Connect with us
Hirdetés

3x3

Már a legjobb négyben a női 3×3-as válogatott Voironban

Kína B csapatát már legyőzték a magyar lányok.:

:

A tegnapi három derbi után – melyet 2-1-es mérleggel abszolváltak a mieink – Fehéroroszország várt Papp Klaudiáékra, a győztes a legjobb nyolc között várhatta a folytatást.

A mérkőzés elejét a fehéroroszok kapták el jobban, ám 0-2-es előnyük nem sokáig tartott ki, hála Medgyessy duplájának. Theodoreán is betalált kintről, át is vette az irányítást a magyar csapat – 3-3 után 8-4-re léptek el honfitársaink. Goree és Medgyessy összjátékait nem tudták lekövetni a fehéroroszok, Papp is megvillant időnként, így a korán megszerzett előnyt gyakorlatilag a végső dudaszóig meg tudta őrizni válogatottunk – bár előzetesen nem tűnt kellemes ellenfélnek a három magasabb játékossal kiálló belorusz gárda, Papp duplájával 22-16-ra sikerült felülmúlni őket, ráadásul időnként mutatós játékkal.

Párórás szünetet követően Kína B csapata ellen már a négybe jutásért léphettek pályára a lányok, az ázsiaiak “A” gárdájához hasonlóan itt is hórihorgas, fizikális center várt a mieinkre. A rajtot itt sem sikerült elkapni – ez az egész tornán jellemző volt eddig -, 3-1-re, majd 5-2-re is vezettek a kínaiak. Papp agilis játékára azonban nem volt ellenszere a piros mezeseknek, a fürge hátvéd szép betörésekkel operált, amellyel átlendítette csapatát a holtponton – előbb 5-5-re jöttünk fel, majd Goree remek megoldásaival egészen 12-5-ig sikerült ellépnünk, vagyis egy 10-0-t repesztettek ekkor a hölgyek. Innen felváltva estek a kosarak, 13-7, 14-8 és 15-9 is volt, mindig akadt, aki megtolja a mieink szekerét. A mérkőzés végén pár kérdéses ítéletnek köszönhetően közelebb tudott zárkózni a kínai válogatott, de a győzelmet nem fenyegette valódi veszély – a dudaszó pillanatában még egy duplát beszórtak, de ezzel együtt is 17-16-os magyar győzelem született, vagyis honfitársaink ott vannak a torna legjobb négy csapata között – írja a hunbasket.hu.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés