Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Más lesz a Magyar Kupa lebonyolítása is

Négyes döntőt rendeznek.:

:

Mint ahogy beszámoltunk róla a 2022/2023-as versenykiírásra alapozva, megváltozik a magyar bajnokság lebonyolítása. Nemcsak a pontvadászat alakul át, hanem a Magyar Kupa is, az erről szóló kiírást ide kattintva lehet elolvasni.

Az élvonalbeli csapatokra vonatkozóan annyiban tér el a korábbiaktól, hogy a negyeddöntőket négy külön helyszínen rendezik, mégpedig azoknak az együtteseknek a csarnokaiban, amelyek előrébb végeztek az alapszakasz első körében (tehát ugyanúgy a 13. forduló utáni legjobb nyolc gárda kvalifikálja magát). A negyeddöntők egy mérkőzésen dőlnek el, a párosítások sorsolás alapján kerülnek kijelölésre.

A négyes döntőt két versenynapon rendezik, ezúttal már egy helyszínen, értelemszerűen a negyeddöntő győztesei kerülnek be ide. Az első versenynapon játsszák az elődöntőket, míg a második versenynapon kerül sor a helyosztókra.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
FalcaoneszojjabelevoldemortNamárMivanmivan Recent comment authors
Falcao
Olvasó

Másfél millio az első hely! Nincs tetje a kupanak!3 meccs es elmondhatod,hogy te nyerted,hurra! Lenne tétje,ha az első 30 milliot,masodik 15 milliot,harmadik 8 milliot,negyedik 4 milliot es az 5-8-ig 2-2 milliot kapna!65 millio ha jol szamoltam.ha ennyit nem tud a szovetseg elintezni (allami penz),akkor nem alkalmas! Bajnoksagot is jutalmaznam! Első hely 60 millio masodik 30 millio harmadik 20,negyedik 10,majd 8,6,4,2. Ez meg 140 misi ha minden igaz. Plussz aki nemzetkoziben indul(kepviseli az orszagot)koltsegek fedezese! Kupa 65,bajnoksag 140,nemzetkozi kb100. 300 millio a ferfi vonal egy evre!(a legkisebb koltsegvetes is nagyobb ennel),(labdarugasban a fradinak egy jatekosakeres ennyit,az is allami penz)mi er tobbet… Olvass tovább »

neszojjabele
Olvasó

kosson az egyesulet olyan szerzodest, hogy a jatekosa kap ennyi pluszot amikor nyer, asztan enyi.
focival meg felejtsuk el a hasonlatokat, ahol harminccor annyi penz van, mint az osszes tobbi sportagba OSSZESEN!

Falcao
Olvasó

Klubboknak igy is eleg magas a koltsegvetesuk,epp eleg kigazdalkodni azt is!
Van premium nyilvan,ami ha mkit figyelembe veszunk egy keretben es minden koltseget el is megy annyi amennyit irtam.legalabb azt fedezne.
Ott a Szalai ur!Intezze el a barataival hogy a focibol akkor 30-ad reszt csoportositsanak at?!Miert vannak ott,ha ennyit nem lehet elintezni?!

Redbid
Olvasó

Szerintem igazuk van azoknak akik azt mondják, hogy sokkal igazságosabb lenne mind a csapatok, mind a szurkolók számára, (nem mellesleg szerintem nagyobb élmény is) hogyha legalább akkor már oda-visszavágós rendszer lenne, azzal a kedvezéssel, hogy a második mérkőzés az alapszakaszban előrébb végzett csapat otthonában lenne.

Azzal is teljesen egyetértek, hogy a régi kuparendszer visszaállítása és kibővítése a piros csoportos csapatokkal, és így több mérkőzéssel, egy nagyon jó lehetőség lenne most is a fiatal játékosok szerepeltetésére!
Régen úgy volt, hogy alacsonyabb osztályú csapat ellen, max. 1 légiós játszhatott, de mondjuk akkoriban összesen volt kettő.

Cannibal
Olvasó

Nem kell ide fiatal magyar játékos. Az edző úgyis megmagyarázza, hogy nem gond ha 2 pontot dobnak egy negyedben a válogatott fiaink. Gond egy szál sem, amíg Hawkinsok veszik el a játékpercet a fiatalok elől.

voldemort
Olvasó

Neked tényleg a Hawkins fáj legjobban? Aki “félidőben” érkezett és amúgy még nem is játszott sokat? Nem egy Gordon, egy White, egy Cakarun, egy Badzim, egy Mack, egy Fakuade, sorolhatnám.

Cannibal
Olvasó

Nem konkrétan Hawkins fáj, hanem hogy 2 pontot dobunk egy negyedben, mert kb annyi magyar játékos kap lehetőséget bajnokin amennyi a válogatottban játszik. Nem a kiegészítő emberekről beszélek. Meg az fáj, hogy legközelebb ugyanezek a lelketlen zsoldosok játszanak, mert nincs más alternatíva.

Namár
Olvasó

Én nem értek egyet az oda-visszavágós rendszerrel. A kupának pont az a lényege, hogy van esélye a kisebb csapatnak. Ennyi erővel rendezhetnénk külön bajnokságot a kupára..

Piros csoport ellen pedig kiveszel 4 légióst és máris 8 játékossal tudsz csak odaállni.. nem beszélve arról, hogy pár cspatnál a magyar magot tuti tönkreverné jó néhány piros csoportos csapat.

Redbid
Olvasó

Jogos, azt elfelejtettem írni, hogy az alacsonyabb osztályú csapat ellen egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás, annak otthonában, és ha jól emlékszem akkor ennek kompenzálására volt, hogy 1 légiós pályára léphetett! Az viszont most valóban érdekes helyzetet teremt, (és erre gondoltam én is amikor utaltam rá, hogy most nem kettő légiós van) hogy a 12fős keretekből lehet, hogy 5 légiós. De szerintem most is meg lehetne húzni egy határt! Pár csapatnál a piros csoportos csapatok tönkrevernék a magyar magot? Azért azt megjegyezném, hogy amikor feljut egy-egy ilyen csapat az A-ba, akkor azért elég elég jól szokott látszani, a magyarokat tekintve,… Olvass tovább »

neszojjabele
Olvasó

melyik magyar csapat viselne el, ha a keretebol kivennel annyi legios, hogy csak 1 maradjon? maradjon ketto? maradjon 3?
soha semi nem jo. ha van szabaly azabaj, ha nincs szabaly azabaj.
eddig nem kovettuk europat miert nem veszunk peldat, most miert veszunk peldat, hulyek az europaidok.
#belgaazabaj

Redbid
Olvasó

Persze ez is egy vélemény, igen, vannak akiknek minden teljesen jó úgy ahogy éppen van, (talán túl sokan is?) és vannak akik esetleg gondolkodnak azon, hogy esetleg miként lehetne még többet kihozni a dolgokból!
Azt gondolom, amíg ez egy fórumon történik ötletelés formájában, normális hangnemben, és nem az MKOSZ elött tüntetve és követelve, addig ezzel az égegyadta világon semmi gond nincs! 🙂

zetekosarak
Olvasó

A Magyar Kupa varázsa elveszett. Nincs az, hogy egy “kisebb” csapat csodát csináljon. Csak gondoljunk bele: az év eleji forma, és az évközi légiós cserék következményeként (mert sajnos az a meghatározó egy magyar klub idényében) lehet, hogy egy klub évközben talál magára, és lesz meghatározó erő a playoffra. De nincs semmi esély, hogy előbbre lépjen, és megalapozza a következő idenyt. Szerintem ez “uncsi”, ahogy a tini fiam mondaná.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Igazságtalan az egész!!!!
Régen tök jó volt amikor “b” csoportos ellenfelek is játszottak!Azért gondoljunk bele, idén egy Honvéd vagy Jászberény is tudott volna meglepetést okozni egy-két NB1-es csapatnak!!

Madison
Olvasó

Mondhatni nagyon kevés A csoportos csapat lenne esélyes a lenézett másodosztályú ellenfelekkel szemben, elég égő lenne, hamar kiderülne mennyire fos így ez a rendszer a rengeteg légióssal, nyilván emiatt sem nagyon szeretnék újra azt a lebonyolítást… Pedig az rettenetesen élvezetes és izgalmas volt, ez a mostani gyakorlatilag csak egy minitorna, semmi több…

lakers24
Olvasó

Ha már a negyeddöntőket így bonyolítják le, akkor sokkal igazságosabb lenne, ha oda-visszavágós párharcok lennének, mert így hatalmas előnyt kap a hazai pályán játszó csapat (oké, értem hogy az lesz hazai pályán az adott párharcban aki előrébb végzett, de ha pl. az elsőt sorsolják össze a másodikkal és a hetediket a nyolcadikkal, akkor azért az nem teljesen igazságos hogy a 7. helyezett pályaelőnyt kap, a 2. meg nem…)

Vulcano
Olvasó

Ne keresd a logikát.
Ez csak azért kellett, hogy az MK(Á)OSZ-nek még kevesebbe kerüljön.
Eleve nem neveteséges a győztes 1,5 milliós díjazása?

Cannibal
Olvasó

Mennyivel lennél elégedett?

murphy
Olvasó

Az első négy helyezett csapat lesz a kiemelt pályaelőnnyel,ezek a csapatok játszanak hazai pályán a sorsolással meghatározott ellenfelükkel.

Mivanmivan
Olvasó

Egyáltalán nem biztos. Az 1-4-et is összesorsolhatják egymással.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés