Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Matthias Zollner: Pongó Marcellen kívül, csak lézengtek a játékosok a pályán

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

HÜBNER Nyíregyháza BS – Alba Fehérvár 105-79 (29-18, 26-22, 24-14, 26-25)

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Nagyon jól kezdtünk és ezt végig tudtuk vinni a mérkőzésen, megtaláltuk a helyzeteket, emiatt alakult jól a dobószázalékunk. Akadt olyan időszak, amikor túlpörögtünk, és siettettük a támadásokat, miközben az Alba nagy nyomást is helyezett ránk. Ezt is jól tudtuk kezelni, és összességében megérdemelt győzelmet arattunk, aminek a különbsége talán kicsit meglepő.

Matthias Zollner, Alba: Gratulálok a Nyíregyházának, megérdemelte a hazai csapat a győzelmet, nem vitás. Ugyanakkor van néhány dolog, ami továbbra is zavar, hiába beszélek ezekről hétről-hétre. Ilyen mentalitást és hozzáállást régen nem láttam csapattól, mint amit most nyújtottunk. Azt már én is megtanultam, hogy az Albában játszani megtiszteltetés, itt mindenkinek kötelessége száztíz százalékon pörögni. Ehelyett Pongó Marcellen kívül, csak lézengtek a játékosok a pályán, amit továbbra sem tudok elfogadni.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 75-76 (19-21, 25-23, 17-15, 14-17)

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend:  : Sajnos beigazolódott, amitől féltem a mérkőzés előtt, valamiért nem volt meg a kellő tűz, és a koncentráció is hiányzott. Egyszerűen nem lehet kihagyni ennyi büntetőt, úgy, hogy a védekezésben ráadásul nem vagyunk kellően agresszívek. Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek, mi pedig hálásak lehetünk a szurkolóknak, hogy ez után a teljesítmény után megtapsolták a csapatot.

Petar Mijovics, ASE : Előszőr is szeretném leszögezni, hogy kollégám csapata nem véletlenül áll ilyen jól a bajnokságban, szerintem esélyesek a legjobb négyre. Nekünk az volt a fontos, hogy végig játékban legyünk, éreztem, hogy ha a meccs végén szoros az eredmény, akkor egy labdával eldőlhet a javunkra a mérkőzés. Gratulálok a csapatomnak, nagy szükségünk volt erre a győzelemre.

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 90-77(25-12, 18-25, 30-17, 17-23)

Nikola Lazics, Kaposvár: Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Jól kezdtük ugyan a mérkőzést, de a figyelmetlenségek miatt engedtük felzárkózni a Szegedet. A harmadik negyedben ezúttal is jobb teljesítményt nyújtottunk. Jobban védekeztünk és a támadásaink is eredményesebbek voltak. Volt ritmusunk és a dobásaink is sikerültek. A találkozó végén ugyan több hibánk volt, de összességében elégedett vagyok.

Simándi Árpád, Szeged: Sajnos nagyon rossz energiákkal kezdtük a mérkőzést, aztán utána nagy munkával visszajöttünk. Az első félidő végére újra meccsben voltunk. Utána a harmadik negyedben az öltözőben maradtunk. Nagyon rosszul védekeztünk abban a periódusban. Lényegében a harmadik negyedben veszítettük el a mérkőzést. Egy-két játékos nem azt a teljesítményt hozta, ami elvárható lenne tőlük. Nyilván jó csapat a Kaposvár, de ez nem mentesít bennünket az alól, ahogy játszottunk, főleg ott a harmadik negyedben.

Zalakerámia ZTE KK – MVM-OSE Lions 89-85 (14-17, 31-07, 15-14, 15-27, 5-5, 9-6 )

Emir Mutapcic, ZTE: Szeretnék gratulálni a csapatnak. Küzdelmes mérkőzés volt, ahol nagy szívvel és lelkesedéssel küzdöttünk. Megmutattuk a szurkolóknak, hogy tudunk küzdeni a pályán. A játékosok nagyon keményen dolgoznak az edzéseken és ennek az eredménye ez a siker is.

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Kemény mérkőzésre számítottunk és ez be is igazolódott a találkozón. A ZTE jó játékosokkal rendelkezik a ZTE és új edzőjük van. Sikerült jól felkészülniük a mérkőzésre. Nehéz helyzetben vagyunk, mert sorozatban a második mérkőzés, amit szoros küzdelemben veszítettünk el. Sajnos sérülés miatt meg kellett változtatnunk a szerkezetünket, de így is nagyot küzdöttünk, ami most ennyire volt elegendő.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Pécsi VSK-VEOLIA 91-89 (20-18, 20-18, 26-20, 15-25, 10-8) 

Forray Gábor. KTE: Mindenkinek szeretnék gratulálni, a csapatoknak és a közönségnek is. Magunknak köszönhetjük ezt a drámai végjátékot. Köszönöm a játékosoknak az akaratot és a szívet, hogy végig küzdöttek. Vannak problémáink, nem mindenki egészséges teljesen, úgyhogy a hozzáállás ennek tudatában pláne példaértékű. A sors igazságtalansága lett volna, ha nem mi nyerünk ma, mert végig mi vezettünk, rászolgáltunk a sikerre. Hétfőtől a következő mérkőzésre fókuszálunk, mert az is élet-halál mérkőzés lesz, mint mindegyik számunkra.

Andrija Csirics, Pécs: Egy jó mérkőzést játszottunk, amelyen alulmaradtunk, és gratulálok a KTE-nek. A kommunikáció nem volt megfelelő nálunk, megbeszéltük, hogy mire kell figyelni a kecskemétieknél, mégsem tudtuk limitálni a dobásaikat. Nagyot harcoltunk, hosszabbításra mentettük a végjátékban a mérkőzést, viszont a ráadásban a KTE volt talán higgadtabb, és eldöntötték a győzelem sorsát.

Sopron KC – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 90-83 (21-26, 23-22, 16-20, 30-15)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron KC: Gratulálok a játékosaimnak és a szurkolóknak, mert nagyszerű mérkőzést játszottunk csodálatos hangulatban. Úgy gondolom, hogy a játékosok viszonozták azt a szeretetet, amelyet a szurkolóktól kaptunk. Egységesen, szívvel-lélekkel játszottunk. Volt húsz gólpasszunk, és mindössze öt labdát adtunk el egy olyan együttes ellen, akik nem csak Magyarországon, de a Bajnokok Ligájában is topcsapatnak számítanak. Továbbra is úgy gondolom, hogy nagy dolgokra lehetünk képesek, de most a következő edzésre, a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, és ha ezt tudjuk tartani, még sok győzelmet szerezhetünk. Szerénynek kell maradnunk, de egyúttal sikerre éhesnek is. Számomra ez a mai egy playoff-meccsel ért fel, mindkét csapat nagyszerűen teljesített. Akkor sem adtuk fel, amikor tizenhárom pontos hátrányban voltunk, és visszajöttünk a meccsbe, a szurkolóink segítségével pedig meg is nyertük a meccset!

Milos Konakov, Falco: Pontosan ilyen találkozóra számítottunk, és beszéltünk is erről, amikor tizenhárom ponttal vezettünk. Ekkor vétettünk néhány hibát, amelyet a vezető csapatnak nem lenne szabad, és néhány dobásnál szerencsénk sem volt. Ha idegenben nyolcvanhárom pontot dobsz, és kilencvenet kapsz, akkor nem lehet meccset nyerni, ráadásul az utolsó tíz percben harmincat dobott a Sopron. Harminc percig uraltuk a mérkőzést, a végén azonban összeomlottunk. Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez! Hosszú idő után lesz egy teljes hetünk edzeni, ki kell használnunk ezt az időszakot arra, hogy visszataláljunk a helyes útra!

DEAC-Tungsram – Szolnoki Olajbányász 63-74 (18-20, 12-18, 16-22, 17-14)

Jorgosz Vovorasz, DEAC: Gratulálok a Szolnoknak, rendkívül fizikálisan játszottak, a védekezésben nagyon kemények voltak, a statisztika is ezt mutatja, jól kényszerítettek minket olyan helyzetekbe, amiket nem biztos, hogy el kellett volna vállalnunk. A mai a mérkőzésből rengeteget lehet tanulni, egy ilyen csapattal szemben fel kell vennünk nekünk is a versenyt, és fejlődnünk kell a fizikalitás és agresszivitás terén.

Potocnik Gasper, Szolnok: Gratulálok a DEAC-nak és Jorgosz Vovorasznak az eddigi pozitív periódusukhoz. Ennek tudatában nehéz mérkőzésre számítottunk, nem játszottunk jól, a védekezésre fektettük a hangsúlyt, és agresszívan szerettünk volna fellepni, ez úgy gondolom sikerült is. Minimális hiányosságot érzek a lepattanók terén, de fontos győzelmet arattunk, és örülök, hogy negyven percen keresztül tudtunk fokuszálni és megszereztük a győzelmet.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
MivanmivanJonJólnézünkMIKIRantottaVerocska Recent comment authors
Jon
Olvasó

Ezen a kabarén egyre jobban szórakozom. 😀
Így nehéz lesz ám bajnoki címre törni. 😉
Komolyra fordítva: nyilván mindenki hibás megint, csak a Zollner nem.

Mivanmivan
Olvasó

Pongó nem 😀 😀 😀

JólnézünkMIKI
Olvasó

Zollner és Pongó rendkívül sportszerűtlen nyilatkozatot tett a mérkőzés utáni sajtókonferencián. Pongó egyenest “beleszarásról” beszélt. Zollnertől meg megkérdezném, hogy ki készítette fel a csapatot?
Szégyelljétek magatok!

Verocska
Olvasó

Zollner Te melyik meccset nézted? Pongó Marcell 8/1 hárompontos 13 VAL. Tényleg mindent megtett a győzelemért. A Voját meg ülteted a padon.

Rantotta
Olvasó

Tisztában vagy vele hogy hány olyan játékelem van ami nem látszik statisztikában? Voját a hisztis primadonna viselkedése miatt örüljön, hogy nem öltözőbe küldte a pad helyett. Mezőnymunkáról mint fontos játékelemről hallottál?

Verocska
Olvasó

Igen hallottam, de arról is, hogy a kosárlabdát pontokra játsszák. A hisztiről meg annyit, hogy nem csodálkozom rajta.

Aranyalba
Olvasó

Nem hiszem el, hogy a máshol jól teljesítő légiósok nálunk betliznek. Tavaly Curry, idén Smith. Jó lenne helyre állna a kapcsolat edző és játékosok között , mert tuti, hogy még egy edző cserénk nem lesz. Biztos, hogy Zollner stílusa furcsa, de nem az edzőt kell szeretni, hanem a fizetésért kell megdolgozni. Meg kiszolgálni azt a pár száz nézőt aki ezért a teljesítményért még jegyet vesz. Az sem túl szerencsés , hogy Pongo és Zollner is ilyen nyilvánosan beleállt a csapatba, nem tartozik ez a nyilvánosságra. Jön a Pécs, megyünk Kecskemétre majd itthon a Sopron. Ha valamit akarunk ettől a szezontól… Olvass tovább »

Kaposkosár KKK
Olvasó

Visszanéztem az MTE mérkőzés utolsó perceit,tetves játékvezetők verették meg Körmendet!

PL
Olvasó

érdemes amúgy megnézni!

tény,hogy nem emlékszem olyan meccsre, ahol éles állásnál az utolsó másodpercben véleményes faultot fújnak be.
(más lenne persze, ha valakit leütnek, vagy tényleg látványosan nagy faltot ütnek be)

De ez a 3 rigó egész meccsen csak a szar ítéleteikkel szerepelt…mindkettő oldalra.

Persze ha bedobjuk a kihagyott büntiket, akkor nem lenne miről beszélnünk… Ezért sem tudom azt a 3 madarat “vádolni”…

Aranyalba
Olvasó

Minden Tippmix bukót ilyen nehezen viselsz ? 🙁

Lightbringer
Olvasó

“Ha idegenben nyolcvanhárom pontot dobsz, és kilencvenet kapsz, akkor nem lehet meccset nyerni” – Ez nem véletlenül a Zombori “Taktikus” Sándor nyilatkozata? 😀

*Z*T*E*
Olvasó

Amúgy ha otthon dobsz 83-at és kapsz 90-et akkor hazai pályán se tudsz nyerni… csak hogy ne érje meglepetés Milost legközelebb 😀

PL
Olvasó

erősen hasonlít ?

kapuskiraly
Olvasó

Helyesbitek: ha otthon vagy idegenben kevesebb pontot dobsz, mint az ellenfél kikapsz.
Esetleg nincs csapat aki home office-bol végezhető vezetőedzői munkára európai szint fizetésigénnyel rendelkező jelöltet keres? Kocsi + benzin nem kell mert ugyis itthonról dolgoznék.

ironman
Olvasó

Idefigyelj te törpe Zollner. Ilyen idióta nyilatkozatok helyett inkább neked kellene tükörbe nézned. Nincs a csapatodnak ,se védekezése , se támadása és ennyi idő után fingod nincs,hogy ki mire képes a játékosok közül. Laksát sikerült leépítened pár hét alatt, idehoztál két bohócot Smith és Davis személyében, akik finoman fogalmazva is “zs ” kategóriás légiósok. A karmesteri pálca meccsek óta Smith kezébe adtad, úgy két igazán egyes játékos a kispadon csücsül és úgy kb. 10-15 pontos hátránynál kerülnek a pályára. Az igazi nagy probléma meg az szerintem, hogy Vojvoda kezébe nagyon ritkán kerül a labda, nincs rá igazán figura,sokszor csak percekig… Olvass tovább »

Wilson
Olvasó

Ok, és akkor mi lesz Zollner?, földhöz vered magad vagy mi?!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés