Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Matthias Zollner: Egy katasztrófa volt az elmúlt időszak nekünk

Az Alba edzője beszélt az elmúlt időszakról, a Nagy Gábor Emléktornáról és Adam Kempről is.:

:

Csütörtökön és pénteken rendezi meg a Nagy Gábor Emléktornát az Arconic-Alba Fehérvár együttese, amely több problémával is küzdött az elmúlt időszakban a felkészülés során. A gárda vezetőedzőjével, Matthias Zollnerrel beszélgettünk.

Nagyon sok játékosa hiányzott a felkészülési időszakban, mennyire elégedett az elvégzett munkával figyelembe véve a hátráltató tényezőket?

– Két válaszom is van erre a kérdésre. Teljes mértékben igaza van, egy katasztrófa volt az elmúlt időszak nekünk. Sok játékosunk a válogatottal volt, többen elszenvedtek kisebb sérüléseket és akkor még nem is beszéltem a centerről, aki megbukott az orvosin nálunk. Általában ezért öt az öt elleni játék helyett négy a négy ellen gyakoroltunk. Másrészt azokkal a srácokkal akik itt voltak teljes mértékben elégedett vagyok. Keményen és sokat dolgoztak, valószínűleg nehéz lesz a szezon eleje, időre van szükségünk, hogy összeálljunk.

Hétvégén hazai rendezésű tornán vesz részt az Alba, neves ellenfelek ellen. Jól jön ez még a szezon előtt, nem?

– Kicsit korán is, ha őszinte akarok lenni. Persze valóban egy Bajnokok Ligájában vitézkedő együttes és egy ABA-ligás gárda ellen is felmérhetjük magunkat, képet kaphatunk arról pontosan hol is tartunk, még akkor is, ha a keretünk messze nem teljes. A kifogások nem segítenek, lépésről lépésre kell haladnunk, ebben sokat fog segíteni ez a torna.

Friss hír, hogy centert igazolt a csapat Adam Kemp személyében. Hogyan illik ő bele az Ön rendszerébe, mik azok a képességei, ami nagy segítségére lehetnek az Albának?

– Nehéz helyzetbe kerültünk azzal, hogy Walters elbukott az orvosi vizsgálatokon. Őt jól ismertem ellenfélként, sajnálom, hogy nem jött össze a leigazolása. Szeptemberben már nehéz jó ötöst találni, hiszem, hogy a megfigyelőink segítségével jó döntést hoztunk. Még Lengyelországból ismerem Kempet, az utóbbi időben az Olimpia Milano csapatával készült, tudjuk, hogy jó erőben van és bevetésre kész. Szerintem illik a rendszerembe, de ez mindig kétoldalú dolog, a rendszeren is kell finomítani, hogy egy játékos a legjobbját tudja kihozni magából. Atletikus, jó védő és legfőképp egy jó ember, várom vele a közös munkát.

Fotó: MKOSZ

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
EvandroJonKD Recent comment authors
Jon
Olvasó

Még el sem kezdődött a szezon, már panaszkodik és kifogásokat keres…

Evandro
Olvasó

Milyen panaszkodás? Tényekről beszélt.

KD
Olvasó

A pénz nem dob kosarat, föleg ha olyan “kevés” van belöle, mint az Albánál.4️⃣???

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés