Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Matthias Zollner: Értik, mit szeretnénk ezzel a csapattal játszani

Keller Ákos nem csak szavakkal, hanem a tetteivel is példát mutat.:

:

Lassan egy hónapja kezdte el a felkészülést az Egis Körmend. Matthias Zollner a klub Facebook-oldalának adott terjedelmes interjút az eddigi tapasztalatairól.

– Nagyon érdekesen alakult eddig ez az időszak. Igyekszünk a lehető legjobb csapatot építeni, de ehhez idő kell. Ahogy mindenki tudhatja, sok játékos érkezett hozzánk. Volt, aki korábban és volt, aki később. Utóbbiakat mindig be kellett építeni, többször újra kellett kezdeni a játékok tanulását. De ez nem gond, számunkra nem fontos az, hogy a felkészülési időszak bajnokai legyünk. Szeretnénk inkább megpróbálni megnyerni az igazi bajnokságot. Ezért örömmel látom, hogy remekül dolgozik a csapat, és ez különösen igaz a fiatalokra, az U18-as, U20-as keretünkre. Látom náluk a fejlődést, de ugyanígy látom a felnőtteken is. A tengerentúlról érkezettek is egyre inkább érzik az európai kosárlabdát és értik, mit szeretnénk ezzel a csapattal játszani. Mérkőzésről mérkőzésre szeretnék egyre jobbak lenni.

A vezetőedző külön kitért a csapat három játékosára is. Elsőként Kerwin Roachról mondta el a véleményét.

Kerwin egy nagyon tehetséges játékos! Ezért is hívtuk ide, hogy kipróbáljuk őt. De aztán láttuk, hogy a képességei ellenére nem ő az, akire szükségünk van. Olyan irányítót keresünk, aki a dobóinknak szállítani tudja a labdát. Márpedig szerencsére vannak nálunk ilyenek, és nem csak a belső posztokra gondolok, hanem a kintiekre is. Például ilyen Ferencz Csaba, aki remek kinti dobó, de ehhez labda kell. Anélkül senki sem tud kosarat dobni. Ezt próbáltuk meg vele a próbaidő alatt, hiszen teljesen biztosnak kell lennünk abban, hogy akit kiválasztunk, az képes erre. Ez pedig nem könnyű feladat, különösen fiatalon. Ahogy mondtam, ő egy nagyon tehetséges, kiváló kosaras, aki előtt nagyon szép karrier áll, de jelen pillanatban ő nem az az irányító, akire nekünk szükségünk van

Aztán szóba került Justin Edwards is, aki a héten csatlakozott a csapathoz.

Nagyon örülök, hogy sikerült őt megszereznünk! És nem csak azért, mert annak idején sikeres volt Magyarországon, Olaszországban vagy épp Izraelben, igazolva, hogy nagyon jó játékos, hanem azért, mert egyben remek ember is. Ezért vagyok boldog, hiszen az egyik fő célunk az, hogy a játéktudás mellett megfelelő személyiségű sportolókat, jó karaktereket találjunk. És itt nem csak a csapategységre, a kémiára gondolok, hanem a közösségre, Körmend városára is. Olyan srácokat szeretnénk, akik szívesen és méltó módon képviselik a várost, a szurkolókat. Abban biztos vagyok, hogy Justin éppen ilyen játékos

Éa természetesen Keller Ákos is külön fejezetet kapott.

Ugyanezt gondolom róla is. Elég sok pletyka kering az ő aláírása körül, ami szerintem érthető, általában így működik ez az európai kosárlabdában. Az ilyen játékosok, mint ő, szeretnék megtalálni a számukra legjobb lehetőséget. Véleményem szerint Ákos a második legjobb magyar kosárlabdázó jelen pillanatban. Nehéz persze összehasonlítani különböző posztokon szereplő játékosokat, de szerintem csak Hanga Ádám jobb most nála. Ezért nagyon örülök a közös munkának, boldog vagyok, hogy ide tudtuk hozni őt Körmendre. Amit Justinról mondtam, az igaz rá is. Nem csak kosarasnak kiváló, de nagyon jó személyiség is. Ez azonnal látszott az edzéseken. Ahogy beszélt a fiatalabbakkal, ahogy biztatta őket, igyekezett önbizalmat adni nekik, hogy jobbak és jobbak legyenek. És nem csak szavakkal, de a munkájával is példát mutat. Kiemelkedő fizikai állapotban van, ezt igazolták az orvosi felmérések, terheléses vizsgálatok. Nagyon örülök, hogy Ákos itt van velünk, nagyon sokat tud segíteni nekünk! Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is látni és értékelni fogják, hogy a pályán mindent meg fog tenni ezért a klubért.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
mte7derrylBajuszkiralyMilosMarillion Recent comment authors
mte7
Olvasó

Gut…
Besser…
Zollner…

derryl
Olvasó

Keller a második legjobb magyar?
Úgy látom van gond rendesen a faszinál!

Downtown
Vendég
Downtown

Azert mert neki ez a velemenye, attol még lehet, hogy nincs gondja.

En se ertek vele egyet, mégsem hulyezem le.

Peace!

derryl
Olvasó

Nem hülyéztem le, de gondolkodjon egy kicsit, mielőtt állít valamit!

Downtown
Vendég
Downtown

Ez az ő szabad velemenynyilvanitasa.

Bajuszkiraly
Olvasó

Kukoricás Pista úgy megijedt Patonaytól, hogy képes lenne bármire, akár még Jordannak is ajánlatot tenne!?

Marillion
Olvasó

A második legjobb játékos….Még jó hogy Vojvodát azért nem felejtette el…mert simán besoroltatta volna elé is!

Setback
Vendég
Setback

Vagy Vojáról nem tudja, hogy magyar..:D

Kendeffy Botond
Olvasó

“Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!”

MTE forever!

gyurobin776
Olvasó

madar Keller ugyis ket meccs utan lelep aztan sir majd a sok kormendi szaj azt megin lefonek mint a potocsnik meg mint tavaly a tejbetok colner

Milos
Olvasó

Értelmes hozzászólás egyikét láthattuk most!
Írni meg majd…

gyurobin776
Olvasó

csak egy olajos irhat igy mint egy madarg eci

vasipasi
Olvasó

Tök komolyan. Jó ez a klubnak, hogy úgy csinál, mint ha nem is lenne Keller ügy? Baszki mondjatok már valamit, mert nem vagyunk hülyék!!!!

Setback
Vendég
Setback

Nem igazán értem. Ha nyitott szerződése van Ákosnak, azaz egy jó ajánlat esetén akár 2 hét múlva elhúzza a csíkot miért ígér olyat Zollner, hogy a szurkolók is látni fogják a pályán? Vagy rosszul értelmezek valamit.(?)

Downtown
Vendég
Downtown

Holnap lathatod. Jovo 7vegen is.

Setback
Vendég
Setback

+1 igaz:)

Downtown
Vendég
Downtown

?

Downtown
Vendég
Downtown

A tobbi kerdeses.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés