Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Másodjára már összejött a Sopronnak Debrecenben

Hiába Borisov parádés játéka, nem sikerült hoznia a hazait a DEAC-nak. Ivosevet kiállították.

DEAC - Sopron KC 81-91 (20-23, 22-30, 23-14, 16-24)

Bajnokság, középszakasz, 1. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Tözsér D., Minár L., Mészáros B. (dr. Bernáth A.)

DEAC: Dugat -, Polyák 2, Borisov 38/15, Ivosev -, Amigo 22. Csere: Tóth B. -, Kósa -, Bognár 14, Velkey 5/3.

Sopron: Warner 15/6, Lemar 28/6, Takács N. 6/6, Wiggins 6, Gordon 21/3. Csere: Werner 4, Molnár M. 2, Supola 9/3.

Friss emlékekkel várta a két csapat a középszakasz középházának első fordulóját, ugyanis a DEAC és a Sopron legutóbb március 23-án találkozott, amikor egy pontgazdag meccsen, 104-97-re a debreceniek diadalmaskodtak. Mindkét oldalon akadt hiányzó, a hazaiaktól Manigat hiányzott, míg a vendégektől Fuller és Dénes.

Gordon aktivitásának köszönhetően 5-2-re meglépett a Sopron, amit Borisov egalizált ki. Továbbra is a soproniaknál maradt a kezdeményezés, amikor közel ért a DEAC, Warner süllyesztett el egy-egy triplát. 12-19 után újra szüksége volt a hazaiaknak Borisov triplájára, majd Velkey is pontos volt távolról. Bognár közelijével feljött egyre a hajdúsági együttes, de Lemar duplája zárta a játékrészt (20-23).

A 14. percig kellett várni a debrecenieknek arra, hogy előbb újra egál legyen az állás, majd a vezetést is átvegyék Borisov büntetői után. Amigo is egyre ponterősebb lett, folyamatosan ott lihegtek a csapatok egymás nyakán. 42-40 után azonban jól hajrázott a Sabáli-legénység, és Takács tripláinak köszönhetően tetemes előnyt szerzett a félidőre (42-53). Az első félidőben a játékvezetők Ivosevet kiállították.

Borisov a folytatásban is tarthatatlannak bizonyult, két triplát is behintve 50-55-re jött fel a DEAC. A montenegrói bedobó 23 perc játék után már 27 pontnál járt. Megmaradt a hazaiak lendülete, de egyenlíteniük nem sikerült, mert soproni részről mindig érkezett egy-egy kosár. Amigo közelijével kettőre jött fel a Debrecen (65-67).

Rögtön kiegyenlített a DEAC, ám a Sopron nem tört meg. Újra lendületet kapott Sabáli Balázs csapata, és Lemar vezérletével visszaállított egy megnyugtatónak mondható tízpontos előnyt. Berényi Sándor hiába kért időt, csapata már nem tudott fordítani a hátralévő percekben. A Sopron másodjára már sikerrel jár az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, és fontos mérkőzést nyert meg a középszakasz nyitófordulójában (81-91).

Fotó: hunbasket.hu

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Tom67bmdbrcngermandonnarummanemKalman Recent comment authors
german
Olvasó

Ezen a mérkőzésen szó sem volt bírói részrehajlásról,pusztán megfújták amit a szabályok előírnak.A Deac játékosai felvették edzőjük mentalitását, egyre durvábban, néha a közveszélyesség határán játszanak,sportszerű agresszivitás helyett. Berényi mesternek valaki elmagyarázhatná, hogy arroganciával, folyamatos fröcsögéssel nem lehet pótolni a szakmai hiányosságokat.Olyan a legénység amilyen a kapitány. A három tagú szakmai stábnak, akik szemmel láthatóan éretlenek ehhez a szinthez, inkább szerényebben az önképzéssel és a mérkőzésre való felkészüléssel kellene foglalkoznia, ha már ilyen ideális körülmények között, ilyen erős játékos keretet adtak a kezükbe. A győzelmeket nem szokták megmagyarázni, ellentétben a vereségekkel, fogadjuk el, ma a cserepad előtti “sétálgatásban” és a pályán… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Megmondtam meccs elott..es meg is fogadtam… Sopron meg masnak is okoz fejfajast

missfortune599
Olvasó

Szép volt fiúk! Így tovább! Tisztelt szerkesztőség Supit lehagytátok. Pedig most is jó volt
Hajrá SKC

mazsola
Olvasó

Aki látta a meccset, az tudja, hogy ezt a meccset a bírók nyerték meg a Sopronnak, nem a Sopron. Egyik csapat sem nyújtott kimagaslót, de a döntő pillanatokban nyúltak bele többször is a meccsbe. Ha jól emlékszem a DEAC ellen fújtak egy technikait 4 sportszerűtlen hibát és volt az Ivosev kizárás. A másik oldalon ugyanilyen szabálytalanságot le sem fújtak. Úgy látszik nem hagyják, hogy a pályán dőljön el a meccs. Csak összehasonlításképpen az egész szezonban nem fújtak ennyit a DEAC ellen, mármint sportszerűtlen hibát.

SopronKCfan
Olvasó

Akkor szerinted Ivosev kiállítása nem volt jogos? Kíváncsi lennék ha ezt Gordon csinálta volna, akkor mit írnál. Másrészt Borisov 11 büntetőt dobott…

mazsola
Olvasó

Ez igaz, de ezzel nem cáfoltad az állítást. Én nem azt írtam, hogy nem volt jogos, de csak az a többi nem – Hasolló szabálytalanság esetén, jó ha egyáltalán fújtak! Talán olvasd el, amit írtam. A másik esetben Dugat szemhéját is felszakították és még csak faultot sem fújtak, nem hogy sportszerűtlent.

nemKalman
Olvasó

Igen, a Deac tényleg marha szimpatikus csapat, főleg a múltkori Fulleres kéztörés óta, most meg Ivosev beadta uazt! ??? csak múltkor elmaradt a kiállítás mert a cinegék vissza se nézték! A Sopron ma jobb volt, nálatok csak Borisov volt partiba, mondjuk ő nagyon. Ha Gilbert helyett vele kezdtük volna a szezont…Skc!!!

mazsola
Olvasó

Az egy rossz leérkezés volt, sajnos szerencsétlenül a pont a kezére esett, de egyáltalán nem volt szándékos fault. Ez sajnos benne van a játékban, de nem kívánok ilyen sérülést senkinek.

Tom67
Olvasó

Azért azonnali kiállítás járt volna + jó pár meccs eltiltás! Egyértelműen szándékosan sérülést akart okozni és ehhez a balszerencsének semmi köze nem volt!

sobis
Olvasó

szerintem a multkori Fuller eset utàn inkàbb ne szòlalj meg

Tom67
Olvasó

Te melyik meccset nézted? Nagy az Isten állatkertje!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Grat Sopron

blueball
Olvasó

Gratulálok Sopronba!

zetomee
Olvasó

Szép volt fiúk! Végig kézben tartva a meccset hatalmas győzelem ez nekünk idegenben. Mindenki aki pályára lépet szerzett pontot. Supi nagy formajavulásának örülök a legjobban, mert nagy szükségünk van rá! Gordon nem dobott triplát, hanem a Velkey féle technikai és kispad technnikai utái 3 bünti ment a statban félre szerintem.
Nagyon fontos meccs lesz Pakson.
Milos, Milos szuper vagy imádunk itt Sopronban, de ne mindig ellenünk dobj ennyit.
Hajrá Sopron!

Koops
Olvasó

Szép győzelem nagyon! ?

SopronKCfan
Olvasó

Szép volt fiúk! Nagyon fontos győzelem!!! Ivosev megmozdulása nem sportpályára való volt… Fullernek így tört mindkét csuklója, érdekes pont Debrecenben… Hajrá SKC!!

missfortune599
Olvasó

Ki állítottá Ivosevet?

sobis
Olvasó

ivosev csak a szokàsos…

nemKalman
Olvasó

Egy kibaszott favágó! Minden meccsen ki lehetne állítani…

bmdbrcn
Vendég
bmdbrcn

Nem volt szándékos, mint ahogy Manigat Fullerrel történt incidense sem, szerencsétlenül találkoztak a játékosok. Függetlenül ettől gyengén játszottunk, grat. Sopronba! Fullernek jobbulást a továbbiakban is!
Hajrá DEAC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés