Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Maradt a jó forma, nyert a ZTE

Nem bírta el a sok hiányzót az OSE.

Zalakerámia ZTE KK - OSE Lions 93-91 (25-24, 19-22, 32-25, 17-20)

Play-out 3. forduló
Zalaegerszeg,
Kapitány G., Ádám J., Boros T. (Forrai S.)

Zalakerámia ZTE KK: Duren 35/3, Donaldson 14/3, Polster 2, Vuko 16,Szabó 12/6. Cserék: Wiggs 9/6, Bonifert 3/3, Völgyi -, Antoni 2.

OSE Lions: Washington 23/3, Abell 18/6, Kucsora 5/3, Anderson 22/9, Garamvölgyi 6. Cserék: Anda 7, Mucza 2, Illés 8/6.

A playout során két hazai győzelmet elérő ZTE fogadta a az 1-1-es mérleggel álló, szerdán a Mecsekalján diadalmaskodó oroszlányiakat. Szabó Zsolték pontgazdag mérkőzésen győzték le a Kaposvárt, szezonbeli 8. győzelmüket elérve; s szerették volna tovább bővíteni a győzelmi szériát az OSE ellen is – az alapszakaszban nem sikerült egymás után két alkalommal diadalmaskodniuk. A ZTE épp az OSE ellen kezdte a szezont, emlékezetes, kétszeri hosszabbításos mérkőzésen, melyen a vendégek legjobbja éppen az a Bailey volt, aki sérülés miatt most nem léphetett parkettre. Csakúgy, mint hazai oldalon Glenn, de a maródiak sorát bővítette Simon Kristóf, valamit a túloldalon Bíró Olivér is. A bemelegítéskor pedig újabb rossz hírt kapott az Oroszlány: Morgan ütést kapott a fejére Pécsen, s most nem érezte jól magát néhány perc után, így agyrázkódás-gyanúval a helyi kórházba szállították CT-vizsgálatra – újabb légiósát veszítette tehát el a vendégcsapat.

A feldobás előtt Szabó Zsoltot köszöntötték, aki szerdán lépett 150. alkalommal pályára kék-fehérben.

Jobban kezdett a ZTE: Polster büntetői után Szabó Zsolt szerzett támadólepattanót és ziccert, majd Duren villant három alkalommal is. 15-7-nél időt kért az OSE, ám továbbra is uralta a festéket a ZTE. 11 ponttal lépett meg a hazai csapat, ám ezt követően már csak a vendégek találtak a gyűrűbe a negyedben, így pedig egy pontra sikerült zárkózniuk, 25-24-el zárult az első tíz perc.

Kiegyenlített játék folyt a pályán, a ZTE sokat kapkodott, így aztán zsinórban szerzett 15 pontjával át is vette a vezetést Krasovec mester csapata. Közben Heinrich Róbert hosszasan magyarázta Wiggsnek, milyen hibákat vétett, az amerikainak nem volt könnyű megnyugodnia… Washington és Anderson vezetésével lépett el az OSE, ám a ZTE-nek büntetők révén sikerült felzárkóznia. Így is 44-46 állt az eredményjelzőn 20 perc játék után.

A nagyszünet után is folytatódott a pontgazdag játék, az Oroszlány továbbra is harcosan játszott, s több alkalommal is sikerült 5 ponttal meglépnie. Duren vette hátára csapatát, a playout pontkirálya 15 egységet tett a közösbe a harmadik negyedben. Egyik csapat sem a védekezéssel volt elfoglalva, ám a ZTE jobban szőtte a támadásait, a negyed végén ismét sikerült meglépnie Heinrich Róbert alakulatának. 66-71-ről 79-71-re tornászta fel a különbséget a hazai gárda, ám akik arra gondoltak, hogy most már hátradőlhetnek a kék-fehér hívek, nagyot tévedtek. A vendégek szívósan küzdöttek minden labdáért, s a rájuk jellemző harcossággal nem ismertek elveszett labdát. Washington kígyózott át a hazai védelmen, majd ugyanő egyenlített egy hármassal. 91-91-es állásnál a ZTE támadhatott: Duren buzzer-beaterével alakult ki a 93-91-es végeredmény – az amerikai 0.2 másodperccel a meccs vége előtt talált be… A ZTE kispad hatalmas ünneplésben részesítette a meccs emberét: Tyreek Duren 35 pontig jutott úgy, hogy szerdához hasonlóan ismét végigjátszotta a találkozót. Ugyanaz az eredmény született tehát, ami november 11-én, s bár ezúttal elmaradt a dupla hosszabbítás, az izgalmak most sem voltak kisebbek a találkozó hajrájában… Az OSE ezúttal is hatalmasat küzdött, ám hiába Anderson 22 pontos, 15 lepattanós dupla-duplája, a ZTE nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, s nagyon közel került ahhoz, hogy biztosan megőrizze NBI-es tagságát.

Fotó, Szöveg: Bálizs Zsuzsa

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Feffo-ZTEEllenív*Z*T*E*BatusKovàcsIstvàn Recent comment authors
*Z*T*E*
Olvasó

Nehéz eldönteni hogy ezek a győzelmek annak köszönhetőek hogy mi vagyunk az egyetlen csapat aki még ezt a playout-ot komolyan veszi vagy annak hogy Heinrich Robi szellemiségére ennyire vevő ez a társaság. Mindenesetre az utóbbi 3 meccs nem volt rossz. Duren Szabó és Vuko rendre nagyon hasznosan játszottak az utóbbi meccseken. Amúgy nem lennék meglepve hogy ha a Szekulovics – Lazics vonal elgondolkodna Durent megszerzésén (ma is 40 percet játszott nem is rosszul- ez az említett edzőknél nagy előny 🙂 )

Feffo-ZTE
Olvasó

A győzelmet nem kell megmagyarázni ugyan, de jót tesz nekünk, hogy ezek a sörmeccsek nem bírnak téttel más csapatoknak. Így behúzzuk őket, bentmaradunk. De ha elhisszük, hogy ez a keret és stáb oké így, mennek majd a dicsőséges Facebook posztok (ez a 103. volt?), akkor jövőre is mehet az izgulás a play outon.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Jővőre ugy néz ki minőségi edző és szakmai vonal lesz Zegen (szerintem most is az van éppen)! Ez az Illés gyerek mehetne oda Simon helyett!

elfogult vagyok
Olvasó

Gratulálok a ZTE-nek! Megérdemelten győztek! Alacsony szerkezettel játszunk, nem játszottunk, sok volt az egyénieskedés, jól tudtak védekezni ellenünk! A játékvezetéshez jobban alkalmazkodtak, kiszolgálták a színészi teljesítmény iránti igényüket! Ez is a játékhoz tartozik sajnos, bár mennyire nem tetszik! Nem a bírók miatt kaptunk ki!!!!
Tartalékosan, rövid paddal is Hajrá OSE!!!!!!

Kekfeherek
Olvasó

Gratulálok Srácok! Hajrá ZTE!

Majoranna
Olvasó

Garamvölgyi és a Kucsora fizetnek, hogy csapatban lehessenek? A két béna, szégyene az oroszlányi kosárlabdának.

Ellenív
Olvasó

Hajrá Ose!Hajrá Bányász!Szerintem,hogy ki a szégyene az oroszlányi kosárlabdának,az igazi Ose szurkolók tudják!

zetekosarak
Olvasó

Én vagyok az első? Akkor gratulálok a bennmaradáshoz! Jövőre ez kevés lesz, de bízzunk benne, hogy sokkal jobban muzsikálunk.

Batus
Olvasó

A ZTE bennmaradásához még kell egy ZTE győzelem vagy egy Jászberény vereség mert egymás elleni összexetésben a Playout eredménye számít.

*Z*T*E*
Olvasó

remélhetőleg a köv meccsen mindkettő összejön 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés