Connect with us
Hirdetés

MKOSZ

Magyar Kosárlabdázás Napja: Hűvös idő, forró hangulat

Az NBA-bajnok holland center, Francisco Elson volt a sztárvendég.:

:

Részben kegyeibe fogadta a Magyar Kosárlabdázás Napja rendezvényére a Hősök terére kilátogató játékosokat, nézőket az időjárás: hűvös volt, de szerencsére eső nem esett, így összességében remek, sőt helyenként forró hangulatban zajlott a duplán jubileumi (az MKOSZ 80, a streetball 30 éves), nagyszabású sportesemény.

A háziasszony, Fegyverneky Zsófia, a Sopron klubszinten már mindent megnyerő kiválósága ebben a neki talán kissé új szerepkörben is jól érezte magát, mondhatni “remekül helytállt”. Végig roppant közvetlen volt, rengeteg fiatallal szerepelt közös fényképen, és a díjátadásokból is aktívan kivette részét, élvezte, hogy ilyen módon is népszerűsítheti sportágát. A rendezvény külföldi sztárvendége, a korábbi NBA-bajnok holland center, Francisco Elson is hamar “feltalálta magát. Olyannyira, hogy azok után, hogy a Speciális Olimpikonok közé beállt játszani, még a kerekesszékes kosárlabdát is kipróbálta, a szervezőknek sikerült egy a 213 centis ex-kosaras számára is megfelelő méretű székes szerezni. Ő is roppant közvetlen volt, járta a pályákat, vele is rengeteg közös képet készítettek a résztvevők. Nem győzte osztogatni az autogramokat, és amellett, hogy a zsákolóversenyen pontozott, a Jr. NBA program díjait adta át.

A kosárlabdázás e jubileumi napján természetesen jelen volt a szövetség vezérkara, Szalay Ferenc elnök és Bodnár Péter főtitkár. Szépen “összegyűltek” a sportág korábbi kiválóságai, igaz az elég mostoha időjárás miatt főleg a fővárosból, de Varga Lajos például Franciaországból utazott haza. A nagyobb létszámban megjelenő hölgyeknél olyan legendás játékosok látogattak el a rendezvényre, mint Balogh Judit, Nagy Dóra, Németh Ágnes vagy Kiss Lenke, és a rendezvény VIP sátrában órákon át beszélgettek, nosztalgiáztak. A férfiaknál két, még az 1950-es években válogatott játékost, Dallos Jánost és Judik Zoltánt külön is kitüntették az elnök úr jóvoltából, s természetesen az urak is emlékeztek. Különböző korosztályokból érkeztek, és összesen vagy 120-an azért összegyűltek a volt válogatott kosarasok.

Nagy sikere volt a sportágtörténeti kiállításnak, amely nagyobb részt a szövetség 80 éves jubileuma alkalmából a magyar kosárlabda nemzetközi sikereit mutatta be, egy része pedig a streetball három évtizedére tekintett vissza. A kiállítás mellé kvízjátékot is társítottak a szervezők, a kérdésekre a válaszokat a kiállítást végignézve megtalálhatták az érdeklődők. Igen népszerű volt a kvíz, amely segítette a sportág történetében eligazodni a szép számú érdeklődőt.

A rendezvény versenyein összesen közel 200 csapat vett részt. Az ügyességi versenyek látványosak, izgalmasak és színvonalasak voltak. A szervezők gondoltak a korábbi nemzetközi streetball-sikerek részeseire, a zsákolóverseny győztesének a díját a korábbi streetball zsákoló világbajnok Katona Ádám adta át.

A sok remek program mellett a rendezvény – talán mondhatjuk így – fénypontja a nemzetközi akrobatikus kosárlabda-viadal volt, amelyre bizony szűknek bizonyult a centerpálya lelátója, a pályán is álltak, ültek az érdeklődők. A roppant látványos, változatos, pörgős viadal remek, forró hangulatban zajlott. A nagyszabású, duplán jubileumi esemény után feltehetően mindenki kellemes élményekkel gazdagodva térhetett haza.

Fotók: Girgász Péter
Forrás: Hunbasket

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés