Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Kikaptunk a lettektől, negyedik a magyar női válogatott

Rossz napot fogtunk ki. Semmi nem akart sikerülni.

Lettország - Magyarország 79-65 (16-12, 20-15, 24-21, 19-17)

Nemzetközi Felkészülési Torna, bronzmérkőzés
Spanyolország, Burgos
Játékvezető: Cortes C., Calatrava F., Sánchez A.

Lettország legjobb dobói:: Dikaioulaku 24/9, Vitola 19/3, Melnika 16.

Magyarország: Horváth 7/3, Lelik 6/3, Dubei 2, Kiss 4, Határ 17. Cserék: Pusztai 6, Raksányi -, Varga -, Horti 15/3, Bálint 1, Zele 2, Barnai -, Török 3/3.

A papírformának megfelelően, Lettországgal játszott a burgosi torna bronzérméért a magyar női válogatott, míg este héttől Spanyolország-Törökország döntőt rendeznek.

A magyar válogatott motiváltan, jó felfogásban lépett pályára. Határ után Kiss is betalált, míg a lettek első kosarára két percet kellett várni. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a lett kispadon ülő cserejátékosok hangosan, kórosban szurkoltak a pályán lévőknek. A magyar válogatottat azonban nem sikerült kizökkenteni, a negyed derekán 8-5-re vezettünk. A lettek ekkor indították be a triplagyárat, és pillanatok alatt egál lett az eredmény. 12-12-nél még három perc volt hátra a negyedből. Dikaioulaku pontjaival vette át a vezetést az ellenfél, míg Határt az utolsó percre visszaküldte Székely Norbert. 16-12-es lett vezetéssel ért véget a negyed.

A lett edző nagyon beleélte magát – Fotó. Pókász Endre

Eladott labdákkal kezdtük a második etapot. Zele dobta az első magyar kosarat, de rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. Vitola kapta el a fonalat, a lettek pedig 21-14-re megléptek. 25-18-as vezetésüknél pedig 4 perc volt hátra a nagyszünetig. Határ kosaraival zárkóztunk öt pontra, de a lettek ismét begyújtották a rakétákat, Székely Norbert kilenc pontos hátránynál kért időt, két perc volt hátra a negyedből. A lényegi dolgok ezt követően sem változtak, nagyon rossz százalékkal dobtunk. 36-27 a letteknek.

Csapnivalóan kezdtük a második félidőt, 16 ponttal elhúztak a lettek. Székely Norbert időkérése után két triplát is hintettünk, majd Határ gól jó plusz büntetőjével 7 pontra feljöttünk. A magyar center időközben egy brutális blokkot is kiosztott. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a mi 9-0-ás rohanásunkra, egy 8-0-ás lett rohanás volt a válasz. Rengeteg volt a hiba, a törökök elleni mérkőzéshez hasonlóan, számolatlanul adtuk el a labdákat. A 27. percben ismét 16 volt közte. A negyed végéig ebből 4-et tudtunk “eltüntetni”. 60-48 a letteknek.

Lett kosárral kezdődött az utolsó negyed. Székely Norbertnek három perc után már időt kellett kérnie, mert átjáróház volt a védekezésünk, támadásban pedig képtelenek voltunk betalálni. A tíz pont fölötti hátrányunk azonban állandósult, nem volt reális esély közelebb férkőzni, a rendkívül gyors lettek a játék minden elemében felülmúltak minket.

A magyar válogatottból mindenképpen dicséretet érdemel Határ Bernadett, aki az egész mezőny legjobbja volt.

Kiemelt fotó: Pókász Endre

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés