Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Majdnem negyvennel nyert az éllovas Nyíregyháza

Mély gödörben a Veszprém, a Honvédtól is kikapott.

  •   :

:

Folytatódtak a küzdelmek a másodosztály felső- és alsóházában az elmúlt héten is.

A Piros-csoport 19. fordulóját a listavezető Nyíregyháza sima PVSK elleni győzelme nyitotta. Otthon kapott ki az MTK-tól a Salgótarján, míg a Veszprémet az edzőváltás sem húzta ki a gödörből: a Honvéd is elverte. Otthon remekelt a Vasas a MEAFC ellen; két ponttal, de alulmaradt a Nagykőrös a Budafok ellen; a MAFC pedig a TF elleni fővárosi rangadót nyerte magabiztosan. Vasárnapra maradt a Baja–BKG találkozó: a hazaiak itt is nyerni tudtak.

Dupla fordulót rendeztek a Zöld-csoportban: a 20. és 21. kör mérkőzéseit játszották a csapatok. Legyőzte a Pápa a DEAC fiataljait, Egerben nyert nagyon magabiztosan a Bonyhád, Sopront vette be a Békés. A Győr otthon tartotta a két bajnoki pontot a KTE II. ellen, az Óbudának Tiszaújvárosban sikerült győznie, a Cegléd a Szolnok ellen húzta be a szoros meccsüket, míg a Pécs–Újpest derbit előbbi abszolválta sikerrel.

A Cegléd a Békés vendégeként is folytatta menetelését, a Vásárhely viszont meglepte a pécsi fiatalokat. Az Óbuda megverte az Olajbányász fiataljait, a DEAC-nak és a Tiszaújvárosnak is elég volt 75 dobott pont idegenben a győzelemhez – az Eger és a KTE volt a szenvedő fél –, az Újpest viszont legyőzte a 76-ig jutó SMAFC-ot.

NB I/B

Piros-csoport

19. forduló

Újabb Nyíregyháza-győzelem

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatnak, hogy kellő komolysággal játszott a mérkőzésen! Egy olyan Pécs ellen játszottunk, ahonnan több játékos is hiányzott. Örülök annak, hogy a fiatal játékosaink is sokat tudtak játszani és ráadásul eredményesen is. Sok sikert kívánok a Pécsnek a bennmaradásért folytatott küzdelemben!

Rab Gyula, a PVSK edzője: Sajnos ebben az összeállításban ma ennyire voltunk képesek. Nagyon sok sérült és hiányzó játékosunk van. Remélem, hogy a fontos meccseinkre felépülnek a sérültjeink és jobban fogunk szerepelni. Ma kifogtunk egy jól játszó Nyíregyházát, sajnos nem védekeztünk elég keményen, így hagytuk őket sok könnyű helyzethez jutni, amit elég jól kihasználtak. Jól használták a magassági és az erőfölényüket. Gratulálok nekik és sok sikert kívánok a bajnokságban!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Pécsi VSK-Cargate 106-69 (31-15, 27-15, 25-19, 23-20)

Nyíregyháza: Mokánszki 26, Hobbs 24/6, Sitku 17/12, Vaskó 11/9, Dancsecs 11/9, Tóth G. 8, Szobi 7/3, Czinger 2, Bus I. -.

PVSK: Kocsis Z. 16, Laufer 13/6, Popadic 10/6, Carev 9/3, Bíró L. 9/3, Erdei Á. 8/3, Futó B. 4, Kovacsevics -, Nagy K. -.


Otthon kapott pofont a Salgótarján

Az aktuális formák alapján az alapszakasz visszavágó körének első öt fordulójából négyet sikerrel abszolváló piros-feketék egyértelmű esélyesként várhatták a rendhagyó, csütörtök esti időpontban rendezett meccset, melynek első 24+8 másodpercében a napokban tragikus körülmények között elhunyt korábbi NBA-sztárra, Kobe Bryantra emlékeztek a megjelentek – kezdi a Salgótarján–MTK meccs beszámolóját a BeszterceKK.hu.

Ami azt illeti, a folytatás sem sok örömre adott okot a valódi kezdés után meglehetősen lassan magukhoz térő tarjániak számára, nem csoda hát, hogy Szabó Zoltán az első néhány percben többször is fennhangon bíztatta tanítványait sebességváltásra, illetve nagyobb agresszivitásra. Dörgedelmei – úgy tűnt – a nyitó negyed derekára végre elérik hatásukat, 4-6 után ugyanis egy remek 13-3-as futást produkált, s a kisszünethez közeledve nyolc ponttal megugrott a Herendic vezérelte tarjáni csapat. Amely a hátralévő nyúlfarknyi időben azt is megmutatta, hogy legutóbbi, pécsi triplaparádéja korántsem volt a véletlen műve: a rövid pihenő előtt Hajdu, Szanyi és Berkics gyors egymásutánban négyszer találtak a félköríven túlról a vendéggyűrűbe (26-18).

Csakhogy a második felvonást megint eléggé visszafogottan kezdték a hazaiak, akik ekkortájt sem a rendkívül agilis és hatékony irányítójátékot bemutató Jakabbal, sem pedig a palánk alatt tarthatatlannak bizonyuló Takáccsal nem tudtak mit kezdeni. A hazai hullámvölgy ezúttal ráadásul a korábbinál is mélyebbnek és tartósabbnak bizonyult, amit kihasználva az irányítást egyértelműen magához ragadó MTK kisvártatva egalizált, sőt Nagy Szabolcs két távoli találatának köszönhetően, az öltözőbe már minimális vezetéssel vonult (40-43).

Az MTK meglepte a Salgótarjánt. Fotó: hunbasket.hu

A fordulást követően zónavédekezéssel és egy igen bíztató, 10-1-es sorozattal nyitottak a piros-feketék, s bár rövidesen a vendégek is kezdtek újból komolyabb életjeleket mutatni, a harmadik periódus nagy részében tulajdonképpen biztosan tartották öt pont körüli előnyüket Boinitzerék. A játékrész hajrájába fordulva pedig, Karanfilovski hármasa után, már-már megnyugtatónak tetszett az SKSE fórja, ám ekkor kezdetét vette a lassan „tarján-specialistává” avanzsáló (legutóbbi nógrádi látogatása alkalmával a Kaszások színeiben 36 ponttal, közte 9 trojkával záró) Farkas Dániel parádéja. A kék-fehérek fiatalja 63-55 után pillanatokon belül háromszor is betalált a messzeségből, így tíz perccel a lefújás előtt a felek kezdhettek mindent elölről (64-64).

Amíg azonban az előzetesen talán jóval kisebb ellenállással számoló, s az új helyzethez érezhetően nehezen alkalmazkodó tarjániak már képtelenek voltak egy újabb a ritmusváltásra, a látogatók a záró negyed elején kezdtek még inkább belejönni a triplázásba. A bravúr lehetőségét „megorrontó” MTK-sok legjobbjaik, Farkas és Jakab újabb remekléseire egy 14-5-ös rajtot építettek, így a célegyenesbe fordulva nyolc egységnyire elléptek. S bár Boinitzer két duplája és Berkics hármasa a végjátékban még egyszer lőtávolba hozta vissza a tarjániakat, a nyerőemberré előlépő Farkas újabb öt pontja a legfontosabb kérdéseket kisvártatva végleg eldöntötte. Összességében elmondható, hogy a győzelmet jobban akaró, s annak megszerzésére több energiát mozgósító vendégek megérdemelten diadalmaskodtak, fájó hazai pontvesztéshez segítve hozzá az ezen az estén csak néhány kisebb felvillanásra képes Szabó-tanítványokat.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok az MTK csapatának, megérdemelten nyertek a vendégek! Mi csak a mérkőzés bizonyos szakaszaiban tudtuk azt játszani, amire képesek vagyunk, a védekezésünk pedig a bajnokság eddig eltelt részében konkrétan most volt a leggyengébb. Sajnálom, hogy így alakult, de ebből is tanulnom, tanulnunk kell!

Horváth Balázs, a MTK edzője: Kezdeném azzal, hogy nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert végre elhoztuk a várva várt bravúrgyőzelmet, ráadásul egy nagyon nehéz idegenbeli pályáról. Dolgozunk tovább, nagyon örülünk, de nem értékeljük túl ezt a sikert, mert a céljaink eléréséhez szükség lesz még jó pár ilyen teljesítményre. Nyugodjon békében a valaha volt egyik legnagyobb kosárlabdázó!

Salgótarjáni KSE – MTK-Elite Basket 78-88 (26-18, 14-25, 24-21, 14-24)

Salgótarján: Boinitzer 21/3, Sömenek 15/3, Herendic 13, Berkics B. 11/9, Hajdu 6/3, Karanfilovski 5/3, Piukovics B. 4/3, Szanyi 3/3, Nshimba -, Csabák -, Kovács M. -.

MTK: Farkas S. D. 26/21, Jakab P. 22/9, Takács A. 22/3, Nagy Sz. Sz. 11/9, Szatmári Zs. 4, Czakó 2, Dobos 1, Horváth B. -.


A Honvéd mászott ki a gödörből

A feldobást a Honvéd hozta el, de a HOYA kivédekezte a hazaiak első támadását, majd egy sikertelen veszprémi akció után ismét nem tudott pontot szerezni a fővárosi csapat. Mindkét oldalon jó volt a védekezés, az első másfél percben nem bírtak egymással a csapatok. Madár betörésével szerezte meg az első pontokat (2. perc, 0-2). Gyorsan érkezett a válasz a túloldalon Szentirmaitól. Medve büntetője után egy jó védekezés majd McCall leindulása bizonyult eredményesnek. Medve faultja után Kopácsi dobhatott két büntetőt, amiből egyet váltott pontra, ezzel egyenlítve (5. perc, 5-5). Ismét büntetők következtek a hazai gárdának, Szentirmai mindkettőt bedobta, ezzel átvéve a vezetést. Támadásban továbbra sem voltak hatékonyak a vendégek, ezúttal Madár hibázott. A túloldalon Tanoh lepattanója után palánkalattival talált be (7. perc, 10-5). Czirbus zsákolása törte meg a vendég pontcsendet McCall passzából. Szabó büntetőjével öt pontra zárkóztak a vendégek. Füzi tört be majd volt eredményes faulttal együtt. A büntetőt nem sikerült pontra váltani. A negyed végi eredményt a Honvéd állította be (10. perc, 15-10) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második negyed az elsőhöz hasonlóan kezdődött, mindkét csapatra kemény védekezés volt jellemző. Az első pontokat Horváth triplája hozta el a hazaiaknak. A vendégeknél Füzi dobta be mindkét neki megítélt büntetőt. Gáspár duplájával növelte tovább előnyüket (13. perc, 22-13). Betörés közben McCallal szemben szabálytalankodtak, aki két büntetőt dobhatott. Mindegyiket pontra váltotta. Ezután egy jó védekezés majd McCall passza után Völgyi volt eredményes. Újabb jó védekezés után Madár a hárompontos-vonalon kívülről juttatta a labdát a gyűrűbe, ezzel két pontra zárkózva (15. perc, 22-20). A hazai csapat pontjai után Madár büntetőből talált be, majd egy gyors válasz érkezett a túloldalon. A következő támadásban ismét Madárral szemben szabálytalankodtak, aki előbb a büntetőket értékesítette, majd egy jó védekezés után triplával talált be, ezzel átvéve a vezetést (17. perc, 26-27). A Veszprém védelme továbbra is a helyén volt, Füzi pedig növelte az előnyüket. Tanoh betörése után újabb veszprémi tripla következett, ismét Madártól, majd egy leindítás végén voltak eredményesek, ezúttal Czirbus növelte a különbséget. Medve váltott pontra két büntetőt, majd egy figyelmetlenség végén leindított a Honvéd, könnyű kosarat szerezve. Czirbussal szemben a palánk alatt szabálytalankodtak, a kétpontoson túl a plusz egy büntetőt is bedobta. A szünetre végül négypontos előnnyel vonulhattak a vendégek (20. perc, 35-39).

A Honvéd ellen folytatódott a veszprémi negatív széria. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő Stefán két értékesített büntetőjével kezdődött, majd egy labdavesztés után a hazaiak triplájával már hátrányba is került a Veszprém (22. perc, 40-39). Újabb támadást rontottak el a vendégek, amit a Honvéd meg is bosszult. Völgyi lepattanója után egy palánkalattival szépített, majd McCall tört be, amivel egyenlítettek. Gyorsan érkezett a válasz a túloldalon Stefántól. Két leindítást követően öt egységgel vezetett a hazai csapat. Völgyi büntetője után nagyot küzdött a palánk alatt, aminek meg is lett az eredménye, egyre csökkentette a különbséget. Újabb támadásokat rontottak el a vendégek, és a Honvéd hat pontra növelte előnyét. Ezt Czirbus büntetői csökkentették (28. perc, 57-53). Ismét Czirbus volt eredményes, ezúttal a palánk alól, aztán újabb Czirbus-dupla következett, Szabó passza után zsákolt és ezzel egyenlített. Medve betörésére Horváth válaszolt egy triplával, beállítva a negyed végi eredményt (30. perc, 63-59).

Az utolsó játékrészt McCall nyitotta középtávolijával. Ezután mindkét csapat eredményes támadásokat mutatott be, a különbség nem változott. A Honvéd értékesített büntetőivel öt pont lett az előnye. McCall triplája hozta közelebb ellenfeléhez a Veszprémet (34. perc, 68-66). Horváth újabb triplával talált be. Egy leindítást követően Medve szerzett egy duplát. Jó védekezésük után McCall volt eredményes, faulttal együtt, majd a büntetőt szintén értékesítette, ezzel egy pontra zárkózva. A Honvéd betörésére McCall középtávolija volt a válasz. Az újabb jó védekezés utáni támadást nem tudta pontra váltani a Veszprém, ellenben a hazai gárdával. Újabb támadást rontottak el a vendégek, és a Honvéd ötpontos előnyre tett szert. McCall triplája tartotta életben a vendég győzelmi reményt (28. perc, 82-76). Ám több támadást is elrontott az együttes, amelyek után a vendéglátó tovább növelte előnyét. McCall büntetőivel már csak szépített a Veszprém, nem volt elég a győzelemhez (40. perc, 86-78).

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! Sokszor feleslegesen elcsépelt frázis, azonban ma maximálisan igaz, valódi, kollektív csapatmunkával tudtunk ellenfelünk fölé kerekedni. Mindenki játszott, dobott pontot és kivette a részét a védekezésből. A hosszabb kispadunk és a jobb kondicionális állapotunk mellett a szívünknek köszönhetjük a mai sikert. Külön büszkeség, hogy az erősségünknek számító triplázás gyengesége ellenére tudtunk új fegyverekhez nyúlni. Továbbra is maradunk a realitások talaján. Ez egy győzelem, örülünk neki és a helyén kezeljük. Tudjuk mi a célunk, és hétfőtől már csak a következő feladatra koncentrálunk. Nikola Lazicsnak sok sikert kívánok itt, a Piros-csoportban, a Veszprémnek pedig azt, érje el, amit szeretne az év végére. Végül, de nem utolsó sorban köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk biztatását.

Baksa Szabolcs, a Veszprém edzője: Gratulálok a Honvédnak a győzelemhez! Most nekik sikerült kikecmeregni a vereségszériából. Mi egy elég nehéz szituációban vagyunk jelenleg, hiszen a rotációnk is megrövidült a hét elején, továbbá egy edzőváltáson is átesett a csapat. Én megpróbáltam egy komoly idegenbeli mérkőzésre felkészíteni a srácokat az előző öt napban, és sikerült egy kétlabdás mérkőzést játszanunk, melynek végén a fáradtságból adódó hibák döntöttek. Nálunk többen faultproblémákba is keveredtek, de ezt a második félidőben viszonylag jól meg tudtuk oldani. Büszke vagyok a srácokra és köszönöm nekik, hogy a héten úgy dolgoztak, ahogy. Megyünk tovább, a következő fordulóban Miskolcon lépünk fel, aztán a Hepp Kupa négyesdöntőjében mérettetjük meg magunkat.

Budapesti Honvéd SE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 86-78 (15-10, 20-29, 29-20, 23-19)

Honvéd: Horváth Á. 25/9, Halász 16/6, Stefán D. L. 11, Tanoh 9, Gáspár B. 8, Szentirmai 6, Kopácsi 3, Bea B. 2, Kovács D. 2, Kármán 2, Tichov 1, Pintér D. 1.

Veszprém: McCall 24/6, Madár A. 15/9, Czirbus 14, Medve M. 10/3, Völgyi 9, Füzi 4, Szabó P. 2.


Végig uralta a meccset a Vasas

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Azért vagyunk túl egy nehéz mérkőzésen, mert a különbségre is figyelni kellett. Sikerült is egyszer a harmadik negyedben ellépni, akkor visszaengedtük még a Miskolcot tíz körülre, majd utána felépítettük újra az előnyt, amit sikerült a végéig tartani, illetve növelni. Nagyon nehéz mérkőzés volt, amire számítottam is, a vendégeknél visszatért a légiósuk, ezáltal egyébként szerintem kicsit le is lassult a játékuk és nem tudták azt hozni, amit az első mérkőzésen. Örülök, hogy ekkorát fejlődtünk az első félévhez képest. A Miskolc pedig, véleményem szerint egy jó csapat, amelyik jó kosárlabdát játszik, magas assziszt-, magas lepattanó-aránnyal, tehát jól össze van rakva. Értékes győzelmet arattunk. Nem tudom, mi lett a többi mérkőzés eredménye, de ha jól tudom, már előztünk, úgyhogy igyekszünk újabb győzelmeket gyűjteni és így játszani.

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok az ellenfélnek, teljesen megérdemelten nyert. Hozzáteszem, hogy sajnos rengeteg könnyű egy-egy lehetőséget adtunk nekik, ők pedig köszönték szépen, s abból dominálva utat találtak a gyűrűnkhöz. Bízok – mást nem tehetek – az elvégzett munkában és a jobb folytatásban.

Vasas Akadémia – MEAFC-Miskolc 91-75 (22-21, 26-19, 24-19, 19-16)

Vasas: Sólyom Bo. 26/12, Andrássy 21/3, Boros 14, Kelenföldi 11/3, Debreceni 10, Moravcsik 4, Steier B. 3/3, Kozma 2, Radics -, Barócsi -.

MEAFC: Thornton 23/3, Takács D. 16/12, Lippai 11, Kozák B. 10, Kozák M. 8, Szőke Gá. 5, Gadus 2, Sándor B. -, Asszú Á. -, Béres -.


Az utolsó negyedben fordított a Budafok

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Csapatként jól játszottunk, nagyot küzdöttünk. Sok plusz érkezett a padról is, többen nyújtottak jó teljesítményt, a fiatalok is remekül szálltak be. Erőnk felett teljesítünk, de valahogy a szerencse elkerül bennünket, pedig már nagyon kellene. Sok ilyen, egy-kétpontos mérkőzést veszítettünk már el, így ismét csak azt mondhatom, talán legközelebb…

Károly Máté, a Budafok edzője: Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, ez így is lett. Magunkhoz képest nagyon rosszul játszottunk, erényeinket nem tudtuk kihasználni, de ez a Nagykőrös érdeme is. A végén azonban, mint ebben a szezonban már sokszor, a momentum nálunk volt, és az a dobás, aminek be kellett esni, az szerencsére nálunk esett ma be. Büszke vagyok a srácokra, egy újabb nagyon fontos győzelmet arattunk. A Nagykőrösnek pedig sok sikert a továbbiakban!

Nagykőrösi Sólymok KE – Budafok 77-79 (24-22, 20-22, 23-19, 10-16)

Nagykőrös: Lakosa Á. 18, Fehér P. J. 17/6, Mácsai 12, Mester M. 11/3, Tóth M. 9/3, Molnár M. 6/3, Lakatos 2, Csukás 2, Bartos -.

Budafok: Jilling 16/9, Varga D. G. 15, Kovács S. 14/9, Puszta D. 9, Kiss M. B. 8/3, Mészáros B. 6/6, Siklós 5, Horváth M. 2, Fehér Cs. 2, Dormán 2, Lados -.


Fővárosi rangadót nyert a MAFC

Vlaski Vladimir, a TF edzője: Megvan a játékosokban a minőség, de ma hiányzott az egyéni felelősségvállalás és az egy-egy elleni védekezés sem működött. A MAFC furcsa zónát védekezett, amivel szemben csak a nagyon jó támadójáték az ellenszer. Gratulálunk nekik, jobbak voltak ma!

TF-BP – MAFC 81-103 (25-24, 14-24, 21-33, 21-22)

TF: Czura 23/9, Ivosev 15, Karosi 11/6, Somogyfoki P. G. 9/3, Kovács B. 8/6, Timkó 7, Beák G. 3/3, Szántó D. 2, Kerkai 2, Villányi 1, Kopasz M. -, Kutrovich -.

MAFC: Tóth P. 25/12, Richmond 21/3, Harazin 21, Katona 14/9, Bordács 12, Lakits 5, Csapai 3/3, Bartha 2, Németh B. T. -, Herló -, Misek -.


Ezúttal is a Baja nyerte a BKG elleni csatát

Cservék Csaba, a Baja edzője: A mérkőzés elején hagytuk elmenni az ellenfelet, de a nagyszünetre sikerült átvennünk a vezetést. Sajnos a második félidőben Pongó Martin megsérült, így a folytatás sokkal nehezebb volt. A csapatnak helyén volt a szíve, és sikerült megnyernünk ezt a nem könnyű mérkőzést.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: A mérkőzést jól kezdtük, vezettünk. Megtaláltuk a Baja ellenszerét. Utána érthetetlen hibákat vétettünk. A házigazdák jól felkészültek belőlünk, átvették a vezetést. Sajnos több játékvezetői ítélet kifogásolható volt. Remélem találkozunk még a hazaiakkal a rájátszásban!

Bajai Bácska FKE – BKG-Príma SE 102-93 (21-22, 27-21, 28-18, 26-32)

Baja: Goldring J. B. 23/15, Jakab P. 20, Vukicevic 16, Nagy D. 13/6, Dr. Ágfalvi 13/6, Pongó 9, Goldring G. 8, Fehér Á. -, Kővágó-Laska -.

BKG: Nagy Bo. Á. 35/21, Allen 24, Armaghani 20/6, Bán T. 8, Nagy Be. Á. 2, Reizer 2, Nagy S. 2, Hegedűs A. -, Szeleczki -, Meleg K. R. -.

Az alapszakasz állása

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 HÜBNER-Nyíregyháza BS 19 16 3 35 1706 1442 0,921
2 MAFC 19 15 4 34 1704 1556 0,895
3 Budafok 19 13 6 32 1652 1581 0,842
4 Salgótarjáni KSE 19 11 8 30 1464 1429 0,789
5 HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 19 11 8 30 1698 1649 0,789
6 Bajai Bácska FKE 19 11 8 30 1525 1482 0,789
7 BKG-Príma SE 18 9 9 27 1616 1490 0,75
8 Budapesti Honvéd SE 19 9 10 28 1576 1639 0,737
9 TF-BP 19 9 10 28 1529 1541 0,737
10 MEAFC-Miskolc 19 8 11 27 1547 1602 0,711
11 MTK-Elite Basket 19 8 11 27 1529 1613 0,711
12 Vasas Akadémia 19 8 11 27 1537 1574 0,711
13 Pécsi VSK-Cargate 18 2 16 20 1481 1742 0,556
14 Nagykőrösi Sólymok KE 19 2 17 21 1407 1631 0,553

Zöld-csoport

20. forduló

Majdnem százig jutott a Pápa a DEAC ellen

Kálmán László, a Pápa edzője: Nagyon izgalmas meccsnek indult, de ennek ellenére a Debrecen csapata ellen győzelmet tudtunk aratni, a fiúk kitartó munkájának gyümölcseként. Jól védekeztek a srácok, és meg is lett az eredménye. A Debrecen csapatának pedig gratulálok!

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Gratulálok a Pápának a győzelemhez!

Concordia Motax KC Pápa – DEAC U23 96-71 (23-20, 32-13, 17-17, 24-21)

Pápa: Sonyák 27/9, Burai R. 23/6, Hódi 9/9, Murai 9, Horváth A. 6/6, Márton Á. 6, Kocsis T. Z. 6, Márton L. 5, Balla 3, Bakos D. 2, Szeier -.

DEAC: Gáspár M. 19/6, Várbíró 16/6, Asszú Á. 7, Sólyom Be. 7, Szekeres 6/6, Opre 5/3, Nemes D. 5/3, Zsuga T. 3/3, Balázsi 3, Fábián Sz. -.


Vendégként húzott be minden negyedet a Bonyhád

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Sajnos az egész mérkőzésen tompák voltunk. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk azt hozni, mint amit elterveztünk. Gratulálok az ellenfélnek!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Az elején nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sok gyors indítást dobtunk. Jók voltak a kiválasztások támadásban, miután beállt zónázni az Eger. A lepattanózásban van mit javítanunk. Gratulálok a fiúknak!

EKE Eger KOK – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 65-90 (14-19, 18-26, 17-20, 16-25)

Eger: Papp B. 25/18, Máté B. 13/3, Szicsák 7, Szabó M. 6, Ungi 5/3, Illés B. 4, Mohamed 3, Horváth R. 2, Pomázi -, Szigedi -, Frey -, Szatmári R. -.

Bonyhád: Pupp 14/3, Somogyfoki Sz. 13, Baki S. 13, Csobán 9/9, Tömösváry 8/6, Pajor 8/3, Maskaljevic 8/3, Gébert 7/3, Dorogi 6/3, Jakab M. 2, Ugrinic 2.


Pontgazdag találkozón nyert a Békés

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Gratulálok a Békés csapatának! Sajnos adtunk nekik egy akkora előnyt, melyet hiába tudtunk visszahozni, majd a magunk javára fordítani a találkozót, ez felemésztette minden erőnket és a végén vereséget szenvedtünk.

Balog Vilmos, a Békés edzője: A hosszú utazás után tartottunk ettől a mérkőzéstől, hiszen Békésen is már tizenhárom ponttal vezettünk, mégis kikaptunk. Nagyon felszívta magát a csapatom erre a találkozóra, az első negyedben jól is játszottunk, ám sajnos elfogyott a lendület. Ezt követően szerencsére mindig találtunk egy olyan játékost, aki tudott lendíteni a csapat szekerén, és ez a végén párpontos győzelmet eredményezett. Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jó mérkőzés volt!

SMAFC – OMNIA Pub & Food Békés 90-94 (11-17, 28-29, 24-23, 27-25)

SMAFC: Czukor 22, Krajisznik 17/6, Bakk 15/3, Panta 11, Horváth M. 7/3, Márkus 7/3, Kovács B. 6, Németh M. 3/3, Szegedi 2, Heiszenberger -.

Békés: Krisztics 25/21, Koma 19, Szabó N. 13/9, Lógár 10, Kertész 9/3, Balog G. 7, Vass 6/6, Osiyemi 5.


Otthon tartotta a Győr a pontokat

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, meg a Kecskemétnek is a mutatott játékhoz, de igazán nem érdemeltünk győzelmet, úgy érzem. Egy szerda esti hét órás matiné volt, aki ezt látta, az azt mondja, nem biztos, hogy többet kijön kosárlabda-mérkőzésre.

Váradi Kornél, a KTE edzője: Gratulálok a Győr csapatának, a negyedik negyedünk ismételten értékelhetetlenre sikerült, mint több másik mérkőzésen.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – KTE-Duna Aszfalt II. 78-69 (16-8, 21-25, 13-24, 28-12)

Győr: Domsitz 19, Geiger 15/3, Berneczei 10, Csaba Gy. 10, Kámán 8, Gáll 5/3, Horváth Á. 5, Nagy T. 3/3, Rátvay T. 3/3.

KTE: Molnár D. 21, Plézer 14/6, Kucsera 13/9, Fülöp B. 9, Nagy J. 8/6, Varga B. P. 2, Cserkó K. 2, Orgona G. -, Lukácsi -, Rácz -.


Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub – Óbudai Kaszások 78-93 (20-27, 19-19, 16-19, 23-28)


Fordulatos meccsen a Cegléd legyőzte a Szolnokot

Vavra András, a Cegléd edzője: Nagyon rosszul, puhán kezdtük a mérkőzést, ezt a Szolnokiak az első negyedben szépen büntették. A második negyedtől felkeményedett a védelmünk, azért nem tudtunk a félidőre nagyobb előnyt szerezni, mert volt két buta hibánk egymás után. A harmadik negyedben csúszott mászott mind a két csapat, mindent megtett mindenki a győzelemért, rettenetesen fizikális volt a mérkőzés. Ezen a szinten nagyon fizikális mérkőzés volt, amihez sajnos nem tudott felnőni a mindvégig következetlen játékvezetés.

Jakab Máté, a Szolnok edzője: Gratulálok a Ceglédnek, megmutatták, hogy miért vannak a tabella első felében. A végjátékban sokkal higgadtabbak és rutinosabbak voltak, mint a mieink. Sajnáljuk az elszalasztott lehetőséget, de a rengeteg támadó-lepattanó megpecsételte a sorsunkat, ehhez jött még a végjátékbeli rutintalanságunk. A nem túl színvonalas mérkőzésen egy még színvonaltalanabb játékvezetés mellett megérdemelten nyert a Cegléd.

Ceglédi KE – Szolnoki Olajbányász KK U23 74-71 (17-22, 23-12, 16-21, 18-16)

Cegléd: Miller 23, Tóth Z. 15/6, Piukovics P. M. 11, Csákvári 9, Fekete V. N. 8, Nárai 4, Hegedűs G. 2, Józsa M. B. 2.

Szolnok: Csák B. I. 20/15, Frank Á. 13/6, Taiwo 11, Gilszki 9/3, Frikker 6/3, Kókai 6, Arnóth 3/3, Rékasi 2, Orbán B. 1, Nagy D. -.


A Pécsé a rangadó, majdnem húsz ponttal

Ivica Mavrenski, a Pécs edzője: Gratulálok a játékosaimnak, jó meccset játszottunk, az Újpest nagyon kemény, erős csapat. Az első félidőben, főleg az első negyedben nagyon sok problémánk volt: a védekezésünk nem igazán működött, sok pontot kaptunk. A második félidőben sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, amit jelez például, hogy mindössze két eladott labdánk volt, az ellenfelünk pedig csak egy támadó-lepattanót szerzett. További sok sikert kívánok az Újpestnek!

Dejan Mladenovics, az Újpest edzője: Jó első félidő után sajnos a másodikban szétestünk. Ennek meg fogjuk keresni az okait. Nem tudtuk végig tartani a ritmust a pécsi csapattal. Gratulálok az Akadémiának, nagyon jó munkát végeznek, sok sikert kívánok a továbbiakban!

Pécsi NKA – Újpest-MT 77-59 (12-24, 19-12, 20-14, 26-9)

Pécs: Dobrijevics 27, Meleg G. Z. 11, Benke 8, Rosic 7/3, Váits 7/3, Vukasz 7/3, Fülöp Zs. 6/3, Rátvay B. 4.

Újpest: Rackley 25/12, Nagy K. A. 10/6, dr. Franczva 8/3, Széphelyi 6, Joó 4, Surmann P. 4, Komma 2, Nagy R. I. -, Pollák Á. -.


21. forduló

Idegenben dobott száz fölött a Cegléd

Csorba Szabolcs, a Békés edzője: A várakozásoknak megfelelően nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. A bajnokság egyik legerősebb csapatával találkoztunk, de én úgy gondolom, hogy a srácok kiadtak ma magukból mindent, jól játszottunk, azonban a Cegléd megérdemelten nyert. Döntőnek bizonyult a hosszabb kispad. Bízom benne, hogy ebből a teljesítményből tudunk építkezni a következő mérkőzésekre. Gratulálok a Cegléd csapatának!

Vavra András, a Cegléd edzője: Biztos voltam benne, hogy nagyon harcosan fognak játszani a békésiek, készítettük erre a csapatot is. De kicsit benne volt azért a fejekben, hogy két felkészülési-, illetve két tétmérkőzésen játszottunk az idén, azok simábbra sikerültek a vártnál. Úgy gondolom, hogy az első negyed védekezésére ez nyomta rá a bélyegét, nagyon puhán védekeztünk, a hazaiak pedig úgy harcoltak, mintha az életük múlna rajta. Belementünk egy adok-kapokba, egy huszonkilenc-huszonhetes első negyedbe, amit nem engedhetünk meg magunknak még idegenben sem. A két köztes negyedben már jól védekeztünk, abból kaptunk ritmust. Utána a negyedik negyedben sikerült egy viszonylag biztos előnyt szereznünk, ha jól emlékszem, tizennyolc pont is volt a különbség. Onnan mi kezdtük el siettetni a támadásainkat, voltak felelőtlen labdaeladásaink, amiből vissza tudott indulni a Békés, újra vissza tudta hozni a reményt. De az utolsó perceket ismét lekontrolláltuk, higgadtan oldottuk meg. Egy nagyon nehéz mérkőzést tudtunk behúzni.

OMNIA Pub & Food Békés – Ceglédi KE 90-103 (29-27, 15-23, 19-18, 27-35)

Békés: Krisztics 29/9, Koma 14, Szabó N. 11/9, Lógár 11, Osiyemi 7/3, Kertész 7, Vass 6/6, Nógrádi 3/3, Balog G. 2.

Cegléd: Tóth Z. 24/12, Miller 24, Fekete V. N. 19/6, Nárai 15, Kovács B. B. 9, Csákvári 4, Piukovics P. M. 4, Berkics M. L. 2, Hegedűs G. 2, Józsa M. B. -.


A Vásárhely elkapta a Pécset

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Óriási bravúr, égi erő segített minket… Több dolgot mondanék: először is sok sikert kívánok a Pécsnek, a bajnokság legkomplettebb csapata! Másodszor büszke vagyok az U20-as csapatomra, rengeteget fejlődött! Harmadszor: köszönöm a szurkolóinknak, hogy sárgába öltözve tisztelegtek Kobe Bryant előtt! Felfoghatatlan veszteség ez a világon mindenhol, elképesztő fájdalom van sokunkban. A Kosársuli nevében részvétemet kívánom a kilenc áldozat családjának! Kobe, igazad volt, mert a hősök jönnek-mennek, de te legenda maradsz nekünk örökre!

Ivica Mavrenski, a Pécs edzője: Gratulálok a Vásárhelynek, a játékosoknak és edzőjüknek, megérdemelték a győzelmet, hisz tudták, hogy mit akarnak játszani és jobbak voltak. A csapatom fáradtan kosarazott, de megértem őket, hisz három nap alatt négy meccsen léptek pályára.

Vásárhelyi Kosársuli – Pécsi NKA 84-73 (19-16, 25-22, 23-18, 17-17)

Vásárhely: Kelemen B. 19/9, Hargitai 15/6, Pavlovic 15, Molnár B. 12/3, Rostás 7/3, Varga Á. 7, Varga Z. 5/3, Bálint E. 4, Acsimovics -.

Pécs: Meleg G. Z. 22/9, Vukasz 14/6, Fülöp Zs. 11/3, Dobrijevics 11, Benke 10, Rátvay B. 2, Váits 2, Mezei 1, Rosic -.


Egerben javított a DEAC

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Gratulálok a Debrecennek! Három negyedig jó kosárlabdát játszottunk, de sajnos a vége nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna.

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Először is gratulálok a játékosaimnak! A meccs nagy részében sajnos elég „zizik” voltunk. A győzelmünket az hozta meg, hogy a védő-lepattanókban és az eladott labdákban összeszedtük magunkat.

EKE Eger KOK – DEAC U23 67-75 (16-14, 20-24, 18-18, 13-19)

Eger: Papp B. 15/6, Máté B. 14/6, Szicsák 11, Horváth R. 7, Szabó M. 6/6, Steier K. 5/3, Illés B. 4, Szigedi 2, Ungi 2, Szatmári R. 1, Mohamed -.

DEAC: Pollák B. 19/6, Opre 15/3, Várbíró 13, Balázsi 10/6, Asszú Á. 8/3, Sólyom Be. 7, Zsuga T. 3/3, Orosz D. -, Fábián Sz. -, Nemes D. -.


Óbudai Kaszások – Szolnoki Olajbányász KK U23 78-61 (13-20, 19-23, 22-6, 24-12)

Óbuda: Rosemond 25/6, Ondima 13, Bencsik 11/3, Bea G. 10, Vámos 9, Vígh 5, Koflanovics 3/3, Reiter 2, Kovács M. -, Keresztesi -, Hegedűs O. -, Jenei -.

Szolnok: Kókai 11/6, Frank Á. 10/6, Csák B. I. 9/9, Gilszki 9/3, Frikker 8/6, Taiwo 8, Orbán B. 6, Arnóth -, Rékasi -.


Újpest-MT – SMAFC 80-76 (20-25, 17-22, 27-10, 16-19)

Újpest: Nagy K. A. 19/9, dr. Franczva 17/6, Rackley 15/6, Joó 12/3, Széphelyi 10/3, Komma László 4, Nagy R. I. 3/3, Pollák Á. -.

SMAFC: Soós 19/12, Bakk 17/9, Márkus 14/9, Papp B. 9/6, Czukor 7, Panta 6/3, Kovács B. 4, Németh M. -.


Kecskemétről távozott győztesen a Tiszaújváros

Váradi Kornél, a KTE edzője: Amíg jó ritmusban játszottunk, addig vezettünk a mérkőzésen. De a Tiszaújváros ránk erőltette az akaratát, és ezután futottunk az eredmény után. Igaz, többször visszajöttünk a mérkőzésbe, de akkor nagyon rossz döntéseket hoztunk, és újra egy kisebb előnyre tett szert az ellenfél. Nem segített nekünk az sem, hogy a büntetőket gyengén, ötven százalékkal értékesítettük. Gratulálok a Tiszaújvárosnak, mi dolgozunk tovább, javítjuk a hibákat!

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Nehéz mérkőzésre számítottunk Kecskeméten, hiszen itt senki sem érezheti biztonságban magát. Teljes kerettel kiálló hazai csapatot hiányos kerettel sikerült legyőznünk, ennek nagyon örülünk, illetve annak is, hogy a 2003-as születésű Jeremiás Kristóf Orliczki sérülése után magabiztosan állt be. Igazi csapatmunka volt a mai győzelmünk! További sok sikert kívánok a Kecskemétnek!

KTE-Duna Aszfalt II. – Tiszaújvárosi Phoenix KK 70-75 (22-20, 13-16, 19-20, 16-19)

KTE: Lewis 28/9, Molnár D. 10, Fülöp B. 8, Plézer 7/3, Kucsera 5, Varga B. P. 5, Vukcevic Nikola 4, Orgona G. 3.

Tiszaújváros: Szilasi 20/15, Pöstényi 14/9, Lajsz 9, Kovács Z. 7, Tóth V. 7, Szabó N. 6, Eremiás K. 5, Orliczki B. B. 4, Kiss B. 3/3, Molnár B. -.

Az alapszakasz állása

H. Csapat M Gy V Pont Dp Kp Rel.pont
1 Ceglédi KE 19 15 4 34 1564 1355 0,895
2 Pécsi NKA 18 14 4 32 1465 1254 0,889
3 Újpest-MT 19 14 5 33 1481 1296 0,868
4 Concordia Motax KC Pápa 19 12 7 31 1468 1399 0,816
5 KTE-Duna Aszfalt II. 20 11 9 31 1501 1415 0,775
6 Óbudai Kaszások 20 11 9 31 1459 1445 0,775
7 Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 19 10 9 29 1507 1501 0,763
8 Vásárhelyi Kosársuli 19 10 9 29 1475 1508 0,763
9 SMAFC 20 9 11 29 1503 1519 0,725
10 Szolnoki Olajbányász KK U23 19 8 11 27 1311 1381 0,711
11 DEAC U23 19 8 11 27 1234 1394 0,711
12 Tiszaújvárosi Phoenix KK 19 7 12 26 1427 1501 0,684
13 Knipl Kft. Bonyhádi KSE 18 6 12 24 1395 1458 0,667
14 OMNIA Pub & Food Békés 18 5 13 23 1482 1580 0,639
15 EKE Eger KOK 18 2 16 20 1220 1486 0,556
  •   
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
TonymontanaVilis79egyforintotseerVadkakasDennis Recent comment authors
Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Gusztika, gusztika a playoffba be is kell jutni!

Vilis79
Olvasó

Czinger tök jó a másodosztályban is, ja nem😁.

Vadkakas
Olvasó

érdekes hogy dr. (muhhaha) Guszti bírózása ennyire szemet szúr mindenkinek 🙂 Príma SE edzőként még nem volt ennyire jellemző a bírók ilyen egyértelmű okolása anno…

Plusz még nem sokszor olvastam hogy azt nyilatkozta volna, hogy “gratulálok az ellenfélnek” illetve “sok sikert a továbbiakban” ahogyan az egy nagyon szép gesztus NB1/B szerte.

… és igen a 2 Guszi gyerek nem sok vizet zavarna más cspatokban. “We are family”

de én kívánok nekik további sikereket 😉

Hajrá DEAC!

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

Még jó, hogy csak 2 fia van! Gondoljatok bele, milyen csapat lenne valahol (ahol ezt elnézik), ha mondjuk 4-5 fia is lenne…

Dennis
Olvasó

Csatlakozom az előttem szólókhoz, BKG vereség esetén jön a bírózás, ez már törvényszerű. A Bo-Bo testvérek pedig céllövöldéznek egész meccsen, a többi játékos szinte csak biodíszlet. Sajnálom őket. Akkor még Veszprémezzünk egy kicsit bár van a két csapat között hasonlóság, mégpedig a Nagy Doktor és a naményi doktor miatt. Mindketten játékszerüknek tekintik ezeket a jobb sorsra érdemes klubbokat. Csak ezt senki nem veszi észre. Főleg a vedzprémi president nyilatkozataiból lehet a legjobban érzékelni. Lásd a veszprémi tv-ben tett utolsó nyilatkozatát. Nem baj jön Lazics mester, leigazolják a baltás Tóth Norbit, meg még 1-2 A-ból eltanácsolt spílert és meg lesz az… Olvass tovább »

bakiba
Vendég
bakiba

A BKG egy igen érdekes képződmény. Van egy edzője, aki dr, de a viselkedése és a stílusa 8 elemi. Akadémiai rangja van, miközben nincs egy épkézláb csapata az utánpótlás semmilyen szintjén. De valaki mégis megadta nekik. Érdekes. És igen, Gusztinál mindig a bírók a hibásak. Még véletlenül sem ő, vagy ők. Ez az egész arról szól, hogy a fia kicsit labdázhassanak. Ügyes a Bobby gyerek, de minden meccsen 40 perc? Na mindegy is.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Az elfogult szurkolók nem bíróznak annyit, mint Dr. Nagy Ágoston. Nincs olyan vereség, ahol ne említené meg a bírókat. 😀

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés