Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Már centere is van a Zetének

Amerikaira esett a stáb választása.

  •   :

:

A Zalakerámia ZTE KK szakmai stábja centerposztra az amerikai Glenn Montae-t választotta. A 23 esztendős, 203 cm magas center Georgia Southern Eagles egyetem elvégzése után Észtországban az Avis Utiitas Rapla csapatában kezdte meg európai pályafutását.

Montae 21 mérkőzésen lépett pályára és 13 pontot, 10,5 lepattanót és 1 blokkot átlagolt. A közeliket 48,2 %-kal, a hármasokat 37.5 %-kal és a büntetőket 72,7 %-kal értékesítette – adta hírül a klub honlapja.

  •   
19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
kentinNagy TöbbségDaveCibona5donnarumma Recent comment authors
kentin
Olvasó

Minden, csak nem center.
Max 4-es
Position: forward (eurobasket.com)

Cibona5
Olvasó

A proballers.com-on meg center. Egyébként nézd meg a videót a ZTE oldalán és látni fogod, hogy egyértelműen ötös poszton játszik.

kentin
Olvasó

A Zetében is ott fog de ettől még nem center. 5-ösben ez a magasság nem túl biztató. És ez a lényeg.

Ja, Szabó Zsolt 204 cm.

Cibona5
Olvasó

Itt rengeteg dolgot fel lehetne sorolni. Pl. Magic Johnson 206 cm-el irányító volt. De a szerb Nemanja Bjelica 208 cm is játszott irányítót/hátvédet. A másik oldalról ott van Kyle Hines (most CSZKA Moszkva), aki simán játszik centert, igaz, hogy a 198 cm-hez van 111 kiló izom. Majd a pályán minden kiderül. Én nem lovagolnék senki magasságán.

kentin
Olvasó

Én is azt a videót néztem, mint Te, ez alapján írtam.
A magyar bajnokság adottságait és a játékos mozgását, alkatát (súlyát) alapul véve azt ki merem jelenteni, hogy a palánk alatt nem feltétlenül lesz meghatározó.
A fent említett kivételekhez (klasszisokhoz) meg véletlenül sem hasonlítanám.

kentin
Olvasó
Cibona5
Olvasó

A pontosság és a sportszerűség kedvéért megnéztem a tavalyi statisztikáit. A mezőnydobási mutatója volt 48,2 %. Nem a közelieket dobta így, hanem a teljes mezőnydobási százaléka volt ennyi. Tényszerűen ez nem feltétlenül rossz teljesítmény egy centertől, hiszen viszonylag kevesen vannak 50 % felett.

Cibona5
Olvasó

Megnéztem még Reddicet tavalyról, ő 60 százalékkal dobott mezőnyből, de jóval kevesebb kísérlete volt, mint mondjuk Montae-nek és hárompontosa alig volt. 119 rádobásából 1 volt hárompontos, 13 középtávoli és 105 közeli. Ezzel szemben Montae ugyanennyi meccsen 222 mezőnykísérletet ért el. Azt hiszem látható a különbség.

Dave
Olvasó

Pedig a cikknek van igaza a százalékokról. Hogy egészen pontosak legyünk, tavaly 47.5% volt a mezőnymutatója, és a kétpontosokat valóban 48.2%-al dobta (107/222). Azért van a két szám ennyire közel egymáshoz, mert alig (16 kísérlet a 238-ból) emelt rá triplát. Érdemes lehet ilyen összehasonlításokhoz megnézni ts% vagy efg% statokat is, ami valamennyire egybefoglalja a 3 dobásfajtát és súlyozza, hogy egy 33%os triplamutató az kb annyit érjen, mint egy 50%os kétpontos. Ebben Glenn tavalyi teljesítményével a magasemberek között eléggé a hátsó traktusban lenne az NBI-ben. Viszont ez csak egy szezon, az egyetemi statjaiból azért látszik, hogyha nem kell (vagy nem engedik)… Olvass tovább »

Cibona5
Olvasó

Maradjunk annyiban, hogy nincs igaza a cikknek. A helyes akkor lenne, ha azt írná, hogy a kétpontosokat 48,2 százalékkal dobta. de itt a közelieket írja csak.

Dave
Olvasó

Jogos, efelett valóban elsiklottam.

Cibona5
Olvasó

Amúgy a hiba a ZTE honlapján van, onnan vették át.

Cibona5
Olvasó

Mondjuk a neve is rosszul szerepel, mert helyesen Montae Glenn. Montae a keresztneve.

donnarumma
Olvasó

Nem valami magas(centernek)

donnarumma
Olvasó

Hanga 2m és irányító..2,03 centernek magas?

hopehely
Olvasó

Ez ám a CENTER!
Nazor tudja mit akar, szabad kezet kapott.
Vukó után újabb sztár gyanús igazolás!

Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

Igen…. Comedy Centralba jó a Duma, de a Kaposvár ex Pécsi centere egymaga drágább mint vatolokotokomoko és ez a center… Direkt nem Falco, Alba, Szolnok, Paks, Deac ból választottam. Így tiszta képet kapunk!De ha a Berény centerét nézzük egyenesen nagy a baj!

kapaca
Olvasó

Kemény 48% a közeli?!

*Z*T*E*
Olvasó

A videó alapján engem leginkább Drungilas-ra emlékeztet játékstílusban. Jó felépítésű agresszív és olyan darabosan de a palánknak háttal is tud dolgozni. Én reménykedem benne h jó lesz aztán majd meglátjuk

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés