Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Második félidei jó játékával fordított az NKA

Pedig az első félidőt követően még az Oroszlány tűnt a biztos befutónak.

NKA Universitas Pécs - MVM-OSE Lions 91-83 (18-25, 21-24, 29-19, 23-15)

Bajnokság, 10. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila (Vághy Tamás János)

Pécs: Kerpel-Fronius -, Luzaics 7/3, Scherer 4/3, Meleg 10, Durmo 18/3. Csere: Benke K. 5, Hockerup-Fischer -, Lados 2, Herger 4, Kovács P. 6/3, Manjgafics 19/6, Nikolics 16/3.

Oroszlány: Ruják -, Riddley 19, Balsay 9, Hollis-Jefferson 12/6, Polutak 22/3. Csere: Gholston 15/6, Gáspár 3, Kristyák -, Czermann -, Árva-File 3/3, Szabadfi -.

Hollis-Jefferson és Riddley pontjaira építve villámrajtot vett az Oroszlány, három és fél perc elteltével 0-11 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Durmonak sikerült megtörnie a pécsi kosárcsendet. A következő percekben mindkét oldalon sok volt a beütött fault, így a csapatok elsősorban a büntetővonalról szerezték kosaraikat. 10 pont körüli előnyüket egészen a 8. percig tartották a vendégek, amikor Manjgafics és Herger egy-egy duplájával 15-20-ra felzárkóztak a hazaiak. Polutak triplájára Manjgafics válaszolt távolról, ám a vendégek magasembere két büntetőt is a helyére küldött az első tíz perc vége előtt (18-25).

A második negyed elején Gholston aktivizálta magát az oroszlányiaktól, így a 12. perc környékén 30-20-ra vezettek a vendégek. Mindkét oldalon bőven akadt hiba, de ez a vendégeknek kedvezett. A 15. percben Gholston távolról is betalált, ezzel tovább tudta növelni előnyét az OSE. Nikolics vette hátára a pécsi csapatot, de a túloldalon Gholston továbbra is jól célzott, így kisebb dobópárbajt láthattak a nézők ezekben a percekben. A különbség viszont nem csökkent, Meleg büntetőivel jött vissza 10 pontra a Pécs (39-49).

Talán megnyugtatta a vendégeket a tízpontos előnyük, mert a pécsiek sokkal lendületesebben jöttek ki a második félidőre. Kovács révén három és fél perc alatt egy 8-2-s rohanást hoztak össze, így újra szoros lett a találkozó, 47-51 állt az eredményjelzőn. Vendég részről Balsay és Riddley talált be, mielőtt egyenlíteni tudtak volna a hazaiak. Pár ponttal folyamatosan az Oroszlány tartott előrébb, a Pécs pedig ott lihegett a nyakukban. Egészen a 30. percig kellett várnia a hazai szurkolóknak arra, hogy újra egál legyen a meccs, ekkor Manjgafics kosarával egyenlítettek a pécsiek, ami egyben a negyed utolsó találata is volt (68-68).

Meleg révén a vezetést is átvette az NKA, ám Polutak és Riddley kosaraival még gyorsan fordított az OSE. Luzaics és Durmo is betalált távolról, aminek köszönhetően 78-73-ra újra a Pécsnél volt az előny. Mint később kiderült, innen már nem adta ki kezéből a vezetést a hazai csapat. Az oroszlányiak ugyan próbálkoztak, de már nem volt elég erő bennük ahhoz, hogy szorosabbá tegyék a végét (91-83).

Fotó: hunbasket.hu

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
PécsiVesztesMadisonRedbleck88Southside G'sDennis Recent comment authors
PécsiVesztes
Olvasó

Hát hogy is mondjam, nem volt egy szép meccs. Sem élvezetes. Az ország két véglete közül végül győzött az NKA (Nemzetellenes Karatézós Aterembúráját) kosárcsapata, pedig az első félidő után nehezen találtam a kiutat a siralmas kezdésből. Az hagyján, hogy nem sikerült levédekezni a gyorsléptű amerikai kontingest, de ami még ennél is elszomorítóbb volt, az a támadójátékban felmutatott totális tanácstalanság. Tudatos centerjátéknak nyomát sem láttam kb az egész meccsen, és amit kintről műveltek a fiúk…hát az tragikus volt. Mindenki hármast akart dobni, de még a “centerink” is. Ha máshogy nem ment, akkor hanyattesés közben. Pedig nem ment, és úgy tűnt, nincs… Olvass tovább »

Southside G's
Olvasó

Megváltoztatja az akadémia az egész magyar kosárlabdát! Lehet rajön minden vezető, hogy nem 4-5 amerikai légiós feltétlenül a sikerhez!

Redbleck88
Olvasó

Hanem 4 Bosnyák! Nálatok sem a magyarokon múlott a győzelmet! Ha az összes jó magyar játékost összes számolnánk talán 3 csapatot tudnánk kiállítani a NB1-ben!

Madison
Olvasó

Úgy legyen, ideje lenne végre!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Tetves Pécs

Laposvár
Olvasó

😀

Háló
Olvasó

Nagyon sajnálom az OSE-t, de ez nagyon kevés! Sok sikert kívánok a PÉCSNEK!

elfogult vagyok
Olvasó

Az eredménytől függetlenül! SOHA, DE SOHA NEM LESSZ NORMÁLIS MAGYAR BAJNOKSÁG!!!!!! Amíg játékvezetői segédlettel 40 perc játékidő alatt a befújt faultok 32-25=57, és a dobott büntetők 20-28+33-42=53-70!!!! Ennek ellenére 1 az-az 1 játékos pontozódik ki az OSE csapatából!?!?? Felvetem azt a kérdést, hogy a védekezés címén bemutatott favágás aminél a “pad “vége”” elvégzi a piszkos munkát, és leamortizálja az ellenfél csapatát egy újonc csapat esetén (AKADÉMIA!!) nevezhetünk-e jó iránynak a jövő bajnokságainak reményébe! Előre mutató játék stílus lesz ez a jövőben?? akkor mondjuk ki, hogy MINDEN CSAPAT tudjon az új irányba alkalmazkodni!! Persze a játékvezetői kar nélkül nem megy! Na… Olvass tovább »

egyszegedi
Olvasó

A 32 fault valóban nagyon sok… De valószínűleg ez a taktika része: rendkívül bő rotáció, végig magas intenzitás, sok fault, kemény játék. A top8-ra simán jó lehet. Én egy kicsit azt sajnálom, hogy ilyen rotáció mellett esélye se lesz pl. Melegnek statisztikailag nagyot villantania, mert nincs annyit a pályán.

YoWassupFam
Olvasó

Mi van? Miért ne lenne esélye Gergőnek? Légyszíves legközelebb ha ennyire elhamarkodottan állítasz vmit csak nézd meg pls a statokat. Csapata 4.(!!) legtöbbet pályán lévő játékosa és csapatából a legtöbbet dobja rá/meccs. Miről beszélsz? Gergő köszöni szépen jól van. Ami bántó ( hisz elvégre nagy NKA…) az Kovàcs Peti és Kerpel-Fronius nyomása ami a pályán töltött időt illeti. Előbbit nem kell ragozni (minden tisztelet az övé, sokat tett a magyar kosárlabdáért de most màr a fiatalságon a sor) az utóbbi viszont szintén csak az időt veszi a fiatalok elől. 27 lesz jövőre , ő már nem fog fejlődni annyit mint… Olvass tovább »

egyszegedi
Olvasó

Megnéztem a statisztikákat előtte. Meleg 26.4 percet átlagol, ez nem rossz, de szerintem kevés, simán játszhatna átlagban 30 perc körül. Képességei alapján egyértelműen top20-25-ben kellene lennie a VAL-mutatóban, és nézd meg, hol van (38.). Magyar viszonylatban kiemelkedő képességű játékosról van szó, és szerintem nem feltétlenül jó most neki egy ilyen állandóan forgó, 5-6 percet a pályán vagyok, aztán csere, megint felmegyek, megint csere szisztéma. De simán lehet, hogy nincs igazam.
Gazsi kapcsán pedig nagy valószínűséggel igazad van, de stabilan fel tudja hozni a labdát, agresszívan védekezik, összességében kevés hibával játszik. Egy ilyen bő rotációban azért lehet neki helye.

PécsiVesztes
Olvasó

Igazat szólsz, sokkal jobb lenne, ha Meleg többet lenne a pályán. De csak egy feltétellel. Ha képes meccsről-meccsre fejben tudatosítani magában, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik, és hogy mire képes. Ha ez menni fog, akkor többet KELL játszatni. Én még örülnék ha ebben fejlődne, és bízom benne, hogy örülni is fogok. De jó úton halad, legalábbis a két gyűrűszaggató kihagyott zsákolása erre utal. (Nem félt megpróbálni..)

PécsiVesztes
Olvasó

egyszedegi 1. hozzászólásához:
Jól van, örülök, hogy van itt aki látja ennek a védekezésnek a lényegét. Nem szímpatizálni kell vele, hanem érteni.

ldd
Olvasó

Ha az OSE-ra gondoltál favágás alatt…a múlt héten a Rátgéberre mondták…

elfogult vagyok
Olvasó

A csoda akadémián képzik a favágókat!

PécsiVesztes
Olvasó

Valahányszor azt látom, hogy hozzászólsz, mindig úgy érzem, hogy elfogult vagy. Ez miért lehet szerinted? 😉

elfogult vagyok
Olvasó

Mert valóban elfogult vagyok a sportszerű, egyenlő feltételekről szóló játékért!?????!!!??????????

PécsiVesztes
Olvasó

Hát nem igazán erre gondoltam. Talán inkább csak a választott nickneveddel húzlak… Vedd mán észre!

CsakÉn
Olvasó

NKA – Favágó akadémia

Dennis
Olvasó

Lényegében leírtad amire én is gondoltam. A pécsiek ámokfutásának köszönhetően tovább csökkent a rotációnk Gáspár sérülése miatt. Gyakorlatilag a második félidőre szétvertek, felőröltek minket. Talán Petrov is hamarabb beküldhette volna a fiatalokat. Páran teljesen elkészültek az erejükkel, előbb kellett volna pihentetni őket.
Jövő heti meccs vízválasztó lesz, a Kaposvárt verni kell, különben az 1-8 elment.

M.oro
Olvasó

Gratulálok a Pécsnek, megérdemelten nyertek. Simon Petrovnak köszönjük az eddigieket, további sok sikert kívánunk neki!!!! ( Legalábbis az OSE vezetésének most ezt a közleményt kéne kiadni.)

szurkoló
Olvasó

Jön majd a mentegetődzés hogy sérülés meg egyéb okok.De kérdem én miért nem hoztak valakit a “B”csoportbol mikor kiderült hogy Viktor sérülése igy elhuzódik?Sok a gond a csapat körül és hogy nem lépünk az nem az elönyünkre válik.Grat a Pécsnek.Hajrá OSE!

CsakÉn
Olvasó

Ez megy évek óta. Nincs számonkérés

Dennis
Olvasó

Igazad van, a Sopron és a Paks is váltott azóta szárnyalnak.. Ja nem…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés