Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Másodjára már nem hibázott, a Falco is elődöntős

Hosszabbításban maradt alul a Szeged.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 79-87 (15-20, 18-14, 16-24, 20-11, 10-18) - hosszabbítás után

Rájátszás, negyeddöntő, 4. meccs
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József (Farkas János)

Szeged: Persons 12, Balogh S. 2, Cook 13/6, Bognár 12/3, Alston 2. Csere: R. Davis 22/6, Keller I. 4/3, Szatmár -, Filipovics 9, Kerpel-Fronius B. 3/3.

Falco: Somogyi 4, Benke 7/3, Clark 11/9, Golomán 10/6, Keller Á. 11/3. Csere: Váradi 27/15, Perl 5/3, Hawkins 3/3, Barac 9, Verasztó -.

A Szeged a túlélésért játszott, a Falco az elődöntőbe jutásért. A negyedik mérkőzésnek 2-1-es szombathelyi vezetés mellett vágtak neki a felek.

Pontszegényen indult a találkozó, 6-2-re megléptek az első percekben a szegediek. Clark előbb felhozta 6-4-re csapatát, majd triplájával a vezetést is átvették a vendégek. A túloldalon Cook remekelt, majd Somogyi egyenlített. Visszavette a vezetést a hazai csapat, majd Barac egyenlített büntetőkből. A negyedet Váradi kosara, majd büntetői zárták (15-20).

Davis triplája nyitotta a második negyedet, majd újra Váradi talált be. Szorosan alakult a találkozó ezekben a percekben váltakozott vezetés mellett. Davis büntetője után ismét Clark egalizált, ezzel 27-27 lett az állás. Az amerikai ezt követően egy triplát is bevágott, jött is a szegedi időkérés. Bognár és Davis kosaraival közeledett a Szeged, de hiába talált még be Persons is, a félidőben eggyel mentek a vendégek (33-34).

Nagy triplaváltással indult a második félidő, sorrendben Váradi, Keller Iván, majd Keller Ákos talált be a triplavonalon túlról. Alston válaszolt, azonban Váradi továbbra is ihletett formában kosarazott. Ezekben a percekben már 38-49 állt az eredményjelzőn, de a Szeged nem adta fel. A hazaiak elkezdték faragni hátrányukat, Persons közelije után 49-55-re módosult az eredmény. A játékrészt azonban Perl triplája zárta, így kilenc volt közte az utolsó tíz perc előtt (49-58).

Hiába állt a zászló a Falcónak az utolsó negyed első szakaszában, a Szedeák egy percre sem adta fel. Öt perccel a vége előtt Persons büntetője után 59-65-öt mutatott az eredményjelző. A 38. percben utolérte a Szeged a Falcót, Cook triplája után lett 66-66. Bognár demoralizáló triplát dobott, de Váradi szíve újra a helyén volt, és egálra mentette a meccset. 69-69 után már nem született kosár, pedig Persons duplája még célba ért. A játékvezetők azonban úgy ítélték meg, hogy Alston a pattogó labdához hozzáért a dudaszót követően, így következhetett a hosszabbítás (69-69).

Váradi triplája nyitotta a ráadást, majd két büntetőt is a helyére küldött. Közben Cook egy zsákolással hozta közelebb csapatát, majd ismét Váradi talált be. Úgy tűnt, hogy elfáradt a Szedeák, a 44. percben Keller közelije után 73-82-re módosult az eredmény. Innen már nem engedte ki a kezéből a meccset a Falco, végül nyolc ponttal nyert, és jutott be a bajnokság elődöntőjébe (79-87).

Fotó: hunbasket.hu

46 hozzászólás

46
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
SárgaPárnabasketbullHunbasket HighlightDrazsenp.borisz Recent comment authors
Hunbasket Highlight
Olvasó

Szedeák vs Falco KC Rájátszás 4. Mérkőzés 2021/2022 összefoglaló
https://www.youtube.com/watch?v=Lrv5OpU5SK4

KD
Olvasó

A mindig kedvenc kosárlabda közvetitő csatornánkon már fent vannak a holnapi meccsek streamjei(?)Valaki elfelejtett szólni Nekik, hogy már nem lesznek ötödik meccsek?

p.borisz
Olvasó

Hazaértünk Szegedről… Gratulálok mindkét csapatnak. Köszönöm a fiúknak, hogy ilyen meccset láthattunk a helyszínen.Beni és Clark húzta a csapatot,a többieknek nagyon nem ment… Ami a tvn nem jött át,hogy iszonyat meleg volt a csarnokban, ülő helyzetben is folyt a víz rólunk. Hatalmas respect a játékosoknak,hogy abban a katlanban milyen iramot diktáltak… A szegedi szurkolók előtt le a kalappal. Végig sportszerűen tolták, a végén nagyon jót beszélgettünk többen is. Emelt fővel viselték a kiesést,de legyenek nagyon büszkék a csapatukra: óriási melót tettek le az asztalra,szívben nem volt hiány. Nekünk az Alba ellen jóval több kell,ez a lötyögés pár embernél piszok kevés… Olvass tovább »

PajtiBá
Olvasó

Szegediként nagyon büszke vagyok a CSAPATUNKRA !!! Kupa ezüst + play-off, le a kalappal előttetek, minden szurkoló ilyen szezonról álmodik. Most a vezetőkön a sor, mától nekik szurkolunk, hogy egyben tartsák ezt a rendkívül szimpatikus gárdát. HAJRÁ SZEDEÁK!
A Falconak sok sikert a továbbiakban, jó volt ellenetek ilyen nívós meccseket játszani.

KD
Olvasó

Gratula, ezt kibrusztoltuk. A rendes játékidö végén csak Alston hülyesége mentett meg bennünket. De ez már a múlt. Az Alba ellen új széria kezdödik, de javítani kell a formáján egy-két embernek. Az Alba ellen tényleg elö kell kapni a BL-ben mutatott védekezést és föleg idegenben nem belemenni a dobóversenybe. Az Alba szintén mélyebb rotávióval rendelkezik, ezért fontos, hogy a védekezésünket összerakjuk, mert támadásban van bennük potenciál, ezért meg kell állítani a tranzicíós játékukat, az eladott labdák számát minimalizálva. Persze aki ellenünk tovább akar jutni, annak pályahátrányból kell 3-szor nyerni. A Szolnok példája ovatosságra kell intsen bennünket. Szerdán mindenki az Arénába!… Olvass tovább »

egyszegedi
Olvasó

Van egy viszonylag erős magyar magunk, élen Kristóffal, akit nagyon jó lenne megtartani. Ha nincs a szezon eleji gyengélkedésünk, jó eséllyel nem a nyolcadik helyen végeztünk volna. Persons erőlködését néha ma is fájt nézni, de ő nagy valószínűséggel egy ilyen játékos, az alapszakaszban rendkívül sokat köszönhettünk neki. A Falconak ez se volt egy jól sikerült meccse, Váradi klasszisa döntött. A 3-1 összességében reális, az 1 győztes meccset nagyon megérdemeltük! Hajrá, Szeged, hajrá, Falco!

Marillion
Olvasó

Nálunk ez a sebesség az Alba ellen már nem lesz elég….Megérdemeltétek volna az utolsó 5. meccselést Szombathelyen,ez kevésen múlt! Respect…Sok sikert a Szegedi sportéletnek! Hajrá Falco!

Drazsen
Olvasó

Érdekes módon Persons inkább a Szombathelyen lejátszott meccseken villogott. Élőben is volt szerencsém látni, remekül használta ki fizikai erejét, remek lefordulásokat csinált, és jó dobott. Nem kis meglepetésemre az otthoni meccseken gyengébben játszott, a stat alapján főleg tegnap.

Parus major
Olvasó

Gratulálok mindkettő csapatnak! Vért izzadtunk a győzelemért, a nagyobb rutin és a kulcsjátékosok több pihentetése döntött a Falco javára. A Szeged nagyon kemény ellenfél volt. Valamiért most azt érzem, az Alba ellen könnyebb lesz. Váradi Beninek megköszönheti a csapat, hogy vasárnap pihenhetnek.

Aranyalba
Olvasó

Mivel mindigon sem ismétlés , sem lassítás nincs, elhiszem Cziffranak, hogy hozzáért a szegedi center, de az tuti, hogy határeset volt.

Pbask
Olvasó

Az a dobás beesett volna magától is, Alston akkor ért bele mikor már kigyulladt a fény, szerintem jó döntés volt.
Bár a Szeged ma jobban megérdemelte volna a győzelmet a játék alapján.

Knézy Ernő
Olvasó

Csak megsúgom,hogy az Alba 3-1-el hazaküld titeket!

Lightbringer
Olvasó

Neked már a rájátszás előtt is bejött ez a tippjáték. Mondtam, hogy nullázni fogsz, nézd csak vissza. 😀

Pbask
Olvasó

Komolytalan vagy.

Szurker
Olvasó

Köszönjük szépen Orákulum Ernő tippjét. 😀
Csak megsúgom, hogy titeket a Kecsó küldött haza 3-1-re.
Most már van idő jósolgatni mi? 😀

2lee14
Olvasó

Oké köszi. Na azt tippeld meg inkább az Olaj Körmend mennyi lesz. Ja várj…

Xero
Olvasó

Én azért megvárom Gumi jóslatát, mert úgy tűnik, hogy mégiscsak tud valamit… 😀

Marillion
Olvasó

Csak nem! De hogy sebességet kell váltani felfelé a bajnoki döntőért az tuti!

basketbull
Olvasó

A stílus alapján nem lepődnék meg ha sárgapárnával egy IP alól írogatnátok. Az sem, ha ez a bb0 “szerkesztőségbe” vezetne vissza 😀

SárgaPárna
Olvasó

Igen, lebuktunk. Pistádnak mond meg, hogy nagyon okos, hogy erre rájött. Én vagyok Knézy Ernő és Pista szerelemgyereke, aki korábban közel volt a húsfazékhoz, most meg a bb0 szerkesztőségében dolgozok!

Xero
Olvasó

Gratulálok a továbbjutáshoz. Beni ma nagyon komoly volt.. Szerintem idén még nem volt ilyen szörnyű meccse Zozónak, jó, hogy a kapitány át tudta venni az mvp szerepet.
Bár megérdemelte volna a csapat, hogy 5. meccset is kelljen játszani, miután így leadtuk az előnyt. Szimpi csapat ez a Szeged, sajnálhatják, hogy pont mi jutottunk nekik..
Előre szerdán az Alba ellen!!

Drazsen
Olvasó

Zozó is “emberből” van, neki is lehet rossza napja, bár bevallom őszintén ilyen gyenge dobóteljesítményére még nem emlékszem. Remélem csak egymeccses holtőpontja volt.

Falcofan03
Olvasó

Számomra a liga egyik legszimpatikusabb csapata a Szeged. Hatalmasat küzdöttek és óriási gratula. Viszont mégnagyobb gratula a saját csapatunknak, akik a hosszabbítást egyszerűen ellenállhatatlanul hozták le. Különösen Beni…hát…csodagyerek💛🖤

Szurker
Olvasó

Gratula a csapatnak és köszi Beni! 🙂

Valljuk be, azért illett volna 4 negyed alatt dűlőre vinni a dolgot, valamint kár, hogy az utolsó játékrész ennyire nem sikerült, de mindegy is, legalább megvan a továbbjutás.

A szegedieknek pedig jár a kalapemelés, nagyot küzdöttek!

Falco! 💛🖤

Pbask
Olvasó

Ezt Alston és Beni nyerte meg.
Többiek lassan elkezdhetnének felpörögni Bl szintre, mert a hazai meccsünkön sem tapasztaltam a negyeddöntőben.

Redbid
Olvasó

Épp azt beszéltük mi is, hogy Bognár, Filipoviccsal sokkal hatékonyabbak voltak mind védekezésben mind támadásban, a felzárkózás is nagyban volt köszönhető nekik, és könnyen lehet ezzel a párossal meglett volna rendes játékidőben.
Na de nem lett, 🙂 így gratulálok a továbblépéshez, ill. a Szeged előtt is le a kalappal, tényleg megtettek mindent!
A másikkal is egyetértek, jelen pillanatban nagyos statikus a játékotok, egészen biztosan kelleni fog a sokkal magasabb hőfokú pörgés!

Pbask
Olvasó

Köszi, nektek is nagy gratula! 🙂
Ki tudja Mócsánnal milyen szezonotok lehetett volna..

Soós Sándor
Olvasó

Rég vége lehetett volna ha Földházi nem képzelődik. Zoli leszedi a pattanót és egyből rakja fel a labdát és faultot fúj. De nem kettő dobás jön hanem oldalról 🤦🏻‍♂️ Mit várt a Zolitól levegőbe marad? 😃

Master1
Olvasó

Hátradőlős meccs volt..:)
Szerencsére Beni is újra formába lendült.
Nincs olyan csapat, aki háromszor meg tud verni minket.

donnarumma
Olvasó

Gratulálok mind a két csapatnak!
Kicsit sajnálom a Szegedet, mert sok csapatot kiejthettek volna ezzel a játékkal.
Szép volt Beni

2lee14
Olvasó

Hu bmeg…
Köszönjük Kapitány!🟡⚫

Parus major
Olvasó

Kapitány Gellért ott sem volt. 🙂

Sajka
Olvasó

Azért Cziffra megmentette a rendes játékidő végén a blamától a Falcó seggét.
Kíváncsi vagyok, hogy az Alba tud-e megleptést okozni.

Suns
Olvasó

Nézd már meg a fault arányt te majom…

Suns
Olvasó

Amúgy bocs, a meccs hatására túlreagáltam. Viszont bírózni tényleg kár, egy ideje minden addigi színvonalnál alacsonyabban tolják, viszont mivel jellemzően nem az EGYIK, hanem MINDEGYIK csapatot szívatják…

Lightbringer
Olvasó

Azzal, hogy nem adtak meg egy szabálytalan kosarat a videózás után?

Drazsen
Olvasó

Alston mentette meg….

Vulcano
Olvasó

Ó Kapitány, Kapitányom…
Szép volt Beni!🟡⚫💪
És gratula a csapatnak is!🟡⚫🔥✅
Meg persze a Szegednek, akik hatalmasat küzdöttek és rendesen megizzasztottak minket. Legyetek büszkék a csapatotokra⚫⚪🔵💪

GORECUBRBA
Olvasó

Megvan 🙂 már csak 6

Knézy Ernő
Olvasó

🤑🤑🤑🤑🤑

Suns
Olvasó

Együtt örülünk veled 🙂

Vulcano
Olvasó

Ezt nem a Kecsó-Szolnok alá akartad írni?

2lee14
Olvasó

Ne légy szomorú Ernő, jövő héttől izgulás nélkül szurkolhatsz bármely általad választott csapatnak!

Csíkosnapernyő
Olvasó

Szép volt Szedeák!!!💪❤

shark
Olvasó

Nem értem hogy ez a hozzászólás kinél ért “Nem tetszik”-et

Csíkosnapernyő
Olvasó

Én is ezen gondolkoztam🙂Gratulálok a Falconak,a második kedvenc csapatom,bár most innentől a Kecsónak szurkolok. Izgalmas elődöntők lesznek.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés