Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Másodszor sem tudott nyerni az ASE Kecskeméten

Izgalmas végjátékban maradtak alul az idáig hibátlan paksiak.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 83-81 (15-24, 27-14, 24-22, 17-21)

Középszakasz, középház, 4. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Minár L., Kovács N. (Faidt Mihály)

KTE: Wittmann 11/6, Green 8, Djeraszimovics 25/3, Dramicsanin 15/6, Karahodzsics 14/3. Csere: Mészáros 4, Molnár M. 6, Dimics -, Kucsera -.

ASE: Kovács Ák. 16/6, Medve 3/3, Faust 22/12, Eilingsfeld 9, Jevtovics 4. Csere: Ruják 7/3, Henton 9/3, Williams 2, Horváth K. 5/3, Norfleet 4.

A középházban egy győzelemmel lemaradó, legutóbb a Sopron ellen kisebb meglepetésre bukó KTE-Duna Aszfalt fogadta a középszakasz során háromból hármat nyerő Atomerőmű SE-t. A hazaiak egy győzelemmel voltak lemaradva a vendégek mögött, így szerették volna legyőzni közvetlen riválisukat. A paksi sérültek a meccsre felépültek, a sérvműtéten túleső Julian Norfleet is tudott néhány percet vállalni a találkozón.

Ellentétes első két negyedet láthattak a Messzi István Csarnokba kilátogatók. Az első tíz percben egyértelműen az Atomerőmű dominált. A Kecskemét beragadt, így négy perc után 4-10 állt az eredményjelzőn Jevtovics kosara után. Fokozatosan feljöttek a hazaiak, a nyolcadik perc magasságában 13-16 volt az állás. Ezután azonban robbantott az Atom, és 8-2-s futással fejezte be a játékrészt (15-24).

A második etapban már a hazaiak voltak a jobbak, három perc után Molnár egyenlített ki 24-24-nél. Némileg megállt a paksiak támadógépezete, így ez elegendő volt ahhoz, hogy pár ponttal a Forray-legénység tartson előrébb. Noha már nagyobb is volt a különbség, végül négypontos kecskeméti vezetés mellett vonultak a csapatok az öltözőbe (42-38).

Paksi triplák jöttek válaszként a kecskeméti kosarakra a harmadik játékrész elején, majd Kovács egy duplát is a helyére küldött, így sikerült 46-46-ra egalizálnia. Hiába talált be Djeraszimovics és Dramicsanin is, az Atomerőmű nem szakadt le. Green kettese zárta a játékrészt, továbbra is nyílt maradt a találkozó (66-60).

Ahogy arra számítani lehetett, izgalmas végjátékban dőlt el a nagy csata. A 37. perc magasságáig néhány ponttal a kecskemétiek vezettek, ám ekkor megrázta magát Faust és felhozta csapatát 72-70-re. Ezután mégis a KTE húzott el, 80-70 után eldőlni látszott a meccs. Az ASE másképp gondolta, triplák révén gyorsan felzárkózott. Fél perc volt hátra, amikor Kovács távolijával 83-81 lett az állás, ám a hátralévő idő alatt a paksi próbálkozások kimaradtak, így másodszor is legyőzte Forray Gábor csapata az Atomerőműt.

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Paks IIredmillerFishbed13wolf88Ktopi Recent comment authors
Fishbed13
Olvasó

Azt hiszem az ASE megköszönheti két légiósának a vereséget, akik nem csakhogy felelőtlenül, de sportszerűtlenül is viselkedtek a pályán …

wolf88
Olvasó

Aláírom,hogy a sporik ma egy kicsit a KTE-nek fújtak,elég sok szabálytalan elzárás volt szerintem,amit nem fújtak be,de ennyit bőven megérdemeltünk már.Izgalmas volt a vége,de szerencsére nem tudott egyenlíteni az ASE,így a szinte végig vezető hazai csapat meg tudta nyerni a mérkőzést a rájátszásra felébredő Djerasimovic vezérletével.

Ktopi
Olvasó

Lehet, hogy nem volt igazán magas színvonalú a meccs, de borzasztóan izgalmas volt, mert a Paks mindig tudott újítani és bizony nem sokon múlott, hogy hosszabbítás legyen. Egy ennyire szoros meccsen a szerencsének is fontos szerepe van, most ez nekünk kedvezett. Voltak emlékezetes pillanatai ennek a derbinek is. Nekem nagyon tetszett, amikor egy téves bírói ítéletnél Krisztián bemondta, hogy az ő lábáról ment ki a labda. Remek volt Kemal gondolkozós triplája is, de a legszebb Marko félelmetes szólója volt, amit kosárral fejezett be. A legutóbbi hazai vereség után rajtunk volt a nagyobb nyomás, de ez a csapat félelmetesen tud egymásért… Olvass tovább »

Dedina
Olvasó

Megnéztem.Határozott véleményem,hogy a bírói segítség nélkül a hazaiak nem nyertek volna.Egyszerüen nem hasonló mércével mértek.

24es
Vendég
24es

Hagyjuk ezt, számtalan lehetőségünk lett volna megnyerni, egyszerűen ma nem volt szerencsénk, és szerintem fáradt is volt a csapat (legalábbis a szerencsétlen operatőrnek köszönhetően ennyi jött át). Grat. Kecskemétre!

redmiller
Olvasó

Persze az ASE rendkívül sportszerű csapat és nem faultol… Csak a ma agyatlan Williams és a 2.félidőben meghülyülő Faust…
Mi meg hülyére verjük a Paksot… Nincsenek a muszáj, meg a kompenzáló faultoo, durva lett volna.
Nehéz győzelem volt.

Paks II
Olvasó

Senki sem mondta hogy mi nem faultolunk ,csak tudod elég idegesítő hogy amit nálunk rendszeresen befújtak azt nálatok nem,mikor ennyire látszik hogy nem egyenlő a mérce , ennyivel voltatok jobbak.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés