Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Majdnem elkapta a Budafok a PVSK-t

A Nyíregyháza a BKG, CKE a Vasas ellen állt közel a bravúrhoz. Ez történt a másodosztályban.:

:

A tabella első három helyezettje egyaránt óriási csatában gyűjtötte be a két pontot a második vonal 7. fordulójában.

A MAFC a páratlan negyedekben nyújtott jó teljesítményének köszönhetően magabiztosan verte a tartalékos DEAC U23-at. A PVSK hiába lépett el többször is a Budafoktól, a nagyot küzdő hazaiak mindig visszajöttek, és Varga Dániel révén még másodpercekkel a vége előtt is egyenlíteni tudtak, azonban az utolsó támadás a pécsieké volt, akik Micsovics dudaszóra behulló középtávolijával kicsikarták a győzelmet és megőrizték 100%-os mutatójukat. Az Oroszi és Santiago nélkül felálló JKSE nagy csatára kényszerítette a Miskolcot, de a végjátékot a sárga-kékek bírták jobban, így mérlegük pozitívvá vált, a berényiek zsinórban harmadszor kaptak ki. A Nyíregyháza 0-15-tel kezdte a BKG elleni mérkőzést, ám a folytatásban nagyot küzdöttek, és Bonifert közelijének, illetve Vaiangina blokkjának köszönhetően kiharcolták a hosszabbítást a Kék Cápák, a túlórában viszont már csak a Kosok találtak be, akik ezzel a sikerrel 6-1-gyel állnak, a szabolcsiaknak éppen fordított a mérlegük, Merim Mehmedovics is vereséggel debütált kispadjukon. Végig szoros csatát vívott egymással a Salgótarján és az Óbuda, a Kaszások kezdtek jobban, ám az utolsó percekben a nógrádiak hibáztak kevesebbet, így a szezonban először nyerni tudtak hazai pályán. Pénteken a Cegléd is edzőváltást jelentett be, a közös megegyezéssel távozó Siska Jánost a Rácz-Rezák-Földi trió pótolta a Vasas otthonában, ahol a találkozó nagyobb részében a vendégek álltak jobban, de a hajrában fordítani tudott, ezzel hibátlan maradt a piros-kék együttes. A Kinney-Juhos kettős vezérletével újabb győzelmet arattak a Megyeri Tigrisek, a Tehetséges Fiatalok a teljes meccsen üldözték, ám nem érték utol a fótiakat.

A forduló csapata: Ongjen Micsovics (PVSK, 31 VAL, 2. alkalommal került be) – James Kinney (Fót, 30 VAL, 2.) – Kevin Swanson (Budafok, 26 VAL, 2.) – Bordács Soma (MAFC, 31 VAL, 3.) – Varga Dániel (Budafok, 27 VAL, 2.)/Jake Newman (BKG, 27 VAL, 2.). Hatodik ember: Váits Olivér (SKSE, 29 VAL, 3.). Legjobb U20-as: Cseh Botond (Vasas, 27 VAL, 5.)

Az aktuális tabella megtekinthető a hunbasket.hu-n.

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Újbuda MAFC – DEAC U23 94-72 (29-13, 22-16, 25-15, 18-18)

MAFC: Polgárdy 14/6, Pintér 11/9, Buzás 12/6, Bordács 18, Pápai 6. Cs: Katona 10/3, Misek 8, Biber 6/3, Matejovics 6, Kovács 2, Viola 1, Herló -.

DEAC: Varga S. 8, Turán 14/6, Várszegi 9, Hegedüs 5/3, Czermann 6. Cs: Varga B. 12, Tóth 7, Csizmadia 6, Bankó 5/3, Czipka -, Sólyom -.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, örülök, hogy végig kézben tartottuk a meccset és magabiztosan nyertünk. Voltak azért hullámvölgyeink, a debreceni fiatalok szerintem elég jól játszottak a hiányzóik ellenére is. Most szabad lesz a hétvégénk, tudunk kicsit pihenni, de a jövő héten már újult erővel vágunk neki a munkának. Örülök, hogy tudtunk javítani a hazai mérlegünkön, gratulálok és sok sikert kívánok a Debrecennek.

Kádár Tamás: Először is gratulálok a MAFC-nak, megérdemelten győztek. Részünkről kár azért a két hullámvölgyért, ami megpecsételte a sorsunkat. Lepattanózásban összességében jól dolgoztunk, viszont az agresszív védekezés ellen nem nyújtottunk jó teljesítményt, ami az eladott labdáink számán is meglátszik, ennek következtében szenvedtünk vereséget.

Budafok – Pécsi VSK-Veolia 82-84 (19-23, 16-18, 22-19, 25-24)

Budafok: Moravcsik 7/3, Dormán 9/3, Hajnal 2, Swanson 22/6, Varga D. 15. Cs: Piukovics 12/12, Tursics 9/9, Lucey 6/3, Siklós -.

PVSK: Halász 2, Németh 7/3, Plézer -, Bíró 10 (+13 lepattanó), Horti 12. Cs: Micsovics 23, Antóni 16/12, Molnár M. 7/3, Mokánszki 7/3, Frank -, Ravasz -, Harka -.

Károly Máté: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a mai mérkőzésen óriási akaraterővel játszottunk. A Pécs legalább ötször vagy hatszor elhúzott tőlünk, de ugyanennyiszer vissza tudtunk jönni. Minden pályára lépő kezdő- és cserejátékos hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, végre volt önbizalmunk kosárlabdázni. Nyilván a pécsi csapat is remek kosárlabdázókból áll, a végén egy győztes dobás billentette feléjük a mérleget. Úgy érzem, hogy ebből a mérkőzésből erőt fogunk meríteni, és ha a következő találkozókon is hasonlóan kosárlabdázunk, akkor közelíteni tudunk majd a középmezőnyhöz. Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez!

Szrecsko Szekulovics: Gratulálok mind a két csapatnak! Szerintem a Budafok ma este nagyon jól játszott, nagyon motiváltan léptek pályára ellenünk. Nem olyan volt a meccs, mint vártuk, vezettünk többször is 10-12 ponttal ugyan, de a Budafok mindig visszajött, és kiélezett lett az eredmény. Persze volt egy kis szerencsénk is a végén, az utolsó másodpercben dobtunk egy kosarat. Nagyon örülök, nagyon boldog vagyok, nagyon fontos ez az idegenbeli győzelem. A sporthoz kell egy kis szerencse is, két ponttal győztünk, megyünk tovább!

A mérkőzés visszanézhető a SPORT MÉDIA YouTube-csatornán.

Jászberényi KSE – MEAFC-Miskolc 79-87 (18-21, 19-24, 28-19, 14-23)

JKSE: Dunai 14/3, Mester 12/3, Boka-Magó 2, Meleg 18, Rátvay 12. Cs: Kucsora 13, Dékány 6, Horváth N. 2, Pilinszki -.

MEAFC: Tóth B. 12/6 (+10 lepattanó), Kozák M. 13/3, Kozák B. 6, Gerőcs 17/9, Czirbus 18. Cs: Sándor 8/6, Lippai 6, Ragályi 5, Gadus 2, Pintér -, Velkey G. -.

Puskás Artúr: Gratulálok a Miskolc csapatának, mert összességében megérdemelték a győzelmet. Mi három negyeden át loholtunk utánuk, s csak a 30. perc végén tudtuk átvennie a vezetést. Sajnos közben belefáradtunk ebbe az üldözőversenybe. Ráadásul 22-ből csak két triplánk ért célba, s ez olyan lélekölő, hogy már biztos helyzetekben is megremegett a játékosok keze. A Miskolc pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. Főleg úgy, hogy nagyon jó ritmusban játszottak. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, mert két alapember hiányában – Oroszi Bence és Santaiago Jordan sem állt a rendelkezésemre -, is mindent megtettek a győzelemért. Azt hiszem, hogy a játékvezetés is korrekt volt. A berényi szurkolóknak pedig ezúton is köszönöm, hogy most is mellettünk voltak, s a mérkőzés végéig buzdítottak bennünket.

Dr. Váczi Péter: Nem tudtuk, hogy a Jászberény teljes csapatával fogad-e bennünket, mi arra készültünk. A TF-BP ellen idén már egy hasonló „folyóba beleléptünk”, amikor ők kicsit tartalékosak voltak, de legyőztek bennünket. Tudtuk, hogy bármilyen összeállításban lép pályára ellenfelünk, ez nem lesz könnyű mérkőzés. Már csak azért sem, mert ismerem Puskás Artúrt annyira, hogy tudjam, ő nem fogja hagyni hoz ez számunkra könnyű meccs legyen. A csapata sem hagyta, s így kétszer kellett megnyernünk ezt a meccset. Ellenfelünk a szívét, lelkét kitette a pályára, ahogy mi is. Alapvetően ez egy vagány, egylabdás meccs volt a végére. Szerencsére ezt mi tudtuk megnyerni, s ezért gratulálok a csapatomnak, de az ellenfelünk is megérdemli a gratulációt. Sok sikert kívánok a bajnokság folytatásában nekik is.

A mérkőzés visszanézhető a Jászberényi KSE Facebook-oldalán.

Hübner Nyíregyháza BS – BKG PRIMA Akadémia 80-90 (14-29, 25-20, 22-13, 19-18, 0-10) – hosszabbítás után

Nyíregyháza: Bus 4, Végső 16/12, Szobi 10/6, Tarján 4, Vaiangina 15. Cs: Bonifert 11/3, Völgyi 9/3, Nagy S. 8/6, Füzi 3/3, Magyari -.

BKG: Nagy Be. 8/6, Nagy Bo. 25/12, Büki 18/18, Newman 26/3, Nshimba 8. Cs: Szeleczki 4, Csomós 1, Bartos -, Edelényi -.

Merim Mehmedovics: Ha van olyan csapat, amelyiket nem kívántam volna első ellenfélnek, az a BKG, hiszen egy nagyon összeszedett, magabiztos társaság. Tisztában vagyunk vele, hogy bajunk van a védekezéssel, ezen dogozunk sokat. Amikor szerkezetet váltottunk a mérkőzésen, jobban működött a játékunk kívül és belül is, partnerek voltunk ritmusban és a végén volt győzelmi esélyünk. Pozitív jeleket láttam. Ennek a csapatnak egy győzelem kell, hogy meginduljon!

Dr. Nagy Ágoston: Fegyelmezett Nyíregyháza ellen játszottunk. Nagyon sokat hibáztunk, amit az ellenfelünk ki is használt, örülök neki, hogy végül a tíz pontos különbség összejött. Ebben a pillanatban talán van ennyi a két csapat között.

A mérkőzés visszanézhető a Hübner Nyíregyháza BS YouTube-csatornán.

Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások 76-70 (16-23, 22-12, 15-17, 23-18)

SKSE: Karanfilovszki 11/6, Vas-Teplán 7, Cserényi Martin -, Hargitai 15/6, Lajsz 6. Cs: Váits 17/9, Kalassai 12/12, Monye M. 8/3, Ormai -.

Kaszások: Boros 17/6, Lakosa 5/3, Varsányi -, Supola 16/3, Armaghani 7 (+16 lepattanó). Cs: Kármán 9, Horváth B. 6/6, Pollák 5/3, Szabó D. 3/3, Balázsi 2.

Dániel Péter: Kicsit kapkodva kezdtük a mérkőzést, bizonyos taktikai feladatokat nem tartottunk be védekezésben és talán ennek volt betudható, hogy támadásban is pontatlanabbak voltunk, mint amire képesek vagyunk. Amint azonban védekezésünk helyre állt és lezártuk azokat a területeket, amit le szerettünk volna, onnantól jött egy löket a támadáshoz is. Összességében, azt gondolom, megérdemelten nyertünk, talán még egy kicsit nagyobb különbséggel is lehetett volna, de a legfontosabb az, hogy végre idehaza is sikerült megszereznünk az első győzelmünket. Bízom benne, hogy ez mindenkit felszabadít egy kicsit és innentől kedve nem leszünk olyan görcsösek hazai pályán. Most azonban nem a hazai pályával kell foglalkoznunk, hiszen nagyon nehéz hetünk lesz, Hepp Kupa találkozóval kedden és nagyon fontos bajnokival pénteken, egyaránt idegenben. Természetesen gratulálok a srácoknak a győzelemhez, megérdemelték!

Takács Máté: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanis riválisunk még nyeretlen volt hazai pályán. Egész héten mondtam a fiúknak, hogy nagyon veszélyes ellenféllel van amúgy is dolgunk, hiszen a salgótarjániak szép játékrendszerben kosárlabdáznak. Küszködtünk, a második negyedtől fogva gyakorlatilag a mérkőzés végéig, nagyon buta hibákat vétettünk, bár felkészültünk ellenfelünk játékaiból, mégis egyéni- és csapatszinten is sok kihagyásunk volt védekezésben, a hazaiak pedig, gyakorlatilag egy-egyből kreált helyzetekből, rendre meg is büntették ezeket. Azt még megemlíteném, hogy a végén volt egy asztalhiba, amiből ellenfelünk került előnybe. Edzőkollégám részéről ez nem volt túl sportszerű. De ez mellékes, megbüntetett minket a hazai csapat, magunkba kell néznünk és ki kell javítanunk a hibáinkat. Dolgozunk tovább!

A mérkőzés visszanézhető a Sport Salgó Kft. YouTube-csatornán.

Vasas Akadémia – Ceglédi KE 79-73 (20-23, 21-21, 18-16, 20-13)

Vasas: Takács 10, Cseh 15/3, Fekete 15/6, Kelemen 4, Andrássy 15 (+10 lepattanó). Cs: Farkas A. 16/6, Medve 5/3, Pleesz G. 2, Pleesz Á. -.

CKE: Herendics 15/3 (+13 lepattanó), Horváth Ád. -, Velkey 4, Csaba 15/9, Olasz 8. Cs: Csorvási 12, Horváth M. 11/6, Dragasevics 8/6, Berkics -, Fodor -.

Stephen Arigbabu: Egész héten azt hangsúlyoztam a fiúknak, hogy a Cegléd sokkal jobb játékerőt képvisel, mint amit a tabellán elfoglalt helye mutat. Eltartott egy ideig, mire rájöttünk, mit is kell tennünk a ma esti meccs megnyeréséért. Az első félidőben túlságosan passzívak voltunk, és nagyon könnyű pontszerzési lehetőségeket engedtünk ellenfelünknek. A második félidőben azonban megmutattuk az igazi arcunkat és fel tudtuk annyira gyorsítani a játékot, hogy az nekünk kedvezzen. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, s ahhoz, hogy megtalálták a hozzá vezető utat. Sok sikert kívánok a Ceglédnek a következő mérkőzésekhez és a bajnokság hátralévő részéhez.

Rácz Zsolt: Gratulálok a Vasas csapatának! Igazából még két problémával küzdünk, az egyik az eladott labdák száma, ami a mostani meccsen is probléma volt, valamint a kinti dobásaink sem úgy ülnek, ahogy mi szeretnénk, de ezen próbálunk javítani. Még egyszer gratulálok a Vasasnak sok sikert kívánok a szezonban.

A mérkőzés visszanézhető a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

Phoenix-MT Fót – TF-Budapest 77-73 (21-12, 24-19, 11-20, 21-22)

Fót: Kinney 21/6, Tichov 4, Richter 8/6, Markovics 8/3, Juhos 16 (+14 lepattanó). Cs: Kékesi 14/6, Tóth Z. 4, Szabó N. 2.

TF: Dancsecs 20/6, Szanyi 6/3, Karosi 6/3, Kelenföldi 12 (+10 lepattanó), Anda 21/3. Cs: Szántó 5, Tömösváry 3, Vargovics -, Farkas S. -, Lőrincze -.

Surmann Gábor: Gratulálok a játékosaimnak, lényegében egy rajt-cél győzelmet arattunk. Egy dolog zavar csak igazán, hogy saját magunknak köszönhetjük azt, hogy nem döntöttük el már jóval korábban a mérkőzést. Ebben mindenképp fejlődnünk kell majd a jövőben. Azonban hiába zárkózott fel a végére az amúgy jó erőkből álló TF – ezúton is gratulálok Andának, akinek ebben nagy szerepe volt -, győzelmünk nem forgott veszélyben. Örömmel tölt el, hogy ismét mindig akadt csapatomból valaki, aki a győzelem megszerzése felé lökött bennünket mielőtt szorult helyzetbe kerültünk volna. Külön kiemelném Kékesi Kristóf mai produktumát, fiatal játékosom stílszerűen 1 nappal szülinapja előtt ajándékozta meg magát ezzel a remek teljesítménnyel. Én pedig a győzelmet neki ajánlom. Büszke vagyok csapatomra, végig nagyon jó hozzáállást tanúsítottunk, csak tényleg muszáj lesz támadó oldalon fejlődnünk, főleg döntéshozatalban és helyzetkiválasztásokban. Védekezésünk összességében ma is jól funkcionált azt gondolom. Juhos hatalmas stabilitást nyújtott hátul ezen az összecsapáson is. Mellette Tóth is “clutch” pillanatokban harcolt ki támadó faultokat az utolsó negyedben. Örülünk a mai sikernek, nagyon értékes győzelmet húztunk be. Látva a hétvégi eredményeket, jóformán minden meccs kiegyenlített ebben a ligában. Ami csak még értékesebbé tesz egy-egy győzelmet. Végezetül szeretnék köszönetet mondani szimpatizánsainknak a mai támogatásukért is. Rendkívül hálásak vagyunk nekik, hogy ma is mellettünk voltak.

Beák Gábor: Minden adott volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát. Saját magunkat vertük meg. Gratulálok a Fót csapatának.

Fotó: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
paprika Recent comment authors
paprika
Olvasó

Majdnem elkapta a Budafok a PVSK-t.
Budafok-PVSK 84-82…
Szekulovics: “Nagyon fontos ez az idegenbeli győzelem…”
Éljen a kontrolcékontrolvé!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés