Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Másodszor is legyőzte a PEAC a Ceglédet

Ahogy arra számítani lehetett, a vendégek nem adták magukat könnyen.

PEAC-Pécs - VBW CEKK Cegléd 73-68 (16-12, 19-17, 20-19, 18-20)

Női bajnokság, 14. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Pálla Z., Nyilas I., Varga Z. (Farkas Z.)

PEAC: Vanloo 7/6, Simon Zs. 14, Wentzel 11/3, Tetemondova 8, Imovbioh 11. Csere: Ruják 2, Tenyér -, Brewer 15/9, Gémes-Sarok 5.

Cegléd: Swanier 9/3, Popovics 13/9, Révész 4, Licskai 16/9, Hamilton-Carter 4. Csere: Baugh 11, Gorjanacz 5/3, Kobolák 2, Böröndy -.

A találkozó esélyese egyértelműen a tabella ötödik helyén álló PEAC volt az idén gyengélkedő, és mindössze a tabella tizedik helyét elfoglaló Cegléd ellen. Ősszel minimálisan, 71-70-re nyert a pécsi csapat a ceglédiek otthonában. A baranyaiak azonban óvatosak voltak a meccs előtt, hiszen tudták, hogy a CEKK azóta erősödött és az előző fordulóban a ZTE-t is legyőzte.

Licskai duplája nyitotta a mérkőzést, amire rögtön Vanloo válaszolt. Az 5. percben még mindig csak 6-4 állt az eredményjelzőn, pontatlanok voltak a csapatok mindkét oldalon. A PEAC tartotta a vezetését, de igazán meglépnie nem sikerült, így négy pontos előnyt szerzett az első tíz perc után.

Wentzel kosaraira Révész válaszolt, így nem változott a különbség a második etap elején. Ezután azonban Simon és Brewer pontjaival megléptek a pécsiek, Popovics triplája hozta újra tíz ponton belülre a Ceglédet. A szerb légiósa kosaraival tartotta a lépést a CEKK, a félidőre újra szorossá vált a mérkőzés (35-29).

Nem kellett sokat várnia a vezetésre sem a vendégeknek, a 22. percben Gorjanacz duplája után már náluk volt az előny. Hosszú percekig nem esett kosár, amit a 25. percben Brewer büntetője tört meg. A negyed hajrájára egészen belejöttek a felek, felváltva estek a kosarak. A PEAC-nak sikerült visszavennie és megtartania a vezetést (55-48).

Noha a 34. percben már tízzel vezettek a baranyaiak, a vége azért nem lett sima. Két perccel a vége előtt még Licskai triplájával sikerült öt pontra felkapaszkodnia a ceglédieknek, ám ennél közelebb már nem. A papírformának megfelelően a PEAC győzött, de ahogy arra számítani lehetett, a vendégek nem adták magukat könnyen (73-68).

 

Kiemelt kép: peacpecs.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés