Connect with us
Hirdetés

Nagyon megéri

Magyar kosarasok az Egyesült Államokban

Volt aki játszott is, volt aki közel volt hozzá, és jelenleg is van magyar kosárlabdázó Amerikában.:

:

Volt aki játszott is, volt aki közel volt hozzá, és jelenleg is van magyar kosárlabdázó Amerikában. Határ Bernadett karrierjét érdemes figyelemmel kísérni. De lássuk sorban, időrendben.

Dávid Kornél az, akit senkinek nem kell bemutatni a kosárlabda rajongók körében, hiszen ő volt az első és egyetlen magyar játékos eddig aki pályára lépett az NBA-ben. Rajta kívül Hanga Ádám van még jobban előtérben a sportágban, másokról sokkal ritkábban hallani. Hangát 2011-ben a második kör végén draftolta a San Antonio Spurs, ahol nem mutatkozhatott be, viszont komoly európai karriert futott be és már több éve a Barcelona játékosa.

Jelenleg Határ Bernadettre kell a legjobban odafigyelni, aki május 20-án hajnalban be is mutatkozott a WNBA-ben szereplő Indiana Fever csapatában, egy fogadási oldal adatai alapján ezzel a negyedik magyar női játékos lett, aki bemutatkozhatott a legjobbak között, az oldal itt megtekinthető: hűségprogram. Határ előtt Iványi Dalma, Nagy Andrea és Újhelyi Petra volt képes erre a bravúrra. A magyar center az első találkozóján 18 és fél percet játszott és 6 pontot dobott a Connecticut Sun csapata ellen. Mint ismert, Határ már tavaly is szerződést kapott az Indiana Fever-től, de egy bokasérülés és a világjárvány miatt akkor elmaradt a bemutatkozás, ezután a csapat 2021-ben egy új szerződést írt alá a magyar játékossal.

2019 nyarán, 20 év után nagy esély volt arra, hogy újra magyar játékost láthassunk az NBA-ben, de végül ez elmaradt. A magyar válogatott alapembere, Allen Rosco az észak-amerikai profi kosárbajnokság (NBA) nyári ligájában szerepelt, ahová a Los Angeles Lakers hívta meg. Allen már többször járt a Summer League-ben, miután 2016-ban végzett a Stanford Egyetemen és nem kelt el a drafton. A nyári ligába először a Golden State Warriors csapata hívta meg, ahol alig kapott lehetőséget, így esélye nem volt profi szerződésre. A következő évben a Boston Celtics csapatával tért vissza az eseményre, de ez sem hozta meg a sikert számára. Majd egy év kihagyást követően a Lakers hívta meg, akiknél bőven meg is kapta a lehetőséget. A los angelesieknek azért volt fontos a játékosok tesztelése, mert nagyon sok lejáró szerződésük volt és alig volt olyan játékosuk, akinek érvényes megállapodása van a csapattal a következő idényre. Allen a kezdőcsapatban is többször helyet kapott és volt olyan meccs, amin ő volt a csapata legeredményesebb játékosa, végül a szerződés így sem jött össze. A 28 éves játékos ezután Japánba került, ahol már a harmadik csapatát fogyasztja.

A Körmenden nevelkedett Golomán György éveket töltött el a UCLA-n, ahol a csapata egyik legjobb játékosa volt, de nem kelt el a 2018-as NBA-drafton. Az NBA közelébe azért így is eljutott a magyar játékos, hiszen a New York Knicks fiókcsapata, a Westchester Knicks leszerződtette, ahol bőven volt esélye, hogy bizonyítson az első csapatnak. Golomán a 2018/19-es szezont a G League-ben töltötte és végig szem előtt volt és tűzközelben maradt ezzel. Arra is meg volt az esélye, hogy egy two way szerződéssel lehetőséget biztosítson neki a szenvedő Knicks az NBA-ban is. Ez a bravúr végül nem jött össze Golománnak, de nagyon közel járt ahhoz, hogy a legnagyobbak között szerepeljen.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
skarpskytt Recent comment authors
skarpskytt
Olvasó

És Greg Somogyi?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés