Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Matthias Zollner: ebből kell építkeznünk

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – HÜBNER Nyíregyháza BS h.u.: 101-99 (23-27, 20-25, 32-20, 17-20, 9-7)

Hegedűs Gergely, Kecskemét: Számítottunk arra, hogy ilyen nehéz lesz a mérkőzés, mert a Nyíregyháza gyors csapat, épp olyan, amely ellen nehéz játszanunk. Kétszer is át kellett esnünk a holtponton, köszönöm a játékosoknak, hogy így harcoltak!

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Sehogy nem jó kikapni, hosszabbításban pláne nem. Támadásban – főleg az elején jók voltunk –, a védekezésünk hellyel-közzel működött, a büntetőzés viszont nagyon gyengén sikerült. Elismerésem a csapatnak, mert bár elfogytunk a végére létszámban, szinte kilátástalan helyzetből is hosszabbításra mentettük a mérkőzést, majd ott is nagy mínuszból jöttünk vissza egy labdára, ami nagy mentális erőre vall.

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák 95-77 (25-21, 27-19, 18-20, 25-17)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Nagy győzelmet arattak a srácok! Egy olyan ellenféllel néztünk szembe, akik mindig nagyon veszélyesek, és mostanában volt néhány nagyszerű mérkőzésük. Ha egy csapat nem fut és nem koncentrál negyven percen keresztül a Szeged ellen, akkor bajba kerülhet, de mi a találkozó nagy részében tudtuk ezt tartani, és ennek köszönhető ez az eredmény. Ott voltunk fejben akkor is, amikor a Szeged elkezdett felzárkózni, fontos lepattanókat szereztünk és gólpasszokat adtunk, csapatként játszottunk. Ahogy már többször említettem, mindig más játékos lép elő, és ez most is fontos volt a győzelem szempontjából. Gratulálok a saját csapatomnak és a Szegednek is! Boldog új évet kívánok mindenkinek, és örülök, hogy ebben a vírusos helyzetben továbbra is tudunk mérkőzéseket játszani, azt csinálhatjuk, amit szeretünk, és ezzel örömet okozhatunk a szurkolóinknak, de a legfontosabb az, hogy egészségesek maradjunk!

Simándi Árpád, Szeged: Úgy gondolom, hogy az első félidőben veszítettük el a mérkőzést. Kevés energiával játszottunk, a Sopron többet pihenhetett, és ez látszott is rajtunk. A második félidőben, amikor meg tudtuk közelíteni őket, mindig hibáztunk, vagy eladott labda, vagy rossz dobás lett a vége, és ezért nem tudtuk megfordítani a meccset. Teljesen megérdemelt a Sopron győzelme, ettől függetlenül azonban szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy ide is elkísértek minket. Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 72-65 (19-9, 17-18, 16-16, 20-22)

Nikola Lazics, Kaposvár: Szeretnék gratulálni a csapatomnak az elért eredményhez. Nagyon fontos mérkőzést nyertünk, hiszen nem voltunk könnyű helyzetben. Az elsőszámú irányítónk nem játszhatott. Többnyire jól védekeztünk, A vége előtt már 14 ponttal is vezettünk, utána pedig megálltunk. Buta hibákat vétettünk, de a lényeg az újabb győzelem. A meccs előtt is mondtam, hogy a ZTE nem olyan gyenge csapat, mint, amit a tabella jelenleg mutat. Most egy-két nap pihenő következik és utána már a következő mérkőzésre koncentrálunk, ahol remélem, hogy komplett kerettel léphetünk pályára. Mindenkinek boldog új évet kívánok!

Emir Mutapcic, ZTE: Az első félidőben csak két gólpasszunk volt összesen, ez megengedhetetlen. Gyakorlatilag már ekkor elveszítettünk az összecsapást. Nem voltunk elég agresszívek védekezésben, támadásban pedig gyengén játszottunk. Profi játékosok részéről elfogadhatatlan ez a hozzáállás. Makkos Dávid első felnőtt meccsét játszotta, de példát mutatott küzdeni akarásával. Megengedhetetlen, hogy nagyobb tűzzel kosárlabdázzon valaki a pályán, mint a profi játékosok. Utolsó öt meccsünk közül négyet erős ellenfelekkel vívtunk, de ez akkor sem fér bele.

Egis Körmend – MVM-OSE Lions 77-65 (26-15, 22-19, 12-20, 17-11)

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Örülök, hogy az évet sikerült győzelemmel zárni. 65 ponton tartottuk az ellenfelet, ami nagyon pozitív, ha így sikerül a folytatásban is mind támadásban mind pedig védekezésben koncentráltan játszani akkor szép eredményeket érhetünk el. Harmadik helyen állunk a tabellán, amit előzetesen talán nem vártunk, viszont innentől még keményebben kell dolgoznunk, hogy boldoggá tegyük a szurkolókat.

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen az volt a célunk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Ennyi hibával azonban nem lehet játszani, a Körmend minden szempontból ma erősebbnek bizonyult, gratulálunk nekik.

Falco KC Szombathely – Alba Fehérvár 91-93 (27-30, 23-22, 17-30, 24-11)

Milos Konakov, Falco: Nem érdemeltünk ma győzelmet, mert ismét rengeteg pontot kaptunk. 30-30 pontot kaptunk az első és harmadik negyedben. Persze volt dobhattunk a győzelemért, de nem ott vesztettük el a mérkőzést… Ez nem a mi játékunk, ezen változtatni kell. Tudom, hogy a csapat fog tudni változtatni, mert tudjuk, hogy mivel lehetünk sikeresek. Változtatni fogunk és megyünk tovább. Boldog új évet!

Matthias Zollner, Alba: Nagy győzelmet szereztünk, és bizonyítottuk, hogy a bárkit le tudunk győzni! A Falco egy igazi fizikális, európai kosárlabdát játszott, ami fekszik nekünk. A csapat gerince is 3-4 éve együtt van, egy nagyon jól felépített csapatot tudtunk legyőzni. Bebizonyítottuk, hogy bárkire veszélyesek lehetünk. Az ASE elleni verség után egy lépést hátra léptünk, de a mai győzelemmel egy hatalmast ugrottunk előre. Ebből kell építkeznünk, végül mindenkinek Boldog – maszkmentes – 2022-es évet kívánok!

DEAC-Tungsram – Pécsi VSK-VEOLIA 102-79 (16-22, 28-22, 32-13, 26-22)

Jorgosz Vovorasz, DEAC: Nem volt egyszerű felkészülni a mai mérkőzésre, akadt néhány probléma a csapatnál. Az első félidő kicsit lassabban sikerült, viszont a folytatásban a megfelelő fordulatszámra sikerült felpörögnie a csapatnak, sokkal agresszívabban léptek fel a pályán, összeállt a védekezés és könnyű kosarakat szereztünk. Ennek köszönhető a mai győzelem, így sikerült jó szájízzel zárni az idei esztendőt. Remélem, hogy jövőre kevesebb problémánk lesz, egy két nap pihenést követően folytatódik a munka, és készülünk az Alba eleni találkozóra. Boldog és betegségektől mentes új esztendőt kívánok mindenkinek!

Andrija Csirics, Pécs: Az első két negyedben a kezünkben volt a mérkőzés, a támadásainkban volt ritmus, szépen járt a labda, meg tudtuk valósítani, amit elképzeltünk. A harmadik etap első öt percében valami történt, összeomlott a támadójáték, így a védekezésünk sem volt a helyén, és a DEAC sok könnyű kosarat tudott szerezni. Gyakorlatilag feladtuk a meccset, a dobások nem ültek, a végeredményt tekintve egy sima hazai siker született, ami nagy mértékben a harmadik játékrész elejének köszönhető. Boldog új évet kívánok!

Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE 84-63 (21-10, 21-11, 28-16, 14-26)

 Gasper Potocnik, Szolnoki Olajbányász: Gratulálok a fiúknak a ma estéhez. Ahogy Gelvis említette, uraltuk a meccset, csaknem teljes 40 percen át. Elsősorban védekezési oldalon, amit mindig is hangsúlyozok! Hoztuk a lepattanókat és így könnyebb volt támadást építeni. Még egyszer, gratulálok a csapatnak és köszönetem fejezem ki mindazoknak, aki egy nehéz vereség után is hisznek bennünk! Újságírói kérésre, hogy értékelje a 2021-es évet és tekintsen előre 2022-re, Gasper Potocnik elmondta: Mindezek előtt boldog új évet kívánok mindenkinek! Azt gondolom, mindenképp elégedettnek és büszkének kell lennünk az elmúlt esztendőre. Rengeteg munka van benne, s nem csak a játékosok részéről. Az egész klub sokat tett, az edzői stáb, az orvosi, a klubvezetés, az adminisztráció, mindenki! Csakis ennek köszönhetjük, amit elértünk és ahol ma tartunk. Sok feladat és munka áll előttünk, kihívásokkal teli időszak. Nem lesz könnyű! Rendkívül kiélezett és szoros mérkőzések várnak ránk, ahol minden egyes meccs sokat fog számítani. Hiszem, hogy csak rajtunk múlik! Ha készek vagyunk keményen dolgozni, koncentrálni, jobban, mint mások, és hajlandók vagyunk több erőfeszítésre, mint mások, akkor csodás pillanatokat fogunk megélni, nem pedig nehezeket!

Mijovic Petar, ASE: Elismerés és gratuláció az Olajnak! Remekül játszottak. Számítottunk rá, hogy a szegedi útjukat követően ilyen keményen jönnek ki. Pontosan ez történt. Erre csak az első percekben volt válaszunk. Majd a 12-13. perctől kezdve nem alkalmazkodtunk jól ehhez a felerősödő védelemhez és agresszivitáshoz. Alulmaradtunk a lepattanókkal és az ellenfelünk lerohanásaiban. Egy ilyen tapasztalt csapat, mint az Olaj, pontosan tudja, hogyan kell ezt büntetni. Természetesen ez egy rossz mérkőzés volt számunkra, de azt kell mondjam, semmi különös nem történt. A Szolnok hazai pályán egyértelmű esélyesnek számít, s ahogy Ken mondta, sokat és keményen dolgozunk, jó úton járunk. Ebből meríthetünk és optimistán tekinthetünk az előttünk álló 11 mérkőzésre. Amit az elmúlt pár hétben láttam amagyar bajnokságból, az azt mutatja, hogy nagyon kemény küzdelmek sora, ahol soha nem lehet előre biztosra venni az eredményt. Minden mérkőzés egy külön fejezet. Mi folytatjuk a munkát és legjobb tudásunk szerint felkészülünk a Sopronra.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
kapuskiralySzhelYMendezLeklibajszaOlajheart2 Recent comment authors
Olajheart2
Olvasó

“Ha készek vagyunk keményen dolgozni” “hajlandók vagyunk több erőfeszítésre” véletlen mondatok ezek vajon Potochniktól..? vagy valóban van alapja annak, hogy nehezen bírják a játékosok a munkamániáját? Szeretném ha Ő maradna az edző és a Csapat is maradna, megkötnék a kompromisszumot, és együtt lennének sikeresek, mi szurkolók meg szurkolunk teljes szívvel a lelátón!! Örökké OLAJ!

Chikán Sándor
Olvasó

16 hibás hármpontos 10 kihagyott büntető a Falcónál! Hogy lehet ez???? Sokkal lazábban . .játszottunk az Albához képest.Fejben nem voltunk megfelelőek.Hajrá Falcó!!!!!!!!!!!!!!!!!

zetomee
Olvasó

Alcím: Edzői nyilatkozatok szombatról.

Én is meg vagyok keveredve ilyenkor a napokkal, de tegnap csak csütörtök volt.

kapuskiraly
Olvasó

Csütörtök az mindig is kis szombat volt. Vagy szerda az?

Kecsó hogyhogy nyert? Nem volt edzőjük?

Motoros
Olvasó

Gyuri már hívja a Pistát☎️,
Intézzen neki repi tablettát💊,
A kis kopasz feje mint a pipacs🌷,
Sponsored by Egis Gyógyszeripar😂.

Vesszen a tökfilkóóóó🐒🐒🐒🐒

Motoros🏍️🏍️🏍️🏍️

JR.Benitez
Olvasó

A műveid (mondjuk annak nevezni erős túlzás) párhuzamot mutat életeddel. Biztató kezdet, aztán erőlködés, végül masszív hanyatlás. Egész alatt komoly képmutatás. Itt ne kelljen részleteznem… tiszta szívemből kívánok boldogabb új évet Neked, megérdemled!!!

Motoros
Olvasó

Kicsi benitez vagyok, életem sivár,
Nem vagyok más, csak 1fotelhuszár,
Nincs életem, ezért máséval foglalkozom,
3.án vár a szalag és a 4 műszakom😂.

JR.Benitez
Olvasó

Elég szomorú hogy ennyire nem ismersz…..áh, szegény gyerek

JR.Benitez
Olvasó

Holnap is dolgozom, légyszíves ne akkor legyél rosszul ha én tolom a műszakot. Mindkettőnknek jobb lenne! Koszi

Motoros
Olvasó

Nocsak, másodállásban sirásó lettél?😂💋

SzhelY
Olvasó

vagy vizügy ügyeletes

Mendez
Olvasó

Igen kinyílt a csipátok huggyosok.

Leklibajsza
Olvasó

Nem az a baj Motoros, hogy ilyen szarokat írsz, hanem hogy ezektől azt hiszed megváltod a világot. Kibaszott nagy királynak hiszed magad, de közben olyan szinten vagy primitív és ostoba, hogy ez a teljes kontextusban zseniális komikumot ad.
Hidd el a többség nem a nagyszerű kötemenyéiden nevet, hanem hogy mennyire önelégült vagy attól, hogy te vagy a kakas a saját szemétdombodon.

Mendez
Olvasó

Én a költeményein is nevetek, hogy egy felnőtt ember próbál verset írni, de a szókincse körülbelül egy kétéves gyermekével vetekszik.

SzhelY
Olvasó

azért sokan a te wc szádtol sincsenek elájulva

Motoros
Olvasó

Inkább legyek király, mint bajusz🧛‍♂️,
Aki irigy mert verselni nem tudsz😂,
Szájából ömlik ki a trágya 🐂,
Ő a szemétdombok Silverhelyi királya🎎.

BÚÉK neked is bajszi💋

Leklibajsza
Olvasó

BUÉK neked is, Kiràly!

GCkosar
Olvasó

Bravo Makkos Dávid!
Hajrá Simó, Csuti, mutassátok meg edzésen, hogy nem szabad kihagyni titeket! Új edző, új, tiszta lap.

Marillion
Olvasó

Következő állomás Szolnok! Hát finoman szólva sem egy felhozó meccs helyszine arra hogy visszataláljon a csapat játéka az elöző szériába! Van az amikor az sem elég ha végig üvölti az időkérést és földhöz vágja a mappát,máskor meg majdhogynem elég az is ha csak mond pár kiegészítést! Az általában minden csapatnál megfigyelhető ha gördülékenyen megy játék akkor mindenkinek megy ha meg nem akkor vereség is lesz a vége!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés