Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Matthias Zollner: Mióta itt vagyok, előreléptünk

Az Alba Fehérvár vezetőedzője szerint a legjobb négybe jutás a cél.:

:

A nemzeti együttes két, Montenegró elleni vb-selejtezője miatt közel egy hónapon át nem rendeznek meccseket az NB I-es bajnokságban, a klubcsapatok legjobbjaik nélkül gyakorolnak a március közepén esedékes folytatásra. Az Albát a korábbi edzőtáborokhoz hasonlóan, ezúttal is négyen képviselik Sztojan Ivkovics kapitány keretében, Vojvoda Dávid, Szabó Zsolt, Pongó Marcell és Lukács Norbert.

– Nagy büszkeség, hogy négy albás van a keretben, jelzi, hogy komoly klub vagyunk, nem csak egy, vagy két játékost delegálunk. A Falcóból hatan vannak, mögöttük a legtöbb kosaras minket képvisel. Azonban a felkészülésünket nem segíti, hogy kulcsembereink hiányoznak. Természetesen nagyon drukkolok a nemzeti együttesnek a selejtezőkön, remélem, jól szerepelnek. Alig pár napja voltam Fehérváron, a helyszínen tekintettem meg a nemzeti együttes legutóbbi, kaposvári selejtezőjét, a franciák ellen – mondta csapata honlapjának a gárda vezetőedzője, Matthias Zollner.

Aztán az Albára terelődik a szó, az eddigi szereplésre. A szakvezető szerint nagyon jó képességű játékosok alkotják a gárdát, őket kell összegyúrni egységes és sikeres csapattá.

– Úgy gondolom, minden feltétel adott ahhoz, hogy a szezon végén a legjobb négy közé kerüljünk, ami jogos elvárás, a klub vezetői és a szurkolók részéről. A csapatban van annyi potenciál, hogy ezt meg is valósítsuk. Az eddigi meccseken több arcunkat mutattuk, a jót és a rosszat is. Sok, tehetséges, hazai fiatallal rendelkezünk, valamint két rutinos játékosunk van, Vojvoda és Szabó, továbbá a légiósok és fiatalnak mondhatóak, ez feltétlenül jó. Amikor megérkeztem, három játékostól megváltunk. Mirko Mulalics távozása már előzőleg eldőlt, később Baylee Steele és a lett Martins Laksa hagyta el az együttest, érkezett Lenzelle Smith és Shaheed Davis. Smith rendelkezett magyar tapasztalattal, azonban a többi légiósunk, Davis, Jonathan Stark és Michael Fakuade nem. Stark és Fakuade jól teljesít, Smith és Davis hullámzóan. Smith jó játékos, korábban Körmenden szerepelt, tehát ismerte a bajnokságot, azonban a pandémia miatt másfél évig nem lépett pályára. Davis korábban nem játszott Magyarországon, ráadásul az utóbbi két szezont a japán másodosztályban töltötte, ami teljesen más kosárlabdát jelent. Nem könnyű megfelelő centert találni szezon közben, olyan, 5-ös poszton bevethető játékost, aki azonnali segítség. A távozók közül Steele és Laksa egyaránt jó játékos, azonban más típusú kosarasokat képzeltem el az adott posztokon, ezért változtattunk. Steele viszonylag ponterős volt, ám center létére szívesen dobott kintről, a triplavonalon túlról, azonban nekünk olyan magasember kellett, aki a gyűrű alatt eredményes. Olyan játékosaink – főként hazaiak – akadnak, akik távolról jól céloznak, Vojvoda, Pongó és Szabó, továbbá Jonathan Stark is bármikor képes kintről betalálni. Laksa a korábbi edzőnél többet játszott, nálam kevesebbet, ami láthatóan zavarta, több percre vágyott a parketten. Úgy gondolom, rendelkezünk tehetséges, bármikor bevethető magyar fiatalokkal, Lukács Norbert Takács Milán, Balsay Ádám is megoldja a feladatot, érdemes bízni bennük. A légióstól mezőnyposzton a fontos kosarakon túl azt várom el, ha bejön a padról, 15-20 alatt ne csak pontokat szerezzen, hanem keményen védekezzen is, Laksa nem ilyen játékos, azzal együtt, hogy elismerem a képességeit.

Ami a tréner számára csalódás, hogy otthon kikaptak a tabellán utolsó paksiaktól, valamint nagy különbséggel Nyíregyházán.

– Az utolsó két vereség során, itthon a Sopron ellen és Körmenden is volt esélyünk a győzelemre, kimondottan jól játszottunk mindkétszer, főleg az első félidőben. A vereséget az okozta, hogy az ellenfelek később remekül jól dobtak, mi pedig túl sokat hibáztunk. Nagyon fontos sikert arattunk Szombathelyen és Szolnokon, úgy gondolom, mióta itt vagyok, előreléptünk. Eredményesség tekintetében feltétlenül, ha csak az utóbbi két és fél hónap eredményeit nézném, ott lennénk a legjobb négy között. Azzal, hogy megvertük a Falcót és az Olaj együttesét, bizonyítottuk, bárkit képesek vagyunk legyőzni a hazai mezőnyben, azonban amikor kikaptunk 105-79-re Nyíregyházán, valamint otthon 85-73-ra az Atomerőműtől, kiderült, veszíthetünk is bárki ellen. Az biztos, a folytatásban kiegyensúlyozottabban kell teljesítenünk. Ha az említett vereségek nem lennének, biztosan az első öt között folytatnánk a bajnokságot, így viszont küzdenünk kell, nyerni Zalaegerszegen, az Oroszlány és a Szeged ellen. Ha sikerül, szerintem a felsőházban folytatjuk.

Forrás: albakosar.hu

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
agyasPojacaKendeffy BotondKDCsippa Recent comment authors
agyas
Olvasó

Bocs, most látom már elsült a poén amit írni akartam. (Csippa)

Pojaca
Olvasó

Nagyon kétarcú csapat, nem lesznek 4-ben.

KD
Olvasó

Ha egyszer a nagyszerü védekezés miatt nem kapnak 90 pontot, akkor még igaza is lehet, na de a pénz nem dob kosarat, mint tudjuk.???

Csippa
Olvasó

A zalba előre megy, nem hátra ??

Kendeffy Botond
Olvasó

Vagy felfelé.

Vulcano
Olvasó

“Amit én szeretek magamban…
az a szerénység.”

Pbask
Olvasó

übermensch ?

JólnézünkMIKI
Olvasó

Laksa és Steelee sokkal jobb játékos volt, mint Lenzelle Smith és Davis!
Zollner óriási hülyeségeket csinált eddig.

Pbask
Olvasó

na már ez is kezdi a propagandát

Dani
Olvasó

Ennyit a Laksa meg a családi okok dumáról.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés