes omenakaba??? A kosárlabda megcsúfolása az ember, döbbenet, nála talán a mezőny legszarabb irányítója címért versenyben levő Stark a fosabb. A bírokon nem múlott az Alba győzelme. Tényleg nagy baj van Fehérváron.

Mendez
Olvasó

Próbáltam nézni a meccset.
De két ekkora kutyaütő csapatot nem mostanában láttam.

Mendez
Olvasó

Tudom, hogy nehéz megemészteni, de ez a meccs egy pártatlan nézőnek totálisan élvezhetetlen volt.
Még a nagy sztár Vojvoda is nevetséges dolgokat művelt, a többit meg inkább ne is említsük.
Két csapat van a bajnokságban, a Falco és a Szolnok.
A többi csapat meg kb.a futottak még kategória.

Redhair
Olvasó

Nagyon magas az a ló…

Rantotta
Olvasó

És még hülyeséget is beszél. Ez egy igazi jó brusztolós meccs volt, aminek velejárója a sok hiba.

Redbid
Olvasó

Már megszokhattuk, a hozzászólásai alapján, hogy biztosan jó nagy tükre van otthon.
Hogy aztán ráfér e vagy sem a kalács képe az meg látható “végtelenül szerény” hozzászólásaiból. 🙂

És nem érti miért minuszolják 🙂

OSE Fan
Olvasó

Nana azért ott van az Oroszlány is 🙂

IstiPisti
Olvasó

Gratuláció a csapatnak , jól küzdöttünk , majdnem megvolt .

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/uJAi7Y

tortajanos
Olvasó
Wilson
Olvasó

Ez az Alba az utóbbi 14 év (mióta meccsre járok) leggyengébb csapata, mind vezetői, mind edzői, mind szerkezeti, mind játékosminőség szintjén!

Dani
Olvasó

Azért a Freeman, Cartwright, Bullock, Heat, Boykins féle csapat jajj… Edzőben, Vezetőségben egyetértek. Mulalic helyére jöhetne egy jó légiós, biztosan jobb lenne ha +1 ember akiben benne van 15-20p, nem pedig 3-4. Én éreztem magam szarul, szegény Mihevcet le se tolják, magának mondta a dolgait, a fele csapat oda se figyelt rá. Ez sok mindent elmond.

Kissadam91
Olvasó

Valaki mondja már el hogy miért nem volt kettő dobás a az Alba 5. Csapat faultja után 75-71nél?

Harry Bell
Olvasó

Mert a Körmend nem birtokolta a labdát.

Kissadam91
Olvasó

Ja de ha épp száll a labda a dobás után és fault van közben a palánk alatt és bónusz van akkor utána dobás van.. nem értem

Vilis79
Olvasó

Válaszoltak szépen, ha jobban tudod miért kérdezed? Nem volt a kezében a labda azért nem lehetett fault te arrogáns majom.

Dallas
Olvasó

Az arrogáns majomnál összefuthattál egy tükörrel 🙂 Persze az emberek 1-1.5 éves korukra tudják csak értelmezni mi az a tükörkép ,húzz bele 😛

Kissadam91
Olvasó

Azt írtam te marharépa hogy nem értem, akkor szerintem nem megválaszoltam, hanem csak visszakérdeztem. Magadat minősítetted szépen ezzel a hozzászólással

Kendeffy Botond
Olvasó

Mi is nehezen. Pongó neve mellett meg a táblán 5 fault volt, és vígan a pályán volt…

skc-brasil
Olvasó

Dobásnál a támadó csapat birtokolja a labdát!Itt az Alba játékos birtokolta utoljára, de a Körmendit faltolták… Nem is értettem a reklamálást!

Sajka
Olvasó

Harry Bell!
Ez baromság… A fault az mindenkor fault, független, hogy ki birtokolja a labdát. Az Albának meg már megvolt a 4. csapatfaultja, mikor Lukács elütötte a levegőben a körmendi irányítót.

Wilson
Olvasó

Valszeg ugyanúgy benézték mint Laksa “nem” könyökösét!

szebe
Olvasó

Ahogy kint voltak Laksa könyökei, az úgy tudtommal egyből fault kéne legyen, mint ahogy a baltás lefele csapás is. Már a mozdulatra is, nem kell találnia.
Ettől még Takácsnak be lehetett volna verni a tekót egyből a színészkedésre.

Dallas
Olvasó

Hát ennyit ér a mindighányadék autokamera ,még nem is lehet hibáztatni a bírokat ,akinek van mindigfos előfizetése tudja mennyit ér a plafonra lógatott xar, legalább ilyenkor néznék a profi közvetítés képét ,nem is értettem ,már sokszor volt ilyen hogy a Királyi tv lassítását, 3 féle kameranézetét használják…mert elsöre sima könyökösnek látszott, nincs könnyű dolguk 🙂

Mogyi19
Olvasó

Szerintem végül visszavonták a faltot mert már kintről dobta vissza az Alba játékos. Ezt az egyet tudom elképzelni, mert amúgy nincs olyan h falt de nem számít mert… Bár ha támadónak fújták valamilyen okból akkor érthető h nem jár érte dobás.

hullahopp
Olvasó

Azáltal, hogy Pongó két kézzel megfogta (majd visszahúzta), birtokba vette a labdát. Onnantól az a labdabirtoklás az Albáé volt, így a fault támadóhibának számított, ami után nem jár két büntető. Az egész 40 percről nem tudok véleményt mondani, de a hivatalos szabálykönyv szerint itt tökéletes döntést hoztak a játékvezetők.

russelalba
Olvasó

Én sem mondhattam volna szebben 😀

Redbid
Olvasó

A szabályköny az alábbiakat tartalmazza: “41. Csapathibák: Büntetés 41.1.1 Csapathibának számít a játékosok által elkövetett személyi, tech¬nikai, sportszerűtlen vagy kizáró hiba. Ha a csapat egy negyedben elkövette a 4. csapathibáját, akkor életbe lép a csapatra vonatkozó büntető¬szabály. 41.2.1. Amikor egy csapat a büntetőszabály hatálya alatt van, a játékosaik által vétett minden további, nem kosárra dobó játékos ellen elkövetett személyi hibáért, bedobás helyett 2 büntetődobást kell ítélni, amit a hibát elszenvedő játékosnak kell végrehajtania. 41.2.2. Ha a személyi hibát az élő labdát birtokló vagy bedobásra jogosult csapat játékosa követi el, akkor azt az ellenfél általi bedobással kell büntetni.” Tehát az Alba… Olvass tovább »

Godemperor
Olvasó

Ezen mit nem értesz?

A 41.2.1 védőhiba. Itt jár a bünti.
A 41.2.2 támadóhiba. Itt bedobás jár.

Ez amióta meccsre járok így van.
Ezt az esetet nem láttam, de látatlanban azt mondom, hogy támadóhibát ítéltek.

Kendeffy Botond
Olvasó

Kösz a pontosítást. Így a 4.1.2.2 a valószínű. Mondjuk a kijelzőn maradt az 5 fault és kipontozódás. Érdemes lenne ezt azért vissza nézni. Mert lehet, hogy jogosan maradt el a bünti, de Nekem úgy tűnt, hogy Pongó kapta a faultot, és Neki az 5.volt. Ja és utána játszott tovább, miközben a táblán virított az, hogy kipontozódott. De lehet, hogy nem Ő kapta a faultot? Egy pontos meccsen az ilyenek is döntenek ide-oda.

russelalba
Olvasó

A táblán volt rosszul feltüntetve. A 13-as Lukács Norbi kapta a faultot, ő le is ült, nem a 3-as Pongó Marci. A statisztikában jól is szerepel.

Kendeffy Botond
Olvasó

Fair enough.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés