Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Matthias Zollner: Ha a saját utunkat járjuk, akkor sikeresek lehetünk, ha viszont az ellenfelét, akkor ők lesznek sikeresek

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

DEAC – Szolnoki Olajbányász 81-63 (26-9, 16-14, 11-26, 28-14)

Andjelko Mandics, DEAC: Tudtuk, hogy a Szolnok nagyon fizikális játékot játszik, és nem fogják feladni a meccset, még ha nagyobb a különbség, akkor sem. Az első félidőben nagyon jól játszottuk, a másodikban viszont sok eladott labdánk volt, ezekből kaptunk elkerülhető pontokat. Fontos pillanatokban jó döntéseket hoztunk, sikeresek voltunk a büntetők terén is, ugyanakkor sok támadó lepattanót engedélyeztünk a Szolnoknak, ami nem meglepő hiszen főként három magasemberrel játszottak, de tényleg egy jó mérkőzésen vagyunk túl, remélem, hogy így folytatjuk a továbbiakban is.

Gasper Potocnik, Szolnok: A vereség oka abban keresendő, hogy a Debrecen sokkal nagyobb energiával kosárlabdázott mint mi, eddig mi diktáltuk a mérkőzések tempóját, ez pedig a harmadik negyedet leszámítva nem alakult így a mai napon. Egy játékrész nem elég, hogy idegenben egy erős ellenféllel szemben győzni tudjunk, így a siker elmaradt. Csalódott vagyok, hiszen arra törekszünk, hogy minden találkozót megnyerjünk, vissza kell mennünk a terembe, megnézni a mérkőzést és kijavítani a hibáinkat.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Arconic-Alba Fehérvár 87-78 (17-23, 20-20, 31-14, 19-21)

Simándi Árpád, Szeged: Nagyon büszke vagyok a srácokra! Nagy győzelmet arattunk egy nagyon jó csapat ellen. Az első félidőben álmoskásak voltunk, ezzel nem voltam elégedett, nem úgy mentünk ki a pályára, ahogy minden meccsen kellene. A nagyszünet után főleg védekezésben elkezdtük egymásért dolgozni, sok gyorsindításos kosarat tudtunk szerezni, amivel meg tudtuk szerezni ezt a győzelmet. Bár voltak hibáink, de végre jól játszottunk ma, ugyanígy kell dolgoznunk tovább, hogy győzelmeket szerezzünk. Köszönöm a közönség támogatását, nagyon jó hangulatot teremtettek ma is!

Matthias Zollner, Alba: Gratulálok a Szegednek! A meccs előtt is azt mondtam a csapatomnak, hogy nehéz meccs vár ránk, mert nehéz olyan csapatok ellen játszanunk, akik ennyit egy az egyeznek. Miért nehéz számunkra ez? Nagyon egyszerű a válasz, mert nekünk nincs ilyen játékosunk. Csapatjátékra építünk, van három magyar válogatott hátvédünk, de más kosárlabdát játszunk. Nekünk nincs olyan játékosunk, aki 175 centi magas, és állandóan egy az egy elleni játékot játszik. Ezáltal nekünk csapatként kell játszanunk. A Zalaegerszeg ellen, és ma a második félidőben is nem azt játszottuk, ami a mi játékunk lenne. Megpróbáltuk az ellenfelünket az ő stratégiájával legyőzni, miközben tudjuk, hogy nekünk nincs ilyen játékosunk. Az a feladatunk, hogy megtaláljuk, hogy miért akartuk ezt tenni. Tudjuk, hogy nem ez a játékunk! Ha a saját utunkat járjuk, akkor sikeresek lehetünk, ha viszont az ellenfelét, akkor ők lesznek sikeresek, ez ennyire egyszerű. Ki kell elemeznünk, hogy miért játszottunk így. Jól dobott ma a Szeged, miközben mi csak 20%-al tripláztunk, és csak nyolc gólpasszunk volt, 10 eladott labda mellett. Ez nem a mi játékunk, gratulálok még egyszer a Szegednek!

Kometa Kaposvári KK – MVM-OSE Lions 78-68 (23-11, 17-23, 17-20, 21-14)


Ivan Rudez, Kaposvár:
Nagyon fontos győzelem ez számunkra, egy rövid vereségsorozatot zártunk le, így ez a diadal egy kis elismerése a munkának, az erőfeszítéseinknek. A találkozó előtt azt mondtam a fiúknak, jutalmazzuk meg magunkat egy győzelemmel. Okozzunk örömet azoknak az embereknek, akik kijöttek ma a sportcsarnokba. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóinknak a segítséget, ami tőlük érkezett. Csapatként játszottunk, még úgy is, hogy nem volt minden tökéletes, de együtt oldottuk meg a nehéz szituációkat. Mindkét együttesnek voltak sérültjei, de Illés Máté gondoskodott róla, hogy közel tudjon maradni a csapata. De’Sean Parsons védekezésben és támadásban is beilleszkedett, s nem akarunk megállni ennél a győzelemnél.

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Meg szeretném köszönni a szurkolóinknak a támogatást, nagyszerűek voltak ezúttal is, bárhová is menjünk mindenhol nagy erőt adnak nekünk. Három kosárlabdázónk hiányzott, így nem volt megfelelő a rotációnk. Könnyű kosarakat kaptunk, talán a koncentráció hiánya és a fáradtság miatt, de ezen dolgozni fogunk.

Zalakerámia ZTE KK – Budapesti Honvéd SE 93-80 (22-19, 33-21, 16-22, 22-18)

Sebastjan Krasovec, ZTE: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez és a közönségnek is köszönöm, hogy kitartottak velünk ebben a hidegben. A Honvéd sosem adja fel és ezt ma is bizonyította. A fehérvári siker után a csapaton extra nyomás volt, hiszen idehaza kötelező volt nyernünk, de olyan ellenféllel találkoztunk, amely két légióssal is gyorsan játszik és erre figyelni kellett. Sok szerencsét az ellenfélnek a folytatáshoz és mi is készülünk a következő meccsre.

Baksa Szabolcs, Honvéd: Gratulálok az ellenfélnek a sikerhez. A ZTE egy nagy támadó arzenállal rendelkező együttes, amely minden csapatot komoly kihívás elé állt. Fizikailag is erős csapat, így a magas embereik is nagyon atletikusak. Mindent megtettük, megizzasztottuk az ellenfelet, de véleményem szerint a védekezésen csúszott el a találkozó. A támadójátékunkkal elégedett lehetek.

Sopron KC – Atomerőmű SE 78-80 (21-16, 15-21, 21-27, 21-16)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Nagyon rossz mérkőzés volt. Nem sok ilyenünk volt eddig, és nem csak ebben a szezonban, hanem összességében. A nap egyetlen pozitívuma az volt, hogy belül tudtunk maradni azon az ötpontos határon, amekkora különbséggel idegenben nyertünk. Tudtuk, hogy jó csapat ellen játszunk, akik az első találkozásunk óta több nagy győzelmet is arattak. Edwin nagyon jó munkát végzett, és mi nem tudtuk megállítani, főleg egy-egy elleni szituációkban. Számunkra ez minden szempontból egy nagyon rossz mérkőzés volt. Végig próbáltunk visszajönni a meccsbe, de amikor a meccs nagy részében nem esnek be a kinti dobások, és még a könnyű dolgokat is nehezen tudjuk végrehajtani, egy olyan jó csapat, mint a Paks, ezt kihasználja, és megérdemli a győzelmet.

Csirke Ferenc, ASE: Fantasztikus mérkőzést játszottunk! Negyven percen keresztül koncentráltak voltunk. Köszönjük a paksi szurkolóknak, hogy elkísértek minket. Sok fordulópontja volt a mérkőzésnek, az első akkor amikor a Sopron vezetett nyolc ponttal, mi mégis át tudtuk venni a vezetést a félidőre, majd a negyedik negyedben több jó védekezés után tudtunk gyors kosarakat szerezni, ami egy kétpontos mérkőzésen sokat számít. A lepattanócsatát is megnyertük, ami szintén azt mutatja, hogy erősek tudunk lenni fizikálisan.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 69-99 (19-23, 18-25, 16-30, 16-21)

Darko Radulovikj, Nyíregyháza: A bajnokság legerősebb csapatával találkoztunk, ellenfelünk kerete tele van tapasztalt és jó játékosokkal, ezzel szemben mi egészségi problémákkal küzdöttünk – de ez nem kifogás. Jó energiával kezdtük a meccset, ám ilyen erős csapat minden hibát megbüntet. Voltak biztató jelek a játékunkban, de továbbra is fennállnak a problémáink, vagyis az egy-egy elleni védekezés és a kizárás. Támadásban lehetne több pontunk, ha születnének kosarak lerohanásból. Ezeken kell dolgoznunk továbbra is. A Falco ellen mindenkinek nehéz dolga van, ma is megmutatta, milyen minőséget képvisel.

Milos Konakov, Falco: Az ellenfelünk nemrég edzőt cserélt és a fél csapat megváltozott, emiatt más energiával is játszik. Nem kezdtük kifejezetten rosszul a meccset, de sok hibát követtünk el védekezésben, könnyű kosarakat engedtünk az ellenfélnek, amivel ritmusba jött. A második félidőben védekezésben, fizikalitásban, ritmusban sokkal jobb volt, szépen járt a labda. Örülök a győzelemnek.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Gecse J. MárióTampaJólnézünkMIKIYoWassupFamG. Laci Recent comment authors
Gecse J. Márió
Olvasó

Dikherson miért nem játszott legutóbb a Nyíregyben? Már előző meccseken is mintha kevesebb perceket kapott volna.

Gecse J. Márió
Olvasó

Az Alba tolt egy all in-t erre a szezonra, de már a flop után alig maradt out-ja…

Tampa
Olvasó

Eddig is jókat mulattam ezen a Zollneren, de ez a nyilatkozata visz mindent! 😂

Nem láttam a meccset, de ilyen diplomatikusan szembe köpni egy mondatban a válogatottakat (hogy nem tudnak egy-egyezni) és a vezetőséget (hogy helyettük miért nem inkább egy 175 centis amerikait igazoltak neki)… Tanítanivaló! 😂😂

Azért ha ezek után is eltűrik ott ezt az embert, akkor meg is érdemlik a sorsukat! 😂

JólnézünkMIKI
Olvasó

Simon Balázsék biztosítottak 4 magyar válogatott játékost, 4 extra amerikai légióst Zollnernek! Kevés… még szeretne egy 175 centiméteres amerikait?
Balássi Imre? Vegyetek már neki egyet!

Wilson
Olvasó

Ott van Ő, miért nem áll be akkor?! Lehet ezt a 175 centit se tudja megugorni?

YoWassupFam
Olvasó

Nem semmi csoka ez a Zollner. Rudez mellett ők ketten a legnagyobb “komikusok”.

Zte tapad. Alba kezdhet lassan sztem aggódni.

G. Laci
Olvasó

Herr Zollner! A Szegednek sincs 175cmes játékosa! Ha Washingtonra gondol, ő 188cm. Egyébként meg azért kaptak ki, mert a légiósok nullák, a magyaro közül meg csak Voja kapott megfelelő játékidőt. Ha szüksége van egy 6 láb magas irányítóra, vegyenek! Nem gondolom, hogy egy Albának egy légióscsere finanszírozásához egy hónapig le kellene mondania a melegvízről…

Pbask
Olvasó

Hát a nyakas egomán saját útját járja, szó se róla, nyomatja az antitalentum játékosát, mert egy ügynökség égisze alá tartoznak..Mondjuk nekem nem fáj, meg az Olajnak sem

Wilson
Olvasó

Ha szarul játszol kikapsz, micsoda felismerés ez a törpe bohóctól!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés