Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Már ez sem fikció: a Rátgéber Akadémia legyőzte a Partizant, a Zvezdát és a Vizurát

Ismét letették a névjegyüket.:

:

Fantasztikus eredményeket ért el belgrádi túráján a Rátgéber Akadémia serdülő fiú csapata: sorrendben legyőzték a szerb kosárlabdázás zászlóshajóinak számító klubokat, mint a Partizan Belgrád, a Crvena Zvezda és a Vizura korosztályos együtteseit.

Az Akadémia agy lehetőségként tekintett erre a három találkozóra, de ennyivel nem akarták beérni: szerettek volna viszontlátni, hogy az  elvégzett kiváló szakmai munkának megvannak az eredményei. Egy hónappal ezelőtt junior fiú csapatuk már találkozott a Partizannal, s nem egy kellemes edzőpartner szerepét játszotta el, hanem kemény csatára késztette a bajnoki rajtra készülő házigazdákat.

A serdülő fiúk most nagyon büszkén térhettek haza, hiszen nem csak nagy csatákat vívtak Belgrádban, hanem mindhárom meccsüket megnyerték. A Crvena zvezda ellen 70-60-ra, szombaton a Vizurával szemben 59-54-re nyertek, majd – mintegy a túra csúcspontjaként – vasárnap 74-72-re legyőzték a Partizant is.

– Nagyszerű siker ez az Akadémia számára, topklubokat győztek le a fiúk! – mondta Akadémiánk szakmai igazgató-helyettese, Nenad Trunics. – Ennek motivációként kell szolgálnia a srácoknak, hogy tovább folytassák a kemény munkát, fejlődjenek, és akkor még sok ilyen sikerük lehet az életben. Gratulálok az edzőknek a hétvégéhez, jó munkát végeznek! Különösen örülök annak, hogy láttam, követik az Akadémia alapelveit, ezzel is bizonyítva, hogy kiváló munka folyik itt. Nyilván sok mindenben kell még fejlődniük a játékosoknak, de ilyen edzők kezei alatt, ilyen kifogástalan körülmények között, amit a Rátgéber Akadémia biztosít, ilyen szakmai, tudományos háttérrel, kemény, alázatos munkával bármi elérhető!

Kemény, férfias mérkőzéseket játszottak a serdülő fiúk erős ellenfelekkel szemben – csak ilyeneken lehet fejlődni! Mindegyik mérkőzés más volt, épp ezért nagyon hasznos volt ez a túra: a Zvezdával szemben fizikális meccset vívtak a srácok, akik állták a pofonokat, a Vizura nagyon agresszív védekezéssel, fegyelmezett játékkal rukkolt elő, míg a Partizan megmutatta, hogy mínusz húszról is vissza lehet jönni, és egy elveszettnek hitt csatából egylabdás találkozót lehet csinálni – számol be az eseményről az Akadémia honlapja.

Jó úton haladunk, megmutattuk Szerbiában is, hogy milyen értékei vannak Akadémiánknak! Azért jöttünk, hogy kemény mérkőzéseket játszunk erős ellenfelekkel szemben. Sok ilyen meccsre van szükségünk, mert csak ezeknek köszönhetően lehet fejlődni

– fogalmazott csapatunk vezetőedzője, Bolyos Róbert.

Néhány héttel korábban ugyanez a csapat Szlovéniában járt, ahol szintén letette névjegyét. Három kiváló szlovén együttessel találkozott, s ugyanazt produkálta, mint most Belgrádban, mindhármat legyőzte: nyert a Rogaska, a Helios Domzale és a Cedevita Olimpija ellen is.

– Nagyon jól játszott és nagyon jó képet alakított ki magáról Akadémiánk csapata Szlovéniában – értékelte akkor a látottakat mentoredzőnk, a szlovén szaktekintély, Janez Drvaric. – Jól összeválogatott tehetséges játékosokból áll ez a gárda, technikailag és taktikailag is képzettebbek szlovén társaiknál, ami meglepte a helyi edzőket. Szeptember óta követem figyelemmel ezt a csapatot, látom a fejlődést a játékosokon mind egyénileg, mind csapatszinten, az edzői stáb magas színvonalú, minőségi munkát végez ezekkel a fiatalokkal. A Rátgéber Akadémián óriási lehetőséget kapnak a fiúk, lányok, minden biztosított a fejlődéshez!

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés