Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Maronka Zsombor: szerződéshosszabbítás után irány az NBA-draft

A 19 éves kosárlabdázó szerint nagyon könnyű döntés volt, mikor elfogadta a klub ajánlatát.:

:

Maronka Zsombor maga sem gondolta, hogy csapata, a spanyol kosárlabda-élvonalban szereplő Badalona 2027-ig szóló szerződéssel kínálja majd meg, ez azonban nincs hatással elhatározására, hogy idén is jelentkezik az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) játékosbörzéjére.

A 19 éves kosárlabdázó szerint nagyon könnyű döntés volt, mikor elfogadta a klub ajánlatát, hiszen közel hat éve a katalán csapatnál játszik, úgy érzi, a fejlődése szempontjából is nagyon jó helyen van, ráadásul visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.

Az M4 Kosárlabda magazinjában elárulta, „a Király-kupa előtt elkezdődött a beszélgetés a szerződéshosszabbításról”, és őt magát is meglepte, hogy ötéves, 2027-ig érvényes szerződést ajánlott a klub, amit természetesen azonnal elfogadott.

Jól érzi magát a bőrében, márciusban tért vissza korábbi bokasérülése után, fizikailag és mentálisan is rendben van, és megpróbálja kihozni a maximumot az idény hátralévő részéből, hogy aztán még izgalmasabb időszak elé nézzen.

„Nyáron jelentkezek az NBA-draftra, és megint utazok ki az Egyesült Államokba. Meglátjuk. A csapatok visszajelzésén múlik majd” – mondta a 208 centiméter magas erőcsatár, hozzátéve, ez nincs hatással a badalonai szerződésére, „nem üti ki egymást”.

Maronka – aki novemberben mutatkozott be a magyar válogatottban – már tavaly is jelentkezett az amerikai profiliga játékosbörzéjére, akkor egy hónapot töltött a tengerentúlon, több NBA-csapat edzésén megfordult, végül lehúzta a nevét a listáról, de ami késik, nem múlik.

Csapata, a Joventut Badalona négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a harmadik helyről várja az ACB Liga folytatását, az Európa Kupából viszont múlt héten az Ulm elleni nyolcaddöntőben búcsúzott.

Forrás: M4 Sport

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés