Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Másodszor is átlépett a Falco a TF-en

A sárga-feketék úgy is magabiztosan nyertek, hogy Balmazovics és Perl sem játszott.

Serco-TF-BP - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 65-93 (9-24, 15-24, 22-27, 19-18)

Bajnokság, 25. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Kapitány G., Ádám J., Hervay T. (Bodrogváry I.)

TF-BP: Krnjajski 9/3, Clark 14/3, Beák -, Filipovic -, McLane -. Csere: Meleg 15/6, Rikalo 16/6, Buzás 11/9, Szobi -.

Falco: Govens 14/12, Váradi 13, Bíró 8/6, Bruinsma 25/9, Reddic 14. Csere: Curry 4, Tóth 9, Hódi 2, Körmendi 3.

Mindkét oldalon akadt hiányzó, az eltiltott Bergstedt mellett Balmazovics és Perl sérülés miatt nem játszott.

Govens kosarával indult a meccs, mindkét csapat sokat hibázott. Reddic és Váradi is betalált, miközben a hazaiaknál négyből semmi és még a büntetőket is kihagyták. Három és fél percet kellett várni, mire 0-8 után találtak be először, de Clark csak egy büntetőt értékesített. Pipan az ötödik percben, 3-14-nél kért időt, még mindig nem volt mezőnykosara a TF-nek. Reddic nagyon élt a palánkok alatt, de Bruinsma és Váradi is nagyot játszott. Tíz perc után 9-24 volt az állás.

Bruinsma szerezte a meccs első hármasát, tovább nőtt a különbség. Az amerikai rátett még két sikeres büntetőt is, így már hússzal vezetett a Falco (9-29). Bíró és Bruinsma újabb távolijával 11-0-át mentek a szombathelyiek. Már majdnem harminc volt a különbség, amikor Okorn pályára küldte Hódit és Körmendit is. 13-43-nál ez is bekövetkezett. Az újonctól egyedül Meleg volt dicsérhető, az ő hármasával alakult ki a félidei, 24-48-as állás.

Reddic és Bruinsma szólt hozzá a fordulás után. Hiába volt ezúttal ponterősebb – önmagához képest – a TF és hiába szerzett egy csomó támadó lepattanót, nem tudott közelebb férkőzni, mert a Falcónak mindenre volt válasza. Állandósult a harminc pont körüli különbség. 34-68-nál és 37-71-nél volt a legnagyobb a vendégek előnye. 46-75-ről indult a záró felvonás, ahol már nem volt miről dönteni.

Az utolsó negyedet, ha csak eggyel is, de megnyerték a fővárosiak. Érdekesség, hogy Ales Pipan együttesében ezúttal sokkal aktívabb volt a cseresor, a kezdőcsapatból csak a két hátvéd tudott betalálni, Beák, Filipovic és McLane is vonallal zárt. A Falco ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert, és ezzel a harmadik helyről kezdi a felsőházi középszakaszt.

Fotó: Nyugat.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
bakibaRay Finkledonnarumma2lee14J.R.Benitez Recent comment authors
bakiba
Vendég
bakiba

AZ idei szezonban láttam vagy 50 meccset U14, Nb2, piros csoport, stb. De ilyen motiválatlan, gyenge játékot játszó, szedett-vetett csapatot, mint a TF egyet sem. rossz volt nézni.de komolyan. Én az edző helyében nem is tudom, mit csinálnék. Még Rikalo próbálkozott, de a többiek? 00. Beákkal az élen , aki csak azért lehet bent, mert a felesége az, aki. A másik: hangulat semmi, néző jó ha volt 300 (kb 200 Falcos). Ennek semmi értelme. Se csapat, se támogatás.

Ray Finkle
Olvasó

Ahhoz gratulálok, hogy mi kapjuk a legkevesebb pontot az alapszakaszban! Bár jobban örülnék, ha a legtöbbet dobtuk volna! Talán az örök igazság bejön, hogy támadással csatákat lehet nyerni, védekezéssel háborút!

donnarumma
Olvasó

Nem gondolom hogy ennek így nagy sport értéke lett volna…egy jót edzettek a fiúk, a sérültek pihentek, új sérülés meg nem lett…kb.ennyi

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk!

Bezse
Olvasó

Rossz a billentyűm, bocs

Bezse
Olvasó

Ha ez a tf bent matad au nb1-ben , az vsoda lesz

falco2008
Vendég
falco2008

Statisztika alapján jó teljesítmény volt! Gratula srácok!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Igaz, hogy a Falco történelme során egyel több aranyat nyert ellenfelénél, de megelpő ez az eredmény, mert két hasonló erősségű csapatról van szó.

Aramis
Vendég
Aramis

Pontosan Tompika…ahogy mondod. 😀
Okos, kosárlabaszakértő kisgyerek a Tompika. 😀

falco2008
Vendég
falco2008

Még trollkodásnak is gyenge 🙁

J.R.Benitez
Olvasó

Tomika egyem a szivedet, helyesírás dupla nulla…. Ha nem megy, ne égesd szénné magadat. Vagy ahogy érzed

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés