Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Már nem Pethő Ákos a Nyíregyháza vezetőedzője

A csapat úgy látja, hogy az előrelépés érdekében az edzőcsere most elkerülhetetlen.:

:

Az eddig nyeretlen csapat Facebook-oldalán jelentette be közlemény formájában, hogy edzőt cserél. A posztot változtatások nélkül közöljük:

Elemezve a Szeged elleni, a bajnokságban immár nyolcadik vereség után kialakult helyzetet, a mérkőzést követően Pethő Ákos vezetőedző és a csapatot működtető Nyíregyházi Élsport Kft. útjai elváltak egymástól, a felek közös megegyezéssel szerződést bontanak. Mindez azt jelenti, hogy csütörtöktől már nem Pethő Ákos a Hübner-Nyíregyháza BS vezetőedzője.

A nyíregyházi születésű, a helyi kosárlabdázáshoz ezer szállal kötődő, edzői pályafutását az itteni utánpótlásban indító, felnőtt csapatnál elsőként az Alba Fehérvár kötelékében másod-, majd megbízott vezetőedzőként dolgozó Pethő Ákosnak köszönjük a 2021 nyara óta a csapatnál elvégzett munkáját, nem megfeledkezve azokról az érdemeiről sem, hogy a 2021-2022-es szezonban az ő vezetésével sikerült kiharcolni a bennmaradást az NB I. A csoportban, ahova öt év eltelte után tért vissza a nyíregyházi férficsapat. Továbbá a város kosárlabdázásának történetében először az ő irányítása alatt vehetett részt a Magyar Kupa nyolcas döntőjében a csapat.

A mostani szezonrajt, a nyolc vereség egyértelműen arra utalt, hogy változtatnunk kell. Menetközben egy játékost már cseréltünk, a jelenlegi gazdasági helyzet pedig nem teszi lehetővé, hogy többeket érintő, mélyebb változásokat eszközöljünk. Sajnos anyagi lehetőségeink a tavalyinál is szerényebbek, és ezen a téren nem tudjuk felvenni a versenyt nemhogy az élmezőnnyel, még a velünk egy szinten emlegetett csapatokkal sem.

Az előrelépés érdekében azonban az edzőcsere most elkerülhetetlen, ezért is döntöttünk a váltás mellett. A célok nem változtak, a bennmaradást szeretnénk kiharcolni, ehhez a bajnokság végén minimum a 13. helyen kell végeznünk.

Az utódláson dolgozunk, addig is a vasárnapi, Körmend elleni idegenbeli bajnokira az eddigi vezetőedző segítői, Szollár Gergő és Alberto Ona készítik fel a csapatot.

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés