Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Már az első negyedben eldöntötte a Falco

Mindent megpróbált a fordításért a Szeged, de nem tudott csodát tenni.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 93-72 (23-7, 24-21, 21-30, 25-14)

Bajnokság, 22. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Söjtöry T. F., Fodor A. (Dernei G.)

Falco: Váradi 10/6, Clark 9/3, Kovács 3/3, Golomán 13/3, Keller 11. Cserék: Verasztó 5/3, Somogyi 12/6, Perl 19/3, Barac 8, Sövegjártó 3/3, Takács -.

Szedeák: Persons 4, Balogh -, Cook 19/6, Bognár 17/9, Alston 12. Cserék: Davis 9/3, Szatmári -, Mayer 2, Keller 4, Polányi -, Filipovic 5.

Golomán büntetője jelentette a mérkőzés első kosarát, majd Clark is hozzátett kettőt, amire Bognár triplája érkezett (3-3). Próbált már a találkozó elején meglépni a Falco, miközben a tiszta dobóhelyzeteit is kihagyta a Szeged (9-3). Kisvártatva már a tíz is meglett közte, nem véletlenül kért időt Simándi Árpád (14-3). Semmi sem jött össze a vendégeknek, miközben remek energiákat mozgósított a Szombathely, már az első negyedben óriási előnyre tettek szert a sárga-feketék. A játékrész vége előtt egy kicsit tudott kozmetikázni a különbségen a Szedeák, de így is messze volt a Falco. 23-7.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Barac és Filipovic volt eredményes a második felvonás elején, majd Kovácstól jött egy tripla. Továbbra is a szombathelyiek uralták a találkozót, Perl tempója után már húsz volt közte (30-10). Jól elosztották a pontokat a hazaiak, míg a Szegednél közel tizenöt perc játék után továbbra is csak 12 egység volt az eredményjelzőn (34-12). Továbbra sem tudott kosarakat szerezni a Szedeák, jött az újabb időkérés (38-14). A nagyszünet előtt a játék képét tekintve nagy változás nem történt, de egy jó hajrával hosszú idő után bejött húsz alá a Szeged. 47-28.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

A fordulás után egy fokkal lendületesebben kezdtek a vendégek, de hamar rendezte a sorait a Falco, visszaállt a közte húsz (54-34). Kicsit edzőmeccs hangulata volt a harmadik negyed első perceinek, viszonylag könnyedén gyalogoltak be a gyűrűig a játékosok (60-41). Szinte a semmiből feljött tizennégyre a Szedeák, időt kellett kérnie Milos Konakovnak. Tovább nyomtak a szegediek, Davis trojkája is beesett, kezdett egyre nyíltabbá válni a találkozó (64-53). Ebből a helyzetből nem tudott ellépni egyik csapat sem a negyed végéig, a vártnál izgalmasabb utolsó negyedre volt kilátás. 68-58. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

A záró etap Barac kosarával kezdődött, majd Golomán tett rá kettőt, megint kezdett egyre magabiztosabban elhúzni a Szombathely (74-58). Egy triplával jelentkeztek a vendégek, de innentől már csak a Falco volt a pályán, Váradi trojkájával megintcsak 19 volt közte, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés – hiába esett be még kettő vendég-tripla. A harmadik negyedbeli megingástól eltekintve a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a 22. fordulóban. 93-72.

Fotók: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

28 hozzászólás

28
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Papp Bence GáborwileyYellowblackGodemperorMarillion Recent comment authors
Papp Bence Gábor
Olvasó

Ezt a meccset csak a mindig csodás MindigoTV-n tudtam megnézni. Nyilván mindenki tudja, hogy a Szombathely jó csapat, sőt, kiemelkedő a hazai bajnokságban. Egyértelműen más kávéház a Szegedhez képest (is), ez megmutatkozott az első két negyedben. A Szeged sokszor támad fel a második félidőben főnixmadárként (szerintem tipikus második félidős csapat), hihetetlen jó szintet hoztak a fiúk a harmadik negyedben. Sajnos a lendület nem tartott ki a meccs végére. Le a kalappal Alston, Bognár és Cook előtt, individuálisan nagyot mentek aznap. Ja, és bár évek óta nézem aktívan a szegedi kosarat, ennyi sapkát se a mi csapatunknál, se másnál nem láttam.… Olvass tovább »

Yellowblack
Olvasó

Hát mostanában a légiós választás nem sikerült jól még jó hogy vannak kitűnő magyar játékosaink.szerintem Reddic,Curry kiemelkedőek voltak korábban Govens és Norfleet de mostanában valahogy nem találjuk őket lehet Sopronból kéne hozni őket.hajrá Falco

Vulcano
Olvasó

Azért Evan és Hooker is nagy kedvenc volt. Meg Lake is jó volt az 1. évében.

wiley
Olvasó

Akiket felsoroltatok azok teljesen más miatt lettek szerződtetve, húzóembernek. A mostaniak meg kiegészítő szerepre.
Értelmetlen összehasonlítgatni őket…

Marillion
Olvasó

Részben nem értek egyet! Légiósnak már bocsánat de ne igazoljunk kiegészítő játékosnak légióst…pláne ha még plusszban a BL miatt is kellett hozni!

Praenoricum
Olvasó

Én kételkedem ebben a kiegészítő szerepben. Félek, hogy nem erre lettek hozva, hanem ebbe szorultak bele. Semmi logikát nem látok abban,hogy egy légióst azért hozunk, hogy fent legyen öt játékos, arra a fiatalok vannak.

Marillion
Olvasó

Vajon Hawkins mint hirtelen igazolt légiós mennyiért van itt? A teljesítménye játéktudása arányban van-e az árával? A Volvo meg egyéb szponzoroknak mennyi van játékos leigazolására és melyik ár kategóriából?

donnarumma
Olvasó

Hawkins Covidos…
Ti már elküldtétek: Taylor, Reddic Lake Barac Clark stb..
mi lenne, ha a szakmára bíznátok?
Egy dolgotok van szurkolni és néha az sem megy…

Petike97
Olvasó

Mondjuk ezek közül akiket felsoroltál pont nem küldtünk el senkit…Inkább Washington és Anderson.Én mondjuk bízom a szakmában,viszont azt te is beláthatod,hogy amit eddig Hawkins csinált azt bármelyik fiatal tudná hozni….Ne azért hozzunk már légióst,hogy csak eggyel többen legyünk.Nagyon bízom benne hogy valamennyire magára talál Hawkins,bár nagy reményeket ezek alapján nem fűzök hozzá.

Marillion
Olvasó

Én is már hányszor leírtam ugyanezeket a gondolataimat! Hawkinsról továbbra is tartom hogy nem Falco szint! Nincs semmi egyéni kvalitása,semmi váratlan fineszes megmozdulása! Szaladgál saroktól sarokig,néha megtalálja a labda de fogalma nincs hogyan tovább! A jó játékos /légiós/ elkéri a labdát és megmutatja hogy miért is épp őt igazolták a csapatba!

SzhelY
Olvasó

nincs meg a hely cserének drága nlincs bent a csapatjátékban és késön jöttt

Godemperor
Olvasó

Nocsak, akkor legalább megtudtam, hogy mi a dolgom.
Így valószínűleg már könnyebben boldogulok az életben, köszönöm a segítséget!
Esetleg megemlítenéd azt is, hogy neked mi a dolgod?

donnarumma
Olvasó

A jobb csapat nyert, kb ennyi

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a magabiztos győzelemhez a Falconak, Szegeden meg Bognárnak, aki remek játékkal kiemelkedett a csapatból. A vendégek az elején nagyon nem vették fel a fonalat, ott semmi sem sikerült nekik, a jó védekezésekből és a lepattanókból könnyű kosarakkal el tudott lépni a Falco. Nem ez volt mindenkinek élete meccse, de a fiatalokat mindenképpen kiemelném, mert ők sokat tudtak hozzátenni. Amikor Hawkins nem volt a csarnokban egy pillanatra bizakodni kezdtem, hátha már a repülőn ül, de sajnos kiderült, hogy egy sokkal kisebb helyiségben. Amikor más csapatok meccsét nézem és figyelem, hogy ki milyen légióst tudott hozni itt a tél végén, úgy… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Bognár remek játékkal:
Golomán dobott róla 8 pontot, leszedett melette 4 lepit,
Kristof dobott 4/ 1 triplát, eladott 3 labdát beütött 3 faultot (2 büntetőt) ezt 12 perc alatt az első félidőben, ami alatt 20+ szal elmentünk és eldőlt a meccs….
Igen a 3. Negyedben tök üresen bedobott 4/3 tempót tök üresen, amikor teljesen mindegy volt …
Szeretem Bognárt mert Szhelyi… de hogy jó volt? Ha pontokat nézzük, meg hogy egy “ gyengébb csapatba”, ott lehet jó..
De nem hiába játszik ott

Mendez
Olvasó

Ez hülyeség.
Kristóf igenis a Szeged egyik meghatározó játékosa lett.
Ma is szerzett 26 VAL-t, a Falco-ban ennyit senki sem!
Ha ő nincs akkor ez a meccs egy nagyon csúnya vereség lett volna a Szegednek!

Praenoricum
Olvasó

Akkor már az első félidőben többet tett, mint a “jókezű” Hawkins az eddigi hazai bajnoki meccsein (7/1 tripla). Amúgy egy meccsen két félidő van és a másodikban igencsak húzóembere volt a Szegednek. Én annyira örülnék, ha a mi új négyesünk ilyen számokat produkálna meccsenként: 17 pont, 7 lepattanó, 26VAL, neki összesen van 6!

Godemperor
Olvasó

Ez is egy nézőpont, bár elég fura. Ilyen alapon nem is létezik jó játékos.

Vulcano
Olvasó

Szép volt fiúk!?⚫?

SzhelY
Olvasó

új kihívó sopron hát igen beindultak

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk!?⚫

Xero
Olvasó

Gratula!??
Hoztuk a kötelezőt! Volt egy kis belealvás, de a lényeg a győzelem. A fiatalok is ügyesek voltak.
Hawkins-szal már vajon folyamatban a szerződésbontás?
Szili remélem hamar felgyógyul, bár nekünk a “legjobbkor” jött ez a sérülés.. Ha egyáltalán szabad ilyet mondani.. 🙁 Pihenje ki, teljes felépülést!

Petike97
Olvasó

Mondjuk arra én is kiváncsi lennék,hogy Hawkins miért nem játszott…

Xero
Olvasó

Én nem szeretek senkit nagyon kritizálni, de ha a teljesítménye mellé még sérülékeny is, akkor ez az évszázad belenyúlása..

KD
Olvasó

Beteg. Amúgy az elején megnyomtuk a védekezést, kivettük Persons-t az egész meccsen, nem volt játékszervezöjük, ezzel el is dölt. Gratula!????

Xero
Olvasó

köszi!!

majerle09
Olvasó

Én úgy tudom, elcseréltük két labdáért.

Knézy Ernő
Olvasó

Sima volt.
Minket meg eléggé szopatgatnak.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés