Connect with us

Bajnokság

Már a félidőre lerendezte a Sopront az Alba

Huszoneggyel nyerték a második negyedet a hazaiak.

Alba Fehérvár - Sopron KC 95-71 (25-18, 30-9, 24-21, 16-23)

Bajnokság, 20. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Földházi T., Tóth C., Győrfy R.

Alba: Turner 18/9, Curry 14/3, Vojvoda 8/3, Davis 13, Omenaka 11. Cserék: Takács Ma. 2, Takács Mi. 4, Kass -, Lukács 5/3, Markovics -, Ahmad 16/3, Csorvási 4.

Sopron: Elmore 27/12, Thompson 6, Borisov -, Jogéla 4/3, Werner 2. Cserék: Halász 2, Supola -, Fazekas -, Takács 14/12, Sitku -, Padgett 14, Bagó 2.

Szerdán már összecsaptak egyszer a felek, akkor az Alba egy szoros meccsen tudott nyerni Sopronban.

Hiába kezdte 4-0-val a mérkőzést az Alba Elmore egymaga megfordította az állást a Sopron javára (4-6). Turner és Curry is szépen bontotta a vendég védelmet, egy újabb jó fehérvári periódussal már nyolccal mentek a hazaiak. Turner a büntetővonalról sem hibázott, mínusz tíznél kért időt Kosztasz Flevarakisz (16-6). Sok könnyű kosarat szerezett a festékből Forray Gábor csapata, miközben a védekezés is rendben volt, egy kisebb hullámvölgyet leszámítva meggyőző fölénnyel nyerték az első negyedet. 25-18.

A második felvonást is jobban kezdte az Alba, Turner ekkor már tíz pontnál járt és elkezdett mellé fellépni a Vojvoda-Davis duó is. Előbb érte el a negyvenet a hazai gárda, mint a húszat a Sopron. Teljesen felpörgött a Fehérvár, miközben összeomlott az SKC, a különbség pedig már a harmincat is átlépte a nagyszünet előtt. A félidei eredményt végül Werner két büntetője állította be. 55-27.

A fordulás után megpróbálkozott a zónavédekezéssel a Sopron, de a tetemes hátrányt nem sikerült csökkenteni (66-36). Egy vendég időkérés utáni jó periódussal beköszönt harminc alá az SKC, de hamar megállította a “felzárkózási kísérletet” a Fehérvár, amely a harmadik periódusban is tovább növelte az előnyét. 79-48.

Kicsit sikerült kozmetikáznia a különbségen a soproniaknak, de érdemi változás már nem történt az utolsó negyedben. Az Alba Fehérvár az idegenbeli szoros győzelem után hazai pályán is megverte a Sopront, ám ezúttal meggyőző fölénnyel. 95-71.

Fotó: Alba Fehérvár Facebook

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
sopronfanzetomeeViggianotörrögszultánredmiller Recent comment authors
sopronfan
Vendég
sopronfan

Új a center. Új az irányító. Taki meg Supi meg Boris sérülten játszottak. Meg amúgy sincs kedvünk szombaton idegenben játszani. Meg aztán erősebb az ellenfél. Meg amúgy is be kell építeni pár új embert. Meg aztán na….

sopronfan
Vendég
sopronfan

Ja meg a kosárlabda életben tartása most a legfontosabb, szóval örüljön mindenki hogy elutaztunk és egyáltalán lejátszottuk a meccset.

zetomee
Olvasó

Sajnos azzal kell kezdenem, hogy gratulálok az Albának.
A Falco után ez a 6. meccsünk és mindig 8-10 pontos hátrányt szedünk össze az elején. Eddig visszahoztuk magunkat valamennyire, erre most esély sem volt. Pécs ellen is csak szerencsénk volt, hiszen Budimir nullázott, amúgy az is zakó lett volna. Zsinórban 5-6 vereség után Sabi már nagyon szidva volt.
Pedig ugye teljes a keret Kostas. Taki és Elmore játéka javulgat.

Viggiano
Olvasó

Köszönöm a csapatnak, hogy visszacsempésztek egy kis darabot a fiatalságomból, amikor irodalom órán nagyon sokszor elő került a “mire gondolt a költő” kifejezés! Gratulálok az Albának, könnyed ujj gyakorlat volt! Biztos lesz majd, hogy a Kecskemét ellen küzdeni fogunk, de inkább ne, most próbáljunk meg mondjuk kosárlabdázni! Jó utat hazafelé! Skc

törrögszultán
Olvasó

Szép eredmény! Nem gondoltam volna, hogy a szerdai után ekkora lesz a különbség a két csapat között. Ugy tűnik, Fofo és stábja egyre jobban összerakja a csapatot, mindenkinek magtalálja a helyét. Csóri és Luka még messze van önnmagától, de remélhetőleg mihamarabb ők is ponterősek és hatékonyak lesznek, bővitik e repertoárt. Számomra ismeretlen, kivel milyen szerződést kötöttek, de – és nem a mostani eredmény miatt mondom ! – szívesen venném, ha a csapat tagjaival hosszútávban gondolkodna a vezetés mindenkinek az lenne igazán jó. Szakítani kell a régi Albás hagyománnyal, hogy évente újra rakják a csapatot..
Szép volt fiúk!

fire-bird-077
Olvasó

Sabáli? Flevarakis? Ki a hibás, a koncepcióért? Van-e egyáltalán valami elképzelés Sopronban?
Sterbencz-Pojbics-Bokor Ákos!

G.
Olvasó

Kurva gyenge.. Megvan a keret de egyre rosszabb a helyzet.lepattano 47 23…Flevarakis mester most mit talál ki..Sabálit el kellett üldözni..de a görög nél is nagyon fogy a varázslat..

darius96
Olvasó

Hol a csapatunk?

SopronKCfan
Olvasó

Nem érdemes ehhez bármit is hozzáfűzni.
Kecskemét elleni meccs nagyon kell majd szerdán.
További sok sikert az Albának.
SKC!

redmiller
Olvasó

Hasonló játékot játszunk

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés