Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Már a második negyedben eldöntötte a Körmend

Az első felvonást még megnyerte a Jászberény, aztán három pontot dobott a következőben.

Egis Körmend - Jászberényi KSE 87-53 (10-17, 32-3, 24-17, 21-16)

Bajnokság, 9. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch P., Söjtöry T., Oláh M. (Várhalmi Zs.)

Körmend: Turner 13, Oroszi -, Edwards 18/3, Varnado 10/6, Taylor 13. Csere: Németh 3, Ferencz 5, Durázi 11/3, Kozma 3/3, Kastrati 2, Takács 4, Martinez 5/3.

Jászberény: Ruják 6, Reed 4, Miller 2, Alekszandrov 17/9 Pantelics 4. Csere: Buzás 11, Szigedi -, Mészáros 6, Peringer 3, Mondi -.

Az eddig nyeretlen ligautolsó Jászberény látogatott a 6 győzelemmel és 2 vereséggel álló Körmend gárdájához, amely egyébként a hétközben nagy sikert ért el, hiszen továbbjutott a FIBA Europe Cup csoportköréből.

Nem mondhatni, hogy a legjobb dobóformájukkal kezdték a meccset a csapatok, négy perc után csak 4-4 volt a táblán, aztán Alekszandrov dobott egy triplát, majd Pantelics küldött a helyére egy büntetőt a kettőből, így ellépett egy kicsit a Jászberény. Már több, mint az első negyed fele elment, mire a Körmend megszerezte az első mezőnykosarát Ferencz révén, Taylor pedig egy zsákolással örvendeztette a nagyérdeműt. Reed és Alekszandrov azonban résen volt és visszaverték a hazai felzárkózási kísérletet. 10-17.

A második felvonás körmendi hengerrel indult, akik 12-1-et futottak, amivel át is vették az irányítást. Itt már nem volt nyoma a rossz dobóformának, a vendégek azonban komoly gondba kerültek és mindössze 3 pontot szereztek a negyedben, miközben harminckettőt kaptak. 42-20.

A fordulás után egy kevés ideig stagnált a különbség, aztán még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Körmend és már 30 is volt közte, ami egy híján meg is maradt az etap végéig. 66-37.

A záró játékrészt is ott folytatták a csapatok, ahol az előzőt befejezték: a Körmend hengerelt, a Jászberény pedig asszisztált hozzá, mindössze annyi különbséggel, hogy itt már a fiatalok is bőven szóhoz jutottak. A kérdés már csak az volt, hogy lesz-e negyven közte, vagy nem, ami végül nem jött össze. Matthias Zollner csapata tehát a hétközi siker után megérdemelten győzte le a Jászberényt.

Fotó: Egis Körmend Facebook

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
RoundmendtortajanosMarillionegismte1NCs Recent comment authors
Roundmend
Olvasó

Vannak tehetséges fiataljaink, Kozma,Takács,Martinez jó képességű játékosok, minden alapjuk megvan hozzá hogy meghatározó játékosok lehessenek…Németh Ákos és Oroszi pedig inkább az antitálentum kategória irányába hajlanak…már most fel kellene cserélni kettejük játékperceit a fenti vagy további sokkal tehetségesebb fiatalok javára. Ennyi megszavazott bizalommal nekik már kellene hogy legyen akkora rutinjuk, hogy legalább egy Ilyen meccset lehoznak egy valódi bizakodásra okot adó produkcióval. De nem, hanem már trend hogy a sokkal kevesebb lehetőséget kapó fiatalok 4-5 perc alatt hasznosabb,eredményesebbb és látványosabb kosárlabdát mutatnak be, mint a 20 perces rutinnal rendelkezők

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/jJpBnM8
U20
https://ibb.co/48HcTrW

jaszberenyikse
Olvasó

Szívből gratulálok a vezetőségnek!!! Szerintem minden berényi kezdje szoktatni magát a piros csoport hangulatához, mert jelenleg nem tudom elképzelni, hogy rajtunk kívül más esne ki.
Alexandrovon és Milleren kívül az összes légiós szerződését már egy hónapja bontani kellett volna, de ugye a vezetőség remek tevékenysége miatt nézhetjük tovább a félig sérült Reedet és a futni sem tudó nyugdíjast. Botrány!

NCs
Olvasó

A futni se tudo nyugdijas eszmeltelnul vedekezett a falco ellen is. Azzonban amig piros csoport szintu jatekosaid vannak mellette nincs mirol beszelni ! 🙂

jolly joker
Olvasó

Az NB1 leggyengébb vezetőségétől azt kérdezném,hogy tényleg a kiesés a cél? Akkor jó irányba haladunk!!!! Ideje lenne a vezetőségnek a díjazásukról lemondani, mert ez a munka a nullával egyenlő. Azon a díjazáson vegyetek normális játékost, ha már nem kaptok senkitől támogatást. Ezt már az előző szezonban is tudtátok, hogy ürül a kassza, és semmit nem tettetek, hogy ez javuljon. Szégyen és gyalázat, amit műveltek. Az egyetlen tavalyi sikeres szezonnal veritek magatokat, ami inkább a szerencsén múlott és Pitts-en. Még mindig nem néztek tükörbe??? Szerintetek miért nincsen támogató???? Attól féltek, hogy a támogatók bele akarnának látni a lapok közé?? Gondolom a… Olvass tovább »

jb17
Olvasó

Nem azzal van a baj, hogy ma nem nyertünk, főleg, hogy nekünk nem a Körmend ellen kell nyerni… De ilyen játékkal senki ellen se fogunk nyerni😄
Kezdünk a vicc és szánalom kategóriába kerülni.

hp12
Olvasó

Sajnálom, ma ismét a meccs nagy részében négyen voltunk a pályán, Mészáros óriási kerékkötője a csapatnak, rettentő negatív hatása van még arra a kevés csapatjátékra is, meg kell nézni minden meccsen a +/- mutatóját. Változtatni kellene !

donnarumma
Olvasó

Ez csúnya lehetett

Zsola81
Olvasó

Szétzavarni mindenkit! Vezetőséget, csapatot. (Természetesen Malick kivételt képez.) Ne égessétek tovább a Jászság fővárosát!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ez elég csúnya lehetett… Gratula Körmendre, bár ahogy hallom ők se nyújtottak extrát, de ellenünk minden belefér, valószínűleg légiós nélkül is nyert volna az MTE. Reed hallom ismét megsérült. Gratulálok, Csiki úr! Gondolom mint csapatorvos, államtitkár helyettes és társadalmi elnök ott volt a helyszínen (s nem a telefonját nyomkodta másfél órán keresztül) és nem a gyúróknak kellett ellátni a sérült játékost.(azt a sérült játékost, akit az ön jóváhagyásával eleve sérülten igazoltunk le). Biztos vagyok benne, hogy így történt, szóval nyugodt vagyok. Álljon itt sokadszor, tényszerűen : Dr. Csiki Zoltán egy kókler orvos. Azért basszus, így szembeköpni a szurkolókat egy történelmi… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Micsoda vircsaft megy itt a bajnokság második helyéért…
Csipegessetek galambok!

Red ball
Olvasó

Szuper vagy! Ezek az exhibicionista hozzászólásaid hűen tükrözik szerény életviteled. Ne add fel! Szeretünk!!!

apasas
Olvasó

Te sokkal hülyébb vagy helyből,mint más nekifutásból.
Gratulálok, így tovább……🙉

Downtown
Vendég
Downtown

Mindenhova bemasolod ezt?

Oke, tudom, a kannásbor miatt nehez egy masik kommentet osszehozni 😂😃

Ilyen allapotban ne szallj fel a gysevre, amikor jossz Kormendre meccsre! 😂😂😂

Dontsd el: vagy a felaru meccsjegy, vagy a kannasbor, 😂😂

pontaz
Vendég
pontaz

Nemsokára találkozunk 😉

piros710321
Olvasó

qva …dat, a qva …dat, a qva …dat!
Remélem 14-én bemutatkozol aztán átbeszéljük miért vagy ilyen frusztrált!
Tudod, fogorvoshoz addig ne menj, mert felesleges pénzkidobás lenne!

SárgaPárna
Olvasó

14-én ti térden lesztek, és alulról nem jó a profilom, de azért dumálhatunk.:)

Downtown
Vendég
Downtown

Megint a fenekedet meg a farkadat ajanlgatod itt?

Karacsonyra kapsz tolem egy oromlanyt, csak ereszd ki az agyad helyen levo gozt 😂😂😂

Annyira sajnallak. Csak a bor, meg a marokmarcsa…. 😂😂😂😂😂

SárgaPárna
Olvasó

Tudod mi az, hogy szopol?
Na az lesz 14-én!

Downtown
Vendég
Downtown

Bar te tudnad, hogy mi az 😂😂😂😂😂
Akkor nem lennel ennyire nyomorek szerencsetlen… 😂😂😂

Red ball
Olvasó

“szopol”???
Ez most komoly?
A szex orális formáját akartad írni?
Segítek!
Szopol = szopsz.
A jó pap is holtig tanul.
Rugaszkodjál neki mégegyszer.
Azért szeretünk. 🙂

Marillion
Olvasó

A szopol az olyan cigányos kifejezés… nem?! Ezek után nincs több kérdésem.

Red ball
Olvasó

Épp a metropoliszban poharazok egy sportszerető Falco szurkerrel. Csak annyit tudott mondani a felemelő megnyilatkozásodra: “ez kurva égő”.
Azért ne add fel!
Te vagy a menő!!!

egismte1
Olvasó

Egysejtű!

Marillion
Olvasó

Te mit keresel itt? Van csapatod nem? Ja persze te vagy a 101% antifalco…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés