Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Március végére kész lesz a Kaposvár Aréna

A megnyitóra több napos rendezvénysorozatot terveznek, májusban az egyik legnagyobb hazai sztár is fellép, de lesz nyílt nap is.:

:

– Kinőttük a régi csarnokot, mely sportszakmailag már nem felel meg a követelményeknek és kevesen férnek be – mondta a sonline.hu-nak Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere. – A helyzet azt kívánta, hogy egy korszerűbb, jobb és biztonságosabb csarnokot építsünk. Városházi, illetve műszaki kollégáinkkal, valamint a tervezőkkel

végigjártuk az ország nagyobb csarnokait, sőt a határon túlra is elmentünk, s megnéztük, melyek azok a megoldások, melyeket mi is hasznosíthatunk.

Mindenhonnan a legjobb dolgokat „hoztuk” magunkkal, így igazi ékszerdoboz lesz a Kaposvár Aréna.

A Kaposvár Aréna kosárlabda- és röplabdameccseken 3050 nézőt tud fogadni, míg a kulturális rendezvényekre négyezren mehetnek be. Komolyzenei koncertek helyszínéül is szolgálhat, hiszen a felsőbb szektorokba akusztikai falakat építettek, mely garantálja a tökéletes hangzást.

Új távlatokat nyithat, hogy nemzetközi mérkőzéseket is lehet rendezni az új csarnokban.

– Bízom benne, hogy már az idén fellép valamelyik válogatottunk a Kaposvár Arénában, ahogy abban is, hogy a szövetségek vezetői is megszeretik ezt a helyszínt – teszi hozzá Dér Tamás.

– Hiszen nincs még egy olyan csarnok az országban, ahol ilyen közel lennének a nézők a küzdőtérhez, s ez egy speciális hangulatot ad a meccseknek.

A régi és az új csarnok egy egységként funkcionál majd, s ha az Arénában éppen rendezvény van, akkor a sportolók edzhetnek a régiben, melynek felújítása tavasszal folytatódik. A két épület egyértelműen a sportolók kényelmét szolgálja, ráadásul az Arénában a kosárlabda- és a két röplabdacsapatnak külön öltözője lesz, s lesz orvosi és doppingellenőrző szoba is.

– Már a tervezés során is nagy hangsúlyt kapott az energiahatékonyság – húzza alá. – Az Arénát már bekötötték a távhőszolgáltatásba, s nyáron a régi és az RG-csarnok is rácsatlakozik a rendszerre, így költséghatékony lesz a fenntartás. Természetesen nemcsak a fűtés, hanem a hűtés is megoldott lesz, így szurkolói, sportolói és szervezői szempontból is kényelmes, otthonos lesz a Kaposvár Aréna.

Természetesen a biztonságra is odafigyelnek, három percen belül könnyedén el lehet hagyni a csarnokot.

A megnyitóról Dér Tamás annyit árul el, hogy egy több napon át tartó rendezvénysorozatot terveznek.

– Egy dolgot már elmondhatok, május 18-án az egyik legnagyobb hazai sztár, Ákos lép majd fel az Arénában – emeli ki. – S egy nyílt napot is tartunk, ahol bárki megnézheti az elkészült csarnokot.

– A 85 százalékos készültséget már elkerülte a Kaposvár Aréna – tájékoztatta a portált Diós András, a ZÁÉV Zrt. projekt főmérnöke. – Jelenleg már a befejező munkafázis zajlik: a mobillelátókat szerelik össze, s az összes szék a helyére kerül a héten. A festés javítása, a hideg-, melegburkolás kiegészítése és a bútorozási munkák vannak még vissza és hamarosan a hét büfészigetet is beépítjük. Az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy az összes funkciót, amit a megrendelő kért, be tudjunk építeni egy ekkora csarnokba, de szerencsére ez maradéktalanul sikerült.

A jelenlegi állás szerint tudják tartani a határidőt, így március végén elkészülnek a munkálatokkal. Ezután kezdődnek a hatósági bejárások és üzempróbák, s ha mindent rendben találnak, akkor kiadják a használatbevételi engedélyt.

Fotó: sonline.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MásikVégétFújdMegVitathatatlanzolajkaAramisKováts Imre Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Újabb felesleges pénzkidobás. Jó lesz majd silózónak.

zolajka
Vendég
zolajka

Lehet,hogy kicsi,lehet nem úgy épült ahogyan ígérték.
Mi Szolnokon 30 éve várunk egy normális csarnokra és még kb 30 évig fogunk várni mire talán majd tervek születnek és épül valami.Örüljetek,hogy ti legalább ezt megéltétek !!!

Vitathatatlan
Vendég
Vitathatatlan

Mi a baj a Szolnoki csarnokkal? Pár éve újították fel.

Kováts Imre
Olvasó

Kétségtelen, hogy kényelmesebb, szebb, korszerűbb lesz az új ARÉNA. Ezeket a szempontokat figyelembe véve, valóban kinőttük a régi csarnokot, még akkor is, ha sem a kosárlabda, sem pedig a – megszámlálhatatlan bajnokságot, kupát nyerő – röplabda mérkőzéseken nem lesz 3000 néző. Az is kétséges, hogy bármilyen sporteseményen lesz-e ennyi ennyi néző. Kaposváron még nem volt olyan kulturális esemény, amelyen 4000 vettek részt. Sőt, még az Ákos koncertre sem megy el 4000 vendég (legfeljebb, ha ingyenes lesz). Persze,ha az NB I-es Rákóczi mérkőzéseinek a helyszíne az ARÉNA lesz, akkor talán megtöltik a szurkolók. A hatmilliárdba kerülő létesítmény “szépséghibája”, hogy a kaposváriak… Olvass tovább »

seanmaguire
Olvasó

Ez az egy, ami irigylésre méltó Kaposváron. Semmi más!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“május 18-án az egyik legnagyobb hazai sztár, Ákos lép majd fel az Arénában”
Ki a fa.szom az az Ákos?

csocsa
Olvasó

Asszem a nagynénéd szomszédja. 😉

Aramis
Vendég
Aramis

A kérdésedben szereplő trágár kifejezés és az alapján, hogy Ákos több, mint 30 éve a magyar zeneipar kiemelkedő alakja, kétség kívül kijelenthető Rólad, hogy az életed nagy részét valami faluvégi lepukkant kocsmában a világ elől elzárva töltötted.
Ki mire büszke ugye…

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Aramis, nem fogtad fel a paródiát. Ha olyan jó lenne, ennyi idő alatt már hallottunk volna róla külföldön is, ahol abszolút ismeretlen. A trágár kifejezés egy hasonlat egy ismert politikusunk kijelentésére (ki az a f. Thomas Melia?).Semmilyen lepukkant kocsmában nem voltam életemben, több országban vezető beosztásban dolgoztam.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés