Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Már „élesben” is Szolnok városáé az Olaj

Június 30-val sikeresen lezárult a szolnoki kosárlabdacsapatot érintő adományozás, már az Olajbányász 2020 Kft. működteti a klubot.:

:

Az új, városi vezetésű céghez kerültek át a felnőtt csapat játékos- és licencjogai – mondta el dr. Nyerges Zsolt a BB1.hu-nak.

– Március elején hozta nyilvánosságra, hogy Szolnok városának adományozza milliárdos sportvagyonát. Az átadáshoz a kosárlabdaklubot is át kellett alakítani. Befejeződött már a folyamat?

– Az elmúlt hónapokban komoly jogi és szakértői munkát végeztünk a háttérben, és ennek meg is lett az eredménye: június végével lezártuk az Olaj átadását. Február 28-án írtam alá az adományozásról szóló szándéknyilatkozatot, és azonnal megkezdtük a csapatot működtető régi cég átalakítását. A szolnoki közgyűlés május 30-án fogadta el a felajánlásomat. Formailag a korábbi klubból kiválva, 2019. június 30-i hatállyal jött létre az Olajbányász 2020 Kosárlabda Klub és Sportmanagement Kft., ami már hivatalosan is a csapat gazdája, ebbe kerültek a profi csapat játékos- és licencjogai.

– Ez a váltás egy korszak végét jelzi a szolnoki sportéletben, hiszen nemcsak Ön szállt ki 22 év után, hanem az eddigi ügyvezető, Tóth Zoltán is távozott az Olaj menedzsmentjéből.

– Tóth Zoli azóta meghatározó szereplője a helyi kosársportnak, hogy több mint 40 éve, ’77-ben először belépett a csarnokba. Most úgy döntött, hogy az energiáit és tudását ezután csak a gyerekekre, a jövő tehetségeire akarja fordítani. Ezért a régi „anyaklubban” folytatja majd, ami a felnőtt csapat utánpótlását, az U18-as és U20-as fiókcsapatokat gondozza.

– Deklarált céljuk volt, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az átalakulás, a szolnoki városvezetéssel szorosan együttműködtek az elmúlt időszakban.

– Igen, a magunk részéről rengeteget dolgoztunk azon, hogy az adományozás háttere rendezett legyen. A szolnokiak emlékezhetnek rá, hogy több mint két évtizeddel ezelőtt mi egy megszűnés szélén álló csapatot vettünk át. Az Olaj mostanra egy nyolcszoros bajnok és nyolcszoros kupagyőztes klub, amit úgy adtunk vissza a városnak, hogy felállítottuk a rendszert, mindenkit kifizettünk, és az átalakulás során is biztosítottuk a folytonosságot. A működtetés átadásának folyamata részünkről sikeresen lezárult: az Olajbányász 2020 Kft. létrejöttével júliustól Szolnok városa birtokolja a csapatot, az új cégben pedig a Szalay Ferenc polgármester úr által kijelölt ügyvezető, Csősz Tamás is kinevezésre került. A klubot tehát most már „élesben” is a város működteti, nekünk csak annyi feladatunk maradt, hogy sok sikert kívánjunk a jövőre nézve, és szurkoljunk a mérkőzéseken.

33 hozzászólás

33
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Mr.TérkőTarifaZsarkovSetbackAramis Recent comment authors
Setback
Vendég
Setback

Ez az ajándékozás illetékköteles?:)

Amúgy mi lesz a csapat neve? Az “Olaj” megnevezés csak “hagyomány” vagy van ilyen jellegű forrás?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Mint a Falco vagy a Vidi.
Régen volt. Én először Alföldi Olajbányász meccsen voltam.
A csapat azóta is Olajbányász vagy Olaj, mint Veszprémben az Építők, vagy a Loki Debrecenben.

Mr.Térkő
Olvasó

Szolnoki VénQrvák lesz a hivatalos név és helyi nevelésű öregasszonyok fognak játszani benne ahogy jelenleg áll a helyzet …

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az idő tényezővel van gond. Most felállt a vezérkar. Kellene egy szakmai vezető, aki szétnézne a játékos piacon és hozna játékosokat. Bár most lehet, hogy Dragan intézi ezeket. Kellene 5 posztra 5 jó jugó+ magyarok.

J.R.Benitez
Olvasó

Légiósokkal még időben vagytok. Magyar magotok meg már szerintem készen van csak még mi földi halandók nem tudjuk. Ha Voja Kovács Benke Juhos négyesből minimum 3 lesz plusz 5 jobb légióssal bármi lehet.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Úgy írnám, hogy Voja vagy és Szili marad.

Mr.Térkő
Olvasó

Van tán valami szabály , hogy ha nem indulsz nemzetközibe vmi trükközés van a légiósokkal , szóval ha a nemzetközit nem tudják elintézni ( eddig arról is nagy a kuss ) akkor max 4 légiósunk lesz szerintem. 🙁

Roland
Olvasó

Olajbányász 2020 Kft, bűvészcilinder tao pénz csiribu-csiribá.

olaj75
Olvasó

Mi nem a filkó vagyunk ,nem rablunk Tao és közpénzt…

J.R.Benitez
Olvasó

Nem. Valóban. Ti kaptatok kérés nélkül. Nincs ezzel semmi baj, minden csapatot az állam tart el. Minket is, Körmendet Zetét Albát mindenkit. De butaságokat ne irogassunk.

Aramis
Vendég
Aramis

Olaj75 igazán jó mókamester, csak az a baj, hogy ő komolyan gondolja.?

milanka487
Olvasó

Na most hogy már ez is megvan jöhetnek az igazolások!

kekfr@nkos
Olvasó

“az új cégben pedig a Szalay Ferenc polgármester úr által kijelölt ügyvezető, Csősz Tamás is kinevezésre került.”

Na és akkor mi lesz, ha véletlenül elbukja az őszi választásokat Mr. Vénkurvázó?

Kinter for president
Olvasó

Látsz erre reális esélyt?

Bilbao
Olvasó

Igen

derryl
Olvasó

Majd letagadja, hogy elbukta, mint a “vénkurvákat” is tette, szemrebbenés nélkül.

donnarumma
Olvasó

Akkor jo politikus?

dell
Olvasó

Már név is vezetőség is van csak csapat nincs.

Tarifa
Olvasó

Mi a név?

moldi56
Olvasó

Most már csekélység:játékosokat kell igazolni,mert eddig még nem tudunk hívatalosan róluk semmit.

derryl
Olvasó

Már van kettő, Juhos, Kovács. Szerintem Ptinek azért meg kellene vizsgáltatnia a csontjait, ha ilyen könnyen törnek. Annak semmi értelme, hogy fiatalon lerokkanjon, ott a családja, az a legfontosabb.

Arról is olvastam volna, hogy a játékosok is átkerültek-e az új cégbe, vagy mindenki menekül, amerre lát. Pénz ugyan honnan lesz? Ökrös Imi is maradt-e, vagy adios, illetve most mi a felállás?

Talán az új főnöknek illett volna bejelenteni a céget, nem a leköszönő zsokénak!

Zsarkov
Olvasó

Ökrös ninca

derryl
Olvasó

Bocsi! Ki az a Csősz?

RRichieG
Olvasó

Nekünk a Csősz, a Falconak a Csőszerelő (vasiasan gázszerelő) jutott…

derryl
Olvasó

Ez jó! Akkor valszeg ua kutyának a kölkei.

Willie
Olvasó

Csosz Tomi jo srac, kosaraott az Olajban es jelenleg a megyei szovetseg gazdasagi igazgatohelyettese: http://www.jnksz-basketball.hu/20142015/szovetseg/csosz_tamas.htm. szerintem nem jart vele rosszul a csapat…

Modus operandi
Olvasó

Szalai “tanár úr” vezette be Csőszit a kosárlabda világába a Szecskán. Aki szolnoki az érti, aki nem nem. Régen jó srác volt az biztos. Hogy milyen most, azt majd a tettei megmutatják.

CSAK AZ OLAJ!!!

moldi56
Olvasó

Nem tudom egyre gondolunk-e?Csősz volt játékos,igaz ifi szinten,majd ha jól tudom játékvezető is volt.

Modus operandi
Olvasó

Jól tudod. 🙂

Zsarkov
Olvasó

Meg vagy 20 éve igen komoly pozicíóban lévő gazdasági szakember…, szóval nem t.z. színt…

Zsarkov
Olvasó

Meg kb. 20 éve komoly pozícióban lévő gazdasági szakember, nem t.z. szint.

Zsarkov
Olvasó

Csöszi jó srác és komoly gazdasági szakember

Tarifa
Olvasó

A csősz azt jelenti, vigyázni a betakaritatlan mezőgazdasági termékekre. Jó lenne ha az új vezető az elmúlt évek sikereire vigyázna, gyarapítva azokat. Szerintem mindegy, hogy a pénzügyi fedezet honnan jön, hogyan nevezzük azt minden képen mi fizetjük. Mondjátok egy olyan sportot, vagy olyan menedzsert aki üzleti alapon a saját pénzét kockáztatta volna. Talán a fociban volt egy, de az új szezonban már nem ő a tulajdonos.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés