Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Meccseinek legalább a felét megnyerné az A-csoportban az Oroszlány

Sebastjan Krasovecnek egy tapasztalt, magas emberre biztosan szüksége van, egy irányítót is szeretne, valamint valakit a 2-3-as pozícióra.:

:

Tavaly nyáron vette át a csapat munkáját Sebastjan Krasovec Oroszlányban. A szlovén tréner mellett az alapszakasz során született néhány gyengébb eredmény ellenére kitartott a klubvezetés. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen az OSE Lions hibátlanul, meggyőző magabiztossággal hozta le a rájátszást, és nyerte meg a B-csoportot. Ezek után nem meglepő, hogy a klub hosszabbított a trénerrel, így jövőre is Krasovec fogja irányítani a csapatot – immáron az első osztályban.

– Nehéz volt az alapszakasz csapatépítés szempontjából, mert több változtatáson is átestünk a játékos keretet illetően – mondta Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője a BB1.hu-nak. – Így annak a rendszernek, amiben játszani és dolgozni akartunk, idő kellett, hogy összeérjen. Ráadásul a játékoscserék miatt változtatni is kellett némileg rajta. Azok a játékosok, akik egy ideje már itt játszottak, küszködtek emiatt, az újaknak pedig idő kellett, hogy megszokják egymást. Eközben a bajnokság nem állt meg, jöttek sorra a meccsek. Emiatt fordulhatott elő, hogy becsúsztak gyengébb meccsek, nem várt vereségek. Az alapszakasz alatt folyamatosan elvégeztük azt a munkát, amit terveztem, naponta kétszer edzettünk. Kielemeztük azokat a dolgokat, amiben javulást vártam a csapattól. Nehéz volt ez az időszak a játékosok számára, sokat kellett dolgozniuk. A heti két meccses ritmus mellett már csak egy hosszabb edzésünk volt, reggelente, valamint egy rövid este. A play off-ra pedig beérett a munka, volt értelme komolyan dolgozni. Mi elsősorban erre az időszakra akartunk élesek lenni, és nem az alapszakaszra. A becsúszott vereségek ellenére továbbra is csak arra fókuszáltunk, hogy a végén kell igazán jónak lennünk, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot. Nagyon célorientáltak voltak a srácok mindvégig, így nem kellett külön hangsúlyozni a céljainkat.

– Gondolom, hogy mindenki várja már az új szezont, hiszen a klubvezetés és a szurkolók régi vágya teljesült az A-csoportba való jutással.

– Természetesen izgatottan várjuk az új szezont, hiszen ez egy nagy lépés az egész klub életében. Az első szezonunk nehéz lesz, de szeretnénk egy masszív csapatot összerakni annak ellenére, hogy nem fogunk a magas költségvetésű csapatok közé tartozni. Fontos lesz az új játékosok kiválasztása. Ha velük nem nyúlunk mellé, akkor versenyképesek lehetünk az A-csoportban is.

– Vannak-e már konkrétumok a tervezett erősítésekkel kapcsolatban? Milyen típusú csapatot szeretne építeni a következő évadban?

– Az erősítésekkel kapcsolatban én nem tudok semmi konkrétat mondani, a klub fogja bejelenteni, ha lesznek új játékosaink. Biztosan szükségünk lesz legalább négy-öt játékosra, akik tudnak nekünk abban segíteni, hogy megtegyük az újabb lépést a csapat életében. Nagy minőségbeli különbség van az első osztály és a második vonal között, így nyilvánvalóan meg kell erősítenünk megfelelően a keretet. Ezt megtapasztalhattuk, amikor edzőmeccset játszottunk a Falcóval. Nem szeretnék olyan csapatot jövőre sem, ahol egy-két játékoson múlik az eredményesség. A csapatmunkában hiszek. Igyekszünk olyan légiósokat választani, akik illenek a csapatba, és ugyanazzal a filozófiával tudunk játszani, mint a B-csoportban. Azt szeretném, hogy a játékosok jól kiegészítsék egymást támadásban és védekezésben egyaránt. Egy kiemelkedő játékos meg tud nyerni pár meccset a csapatnak, de ez kevés lenne ahhoz, hogy benn tudjunk maradni az A-csoportban. Ahhoz, hogy ezt elérjük valószínűleg a meccseink felét hozni kell. Így számolunk jelenleg. 14-15 győzelmet nem tudunk úgy bezsebelni, ha egyénieskedve játszik a csapat.

– Ha még konkrétumokról nem is beszélhetünk, melyek azok a posztok, ahova feltétlenül szükség lesz új játékosra?

– Egy tapasztalt, magas emberre biztosan szükségünk lesz, mert a palánk alatt eléggé fiatalok a játékosaink. Egy irányítót is szerződtetnünk kell, valamint valakit a 2-3-as pozícióra. Ezek a biztos pontok, de azt még nem tudom, hogy hány légióssal fogunk nekivágni a szezonnak. Szét kell néznünk még a magyar piacon is, de a költségvetésünk nem túl magas. Ugyanabban a cipőben járunk, mint mindenki más. Szeretnénk olyan játékosokat vásárolni, akikre nincsen pénzünk. Ez általában mindenkivel így van, hogy szeretne drágább dolgokat elérni, mint amit megengedhet magának.

– Mennyire ismeri az élvonalbeli csapatokat? Volt ideje követni a meccseket?

– A csapatok kereteit még nem fújom kívülről, de az A-csoportot is követem. Láttam meccseket az alapszakasz, valamint a play-off alatt is. Sok időm nem volt erre, mert közben dolgoznunk kellett, de most már kicsit jobban jut erre is idő. Tudok azon gondolkozni, hogy hogyan kell összerakni a nyáron induló munkát, és milyen taktikai megoldásokkal lehetünk versenyképesek. Ahogy említettem, játszottunk a Falcóval, aki most a döntőben van. Az egy jó teszt volt számunkra. Gasper Okornnal egyébként is jó kapcsolatot ápolok, igyekszünk is segíteni egymást.

Fotó: oselions.hu

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
lddbányászMásikVégétFújdMegkinemugralSetback Recent comment authors
ldd
Olvasó

Az Oroszlány legerősebb pontja nem az edző.
Oké, hogy vannak szlovén haverjai, de a kulcs a “Fodor Peti” ezért nem mond külföldieket sem, mert azok kiválasztását nem rá bízták.
A Fodor dolgozott egy évet “Jampival” megtanulta a kiválasztás mikéntjét.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

” Nagy minőségbeli különbség van az első osztály és a második vonal között, így nyilvánvalóan meg kell erősítenünk megfelelően a keretet. Ezt megtapasztalhattuk, amikor edzőmeccset játszottunk a Falcóval.” – tényleg, micsoda beképzelt, nem lát a nagyképűségtől, ugyebár. 😉

kinemugral
Olvasó

És akkor megkérdezik, hogy miért szimpatikusabb csapat a Veszprém… NAGYKÉPŰEK!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

“Levágjuk a hálót Oroszlányban!”
(Naményi Miklós, híres veszprémi humorista)

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Tényleg jól írod, a Veszprém valóban nagyképű (és félidióta) vezetéssel rendelkezik.

bányász
Vendég
bányász

Tökéletesen értem, hogy az alapszakasz teljesítmény és a veszprémi tv-ben látottak-hallottak után jókora pofára esésetek ilyen frusztrációban teljesedik ki, hogyha az OSE-ról van szó, akkor azonnal támadás. Pontosan hol is volt nagyképű az edző? Az értelmező kéziszótárt próbáld “fellapozni”. Nem veri a nyálát, nem azt mondja ki ha mi nem. Terveket mond. Talán playoutra rendezkedjünk be? De szerintem inkább koncentrálj a MAFC-ra.:)

Godemperor
Olvasó

Legalább a fele meccset megnyernék? Tehát a PO a cél? Nem túl ambiciózus ez?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szerintem nem jól fogalmazott, amit erősít az is, hogy 14-15 győzelmet is említ az interjúban. Az idén 13 győzelem kellett a Kaposvárnak playout elkerüléséhez, 15 győzelme volt az Albának az alsóház tetején. A 14-15 győzelem meg ugye nem a fele a 34 meccses alapszakasz+középszakasz alsó és középháznak. Lényeg a lényeg, első évben maradjunk bent, lehetőleg izgalmak (playout) nélkül. 🙂

redmiller
Olvasó

Nincs pénzük, de olyan ajánlatot adnak Pongó Martinnak, amit mi se tudunk kifizetni…

GennaroDeTommaso
Olvasó

Forrás?

kimye
Olvasó

nem az ment egesz evben, hogy a Kecskemetnek sincs penze es csoro kiscsapat? :)))

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nem ismerem a pletykát, amire utalsz, de vajon mennyit kérhet egy NB1/B zöld csoportból érkező játékos, akinek újra fel kell építenie magát?

moldi56
Olvasó

Mészáros Mátéról tudsz valamit?

Setback
Vendég
Setback

Pongó Martin? Ez vicc..

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

HIHI MEG HAHA KAC KAC KUKAC… 😀 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Neked is eszedbe jutott az idei szezonotok? 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés