Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Második vereségét szenvedte el a Nyíregyháza az idei szezonban, idegenben nyert a MAFC

Három negyed keresztül vezetett a Blue Sharks.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - MAFC 68-81(25-19, 14-14, 17-23, 12-25)

Piros-csoport, 24. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Balogh Gy., Sörlei A., ifj Marton P.

HÜBNER-Nyíregyháza BS: Ubilla 24/9, Bus 10, Kiss -, Bazsó 2, Tóth G. 17, Csere: Czinger -, Vaskó 6/3, Szobi -, Mohácsi 9,

MAFC: Tóth P. 21/6, Kovács 7/3, Lakits 18/6, Biber -, Csapai 15/3, Csere: Pfandler -, Polgárdy 10, Misek -, Bordács 10,

A találkozót jobban kezdték a hazaiak, hiszen Tóth Gergely kétszer, Bus pedig egyszer talált be, Csapai triplája érkezett a túloldalon. (6-3) Lakits ziccerével már csak egy pont volt a különbség a két együttes között. (6-5) Ubilla és Tóth Gergely kosaraival elléptek a nyíregyháziak, de Lakits és Csapai révén zárkózott a MAFC. (15-11) Ubilla ziccere után már kilenc ponttal vezettek a hazaiak. (22-13) Kovács többször is betalált, majd az utolsó kosarat szintén a vendégek szerezték meg, ezúttal Bordács volt eredményes. 25-19

Tóth Péter kosaraival folytatódott a második felvonás, miközben a nyíregyháziaknak nem sikerült kosárral befejezniük a támadásaikat. Egy ideig nem született egyik oldalon se pont, ekkor Garai Péter időt kért. (25-23) Tóth Gergely a Blue Sharks első kosarát szerezte meg ebben a játékrészben. Mohácsi többször is betalált, így újra kisebb előnyhöz jutottak a hazaiak. (32-25) Vaskó trojkájára Lakits válaszolt egyből. (35-32) Egy fault után Garai Péter technikait kapott reklamálásért, de Bus egy büntetőt se tudott bedobni háromból. Mohácsi bravúros kosara után megint el tudtak lépni a hazaiak. Csapai büntetője volt az első félidő utolsó kosara, így hat pontos hazai vezetéssel mentek szünetre a csapatok. 39-33

A szünet után Csapai kosaraival folytatódott a mérkőzés, de Ubilla egy hármassal válaszolt ezekre. (42-37) Tóth Gergely technikait kapott egy szituáció után, így Tóth Péter állhatott a vonalhoz és érvényesítette is a büntetőjét. Bus szerzett egy labdát, melyből Ubilla talált be újra a tripláról. Kovács hármasával kiegyenlítettek a vendégek, ekkor Siska János egyből időt is kért. (45-45) Csapai büntetőit követően három pontra zárkózott a vendégcsapat. (51-48) Tóth Péter talált be a tripláról kis idővel később, majd Lakits kosarát követően egy pontra zárkózott a MAFC. (54-53) Lakits triplája volt az utolsó kosár a harmadik negyed végén, így egállal zárult ez a negyed. 56-56

Az utolsó tíz perc Bordács kosarával kezdődött, majd Lakits is betalált, melyre a hazaiaktól Ubilla tudott válaszolni. (58-60) A vendégeknek sikerült egy 3-9-es futást csinálniuk, ekkor időt kértek a hazaiak. (61-69) Ubilla szerzett pontokat, de a vendégek még így is kilenc ponttal vezettek. (66-75) Tóth Péter szerzett egy középtávolit és egyre jobban úgy tűnt, hogy a mérkőzést a MAFC fogja megnyerni. Ubilla állhatott a vonalhoz, háromból kettőt be is dobott, de Tóth Péter megint betalált. Polgárdy kosara volt az utolsó akció a mérkőzésen, tizenhárom ponttal nyert a MAFC. 68-81

Fotó: HÜBNER Nyíregyháza BS YouTube

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszArtur DokitormentornyolcmegnyolcGecse J. Márió Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Ki az a Garami Péter?
Technikait is kapott…
Ja,hogy a Garai…csak kétszer ment mellé.

tormentor
Olvasó

Jó lesz gyorsan hozzászokni, mert jövőre nem lesz egy győzelmük sem. Ebből a keretből senki nem üti meg az első osztály szintjét, sok helyen bizonyították már. Kicsit túlmenedzselt a csapat.

MAFCdrukker
Olvasó

Ha egyáltalán a feljutást kiharcolják…
Nem azt mondom, hogy ezt a bajnokságot innentől kezdve csak mi nyerhetjük meg, de a mai produkció szerintem a 2-7. csapatok bármelyike ellen szoros végjátékra lett volna elég, amiből bármi lehet. Mondjuk ennek a vége még izgalmas sem volt.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ki fogják harcolni. Ez a nyíregyi vereség nekik legalább annyira hasznos volt, mint nektek az érte járó pontok. A playoff-ban, ha összekerültök, a tegnapi vereség miatt 100%-ot fognak kiadni magukból, mert tudják, hogy nem lehet ellenetek kiengedni.

MAFCdrukker
Olvasó

Szerintem most sem engedtek ki. Nyilván nem élet-halál meccsnek fogták fel, mint mi, de a játékpercek nagyjából úgy oszlottak el, mint pl. a kupadöntőn. Márpedig én úgy képzelem, hogy ha egy Ubilla vagy Moha felmegy a pályára, akkor nyerni akar. De nyilván tanulni fognak ebből és igyekeznek ránk jobban felkészülni egy esetleges elődöntőben, vagy -de jó lenne!- döntőben. Ugyanakkor én úgy láttam, hogy elég jól levédekeztük a kinti dobóhelyzeteiket, az pedig szerintem nagyon bíztató, ha ez ellen van egy jól működő védekezésünk. A BKG is a triplákra épít, a Honvéd sem az a fizikális csapat és a Veszprém meccsein is… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Két éve velünk kapcsolatban is ezt mondták sokan. Aztán a B-s keretből maradt Remy, Illés, Mohácsi, Anda. Szintén a B-ből igazoltuk Garamvölgyit, Washingtont. Nem hogy kiesési gondjaink nem voltak, de reális esélyünk volt a playoff-ra, ha nem fújják le a bajnokságot.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Óriási gratula a MAFC-nak!!! Hatalmas tartásuk van… Egy észrevétel: Kiss mintha a pályán sem lett volna a Nyíregyháza részéről. Labdát elvétve kapott. Nem az én tisztem megítélni, hogy ez mennyiben az ő passzivitása, mennyiben a csapattársak önzősége, de nagyon feltűnő volt számomra. Még egyszer is respekt a műegyetemistáknak, nem gondoltam volna, hogy Ubillával együtt leverik a Nyíregyházát, idegenben!!!

MAFCdrukker
Olvasó

Köszönjük szépen!
Igen, Kiss szerintem sem jutott sok labdához, pedig nekem ésszerű lett volna az ő gyakori megjátszása, miután a többi kinti dobójuknak nem igazán ment… De én lennék az utolsó, aki bánja ezt?
Igazság szerint erre én sem számítottam. Azt tudtam, hogy nagy tartásunk van, de azt tartottam valószínűbbnek, hogy előbb-utóbb felőrölnek minket. Ubilla klasszis, de most csak Tóth G. tudott felnőni mellé, míg nálunk öten is elérték a 10 pontot, és a statisztikailag kevésbé hasznos játékosaink is fegyelmezetten játszottak, nem volt olyan, akin nagyon simán “át tudtak menni”.

MAFCdrukker
Olvasó

Elképesztő, hihetetlen, óriási GRATULÁCIÓ a csapatnak! Szép volt, fiúk! Való igaz, hogy a Nyíregyháza számára ez nem volt több, mint egy tét nélküli edzőmeccs, ahogy az is, hogy a szezonban most dobták a leggyengébben a triplát. Ugyanakkor a Hübner a legerősebb összeállításában játszott, és nem tűnt úgy, hogy ne akarná majdnem ugyanannyira a sikert, mint mi. A hárompontosdobásaik jó része pedig emberről és/vagy távolról volt, több már a dudaszó pillanatában. Egy olyan kinti védekezést csináltunk, amilyennel eddig nem nagyon találkoztak. Emellett hasonló számú kísérletből a MAFC is csak kettővel többször talált be kintről, nem ez döntött. Most voltunk a szezonban… Olvass tovább »

Dallas
Olvasó

Hello Mafcdrukker. Az általad ajánlott 6th csatorna se frissűl már sajnos ,nem tudsz valamit ami még jó ? 🙂 elöre is köszi,ugynéz ki a hunbasket sorsára jutott ez is 🙁

MAFCdrukker
Olvasó

Ajjaj…
Egy Tivadar Turáni nevű csatornára kerülnek fel újabb meccsek, de csak a Kaposváré. Nem sok, de talán valami.
https://youtube.com/user/vanekur958
De majd keresek még, hátha találok valami jobbat!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Én a múltkor a városi tv-t próbáltam.
A Szolnoktv leszokta adni legalább a hazait. Az Alba-Olaj után a Fehérvár tv is leadta. Talán próbálj rákeresni. Nekem bejött.

Gecse J. Márió
Olvasó

Nagyon jól ráéreztél, hogy itt lehet akár vendégsiker is, kár, hogy ezúttal nem volt fenn a fogadóirodák kínálatában!

MAFCdrukker
Olvasó

Az tényleg jó lenne, ha lehetne fogadni a Piros csoport meccseire is! De szerintem kevés lenne az érdeklődő, bár biztosan akadna, aki emiatt kezdené el követni a bajnokságot.

Gecse J. Márió
Olvasó

A bet365-ön néha szokott lenni, ennek a meccsnek az odavágója például fenn volt, tán nem is olyan régen volt.

Gecse J. Márió
Olvasó

Sőt, néha szokott magyar u20-as meccs is szerepelni a kínálatban. Most például a KTE-OSE van fenn. A hazaiak 1.76-os szorzója kimondottan value lehetne, ha Lukács Döme és Körmendi Bence is játszana, de ők az utóbbi időben nem voltak. Fazekas néhány hete visszaigazolt Németországból, vele sokat erősödtek, csak nem nagyon van társa Cserkón és Botkán kívül.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Aki betolta az U20-as meccsre a stacket, az most várhat, mire visszakapja. Halasztva van a meccs.

MAFCdrukker
Olvasó

Tényleg? Akkor lehet, hogy a playoff néhány meccsére is lehet majd ott fogadni. Ha ilyet találsz, feltétlenül szólj! Köszi

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Én B-s meccset még soha nem láttam a betnél, de ettől még lehetséges.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés