Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Magyarok a pályán: Falco, NKA Pécs, Budapesti Honvéd a toplista élén

Hét forduló után néztük meg a számokat.:

:

Az alapszakasz egyharmadához közeledve, a hetedik forduló után már érdekes foglalkozni bizonyos statisztikákkal a férfi NB I. A csoportban. Érdekes adat lehet, hogy egyes csapatokban mennyi időt töltenek a pályán a magyar játékosok.

Első hallásra talán meglepő, hogy a legtöbb játékpercet százalékos arányban (61,2) a négy kiváló légióst foglalkoztató, a tabella második helyén álló Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatánál kapják a magyarok. Ugyanakkor azonnal érdemes felsorolni, hogy kik tölthetnek sok időt a pályán, kik azok, akik felveszik a versenyt a külföldiekkel. Konkrétan a fél magyar válogatottról van szó, hiszen Perl Zoltán (meccsenként átlagban 24,14 perc), Keller Ákos (23,00), Benke Szilárd (22,00) és Pongó Marcell (20,57) alkotja azt a kvartettet, amelynek köszönhetően a hazai játékosok több játékpercet kapnak, mint a légiósok.

Az NKA a Pécs van a második helyen

Az előkelő második helyen az újonc NKA Universitas Pécs áll 60,6 százalékos mutatóval. A három délszláv légióst foglalkoztató baranyai csapatnál nagyon bíznak a magyar játékosokban, akik közül a legtöbb percet a mindössze 23 éves Meleg Gergő kapta (28,29), a második helyen a 25 éves Kerpel-Fronius Gáspár áll (23,57), a harmadik pedig Kovács Péter (21,20). Igazi kuriózum, hogy a saját nevelésű akadémistákat is bátran bedobják a mély vízbe, ennek köszönhetően a mindössze 16 éves Lukácsi Gábor már három A-csoportos meccsen is pályára lépett, és 8,67 percnél jár, a 19 esztendős Rátgéber Tamás négy bajnokin szállhatott be (2,50), továbbá bemutatkozott már az első osztályban a 17 éves Angyal Medárd (2,00) és a 18 éves Bor Gábor (2,00) is!

A Honvéd a harmadik

A dobogó legalsó fokán a magyarok játékosperceit illetően a Budapesti Honvéd áll 57,4 százalékkal. A három légióst foglalkoztató fővárosi klubnál a legtöbb időt az amerikai Jalen Joseph Henry tölti a pályán (31,57), utána jön a két tovább külföldi, de sok szerepet kap Bazsó Brúnó (27,14), Filipovic Stefan (21,71), Hajdu Péter Márton (18,43) és Reizinger Máté (17,57) is.

Az összképet nézve érdemes megjegyezni, hogy 50 százalék feletti mutatóval mindössze öt csapat rendelkezik, a dobogós Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, NKA Universitas Pécs, Budapesti Honvéd trió mellett az SZTE Szedeáknál, valamint a Szolnoki Olajbányásznál játszanak többet a magyarok, mint a külföldiek.

A 14-es mezőnyben – ebben a mutatóban – az utolsó két pozícióban holtverseny alakult ki, a DEAC-nál és az MVM-OSE Lions együttesénél eddig egyaránt 30,8 százalékban voltak a pályán a magyarok.

Magyar játékospercek százalékos arányban:

 1. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – 61,2%
 2. NKA Universitas Pécs – 60,6%
 3. Budapesti Honvéd – 57,4%
 4. SZTE Szedeák – 51,9%
 5. Szolnoki Olajbányász – 51,2%
 6. Zalakerámia ZTE KK – 44,1%
 7. Atomerőmű SE – 41,1%
 8. Egis Körmend – 35,6%
 9. Arconic-Alba Fehérvár – 35,2%
 10. Kometa Kaposvári KK – 34,7%
 11. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – 33,6 %
 12. Sopron KC – 32,9%
 13. MVM-OSE Lions – 30,8%
 14. DEAC – 30,8%
17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Mike21Borbély LajosBorn2BallBaszketbalFeherparna Recent comment authors
Mike21
Olvasó

Se Hunbasket, se Kosarstat alapján KKKK nem stimmel, mert előbbin 44% jött ki, utóbbin 45% kerekítés miatt magyar percekre.

Baszketbal
Olvasó

Deac nem meglepő

Feherparna
Olvasó

Nagy pacsi a cikk kitalálójának, kellenek hogy díjazzuk a magyar játékosokat előtérbe helyező csapatokat, hovatartozástól függetlenül????

Born2Ball
Olvasó

Ráadásul sokszor ezek a magyar játékosok semmivel sem rosszabbak, mint egy-egy légiós.
Állítom, hogy aki a B-csoportban húzóember, az az A-ban is megállná a helyét.
A probléma csak az, hogy nincs meg feléjük – magyar játékosok felé – az edzői bizalom valamiért.

olajos001
Olvasó

Most, hogy felépült a 4. légiósunk, illetve igazoltunk egy 5.-et, kíváncsi leszek, hogy a következő 7 meccsen, hogy fog alakulni ez a szám!

Madison
Olvasó

Hát elég szégyenletes az arányunk, nem méltó a Körmendhez… Az első 5 helyen állónak elismerés, így kéne mindegyik csapatnak, ezek az egészséges arányok! Nagyon remélem, hogy pár éven belül 3-ra csökken a maximális megengedett légiósszám és visszatérünk a helyes útra!

Pojaca
Olvasó

Madison, a 3 maximális légióssal még tovább csökkentenéd az amúgy is gyengülő bajnokságunk színvonalát? Kell a 4 légiós és az u23-as szabály eltörlése!

Borbély Lajos
Olvasó

Egyetértek Madison kollégával. Ha nem ilyen-olyan állami/városi csecsen lógna az egész látványsport, és nem zsíros állami/városi felülárazott megrendeléseken felnőtt vagy monopolhelyzetbe helyezett cégek finanszíroznák lényegében az egészet (1-2 kivételtől eltekintve), akkor tényleg senkinek sem lenne semmi köze ahhoz, hogy egy-egy helyen hány légiós van. Amíg viszont az egész cirkusz gyakorlatilag közpénzből működik, igen drága mulatság ennyi légióst azért fizetnünk, hogy jobban szórakozzon a nép – akár az eredményesség rovására is. Persze ki lehet tenni a jobb nemzetközi eredményeket így az ablakba, s lehet döngetni a mellet, hogy milyen jó nálunk a (közpénzen vásárolt) kosárlabda. Az egyszerűen vicc, hogy a 4-5… Olvass tovább »

Mithridatész
Olvasó

Azért csalóka ez a 35% a Körmendnél, hisz Fepu, Durázi és Doktor is sérült volt a szezon több meccsén!

MTE!!!

Vadkakas
Olvasó

No offense, de ez szerecsen mosdatás.

Bárki aki leigazolja a válogatott keret 70%-át az a játekpercekben is nyilvánvalóan elől lesz az ilyen statokban.

Az akadémiák megint másik tészta.

“Én csak abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam” – W. Churchill

Nem, nem azért kommenteltem mert a DEAC a végén van. Ez egy ilyen sport.

vasipasi
Olvasó

A DEAC mögött van egy állami pénzből kitömött akadémia… Arra nem gondoltatok, hogy ha nem is a Falco, de mondjuk az NKA Pécs és a Honvéd utját járjátok? Jah, hogy ahhoz nem egy fidesz által odarakott semmihez nem értő ügyvezető kéne…

Vadkakas
Olvasó

Én hiába gondolok bármit sem fideszes, sem DEAC dolgozó nem vagyok

olajos001
Olvasó

Nem rosszak a számok, főleg az elején lévő csapatoknál. Mondjuk a Szolnoknál a hunbasket alapján 54,5% jön ki nálam.

Bombita
Olvasó

Tényleg hiánypótló és sokatmondó elemzés. Esetleg kiegészíthető azzal is, hogy mennyi a külföldi/hazaiak aránya a pont termelésből ill. VAL pontokból.

zterulez
Olvasó

A Honvédot még nem láttam idén, de az NKA már járt nálunk, valamint a Falco és a Deac elleni meccseiket is néztem. Szerintem jó kosárlabdát játszanak, ráadásul időnként képesek a játékukat ráerőltetni az ellenfélre, ami számomra nagy meglepetés volt. Szerintem a lendületük alább fog hagyni, amint a többi csapatnál is véglegesednek a keretek, összeszoknak a légiósok, de itt a szezon első harmadában nagy meglepetéseket tudtak eddig okozni. Sérülésmentes szezont kívánok minden játékosnak és további sikeres szereplést.

WestChampi
Olvasó

Minőségi kontent, gratulálok a szerzőjének. Megint csak gratulálni tudok a Szegednek, amit így tolnak. NKA felől van egy negatív érzésem-véleményem, de mindkettő akadémia előtt kalapemelés, hogy játszatják a magyarokat, fiatalokat. Így lehet talán előrelépni.

Xero
Olvasó

Milyen csalóka a Kecsó.. bőven az elejébe vártam, ehhez képest az utolsók között “kullognak”.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés