Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Már kettő-nullra vezet a Honvéd a JKSE ellen

Közel a söprés a B-csoportos döntőben.

Jászberényi KSE – Budapesti Honvéd SE 81-91 (21-21, 24-20, 17-21, 19-29)

Piros-csoport, döntő, 2. mérkőzés
Jászberény, Bercsényi Sportcsarnok
V.: Praksch P., Nyilas I., Szilágyi B. (Dr. Páli K.)

JKSE: Velkey 8/3, Várbíró -, Rosic 7, Homoki 22/6, Dukic 4. Csere: Olasz 12, Lewis 11/6, Meleg 7/3, Kucsora 5, Nagy S. 5.

Honvéd: Takács D. 6/3, Tanoh 15/6, Hajdu -, Mijovic 18/9, Czirbus 3. Csere: Simon K. G. 28/12, Völgyi 12, Tarján 5, Wirth 4/3, Kopácsi -.

Hat-nullal kezdett a házigazda, az öt pont körüli előny pedig állandósult is az első negyedre: megoszlottak a berényi pontok, Meleg, Olasz, Velkey és Lewis is jegyzett egy-egy kosarat, míg Homoki két duplával segítette a hat perc után már 13-nál járó hazaiakat. A Honvéd igyekezett nem leszakadni riválisától, de 15-9-nél ismét hat volt közte. A hajrát viszont megnyomta a Honvéd, és Simon vezérletével egyenlített (21-21).

Wirth triplájával már a vendégeknél volt az előny, és 23-27-re el is léptek a Jászberénytől. Azonban hat jászberényi pont ismét megfordította az állást. Az addigi fordulatos forgatókönyv folytatódott: Rosic és Olasz révén igyekezett meglépni a JKSE, de főleg Völgyi pontjai nem engedték. Tanoh triplája újra a Honvédnak ért vezetést, de nem sokkal később Nagy már a Jászberénynek dobott előnyt érő triplát (39-36). Simon és Homoki is kintről köszönt be, 42-39-nél továbbra is egyetlen támadásnyi volt a különbség a felek között. A nagyszünet előtti utolsó másodperceket további egy ponttal „nyerte meg” a JKSE – 45-41-ről jöhetett a második félidő.

Nehezen érkeztek a Honvéd-pontok a harmadik negyed elején: míg a JKSE több sikeres akcióval növelte előnyét, addig a másik oldalon csak Tanoh és Mojivic jelentkezett egy-egy triplával (58-47). Simon is távolival segítette csapatát, de Homoki visszaállította a tízpontos előnyt (60-50). A Honvéd rákapcsolt, és elkezdte ledolgozni hátrányát: a negyed utolsó percébe 62-59-nél léptek be a csapatok, majd Tarján szedett támadó-lepattanót és szerzett belőle két pontot, ráadásul még faultolták is – de a vonalról hibázott. Egy Takács-büntető viszont még érkezett, így 62-62-ről jöhetett az utolsó tíz perc.

A negyedik negyedben sem lassított a fővárosi együttes: 65-67-nél Mijovic vállalt el egy hármast. A JKSE 73-76-nál tudott még visszajönni háromra, Simon két triplája viszont rögtön kilencre növelte a különbséget. Ez a differencia már jelentősnek bizonyult: a hét-nyolc pontos előnyét őrizte a Honvéd, amely így a döntő második meccsét is megnyerte, így már csak egyetlen siker választja el az A-csoportba jutástól – 81-91 a vége.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Honvédnak.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
33goldmedalsHofi33SCS78NonameVulcano Recent comment authors
Hofi33
Olvasó

Kedves BB1!Baszódjatok meg!

33goldmedals
Olvasó

Hát akkor beszéljenek a számok, hogy mennyire tolták a Honvédot a rájátszásban:
Büntetők száma: Honvéd-TF: 1. meccs: 13-18, 2. meccs: 21-29, 3. meccs: 13-28.
Összesen: Honvéd 47, TF 75 dobott büntető…

Honvéd-Vasas: 1. meccs: 23-32, 2. meccs: 20-33(!!!, mert ugye példátlan a tegnapi 32 dobott bünti… :), 3. meccs: 22-14, 4. meccs: 8(!!!)-21.
Összesen: Honvéd 63, Vasas 100 dobott büntető…

Kapott személyi hibák száma:
Honvéd-TF: 66-61
Honvéd-Vasas: 92-80

Azok a köcsög számok nem hazudnak… :)))))

Hofi33
Olvasó

Mindjárt elsirjuk magunkat! Szegény Honvéd a ribanc Simon Krstoffal az élen???

33goldmedals
Olvasó

A berényi intelligencia újabb oéldaértékü megnyilvánulása…

Hofi33
Olvasó

??????

Hofi33
Olvasó

Kedves Milivoj! Te melyik meccset nézted pubi?Vagy esetleg egy vagy a három csaló rigó közül?Ilyennek nem szabad lett volna megtörténni amit ezek a férgek csináltak! 4 perc elteltével Dukicnak 3 személyi? Szerinted? És ez csak egy sok közül!Hol itt az egyenlő bíráskodás? Minket szidsz Te gyökér? A Te csapatos az allatomos a Völgyi Marcellkával az élen! Ja és a kis buzi raszta Bandika tanulhatna egy kis tiszteletet,mert látom az edzői csak a szemét aljas játékot tanítja neki! Nézzél magadba inkább csóri! HAJRÁ JKSE!

Milivoj
Olvasó

Pfú ez a berény, nagyképű,arrogáns, favagók gyülekezete, megspékelve az alpári, legalja szurkolóival, legalább akkora szégyenei Szolnok megyének, mint Vasnak a Falco

Pbask
Olvasó

Kicsit túltolta a biciklit egy-két szurkoló, de fújás miatt nem csodálom.

Ironikus
Olvasó

Pfú most tényleg nagyon megmondtad…nem is tudom, hogy lehet ezek után így élni tovább, most el kell gondolkodnom, és megkérek mindenkit kivétel nélkül Jászberényben, hogy szálljon magába… Mennyire szeretnék olyan lenni mint te, hogy én is ilyen jól meg tudjam mondani, de én sajnos nem tudom… Ahh de kár

Vulcano
Olvasó

Igen, hatalmas szégyen Vas megyének a Falco???
Azért Falco meccsre járnak legtöbben az országban, logikus…

Noname
Olvasó

Te pedig anyukádnak!

Hofi33
Olvasó

Bagoly mondja Verébnek! CSÍRA! Ha van tükör a közeledbe akkor nézz bele és köpd szembe amit ott látsz! Remélem sikerült ??

Marko_tropojából
Olvasó

Megfordultam már egy-két kosármeccsen, és láttam talán egy párat a tévében is az elmúlt jópár évtizedben, de ilyen mocskos módon elcsaltra már régen nem láttam példát. Fel kell vinniük a honvédot a jelek szerint, teljesen mindegy, hogy mi mit szeretnénk. Csodálkoztam volna, ha hagynak nekünk esélyt, de persze a szurkoló mindig bízik a csodában. Valaha a fradi-Lehel jégkorong meccseket fújták hasonlóan, de ezt 30 évvel később még mindig meg lehet tenni következmények nélkül. Pénz beszél… Mi pedig csak ugatunk.

Pbask
Olvasó

Mindenképp kuriózum 34 dobható büntető és JKSE oldalról 32(!!) fault. Ritkán láttam ilyent.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés