Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Már a félidőre kiütötte a Kaposvár a Kecskemétet

Szép játékkal feledtették a hazaiak a Jászberény elleni vereséget.

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 87-62 (27-18, 26-13, 17-12, 17-19)

Bajnokság, 10. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Papp P., dr. Mészáros B., Kulcsár T. (Várhalmi Zs.)

Kaposvár: Davis 9/3, Norfleet 24/9, Ponjavics 12/6, Hendlein 13/6, Lalic 12. Csere: Krnjajski 2, Baki 6/6, Bogdán -, Dramicsanin 9/3, Puska -, Horváth -, Veilandics -.

KTE: Wittmann 6/3, Thomas 2, Djeraszimovics 21/3, Djuraszovics -, Karahodzsics 14. Csere: Lewis 4, Kucsera 5, Vukcsevics 2, Révész 4, Molnár 2, Plézer 2, Fülöp -.

Nagy bizonyítási vággyal várta a soron következő hazai találkozóját a Kaposvár, hiszen a legutóbbi fordulóban meglepetésre vereséget szenvedett a Jászberény ellen. Az a Kecskemét érkezett a somogyi megyeszékhelyre, amely eddig nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a szezonban és több nagy skalpot is gyűjtött már.

Djeraszimovics szerezte meg a mérkőzés első pontjait, Davis azonban egyből egy hármassal válaszolt, majd Ponjavics szlalomozott végig a védők között. Egy jól kivédekezett akció után újfent leindított a Kaposvár, három perc után 11-6 állt az eredményjelzőn, Forray Gábor pedig kénytelen volt időt kérni. Nagy volt a harc a pályán, egyik fél sem ismert elveszett labdát. Dramicsanin egyből egy hármassal szállt be a mérkőzésbe, majd Thomas kapott egy sportszerűtlen hibát, ami után kilencre hízott a különbség. Újabb labdát adott el a Kecskemét, ezúttal Lewis volt túl durva, Norfleet büntetőivel már tizeneggyel ment a Kaposvár. Innen visszakapaszkodtak hatra is a vendégek, de végül két gyors kosárnak köszönhetően 27-18-cal fejezték be a negyedet a csapatok.

A második felvonás egy Baki hármassal indult, majd Karahodzsics kozmetikázta tízre a különbséget. Nagyon sok labdát szereztek a somogyiak, sokkal agresszívabban játszottak az elmúlt héthez képest, amiből több könnyű kosarat is dobtak. Ponjavics triplája után tizenöttel vezetett a Kaposvár, újabb időt kellett kérnie a Kecskemétnek (14. perc: 37-22). Továbbra is domináltak a hazaiak, a jó védekezésekből rendre eredményes támadások születtek, a különbség pedig már a húszat is átlépte. Próbálta lassítani a játékot a KTE és visszajött tizenhatra, ezúttal Fekete Ádám kért szünetet. A pihenő után 7-3-at futottak Hendleinék, így tetemes előnnyel vonultak félidőre. 53-31.

Karahodzsics ziccere nyitotta a harmadik negyedet, a túloldalon pedig Hendlein célzott hibátlanul a sarokból. Továbbra is nagy fölényben játszottak a hazaiak, már inkább a harminchoz, mint a húszhoz közelített a differencia. Hosszú gólcsend után Davis tört be, amivel már 66-36 volt az állás. Az utolsó percekben zárkózott a Kecskemét, ami arra volt elég, hogy 70-43-ról várhatták az utolsó felvonást.

A záró etapot Norfleet távolija indította, amire Révész válaszolt egy közelivel. A harmincötödik percre sem tudott közelebb lépni a KTE, az érdemi dolgok eddigre már eldőltek. Mindkét oldalon pályára léptek a fiatalok is, a Kaposvár pedig egy kiütéssel feledtette a Jászberény elleni vereséget.

Fotó: delfinek.hu

 

 

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
csakegykaposvaridzsipsziLaposvárlddMKE181 Recent comment authors
dzsipszi
Olvasó

Bogdán család és a fanoknak üzenem h 14 perc 0 pont -7 val!
És a végén az ifi ellen!
Hát ezért zs ligás játékos!!

KPSVRKK
Olvasó

Új név?
A stílus maga az ember.

csakegykaposvari
Olvasó

Mekkora egy patkány vagy te….
Amíg nem tudod mi van a háttérben, addig ne kommentelj ilyenekt, hogy “zs ligás játékos”!
Tudatlan nyomorult…

ldd
Olvasó

Köszönjük Stole !

MKE181
Olvasó

ez egy nagyon komoly gyözelem volt ezuk után a legjobb 5 se elérhetetlen nagyon nagy csapat épül itt Somogyban reszkessen mindenki lassan beérik a sok munka . Köszi Apu!

Laposvár
Olvasó

😀 😀 😀 😀

hp12
Olvasó

Nem láttam a meccset és tudom ünneprontó gondolat, de én úgy érzem egy jó pozícióban lévő, volt Ivkovics csapat lefeküdt egy sürgős győzelemre áhító, jelenlegi Ivkovics csapatnak. Sorry, lehet csak az én véleményem, de ez jutott eszembe.

KPSVRKK
Olvasó

Most felkészült volt a csapat, gratulálok a meccshez!
Mindenki hajtott, ha nem ment a dobás akkor is akart.
Ennek tükrében kár igazán az előző eredmény.
De nézzünk optimistán előre, irány Fehérvár, őrizzük meg a formát, ritmust.
Hajrá KKK!

Borisz mezőnyben épülget, de most egész héten csak dobjon!!! Napi +1 dobóedzés!!!

Kováts Imre
Olvasó

Még nem láttam Kaposváron ilyen rosszul játszó Kecskemétet. Persze ez – itt a panel szöveg helye – semmit nem von le a csapat teljesítményéből. Bogdán játékán látszott a meccshiány, idő és játekperc kell, hohy utolérje tavalyi önmagát. Az pedig edzői dillettantizmus, hogy egyszerre cserélek be négy juniort, akik eddig nem játszottak. Ez a “módszer” nem segíti a csapatba történő beépítést, a fejlődésüket.

Mike
Olvasó

Szerencsére ismét meg lehetett találni az edzőt. És, ha az volt a gondolata, hogy az U20-as csapat egyben megnézni a felnőtben? Lehetne néha jót is feltételezni róla, ha már Beni minden esetben felmenthető.

Csakegyfan
Olvasó

Kedvetlen Kecskemét, nem volt nehéz, de hozni kellett.
Hajrá Somogy!

Mike
Olvasó

Jó volt látni az akarást már az elején. Így kell küzdeni, nem teli nadrággal poroszkálni a pályán. Így a hibák is beleférnek. A végén kiengedett a csapat, de nehéz lehet ekkora előnnyel játszani. Beni ma kapott elég időt. Szerencsére nem többet, mert kipontozódott volna.

Rubik75
Olvasó

A mai szép győzelem volt.Látszott a csapaton az akarat nem úgy mint múlt héten.Fiatalok is játszottak a végén végre.Beninek felkell javulni,nincs önbizalma.Talán ha több percet kapna játékba lendülne.

Mike
Olvasó

Ezt nem értem. Mennyit játszon? Amíg kipontozza magát? Az önbizalom meg volt bőven, mert dobott mintha menne, csak nem ment. Krjanski is dobált, de szerzett labdát, adott szép passzot.

Rubik75
Olvasó

A több játék percet úgy gondoltam,hogy másik mérkőzéseken is kaphatna 4-5 percet nem úgy,hogy egész évben eddig játszott összesen talán 3 percet, aztán ma meg egyszer csak na akkor most játszál.Abban egyet értünk szerintem,hogy egy játékost lassan kell felépiteni.Egyre több perccel meccsenként.Abban is egyetérthetünk szerintem,hogy tavaly még játszott az ifiben akkor még mérkőzéseket játszott az sokkal jobb mint ülni a padon semmi játék ritmussal.Ha sportoltál akkor te is tudod,hogy milyen sokat számit ha csak edzel és nem játszol éles mérkőzést.Önbizalma nincs.Láthatad megkapta a labdát és első szándékból egyszer sem merte feltenni.Azt is a hiányzó játék perceknek tudom be,hogy szinte egyszer… Olvass tovább »

Mike
Olvasó

Elfogadom, hogy lehetne máskor a pályán. Sőt, talán többet is. De szoros meccseken nem tuti, hogy eröltetném még. Nagy a győzelmi kényszer, mert szétszedik a csapatot, edzőt, ha nem sikerül. Valóban nem ment a labdáért, akkor sem, mikor kellett volna, és félpályáról nézett vissza, hogy tart még a támadás. Hidd el, szurkolok neki, de tegnap nem kellett volna ennyit a pályán lennie. Máskor persze menjen, főleg, ha megy neki, mert ez egy csapat. Egyben nyernek, vagy vesztenek. Olyan nincs, hogy Davis nyert, Bogdán kikapott. Szóval, hajrá Beni! Menni fog ez alázattal, szorgalommal. Arra is gondoltam, hogy mi szurkolók rontjuk a… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Beninek minden meccsen kell ennyi idő.

Idő->bizalom->önbizalom.

Sokkal többet tud mint amit ma láttunk.
A fiatalokat egyesével, stabil szerkezetbe beágyazva kell hosszasan beépíteni.
Roli a vezér, de a napok, évek neki is előre felé telnek, ki jön utána?
Nem lehet strucc politikát folytatni, nagyon hamar szükség lesz a fiatalokra.
Párat alszunk és már nem is fiatalok.

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Kaposvárnak! Megérdemelt győzelem, mi szarul játszottunk…
A három tetű fújásához szintén gratulálok! Két sportszerűtlennel, meg faultokkal, be nem fújt faulttal segítettek bennünket még jobban padlóra kerülni… Már akkor is látszott, hogy nem a mi napunk… Azért rásegítettek! Utána meg adták nekünk a kamufaultokat…. Ne kamukat dobassanak velünk!!! Adják meg az elejétől az igazi faultokat!!!

Ma akkor se nyertünk volna, ha normális fújást kapunk…

KPSVRKK
Olvasó

Bíráskodás sajnos a szokásos.
A mezőny leghangosabb dobján nem múlt az eredmény…jó utat haza!

Bezse
Olvasó

A jaszbereny elleni vereseget nem lehet feledtetni.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Igenis lehet a mai játékkal lehetet és lehet .. Ma még nem mentem el mérkőzése már bánom àm Fehérvárott újra a csapat mellett leszek ezt megígérem! Baja munkában leszek és onnét utazom ott leszek a csapattal mert a mai játék önmagáért beszél !
Az eredményjelzőre kell csak nézni !
Hajrá hajrá Kaposvar !

Bezse
Olvasó

Nem. Sporttársam , továbbra sem feledhető. Ugyanúgy és ugyanazért nem , mint az előző szezonban a hazai égés a szeged ellen , ami miatt ( 2xi hosszabbítás után kecskemeten ) elvesztettük a PO-ba jutást. Nem. Ezek nem férnek bele .

KPSVRKK
Olvasó

Sajnos így igaz.
És a nem csak a győzelem, még a különbség is fontos.

Mary
Olvasó

Nem hiszem el! Egyik hétről a másikra hogy tud ekkora különbséget mutatni egy csapat? Lehet, hogy a múlt heti fiaskót feledtetni tudják, de sajnos az nem helyettesíti az elvesztett pontokat, amire szükség lehetett volna később.
Szép volt fiúk!
Hajrá KKK!

Mary
Olvasó

Lehet “nemtetszikelni”, csak nem értem, hogy mi nem tetszik?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés